Pro Plan Voer, Goed of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shar, Hummer & HarleyShar, Hummer & Harley

honden foto van Shar, Hummer & Harley

hallo allemaal,

Wij zitten met een klein dillema, en ik wil graag jullie tips en ervaringen.

Onze chihuahua van bijna 1 jaar oud eet al een tijd eukenuba voer, maar hierdoor werd hij in eerste instantie al wat winderig maar sinds een week kreeg hij last van huidproblemen, schilfers op zn pootjes en onder de oksel, hij krabbelt er constant aan en heeft er echt last van, de DA heeft huid weggeschraapt en dit onderzocht op Mijt en schurft, hier kwam niets uit en nu dachten wij zelf dat de mogelijkheid bestond dat hij wellicht een granenallergie heeft. De DA dacht oko aan een allergie maar kon zo niet zeggen welke. Hij heeft hiervoor wel medicatie voorgeschreven die de allergie zou moeten weghalen. Nu krijgt onze andere hond Pro Plan sensitive, hierin zijn geen granen verwerkt... hebben jullie ervaring met Pro Plan en zo ja zijn die goed? en hebben jullie andere tips? We moeten morgen weer terug naar DA als de "allergie" niet minder is geworden. Tevens heeft hij vandaag Advocate gekregen tegen mijt, wormen, luizen, vlooien, teken.. etc. etc.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pro Plan Voer, Goed of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TZNTZN

citaat van de proplan site over de sensitive variant:

PRO PLAN Adult Sensitive bevat hoogwaardige ingrediënten met slechts 3 eiwitbronnen (zalm, maïs en rijst)

Zie je die laatste 2 ingredienten? mais en rijst
Dit zijn granen he, dus een beter idee om echt graanvrij voer te kopen?

Orijen, (sommige varianten van)Acana, Taste of the wild, applaws zijn voorbeelden van graanvrije merken (goed) hondenvoer.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Het zijn goede brokken ik heb ze ook gebruikt.

Maar ik ben op KVV overgestapt.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

zit wel graan in he mais en rijst zijn granen.
ikzelf had ook een hond die last kreeg van schilfers en jeuk en rode plekken + een doffe vacht, ben hier veel aan het lezen en zoeken gegaan en ben afgelopen juni overgestapt naar orijen , en binnen 3 dagen waren sommige klachte al over , en na 4 weken was alles zo`n beetje over en nu is alles oke, voor mij geen andere voer meer , de oudste krijgt orijen en de pup acana. ;-)

honden page profiel Shar, Hummer & HarleyShar, Hummer & Harley

honden foto van Shar, Hummer & Harley

Waar koop je voer zoals acana en dergelijke granenvrije voer?

honden page profiel TZNTZN

kort gezegd; omdat een brok met zo min mogelijk graan en zoveel mogelijk vlees het beste is....

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

ik bestel het bij pets4food uit belgie, ikzelf woon in het noorden van nederland, maar als ik het bestel is het 4 dagen later in huis. heb er nog nooit geen problemen mee gehad ben er heel tevreden over en het is de goedkoopste ;-)

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

bedoel food4pets ;-) ;-)

honden page profiel BrokkelBrokkel

honden foto van Brokkel

Is geen enkel prbleem hoor, die aanwezigheid van rijst of mais in een brok ;-)
Rijst en mais zijn beiden zeer gezonde bronnen van koolhydraten of terwijl energiebronnen ;-)
Eenieder zijn eigen mening, maar hoe hoger het percentage vlees hoe beter, neen dat is niet altijd zo.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Wij hebben heel goede ervaring met proplan zalm. Wij hebben dit voer gekozen, na het uitproberen van vele verschillende, daar wij destijds een gevoelige hond hadden, die hier echter direkt goed op reageerde.

Honden zijn geen wilde dieren en geen pure vleeseters. Honden leven al duizenden jaren (recente ontdekkingen spreken zelfs van 30 000 jaar) met mensen samen en dus oa van hun afval. Hun voedingsbehoefte en vertering is hier ook op aangepast, granen zijn dus niet perse slecht, maar maken deel uit van hondenvoeding zolang de gedomesticeerde hond bestaat.

honden page profiel BrokkelBrokkel

honden foto van Brokkel

" Wij hebben heel goede ervaring met proplan zalm. Wij hebben dit voer gekozen, na het uitproberen van vele verschillende, daar wij destijds een gevoelige hond hadden, die hier echter direkt goed op reageerde.

