Hond anders door te weinig regels?????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Tja,,dit is weer eens het anderste uiterste van een verhaal
Maar kan een hond gewoon baldadig worden door te weinig regels??

Ik laat Sasja zeer vrij.
Omdat ze altijd best goed luisterd...zijn er niet echt veel regels.
Hier in huis heerst gewoon harmonie...geen enkel probleem.

Maar ze kan wel eens uitvallen naar andere honden.
Neem ik haar strak onder training waarbij ik een cliker gebruik en lekkere koekes....ziet haar gezicht er anders uit.
Ze luisterd beter...maar ze kijkt ook serieuzer.

Kan een hond gewoon baldadig worden door te weinig regels????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond anders door te weinig regels?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik vind van wel, harmonie en gezelligheid is prima, maar ik vind dat je ze een beetje als kleine kinderen moet behandelen, we doen heel lief, leuk en gezellig, maar er zijn duidelijke regels en grenzen, en binnen die grenzen moeten ze blijven.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Yep, als een hond geen regels krijgt, kunnen ze lopen kwallen en baldadig worden. Een hond is een roedeldier en in een roedel zijn er regels ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik denk dat sommige honden net iets beter in hun vel kunnen zitten met meer sturing.
En als je goed oefent met je hond met clickeren bijvoorbeeld dan vraag je ook echt haar aandacht,en geeft ze graag omdat ze weet wat er er voor terug krijgt.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Of gewoon verveeld/gefrustreerd door te weinig/'verkeerde' uitdaging, gebrek aan samenwerking/werken voor/met jou?

honden page profiel Lizanne Lizanne

honden foto van Lizanne

Ja, regels geven duidelijkheid over wie regels bepaalt en handhaaft. Heeft de hond baat bij want die heeft niet het idee dat hij moet regelen. Hier werken strakke regels goed.

Denk dat wij het teveel als mens bekijken wanneer we strenge regels 'zielig' vinden voor de hond.

honden page profiel Lizanne Lizanne

honden foto van Lizanne

Dubbel. Sorry...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik denk dat het aan het ras en aan de hond zelf ligt.
Laat je een Duitse Pinscher heel erg vrij, zonder strikte regels, bepalen ze zelf wat ze doen en wanneer en is de kans dat ze agressief worden (spullen verdedigen) erg groot.

Dus ik denk juist door geen of te weinig regels het best fout kan gaan.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ja dat weet ik wel zeker als ik naar mijn eigen hond kijk. Mijn familie thuis bestaat uit 3 personen(waaronder ik) met allemaal onze eigen regels en houding en bij ons alle drie vertoont hij ander gedrag.

Ik train met hem en was vroeger heel streng, maar ik heb dat deels los gelaten omdat ik merkte dat hij er moeite mee had(ik zette teveel druk op hem), mijn moeder is heel onzeker met hem en mijn broertje zit er een beetje tussenin.

Maar zowel bij mijn moeder als broertje kan hij bepaald gedrag vertonen wat hij bij mij niet doet. Ook hebben zij wel eens dat de hond geen zin heeft om naar buiten te gaan, hij niet in bepaalde richtingen wil lopen, bijv naar de supermarkt.

In mijn moeders ogen ben ik een soort "tiran", maar de hond wilt ten alle tijden met me mee, en hij heeft nog nooit geweigerd om ergens heen te lopen. Naast streng ben ik ook heel leuk, maar wel met een no-nonsense beleid als het ware. Het is bij hem te merken dat regels en consequentie erg fijn zijn.

Zelfde geldt voor het klieren aan de lijn, ik loop bijna altijd met een ontspannen lijn, rustig volgende hond, terwijl mijn moeder hem niet aan een gewone halsband durft uit te laten uit angst dat hij de lijn uit haar handen trekt. Mijn broertje heeft hem een hele periode niet los willen laten omdat hij kon gaan vechten of niet meer terug kwam als hij richting huis ging.

Tegenwoordig lopen mijn moeder en ik samen met de hond naar de supermarkt bijv, omdat hij als ik erbij ben gewoon los kan.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Tja,,dit is weer eens het anderste uiterste van een verhaal
Maar kan een hond gewoon baldadig worden door te weinig regels??

Ik laat Sasja zeer vrij.
Omdat ze altijd best goed luisterd...zijn er niet echt veel regels.
Hier in huis heerst gewoon harmonie...geen enkel probleem.

Maar ze kan wel eens uitvallen naar andere honden.
Neem ik haar strak onder training waarbij ik een cliker gebruik en lekkere koekes....ziet haar gezicht er anders uit.
Ze luisterd beter...maar ze kijkt ook serieuzer.

