Mijn reutje en zijn hormonen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby)

honden foto van Sanne (en Toby)

Hallo hondenliefhebbers,

Mijn chi Toa is de laatste tijd erg..hoe moet je dat netjes schrijven...hitsig/gruizig? Hij is niet geholpen, en echt overal tilt hij zijn poot op om te plassen soms komt er niet eens wat uit. Nou weet ik wel dat het typisch reuen zijn om te markeren..maar hij doet het echt vaak...! Maar dat is niet echt het probleem, hier bij mijn moeder op dit moment is hij al ruim een half uur bezig om de bouvier teefje van mijn moeder te berijden. Weliswaar haar poten, want hij is nogal klein voor haar...eerst deed hij het niet, en nu ineens wel?
ik zit er ook aan te denken om hem te castreren, zal het dan minder zijn?
Graag tips!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn reutje en zijn hormonen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet je sanne, er wordt te snel geroepen dat de hormonen opspelen, hij rijd , hij is vervelend, en ga zo maar door, tuurlijk als het niet hanteerbaar is dan moet er wat aan gedaan worden, maar de eerste weg is toch niet castreren hoor, dacht je nou dat dat heilig was ?

ga wat meer met hem naar buiten , hou hem lekker bezig, ga fietsen , joggen, en speel wat vaker leuke spelletjes met hem, leid hem af van het gedrag.

je moet eens op internet kijken wat voor nadelen castreren heeft, tuurlijk zijn er voors en tegens.

probeer eerst eens de andere kant op te kijken, en wat andere dingen met de hond te doen, voor je laat castreren, een hond is niet voor niets een reu en ook een teef is niet voor niets een teef, is het medisch noodzakelijk, dan is het andere koek. maar anders zou ik zeggen , nee niet doen. istie in jouw ogen vervelend ? geef hem een grote kong gevuld met moeilijk uit te krijgen lekkernij. vergeet tie acuut zijn hormonen.

willemijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

enne Sanne, als tie al een half uur bezig is om de hond van je moeder te rijden, zijn poten te berijden, wat doe jij dan ? kijken hoelang het duurt ?

kom op, pak de riem en ga lekker wandelen met hem, zodat tie lekker moe wordt, ga naar een park met hem, lijn hem af, en speel zijn favoriete spelletje, komt tie thuis is tie lekker moe, wordt tie weer vervelend geef je zijn kong , lekker gevuld, en laat tie desnoods werken voor zijn eten, dan echt vergeet tie dat tie een reu is en zo nodig moet.

gr. willemijn.

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby)

honden foto van Sanne (en Toby)

Hoi Willemijn,

Nou hoe bedoel je toekijken...dat doe ik niet, ik zie dat als ik heen en weer loop, ik zit verder niet stil , hij gaat 5x per dag uit, en dan is hij echt wel moe als hij thuis komt. Hij gaat direct aan zijn botje kluifen, en valt daarna is slaap..dus ik ga er dan vanuit dat hij genoeg gewandelt / gespeelt heeft...
Ik vraag me gewoon af of iemand met ervaring er baat bij heeft gehad met castreren...?het is niet dat ik dat gelijk wil doen! Binnen in huis wilt hij ook wel eens zijn poot heffen terwijl hij net van buiten komt. EN er komt geen plas uit dan he!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Het markeren aan de riem moet je gewoon verbieden. Hij mag op bv 2 vaste plekjes plassen, alleen als jij het zegt en verder mag hij nergens plassen.
Heel makkelijk, gewoon doorlopen.
Als hij los is mag hij op het veldje doen wat hij wil, maar aan de riem niet.
En als hij zit te rijen, weghalen en afleiden. Steeds blijven herhalen.

Werkt dit alles niet en wordt hij alsmaar vervelender dan zou castreren wel een optie zijn. dan is ie iig van die vervelende hormonen af.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

begrijp het wel hoor Sanne, maar castreren als het niet echt nodig is, de nadelen zijn ook groot, dik worden , karakter veranderd vaak. als tie al wat fel is wordt het nog meer aangewakkerd, heeft een ander geurtje voor de anderen honden, hoort er niet meer zo bij. en als het echt niet nodig is. en wandelen en wandelen is toch even wat anders, dan lekker in het park even zijn favoriete spelletjes uitvoeren, en geef een kong waar zijn eten in zit. en als tie steeds het teefje van je moeder pakt, laat hem dan thuis of zet ze apart, je moet het gedrag doorbreken, en als dat lukt hoef je niet te castreren. kijk maar eens wat voor nadelen er zijn.
medisch okee hoor, wat moet wat moet.

en de dierenartsen zeggen allemaal, ja hoor wij castreren wel, vachtveranderingen ga zo maar door, incontinentie komt vaak voor bij castreren, is het niet de eerste drie maanden dan komt hetlater, maar komen doet het. dan ben je verder van huis, en ja zeggen de dierenartsen dan, ach daar hebben we goeie medicijnen voor, tuurlijk er is altijd overal wat voor, maar is dat dan wat ? nee toch. probeer eens zijn gedrag te veranderen, je zegt zelf hij doet het nog maar net.

willemijn.

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby)

honden foto van Sanne (en Toby)

Ja da's waar hij doet het maar net. Ik ga het proberen. Dus aan de lijn gewoon meenemen, niet 20x elke meter zijn poot laten heffen...en afleiden, ik heb ook twee zoontjes, 1 van bijna 3 jaar en 1 van 8 maanden...die hebben ook de aandacht nodig natuurlijk. En hij speelt ook graag met de oudste..
Ik ga kijken wat ik kan doen..


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou ik vind het al een plus dat je probeert zijn gedrag te veranderen, en heel moeilijk is het best met twee kleine kinderen erbij, maar je hebt de hond nou eenmaal, en weg doen is ook geen optie.

en wat mexx zegt niet goed vinden dat tie iedere keer overal zijn poot maar optilt. buiten loop je flink door. en plassen als jij het goed vind.

proberen is het altyd waard.

en laat het nog maar eens horen of het goed gaat.

gr.willemijn

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

het is zeker over na castratie.levy is gecastreerd,omdat hij reed op de kids,en omdat kyra niet snapte wat die gremlin de hele dag op haar achterpoot deed ;-) na een paar dagen was het over,en hij markeert mijn huis ook niet meer

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby)

honden foto van Sanne (en Toby)

Oh, Karin, is dat zo...ik ga eerst kijken wat ik kan doen...en als het echt na een maand hetzelfde blijft..dan nog maar over castratie nadenken.
Het is ook vervelend dat hij binnen zijn poot weleens opheft!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn reutje en zijn hormonen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^