hoe vind je nou een goede chihuahua fokker?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik vind het ook een vreselijke site.. en als je dan ook nog zo iemand aan anderen aanbeveelt.. dat snap ik niet.. ik ben blij dat ik zelf de site goed doorlees.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe vind je nou een goede chihuahua fokker?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

dat snap ik ook niet helemaal idd.
Er wordt juist naar goede betrouwbare fokkers gevraagd en dan wordt zo'n fokker doorgegeven.
Gelukkig kijk jij zelf goed na voordat je wat doet maar ieder ander zou meteen gedacht hebben ohh goede fokker (zeg niet dat het een slechte fokker is zeg dat ik het raar vind dat ze zo met haar honden omgaan)

Ik zeg ook altijd bij de fokkers die ik doorgeef, vragen/vragen en nog een vragen en bij twijfel niet doen.
Ook wil ik het graag weten als er iets mis is met de fokkers die ik doorgeef zodat ik de fokker dan niet nogmaals aanbied aan pupzoekers.(als het echt zo is)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Judith



Ik laat al mijn hondjes controleren door een specialist en als deze geen verdere gebreken ziet waarom moet ik mijn hondjes dan nog binnenstebuiten keren?? Wij hebben nog nooit pups gehad met gebreken. "


maar hoe kan een specialist een recessief gen vinden dat voor erfelijke ziekte zorgt door een uiterlijk onderzoek? Dit recessief gen kan tot uiting komen als het reutje toevallig dat gen ook heeft maar dat was niet geweten omdat ze uiterlijk gecheckt worden ipv DNA.
En de laatste tijd met overgefokte kleine rassen komt het vaak voor dat de schedels te klein zijn voor de hersenen. Daardoor krijgen de pups een branderige jeuk in het hoofd, krabben hun kop kapot en worden tussen de 3 en 5 jaar geëuthanaseerd. Dit kan toch enkel met een MRI-scan vastgesteld worden?

Ik zeg niet dat jullie het slecht doen hoor! Gelukkig hebben jullie in je foklijn nog geen erfelijke ziektes gehad! En gelukkig doen jullie al de testen die vereist zijn ipv onverantwoord fokken zonder enkele testen.
Maar ik vind het gewoon dat de regels omtrent onderzoek voor het fokken veel te los is, wat niet jullie schuld is. Vraag me gewoon af hoe wij, als koper van jullie pups (nu niet in mijn geval maar stel nu) zeker weten dat er toch geen erfelijke ziekte via recessief gen (dat te vinden is met een DNA-onderzoek) door is gegaan naar de pups of hun hersenen niet groter zijn dat hun kop?

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Hey Judith,

ik ben heel erg bezield geraakt met dit ras en heb een hoooooooooop opzoekingswerk rond deftige fokkers.

Als je vriendin niet wil fokken/showen denk ik dat ze best in NL blijft; ik heb in mijn lijst een paar fokkers staan die op alles behalve Syri testen (wat al een hele prestatie is). Maar die verkopen dan ook voor 60% show/fok honden.
Als je er zo een paar wil moet je me maar een PB'tje sturen.

Ik ken in NL nog een fokster die alleszins al op PL test. Ze geeft ook showtraining en ik heb met haar al eens een mailwisseling gehad. Ik geloof dat deze fokster een redelijk goede is maaaaar...
Zoiets kan je pas echt weten als je eens langsgaat.

Dit is haar site:
http://ansangels.nl/index.html

Het is heel erg zoeken naar een goede fokker in BE en NL; daarom ook dat ik voor mijn latere teef (met wie ik graag wil fokken) naar het buitenland ga.

Groetjes
Saartje

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

" ik vind het ook een vreselijke site.. en als je dan ook nog zo iemand aan anderen aanbeveelt.. dat snap ik niet.. ik ben blij dat ik zelf de site goed doorlees. "


Volgens mij heb ik je nog 2 goede fokkers door gegeven maar ja daar betaal je 13 a 1400 euro voor een pupje is zeker te duur?
Want daar hoor ik je niet over klagen?

En verder fijn weekend allemaal

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"

Volgens mij heb ik je nog 2 goede fokkers door gegeven maar ja daar betaal je 13 a 1400 euro voor een pupje is zeker te duur?
Want daar hoor ik je niet over klagen?

