Zijn hier ook meer scheepshonden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NandaNanda

honden foto van Nanda

Haha een heerlijk leven dus. Denk dat het een beetje rasafhankelijk is.
De cunera, das nog een vrij jong schip toch?

Reiderland: (met oom voorop hahah)



We gingen wel eens een weekje mee en dan ging snuffe uiteraard ook mee. Die vond het ook altijd geweldig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn hier ook meer scheepshonden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~Luna~~Luna~

honden foto van ~Luna~

Maar hoe zit dat dan met uitlaten van de hond?
Je gaat toch niet 4 keer per dag aan wal of wel?
Wel heel leuk dat je hond mee kan :-D

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ja ik heb ook een vraagje, dragen jullie honden dan zwemvestjes? Want ik kan me indenken dat er soms wel sterke stroming op die wateren zit?

honden page profiel NandaNanda 3 doggies

honden foto van Nanda

Zwemvesten op het roefdek is eigenlijk niet noodzakelijk. Dat is zo ver van het water vandaan, als je dat ook nog eens goed afrastert is er vrijwel geen probleem. Stroming in het water heb je natuurlijk altijd, de kracht wat die schroeven hebben wil en kan je je niet voorstellen als je daar vlakbij in de buurt beland (en reken maar dat als een hond valt hij daar naar toe getrokken wordt) Als ze in het gangboord ook morgen lopen dan is het wel raadzaam. Daisy (hond oom) kreeg hem ook alleen aan als ze in het gangboord liep. Het is ook een beetje een kwestie van opvoeding en africhten. "tot hier mag je komen niet verder".

Uitlaten gebeurd inderdaad als je in een sluis moet wachten of als je aanlegt. Dit kan voorkomen dat het een halve dag niet gebeurd, als je het ijsselmeer overmoet oid nog wel langer (weersafhankelijk).

Mijn oom en tante hadden op het roefdek altijd een stukje grasmatten liggen zodat daisy toch haar behoefte kon doen.

Qua lang lopen en veel beweging krijgen moet de hond dus wachten totdat je weer aan de wal ligt. Maar niemand loopt 4 keer per dag een rondje van 2 uur toch?

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

hoi allemaal
ik was even met Kirra op de sluis lopen omdat we moesten wachten voor de sluis we hadden paar schuttingen voor dus het heeft weer bijna 2 uurtjes geduurd en nu slaapt ze lekker. Kirra doet haar behoefte aan dek dus hoeft ze niet te wachten tot we aan de wal zijn. Ik gooi de poep dan buitenboord en spuit ik met water na dus heel simpel. Ik laat nooit Kirra in de gaangboord lopen alleen op de roefdek achter die is 15 m lang en 10 m breed. Morgen zijn we in Merzig aan de Saar vlak bij Metlach en daar gaan we 2 dagen lossen dus ga ik met haar in de bergen. Ja en natuurlijk gebeurd het nu en dan dat ze een dag niet naar de wal kan. Soms loopt ze per dag 8 uur lang en soms 2 uurtjes maar daar is ze al aan gewend. Ik denk ook niet dat alle honden per dag hun beweging hebben als baasjes door de week 8 uurtjes moeten werken. Ik probeer zo veel mogelijk als het kan met haar te lopen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Wat leuk dat jullie varen! Wij hebben zelf een plezierboot, motorboot van 9 meter, maar die gaan we binnenkort verkopen. Mijn schoonouders hebben ook een plezierjacht van 12 meter en hun sheltie Bryce is een echte boothond, die loopt tijdens het varen zonder problemen over de hele boot en is nog nooit in het water gevallen :-)

Maar dat is natuurlijk heel wat anders als beroepsvaart :-) heb dat altijd al fascinerend gevonden, en het is altijd leuk als je de scheepshonden ziet op de voorbijkomende schepen, zeker toen ik nog met m'n ouders vaarde/voer (ook plezier) en nog geen hond had :-D Helaas zijn binnenvaartschepen niet zo leuk als je erachter ligt in een sluis en ze gaan wegvaren hahahaha

Veel plezier bij de Moezel! Wij zijn er eens op vakantie geweest en dat is nogal een slingerweggetje, maar wel prachtig :-D Ik hoop dat je nog wat mede-schippers tegenkomt hier!

honden page profiel { Marianne & Cita }{ Marianne & Cita } 3 doggies

honden foto van { Marianne & Cita }

heb hier even de link van kim's pagina.

http://www.hondenpage.com/baasjes/30734/kim-met-buana-en-chafuko.php

veel plezier in de bergen, lijkt me heerlijk steeds op een andere plek...

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

hoi Maryse

Ja idd. een beroepsvaart is iets anders als pleziervaart. Als we in de sluis liggen met een bootje erachter vind ik het ook eng maar we doen ons best voorzichtig uitvaren.
Ja Moezel en Saar zijn heel mooi, ik ga vaak met Kirra wandelroutes doen door die bergen een mooiste was het uitzichtpunt naar de Saarschleife is heel bekend.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Gaaf hoor lijkt me een aparte wereld je ziet ook nog eens wat.
Mijn hond mag af en toe mee op de boot van mijn pa en zijn vrouw die is 10 meter een plezierjachtje.
Ze zit dan met haar kop in de wind en ze heeft genoeg te zien.

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

hoi Marianne en Cita
bedank voor adres maar die heb ik al gevonden en ze is nu niet online.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn hier ook meer scheepshonden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Beloning
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^