Kan een hond gewoon baldadig worden door te weinig regels???? "


Hier zijn geen regels...wel persoonlijke grenzen. Wij komen niet aan de hond en de hond komt niet aan ons. Wij komen niet aan zijn eten, en hij niet aan dat van ons. Buiten geeft hij de directie aan (waar hij wil snuffelen) en waarborg ik de veiligheid (we gaan niet bij een drukke straat oversteken, wel bij de rotonde vlak daarnaast)...daarvoor dient bij ons de riem. Ik VETO dus, als het ware.

Als we het hebben over de ontwikkeling van de hond hebben we het meestal over de puppy tijd, de pubertijd tot aan volwassenheid. Maar we hebben het eigenlijk nooit over de volwassen hond. Voor mij is het opvoeden van een hond een letterlijk gegeven, de hond begeleiden en beschermen in zijn groei naar volwassenheid toe. Dat doe je niet door vrijheid in te perken, maar door juist vrijheden te gaan ontwikkelen.

Dat je hond wel eens uitvalt...kan zo weinig over gezegd worden. Als het niet bij alle honden is kun je ook overwegen of de andere hond niet "schuld" heeft, of dat jullie als baasjes op dat moment niet goed reageren op de communicatie tussen beide honden (dat begint namelijk al, als ze elkaar voor het eerst in de neus krijgen)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik denk dat te weinig regels juist de basis vormen van veel problemen... in mijn opinie wil een hond juist duidelijkheid over wat wel en wat niet mag.... zolang dat onduidelijk is zal de hond de grenzen blijven verkennen....

Als je hond tijdens training het wel goed doet... geweldig!!! Dan kun je daar ook in je normale leven gebruik van maken (is naar mijn mening ook de bedoeling van training O-) )

Gebruik dus ook in huis, en in jullie dagelijks leven, je trainingscommando's.... Tess mag bijvoorbeeld op de bank... maar alleen op haar eigen schapenvel... Tess mag op bed, maar moet dan wel meteen gaan liggen.. Tess mag mensen begroeten, maar wel vanuit "zit" (dat is voor Tess een lastige)... etc etc.... gebruik je de training ook dagelijks in je normale routine, dan zal je hond (in mijn ervaring) ook gerichter op jou blijven... ik gebruik trouwens wel een stopwoord... en dat is heel simpel "Tess".... als ik Tess zeg, dan krijg ik aandacht en dan geef ik haar meteen het commando.... zeg ik bijvoorbeeld "zit" zonder eerst "Tess" te zeggen, dan weet zij dat het niet voor haar bedoeld is... en hoeft ze er niets mee....

Zelf vind ik de clicker super handig om je hond iets aan te leren, maar je moet er niet te lang mee blijven werken... de click is handig om je hond duidelijk te maken exact met welk gedrag je heel blij bent... maar vervolgens is het de truk om het ook zonder click te doen.... en daarna om het ook zonder beloning te doen....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier uitsluitend regels !

alleen zijn de regels er om overtreden te worden O-)
ik ben in huis ontzettend laks naar de honden, iets mag een keer wel, een andere keer niet, ik kan eens 'neen' zeggen en de hond gaat het daarop net wel gaan doen... (eigen initiatief moedig ik aan, zie ik graag bij een hond ;-) je weet nooit dat de hond met een beter idee afkomt... )

Het enige wat moet opgevolgd worden, ten alle tijde, is 'hier'. Ik roep niet vaak hier (op wandeling roep ik ze zelden bij me), maar als ik het roep, is het omdat ik dat met een reden doe. Daarbij dient de hond zich niet af te vragen of het een waardige reden is al dan niet.. hier is hier. Zonder discussie.

maar voor de rest ben ik voor een vrije opvoeding. Ik heb dan ook makkelijke honden, ze aanvaarden me prima als 'baas', gaan niet in conflict met me gaan om die leiderspositie. (ze kunnen (en mogen) me wel eens tegenspreken trouwens).

En ik kan zeggen dat ik een uitermate goede band met mijn honden heb, ze gaan (letterlijk en figuurlijk) voor me door het vuur.
Mijn teef vb luistert naar alle commando's die een vreemde haar gaat geven... Behalve naar het commando "los" O-)
een vreemd (zelfs een bekende) kan er ook onmogelijk mee aan de riem wandelen, dan gaat ze in de riem bijten.

Van zodra ik 'los' zeg of de riem overneem, houdt ze onmiddellijk met dat gedrag op.