En verder fijn weekend allemaal "


jij trekt wel erg snel je conclusies he?!? in een mail vind je al dat ik niets weet omdat ik (nog maar) twintig ben.. en zeg je dat zij veel meer weet omdat jij al zo lang ervaring hebt en je dochter kk1 doet..

sorry hor.. maar ik vind jouw erg neerbuigend en als je al zulke reacties plaatst vraag ik me af of dat leeftijdsverschil zoveel uit maakt, ik denk erg weinig! je kent me namelijk helemaal niet!!!

de vriendin wil een gezond hondje en als dat voor 1400 euro is, dan is dat zo! Beter dat dan een hondje van 1000 euro kopen en daarna 1000 euro aan medische kosten moeten betalen

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

uh ja 1400 is voor een chipup te veel geld voor elke hond vind ik dat trouwens welke testen er ook gedaan worden.
Heb Judith diverse fokkers doorgegeven die ook niet goedkoop zijn maar niet hun honden zomaar herplaatsen bijvoorbeeld.
Dat je zo reageert vind ik wel heel erg laag, immers is het niet voor haar maar voor haar vriendin en vind ik het top dat ze zo goed en kritisch kijkt immers is een chi een ras waar je mee moet oppassen.

Judith vraagt hulp dus help haar dan ook en ga niet afkraken omdat ze een fokker niets vind, gelukkig vinden we niet allemaal dezelfde fokkers goed/lief/aardig leuk anders hadden veel mensen geen werk meer en mochten alle mensen die een goede chi willen jaren wachten op een pup.

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Ondanks dat het al een 'iets' ouder topic is wil ik toch mijn zegje doen. Allereerst super dat je je goed laat informeren en inlezen en niet direct naar de eerste de beste mp advertentie belt met het mooie verkoperspraatje! ;-) Persoonlijk heb ik zeer veel vrees voor hart en nierziektes. Mijn taco komt ook bij Viviane Jacobs weg( post van anoniem op pg. 1) en ik heb zelden zo'n gezond hondje gezien. Perfect gebitje ondanks zijn ongelukje, super op de pootjes, zeer fijn! karakter en hele fijne goeie begane fokker. Heb regelmatig mailcontact met haar en heb het hondje niet via haar maar de koper daarna, ze was erg blij dat hij goed terecht gekomen was en gaat nu ook eens met hem op show ivm dat hij toch erg mooi uitgezwaard is. Ze fokt zeer kleinschalig met 2 teefjes en wist direct over welk hondje het had toen ik zijn stamboomnaam noemde. Zij controleerd zelf ook dus op alle erfelijke afwijkingen voordat ze fokt. Maar die is ook niet goedkoop.. taco heeft 1400 gekost ivm met zijn kleur en aftekeingen ook. Voor een 'gewone' betaal je wat minder hoor, ligt per nestje en de pup zelf.

Verder neem niet zomaar iets aan, kijk of de pup ook op zijn papa lijkt, hoe reageerd hij, hoe is de opvoeding en socialisatie, karakter moeder.. ik hoef al geen hondje wat met 8 weken mee mag.. honden krijgen vanaf 10 weken bijtreflex wat hun moeder afleert en is zoveel beter voor de geestelijke ontwikkeling van zo'n diertje. Enne.. bij twijfel gewoon niet doen! Je wil toch minimaal 10 jaar kunnen genieten van een diertje en niet achteraf zeggen ja maar wat als..

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh

honden foto van martijn-kayleigh

" omdat een gewone arts lang niet alles ziet!
en er worden veel meer zieke chihuahua's geboren dan mensen met een kind van syndroom van down..waarbij nog komt dat de ziektes van chihuahua pijnlijk zijn en het syndroom van down niet.. maargoed.. daar kan je op discusieren.. ik vind dat als je wilt gaan fokken je er eerst allees aan moet doen om te voorkomen dat de pups ziektes hebben.. en dat doe je door te testen bij een goed gespecialiseerde arts "


keurig nette uitleg ;-)

