hernia , spit of iets anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk dvAnouk dv

honden foto van Anouk dv

Hallo Allemaal ,

Bailey heeft al 2 weken erge last van zijn rug.. De eerste dag zijn we bij de DA geweest hij gilde namelijk steeds van de pijn en liep erg stram. Zij heeft ons rimadil meegegeven en ik heb een afspraak bij de fysio gemaakt voor onderzoek. Hij was hier de eerste keer te gespannen en omdat hij nog in acute fase zat van iets heeft ze hem niet behandeld om niets te proveceren.
Hij heeft toen een week benchrust gehad en knapte aardig op.. Toen opnieuw naar de fysio ze heeft hem behandeld en wel een behoorlijk gespannen stuk in zijn rug behandeld. Meneer was daarna helemaal zichzelf... toen hij thuis was is hij eerst languit relaxed gaan liggen. Duidelijke opluchting want hij had in geen week lang uit gelegen.
De dag erna heeft hij zich weer iets te druk gemaakt en weer rare sprongen gemaakt toen hij even uit de bench was.. en heb het gevoel dat we vanaf toen weer terug bij af zijn.. Hij loopt weer erg stram en kan maar moeilijk omhoog komen vanuit het liggen. Wel loopt hij op alle 4 de poten goed.Hij sleept niet en reageert op pijnprikkels.. Heb ook foto's gemaakt bij de DA waarop niets verontrustends te zien was..
Heeft iemand hier ervaring mee ? Ik heb al veel op dit forum gezocht over hernia's maar daarbij lees ik toch heel veel over slepende/verlammende poten. Bailey kan echter nog op beide achterpoten staan met plassen.. Zowel op rechts als op links kan hij best op 1 pootje staan. Ik geef hem nu volledige benchrust en dinsdag gaat hij weer naar de fysio.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hernia , spit of iets anders?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

Op het franse bulldogforum waar ik meestal zit,komt hernia helaas nog wel eens voorbij.
Om helemaal zeker te weten of het om een hernia gaat,is een contrastfoto(of scan) aan te raden.Een gewone foto geeft vaak geen duidelijk beeld.
En als het hernia blijkt,die met rust kan genezen is een bencherust van een week of 4-6 zeker aan te raden.Het kan ook zo zijn dat er op het moment van erge pijn.toch wel een zenuw bekneld heeft gezeten,en dat gaat met rust en medicatie wel goedkomen.
Uitval of slepen met de achterhand hoeft niet persee,ligt aan de graad van de hernia.
Dat je hond reageert op pijnprikkels is een goed teken.
Dus zou je hond nu idd flink verplichte rust geven,en kijk het even af hoe het gaat.


Beterschap!

honden page profiel Anouk dvAnouk dv

honden foto van Anouk dv

bedankt voor je reactie.. Ja hij heeft nu sowieso verplicht rust.. hij vind er niet veel aan dat liggen de hele tijd maar dat is niet anders. Hopelijk kan de fysio er eventueel dinsdag ook nog wat mee.vind het zo sneu, normaal is hij zo'n adhd hond en nu is het net een oud hondje... :'(

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Vele hebben baat gehad bij accupunctuur ;-)

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

" Vele hebben baat gehad bij accupunctuur ;-) "


Of Stichting Kreupeldier bij DR Aharon ;-)
Zelf ook zeer goede ervaring mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een contrast foto bij honden doen ze niet graag, dat is gevaarlijk voor honden.

spit of hernia, twee heel verschillende dingen, hernia kan met rust overgaan, ik denk dat een goeie orthopeed het verschil kan zien voelen of je hond acuute spit heeft of hernia.

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Zou zelf eerst eens een foto van zijn rug laten maken, gewoon om een aantal dingen uit te sluiten, soms wordt er met behandelingen gestart, maar weet men niet eens de oorzaak.
Wat is veel gevallen juist de verkeerde uitwerking heeft.

Beterschap :-)

honden page profiel Anouk dvAnouk dv

honden foto van Anouk dv

bedankt voor het meedenken ! een foto heb ik al gemaakt, hierop wat niets afwijkends te zien.. Ik vind zelf nogal wat dingen tegenstrijdig.. hij vind zijn benchrust prima ligt ook graag op het moment. Ik heb alleen het idee dat hij hier nog strammer van wordt.. Hij komt moeilijk in de benen.. Dit lijkt even een pijn momentje te zijn, maar als hij eenmaal in de benen is en een paar stapjes gezet heeft lijkt dit per stap beter te gaan en ontspant hij steeds meer in zijn rug.. Omdat veel symptomen wel op een hernia lijken heeft hij de benchrust , maar volgens mij heeft spit juist iets meer beweging nodig , stapje voor stapje.. Morgen gaat hij weer naar de fysio hopelijk is hij daar dit keer ietwat meer ontspannen.
Ik ga nogmaals naar de kliniek voor de foto´s ik wil dat ook een andere DA hier naar kijkt want ik wil duidelijkheid en de juiste behandeling.. Lastig hoor... Is het bij honden met een hernia ook het geval dat als ze een paar stappen hebben gezet dat ze zich dan ontspannen en beter gaan lopen , en spit bij honden daar kan ik niet veel info over vinden of heeft dit bij honden een andere naam

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Afhankelijk van de röntgenapparatuur en het goed kunnen aflezen van foto's kunnen in elk geval duidelijk artrose en skeletafwijkingen worden bepaald. Maar niet alle letselvormen in de rug zijn op normale foto's af te lezen. Een MRI-scan kan meer duidelijkheid geven ten opzichte van contrastfoto's en CT-scan, aangezien dan ook pezen, spieren en gewrichtsbanden afgelezen kunnen worden. Hernia en Spondylose komen vaak voor bij de hond. Bij twijfel over een duidelijke diagnose is dat een optie. De foto's van mijn oudste hond zijn prima beoordeeld door mijn dierenarts, maar hij laat ze toch ook zien aan de orthopeed die aan de praktijk is verbonden. Denk dat het slim is om dat ook te vragen. Overigens heeft mijn hond geen hernia, maar heeft voor zijn klachten enorm baat bij acupunctuur, waarbij ook manipulatietherapie en massage wordt toegepast. De gecertificeerd acupuncturist die dit doet, is verbonden aan mijn dierenartspraktijk en hebben inmiddels veel positieve ervaringen met acupunctuur ter ondersteuning van hernia en ander wervelkolomletsel.
Sterkte met je hond. Hoop dat je snel duidelijkheid hebt.

honden page profiel Anouk dvAnouk dv

honden foto van Anouk dv

net weer bij de fysio geweest , ook contact met de DA'en. Er was tussen 2 wervels heel iets vernauwing te zien.. in combinatie met de klachten en dat wat de fysio heeft gevoeld is de diagnose dat een discus wat versleten is op een plekje , en heel iets uitpuilt. nog geen volledige hernia dus. Wel weten we nu waar we aan goen zijn. nu wekelijks naar de fysio en een goede balans tussen rust en gecontroleerde beweging vinden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hernia , spit of iets anders?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^