Honden zijn geen wilde dieren en geen pure vleeseters. Honden leven al duizenden jaren (recente ontdekkingen spreken zelfs van 30 000 jaar) met mensen samen en dus oa van hun afval. Hun voedingsbehoefte en vertering is hier ook op aangepast, granen zijn dus niet perse slecht, maar maken deel uit van hondenvoeding zolang de gedomesticeerde hond bestaat. "


Beste Chris / naamgenoot,

Met jou kan ik praten ;-) !

honden page profiel sandy sandy

honden foto van sandy

Wij gebruiken ook al een hele tijd pro/plan sensitive puppy,toen we Bruce net kregen had hij Royal Canin,maar hij bleef zich krabben,toen gauw daarna overgestapt naar proplan,na een aantal weken was het krabben ook afgelopen!Dus wij zeer tevreden over pro/plan!

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

" Is geen enkel prbleem hoor, die aanwezigheid van rijst of mais in een brok ;-)
Rijst en mais zijn beiden zeer gezonde bronnen van koolhydraten of terwijl energiebronnen ;-)
Eenieder zijn eigen mening, maar hoe hoger het percentage vlees hoe beter, neen dat is niet altijd zo. "


Als je toevallig een hond hebt die allergisch is voor granen (mais) en ook nog voor rijst dan zal je toch echt moeten kijken voor een brok waar dat niet in zit.

honden page profiel BrokkelBrokkel

honden foto van Brokkel

"

Als je toevallig een hond hebt die allergisch is voor granen (mais) en ook nog voor rijst dan zal je toch echt moeten kijken voor een brok waar dat niet in zit. "


Dat klopt inderdaad :-)

honden page profiel Yvonne1961Yvonne1961

Mijn hond met huidproblemen doet het perfect op Pro Plan sensitive.
Ik heb ook geen problemen met (ontsloten) granen in een brok itt. tot velen hier.
Pas wanneer een hond specifiek een allergie voor een bepaald soort graan heeft moet je dat natuurlijk gaan uitsluiten. Maar dat geldt eveneens voor bijv. kip, rund of wat voor dierlijke eiwitbron ook.

Ik kan bijv, goed tegen zuivel. Waarom zou ik dat dan niet consumeren? omdat er mensen zijn die een zuivelintolerantie of allergie hebben? Ik sluit pas iets uit als het nodig is.

Omdat ik Acana op papier zo'n goed voer vond heb ik die momenteel in gebruik.(gebruik vrije uitloopkippen e.d. daar sta ik wel achter)
Maar ik ga wrsch. na deze zak weer terug op de pro plan, omdat die mij beter bevalt.


honden page profiel mary,Sisa&Alice  mary,Sisa&Alice

honden foto van mary,Sisa&Alice

Hallo Shar,

Ik heb met mijn collie al 3 jaar goede ervaringen met Pro Plan zalm/rijst, maar mijn sheltie heeft ook een allergie en verdraagt juist wel granen maar geen dierlijke eiwitten, zelfs geen vis.
Het hele verhaal daarover staat bij hoofdstuk ".....lekkere brok", met ook meer ervaringen en tips van anderen.

Dus dat wordt zoeken, ik hoop dat je er uit komt.

:-D

groetjes,
Mary

honden page profiel Shar, Hummer & HarleyShar, Hummer & Harley

honden foto van Shar, Hummer & Harley

Bedankt allemaal, Ik ga eerst maar eens bij DA informeren voor een test op allergie... das misschien de beste stap voordat we ander voer aanschaffen. Hummer heeft nu 5 dagen Proxymethason ( geloof dat dit middel zo heet) en ik zie nog geen verandering op zn pootjes verder is hij oko sloom, terwijl hij normaal heel enthousiast is en opspringt bij het woord buiten of eten.. nu ligt hij vooral veel te slapen.. dus toch maar weer wat meer info gaan halen bij de DA.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier nog een. zeer tevreden over de proplan....een goeie brok, mijn hond is er op groot gebracht, ook de honden van mijn fokker, dat ik nu vers vlees geef is een andere zaak, maar de proplan is een uitstekende brok. ;-)

honden page profiel Donna en BasjeDonna en Basje

honden foto van Donna en Basje

Geen ervaring met proplan ,sinds kort wel met Mera Dog ;-)
Ik heb nu Mera Dog pure, een brok voor honden die gevoelig zijn voor alergien,gevoelige darmen en kieskeurige honden.Ik heb de rijst en kalkoen variant.Mijn chihuahua van 1 jaar doet er goed op ;-) Je hebt ook een graanvrije varriant,die is met zoete aardappel ipv rijst.Verkrijgbaar bij oa zooplus.Een zak van 4 kilo kost 20,55 geloof ik.Bij mij in de buurt is een dierenwinkel waar ik het per kilo kan kopen en dan betaal ik 3,80 er kilo, dus 15,20 voor 4 kilo.De aardappel varriant is wel iets duurder geloof ik.Vindt het een goede brok,voor een goed prijs.Je hoeft er ook niet zo heel van te geven.Basje is een beetje groot voor zijn soort en weegt 4 kilo,hij krijgt 95 tot 100 gram verdeelt over 2 porties en hij heet ze met smaak ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Hier ook erg tevreden over pro-plan. Bij ons krijgen ze allemaal de lam-rijst variant.