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh

honden foto van martijn-kayleigh

misschien een beetje offtopic maar even het volgende... Misschien zal niet iedereen het met mij eens zijn maar wat mij betreft mag er een tijdelijk verbod komen op de fok zonder stamboom. Of misschien wel helemaal.Gezien dit ras compleet kapot gefokt is omdat het een mode hondje is. Een fok met stamboom is wel meer gecontroleerd op het aantal nasten wat een teefje mag hebben. Helaas zijn er fokkers bij die daar zwaar maling aan hebben en wat de bekende lijdensweg van de teef met zich mee brengt. Zoals al eerder vermeld hier is een chihuahua een hondje die mensen zo goedkoop mogelijk willen hebben. echter een goede en gezonde pup met stamboom zit een hoog prijskaartje aan. je weet dat goede pups duur zijn en als je een echte liefhebber bent ben je bereid daar voor te betalen. Je kan ook geen luxe mercedes kopen als je maar 900 per maand hebt. Misschien een beetje een rare vergelijking maar zo is het wel.

en nu ga ik aangevallen worden door sommige ;-) Ondanks dat ik een hekel heb aan chihuahua's ( die dieren moeten mij altijd ff in mn broek gaan hangen) heb ik wel een 2 fokkers hun ogen laten openen waar ze mee bezig zijn en die zijn dan ook ( voor zover ik weet) gestopt met fokken of ze fokken alleen maar met stamboom. En al heb ik een hekel aan ze ... ik zal ze hoe dan ook altijd in bescherming nemen. waarom? omdat ik van dieren hou. en ook een chihuahua is een dier.

wat ik nu eigelijk wilde zeggen ..
als je een chihuahua wil moet je bereid zijn om daat voor te betalen. een goedkope chihuahua is mooi meegenomen maar iedereen weet dat de meeste goedkope chihuahua's vaak zoveel mankeren dat de kosten die met zich mee komen vaak nog meer zijn als een stamboompup. En dan nog de lijdensweg van het dier zelf wat ik zelf nog het ergste vind.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

" Zij controleerd zelf ook dus op alle erfelijke afwijkingen voordat ze fokt. Maar die is ook niet goedkoop.. taco heeft 1400 gekost ivm met zijn kleur en aftekeingen ook. Voor een 'gewone' betaal je wat minder hoor, ligt per nestje en de pup zelf.

.. "


Welke afwijkingen worden er getets??

En meer betalen omdat de kleur anders is vind ik echt niet kunnen!!!
Dus zij fokt graag op apparte kleuren?? Om zo meer geld te kunnen vragen?
Een chi is een chi,of deze paars of blauw is....

honden page profiel ukkieukkiegoedgekeurde fokker

Bah bah bah, wat wordt er aangerommeld met het ras. :'(
En oh wat ben je een goede fokker als je een pupje mag terugbrengen als het ziek is. Het pupje heeft er veel meer aan als ziektes voorkomen worden door te testen...
Ik zou geeneens een gratis pupje willen.

Overigens is het veel beter op PL te laten testen door een orthopeed!

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

"

Welke afwijkingen worden er getets??

En meer betalen omdat de kleur anders is vind ik echt niet kunnen!!!
Dus zij fokt graag op apparte kleuren?? Om zo meer geld te kunnen vragen?
Een chi is een chi,of deze paars of blauw is.... "


Klopt wel als je een Lilac ,brindle kleuren heb zijn de pups duurder
Dit zijn bijzondere kleurtjes ,en is ook veel vraag naar deze kleurtjes

Veel fokkers laten hun teefje dan ook dekken door 2 verschillende reutjes in de hoop die kleuren er uit te krijgen

Ik zelf vind een wit creme chi erg mooi ,maar de lilac vind ik ook bijzonder mooi
Smaken verschillen

honden page profiel ukkieukkiegoedgekeurde fokker

Een goede fokker die verschillende prijzen vraagt voor verschillende kleuren moet ik nog tegenkomen.

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco

honden foto van Valerie &. Arco

@ Judith: Wat fijn dat je mee zoekt naar een goede fokker. Van chihuahua fokkers ken ik zelf niets, maar ik wou je toch even laten weten dat ik je bewonder omdat je zo ijverig voor iemand mee op zoek gaat!
;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

Welke afwijkingen worden er getets??