Mijn reu is niet geïnteresseerd in anderen. ja, anderen kunnen hem prima aaien en hij gaat heus wel eens anderen gaan opzoeken, maar echt interesseren doen ze hem niet.
Ik denk overigens dat hij bij anderen hetzelfde gedrag zou vertonen als bij mij. (met die tegenstelling dat hij anderen zou bijten als ze met hem gaan spelen en hij dit bij mij niet meer durft)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Kai, de grenzen die jij benoemd vind ik in huis gewoon regels.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" @Kai, de grenzen die jij benoemd vind ik in huis gewoon regels. "


Het zijn voorbeelden ter illustratie van het volgende punt: dingen worden gedaan met een wederzijds respect en gematigdheid...het is niet "ik zeg dat jij niet van mijn bord snoept" heb ik nog nooit hoeven zeggen. Hij doet dit niet, want dat past totaal niet in onze evenwichtige band.

Samen leven is per definitie niet dicteren, voor mij.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

jeetje...jullie slaan de spijker op zijn kop
ik vind het inderdaad zielig om strenge regels in te voeren.
stuur ik haar van de bankaf..dan gaat ze
is Sasja haar vlees aan het eten, kan ik het gewoon afpakken..
agressie in huis???? helemaal niks

zijn we bij vreemde...luisterd ze nog goed.
zijn we uit..en een vriendin van me is mee....ik vraag aan vriendin of ze even op Sasja wilt letten zodat ik naar de wc kan.
Sasa blijft zitten en luisterd naar haar....(heeft me wel een beetje training gekost)

maar mischien dat ik wat meer weerstand tegen die lieve bruine ogen moet bieden.
Arg....waarom kunnen honden ook zo onschuldig kijken ;-)

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Zou het veel uitmaken.?!..

Denk dat het per ras heel verschillend kan zijn.
Een border die zijn energie niet kwijt kan in opdrachten die hij krijgt.
Of een Landseer die hier ligt , waar ik eerst een setje nieuwe duracell in moet duwen voor ze zich echt heel druk maakt of ik nou orders sta te geven of niet.

Zo af en toe gewoon lekker dwars overal tegen in gaan...ik vind het (persoonlijk)een geweldige eigenschap.
Soms lastig,maar het houdt de spanning er een beetje in.. ;-)


honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik moet zeggen dat ik ook niet heel streng ben, en waka weet ook dat ze me heel goed om haar pootje kan winden, maar er zijn ook wel bepaalde regels die niet veranderen. ze mag er helemaal tegenaan om ze uit te proberen, maar nee blijft nee.

voorbeeld hiervan is mijn eten, ze mag met haar neus op een halve centimeter afstand van mijn eten zitten, maar de bek blijft dicht en de tong blijft in de bek. mijn vriend vind dit al helemaal fout, maar ik vind het juist wel wat hebben, toch beetje opportunistisch precies de grens opzoeken, eigenwijs zijn, maar nog net op het randje niet stout. want mijn eten laat ze liggen ;-) maar daar moet je wel van houden, en tegen kunnen.
ik vind haar dan schattig, maar mijn vriend vind mij dan weer veel te lief......

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"
Of een Landseer die hier ligt , waar ik eerst een setje nieuwe duracell in moet duwen voor ze zich echt heel druk maakt of ik nou orders sta te geven of niet.

"


wat een super grappige uitspraak :-) :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Het gaat me soms ook enorm aan mijn hart om alle drie de honden aan mijn regels te houden, vooral die ogen wanneer ik ze even weer op hun plek te zetten... Maar ook hier zijn er grenzen waaraan alle viervoeters zich houden. Vooral Indy hou ik een beetje strak aangezien ze nu al begint met uitdagen, maar ze weet inmiddels het woord 'nee' en na 1 keer dit te zeggen legt ze zich er gelukkig (nu nog) bij neer.

Misschien dat je eens zou kunnen kijken waardoor je hond uit valt naar andere honden? Kun je de "regels" houden zoals je ze hebt en aan de slag gaan met daar waar je met hem tegen aan loopt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Haha Landseer. :-D

Ik heb een heel makkelijke hond met eigen kop, wij doen allemaal gewoon ons ding. Als regel hebben wij dat er rustig met de hond omgegaan wordt, verder hebben wij niet veel regels. Lola heeft vaak zin om als ik eet bij mijn stoel afwachtend te gaan zitten kijken, als ik dan alleen maar mijn hand even opendoe, snapt ze dat dit niet de bedoeling is en gaat dan uitzichzelf ergens liggen. Ik kom ook niet aan haar eten, ook zij mag rustig eten zonder gestoord te worden. Dat is wel een regel hier.

Regels zijn hier dus eigenlijk niet nodig, ze snapt alles vanzelf al :-D

Vroeger viel ze ook uit, maar dat is allang voorbij, en heeft bij haar dus niets met regels te maken maar met rust en zelfvertrouwen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat bedoel je precies met regels Ilona?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond anders door te weinig regels?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^