Tijdens de dracht krijgen de teefjes in de laatste weken de puppy brok lam/rijst.

Stevige ontlasting hooguit 2 x per dag. ;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De medicatie die je hond krijgt, helpt niet tegen allergie, het onderdrukt de symptomen, maar je hond is nog net zo allergisch. Uitzoeken waar hij allergisch voor is en dit dan, indien mogelijk, vermijden is eem betere oplossing (maakt de hond ook niet minder allergisch)

honden page profiel BrokkelBrokkel

honden foto van Brokkel

" De medicatie die je hond krijgt, helpt niet tegen allergie, het onderdrukt de symptomen, maar je hond is nog net zo allergisch. Uitzoeken waar hij allergisch voor is en dit dan, indien mogelijk, vermijden is eem betere oplossing (maakt de hond ook niet minder allergisch) "


Goede post ;-) helemaal mee eens!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Hier hele goede ervaringen met pro plan sensitive zalm. Onze oude hond Boy wilde niks anders. Hij deed het hier echt super goed op. Ons pupje gaat nu ook over op het voer. Hij vind het heerlijk.. Trouwens ook nooit geen last van huidschilvers ofzo gehad met Boy ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier nog een zeer tevreden klant van ProPlan :-D
Al onze 5 honden krijgen het en doen het er super op :-D
Van oud tot jong :-D

honden page profiel Shar, Hummer & HarleyShar, Hummer & Harley

honden foto van Shar, Hummer & Harley

we zijn aan het afbouwen met de allergiepillen, aangezien deze helemaal niet geholpen hebben. Hummer bijt en krabt nog steeds. Wel zijn wre overgestapt naar pro plan Sensitive Mini en doe ik tussendoor Vers Vlees met natuurlijke producten. Onze DA dacht gister toch Demodex te zien bij Hummer dus er is een nieuwe behandelmethode, ik heb dat gezet in een onderwerp Namelijk bij behandeling en dan Millbemaxx tegen Demodex?!...

Bedankt voor jullie tips en advies. ;-)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Wij hebben het 1x heel even gegeven omdat we geen vers vlees konden vinden.
Een van onze reuen is allergisch voor de meeste brokken maar met pro plan sensitive had hij die dagen geen last.

Terwijl hij van Royal canine of hills toch meteen reactie heeft.

Lijkt me dus het proberen waard, al geven we zelf de voorkeur aan KVV (vlees)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

" Wij hebben heel goede ervaring met proplan zalm. Wij hebben dit voer gekozen, na het uitproberen van vele verschillende, daar wij destijds een gevoelige hond hadden, die hier echter direkt goed op reageerde.

Honden zijn geen wilde dieren en geen pure vleeseters. Honden leven al duizenden jaren (recente ontdekkingen spreken zelfs van 30 000 jaar) met mensen samen en dus oa van hun afval. Hun voedingsbehoefte en vertering is hier ook op aangepast, granen zijn dus niet perse slecht, maar maken deel uit van hondenvoeding zolang de gedomesticeerde hond bestaat. "


Je kunt niet alle rassen over 1 kam scheren vind ik.
Het rad wat wij hebben leeft nog veelal in het wild in Afrika ons teefje is zelfs 50% Afrikaans.
Haar moeder vrat alleen wild hoor van wat er daar geschoten werd.
Hun tanden zijn daar dan ook naar.
Veel rassen zijn al heel lang bij de mens en "veranderd" maar er zijn zat rassen waarbij dit niet geld.
:-)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Rad is natuurlijk ras :-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Kim wij hebben laiki, ik heb honden waar niet alleen 'de moeder' maar die zelf nog uit Siberie komen. Ze leven daar oa bij volkeren die net zo puur leven als bep. stammen in Afrika.
Maar gedomesticeerde honden zijn gedomesticeerde honden, ook jouw basenji en alle basenji die in Afrika leven zijn: gedomesticeerde honden.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Nog steeds zijn er grote verschillen tussen de gedomesticeerde honden hoor.
Dit zien we bij ons bv aan het gebit, tanden die gemaakt zijn om vlees te verscheuren en botten te breken.
Het ras is niet anders dan het ras in het wild, dat onze honden daarom veel beter op vers vleesmenu reageren vind ik dan ook niet vreemd.
Overigens zijn niet alle Basenjis gedomesticeerd, zoals ik zei leven er nog Basenjis in het wild zonder baas die hun eigen eten bij elkaar zoeken en niet gevoerd worden door mensen.


Nu maar weer on topic ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pro Plan Voer, Goed of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^