En meer betalen omdat de kleur anders is vind ik echt niet kunnen!!!
Dus zij fokt graag op apparte kleuren?? Om zo meer geld te kunnen vragen?
Een chi is een chi,of deze paars of blauw is.... "



cabnasje dat vind ik dus ook,maar weet je dat dat heel vaak gebeurt en dat je voor een chi teef ook veel meer moet betalen

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

Hè als de chi's je zo tegenvallen misschien

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

Sorry er ging iets mis...
Maar misschien is een vlinderhondje iets voor haar ...

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Tja je betaald gewoon voor de kwaliteit, is een puppie show waardig betaal je gewoon meer dan voor een leuk gezelschapshondje.. Het ligt natuurlijk ook aan de reu die erop zit, zij heeft zelf teefjs dus gaat buiten de deur, taco's papa gizmo heeft hele goeie shows gelopen dus dan betaalt ze al meer dekgeld.
Verder is taco blue tan wit uit een choco tan en creme en draagt dus sowiso het choco gen en je hebt kans op wildkleur. Het is alweer even geleden dat ik taco heb gekocht dus ga dat vanmiddag even nakijken.
Vlinderhondjes zijn nog een stuk beperkter qua aanbod en minder over bekend van gezondheidsricsico's. Langharige chi's komen wel voort uit vlinderhondjes die gebruikt zijn voor dus de langharige vacht. Zie je erg terug aan de ooraanzet en vorm p, die verschilt wat tussen de lang en kortharige.
Een goed hondje heeft geen kleur maar ik heb er wel bewust voor gekozen, vind het net wat extra's hebben en taco is stiekem 2 hondjeshaha, in de zomer grijs en in de winter choco gloed.

Yolanda zelf vind ik creme wit ook heel mooi.. Mijn nieuwe hondje is ook een creme witte langhaar.

honden page profiel ukkieukkiegoedgekeurde fokker

"


cabnasje dat vind ik dus ook,maar weet je dat dat heel vaak gebeurt en dat je voor een chi teef ook veel meer moet betalen "


Heb ik ook nog nooit gezien bij een goede fokker

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

Heb ik ook nog nooit gezien bij een goede fokker "


maar het gebeurt wel hoor dat je voor een teef altijd meer moet betalen

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zodra een fokker meer geld vraagt voor een kleur of voor een teef moet je lekker opzoek gaan naar een ander want die fokken om het geld.
Je mag dan van mij stamboom fokken met alle testen maar als je dat soort dingen gaat doen zoek ik verder naar een andere fokker.

honden page profiel ukkieukkiegoedgekeurde fokker

"

maar het gebeurt wel hoor dat je voor een teef altijd meer moet betalen "


Dan is het sowieso niet altijd. Ik ben dit zelf gelukkig dus bij goede fokkers nog nooit tegengekomen. Zou dit zelf ook nooit doen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Gezondheid en de testen die daarnaar zijn gedaan lijken mij 20x belangrijker dan de kleur, tekening of geslacht.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

"

Klopt wel als je een Lilac ,brindle kleuren heb zijn de pups duurder
Dit zijn bijzondere kleurtjes ,en is ook veel vraag naar deze kleurtjes

Veel fokkers laten hun teefje dan ook dekken door 2 verschillende reutjes in de hoop die kleuren er uit te krijgen

"


Wat een rare gang van zaken, je wilt toch weten wie de vader is. En er is verder geen enkel nut aan het laten dekken van 2 verschillende reuen.
Ik weet niet wat voor fokkers jij kent maar ik lees wel meer van deze rare antwoorden van jou kant.

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

Zo raar is dat niet hoor
Als de pups geboren worden en ze zijn 3 of 4 weken oud ,word een een dna afgenomen
Zo weten ze van welke pup de vader is

Het is niet zo dat ze het dagelijks doen hoor !! Maar als er een bijzondere lijn of kleur is gebeurd dit wel eens

Die fokkers zijn allemaal aangesloten bij de NCC

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bovenin de balk van hondenpage heb je een button met "fokkers".
Daar kun je doorlinken naar chihuahua-fokkers.
Misschien kun je daar eens kijken.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Zo raar is dat niet hoor
Als de pups geboren worden en ze zijn 3 of 4 weken oud ,word een een dna afgenomen
Zo weten ze van welke pup de vader is

Het is niet zo dat ze het dagelijks doen hoor !! Maar als er een bijzondere lijn of kleur is gebeurd dit wel eens

Die fokkers zijn allemaal aangesloten bij de NCC "


Belachelijk... en in mijn ogen nergens goed voor!
Je kiest toch een reu vanwege kwaliteiten... waarom dan 2 reuen? Echt het denkwerk van een oliebol. En een pure geldkwestie. Wil het woord walgelijk nog net niet noemen....
en als het om zo een bijzondere lijn gaat, lijkt het me dat je juist maar pups van 1 reu wilt....

Heb me de laatste tijd nogal verdiept in chihuahua's... een lidmaatschap van de NCC is in mijn ogen echt niet waardevol.
Aangezien deze rasvereniging in mijn ogen zeer weinig goed doet voor het ras, heeft het totaal geen meerwaarde hier lid van te zijn.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

" Ondanks dat het al een 'iets' ouder topic is wil ik toch mijn zegje doen. Allereerst super dat je je goed laat informeren en inlezen en niet direct naar de eerste de beste mp advertentie belt met het mooie verkoperspraatje! ;-) Persoonlijk heb ik zeer veel vrees voor hart en nierziektes. Mijn taco komt ook bij Viviane Jacobs weg( post van anoniem op pg. 1) en ik heb zelden zo'n gezond hondje gezien. Perfect gebitje ondanks zijn ongelukje, super op de pootjes, zeer fijn! karakter en hele fijne goeie begane fokker. Heb regelmatig mailcontact met haar en heb het hondje niet via haar maar de koper daarna, ze was erg blij dat hij goed terecht gekomen was en gaat nu ook eens met hem op show ivm dat hij toch erg mooi uitgezwaard is. Ze fokt zeer kleinschalig met 2 teefjes en wist direct over welk hondje het had toen ik zijn stamboomnaam noemde. Zij controleerd zelf ook dus op alle erfelijke afwijkingen voordat ze fokt. Maar die is ook niet goedkoop.. taco heeft 1400 gekost ivm met zijn kleur en aftekeingen ook. Voor een 'gewone' betaal je wat minder hoor, ligt per nestje en de pup zelf.

Verder neem niet zomaar iets aan, kijk of de pup ook op zijn papa lijkt, hoe reageerd hij, hoe is de opvoeding en socialisatie, karakter moeder.. ik hoef al geen hondje wat met 8 weken mee mag.. honden krijgen vanaf 10 weken bijtreflex wat hun moeder afleert en is zoveel beter voor de geestelijke ontwikkeling van zo'n diertje. Enne.. bij twijfel gewoon niet doen! Je wil toch minimaal 10 jaar kunnen genieten van een diertje en niet achteraf zeggen ja maar wat als.. "


Heeft ze een site? Ik zou graag een kijkje willen nemen want ik ben eerlijk gezegd nog nooit in België iemand tegen gekomen die op hart, oog, pl test laat staan op syri. Ik zou erg graag haar site (facebook) eens inkijken.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Snap het ook niet goed van dat door 2 reutjes laten dekken.
Uiteindelijk heb je 1 zaadcel per eicel nodig. Dus dat hondje zal enkel de erfelijkheden van die vader hebben. De eitjes erlangs kunnen perfect van de andere vader zijn.
Pak dus als je bv een pure zwarte en witte reu zal nemen op een bv pure witte teef dan krijg je witte en zwarte hondjes. Er gaan geen 2 zaadcellen samensmelten in 1 eitje om dan een grijze hond te krijgen.
Erg simpel verwoord he maar ik denk dat jullie snappen wat ik bedoel.
Ik heb zo eens een nestje gehad met mijn siamees. De vader was Pers maar met point-kleur bij de voorouders. Daar zijn dus 2 langharige katjes en 3 kortharige uitgekomen. Sommige tijger gestreept, andere mooi seal-point. Punt is: die kleuren zaten allemaal in de kater zijn stamboom van vorige ouders en grootouders.
Dus lilac ed zal ook ergens in de vorige genen zitten.
En niet door het mengen van 2 vaders.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe vind je nou een goede chihuahua fokker?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: tegeltje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^