Wat moet ik doen???????????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Mijn hond was aan spelen met een bal waar snoepjes uitrollen. EN ik pakte de bal vast om hem weg te gooien zodat hij erachter kan lopen.Maar wanneer ik de bal aanraakte viel hij me aan: hij beet in mijn trui en liet niet meer los, ondertussen grolde hij en liet hij zijn tanden zien, daarna liet hij los en keek hij mij met boze ogen aan!!!
Volgens mij heeft hij echt een probleem, want elke keer wanneer hij iets eet en er komt iemand in de buurt, dan valt hij die persoon aan of kijk hij boos en begint hij helemaal te trillen.

Wat moet ik doen, ik word stilaan hopeloos... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik doen???????????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zou niet meer met zijn eten gaan 'rommelen' als hij het heeft gehad. Gewoon rustig laten eten en zijn gang laten gaan. Zo voorkom je deze situatie, en leert je hond dat niemand het eten afpakt.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

hij is inderdaad bang dat je zijn eten afpakt, een voerbal is juist iets waar een hond heel goed alleen mee kan spelen, het is ook beter voor zijn koppie als hij zelf moet uitvogelen wat hij moet doen om die brokjes eruit te krijgen, wordt ie lekker moe van.

wat betreft voernijd bij de bak e.d. leer je hond aan dat als er iemand in de buurt komt, dat er dan lekkers volgt. in eerste instantie alleen jij, en later kunnen anderen het ook doen. loop regelmatig op een afstandje langs dat hij nog niet gromt, en gooi een stukje kaas of worst in of bij zijn bak. als het goed is krijgt hij het na een paar keer door, en kan je steeds dichterbij komen. na een tijdje kan je het gewoon rustig met je hand in zijn bak leggen.

dit gedrag wordt vooral vertoond omdat hij dus bang is dat zijn eten afgepakt wordt, en het is natuurlijk hondengedrag om zijn eten te verdedigen, alleen vinden wij mensen dat niet zo handig....... dus ga niet boos worden, en ook niet afpakken, maar leer hem aan dat er geen eten weggepakt wordt, maar dat er eten bijgevoegd wordt.

mocht je toch een keer een voerbal of kauwding weg willen halen terwijl hij er mee bezig is, lok de hond dan eerst in een andere kamer, en pak dan het ding weg, of kijk of je het kan ruilen voor wat lekkers. als je dingen af gaat pakken terwijl je aan het trainen bent, doe je al je harde werk teniet.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Zo'n bal kan hij zelf rollen met zijn neus,daar hoeft hij eigenlijk geen hulp bij,laathem lekker zelfstandig aan de gang gaan.

Het is voor hem en daarom verdedigd hij de bal met snoepjes.Ben het met Simone eens,laat de hond alles rustig eten,zonder er om heen te 'dansen'.
In de hondenwereld mag wat hebt houden en verdedigen.Hij deed dus niks geks ,maar gewoon heel honds.Ik vind het wel wat zeggen over jullie vertrouwensband,mijn hond is altijd met rust gelaten met het eten of kluiven,zij komt zelfs haar kluif brengen als ik dat vraag.Ze weet gewoon dat ik nooit iets kom afpakken,er is geen spanning tijdens eten.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb ook zo'n ballen ik laat ze er gewoon zelf mee spelen en als ze er niets meer mee doen pak ik hem op en leg het weg.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Inderdaad die voerbal niet weggooien, gewoon zelf laten doen.

HIer kunnen we dingen wel afnemen, in huis, een bot oid bijv omdat het te klein is, of hij ligt ermee tegen m'n teakhouten tafel aan te kluiven.

Wel heeft Santa mij vorige week in mijn wijsvinger "gebeten" :'(
Hij had een boterhamzakje gescoord, en dat pakte ik uit zijn bek, dat doe ik altijd met iets wat hij op straat oppikt. Omdat hij heel sterk is in zijn kaken, ik kleine handen heb en even verpakte om het zakje eruit te vissen, beet hij opnieuw vast en ja, dat was mijn wijsvinger!
Ik was zo boos! Het deed pijn, en omdat het in de nagelriem was bloedde

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Te vroeg gedrukt...

Het bloedde dus flink, ik ben dus nu hard bezig om hem aan te leren dingen niet van straat te pakken onder het mom voorkomen is beter dan genezen..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik weet niet of een hond met voernijd wel een voerbal moet hebben. Opwinding gepaard met voerverdedigen is niet zo'n voeie combinatie.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

daar wij al meer als 30 jaar honden hebben en thuis bij mijn ouders ook, ben ik ermee groot gebracht dat als een hond ineens veranderd van stemming en gedrag ,en boos of uitvalt om niks of hij deed dat anders nooit, dan moet je hem heel goed in de gaten houden of maken dat je bij de da komt of belt.
want dan kan er een (tumor) ergens zitten, dit werd vroeger al gezegt Kan He hoeft niet.
wil je niet bang maken das niet mijn bedoeling wil je alleen waarschuwen.
sterkte ermee ,maar bel je da ff voor de zekerheid.

honden page profiel sandersander

honden foto van sander

Onze hond had het eerst ook met het eten uit de voederbak, komt omdat ze bij de fokker nog met al zijn broertjes en zusjes tegelijk eten kreeg, en dan is het aanvallen hoe sneller hoe meer ik krijg.
wij hebben bij ons het volgende gedaan, we gaven haar niet de volle bak eten maar een hand minder, dan geef je hem/haar de bak met eten en als ze aan het eten is telkens er een klein beetje bij gooien ze ziet dan niet de hand als iets dat eten afpakt maar juist wat geeft na een week was het bij ons over.

Anoniem (Gast)

" daar wij al meer als 30 jaar honden hebben en thuis bij mijn ouders ook, ben ik ermee groot gebracht dat als een hond ineens veranderd van stemming en gedrag ,en boos of uitvalt om niks of hij deed dat anders nooit, dan moet je hem heel goed in de gaten houden of maken dat je bij de da komt of belt.
want dan kan er een (tumor) ergens zitten, dit werd vroeger al gezegt Kan He hoeft niet.
wil je niet bang maken das niet mijn bedoeling wil je alleen waarschuwen.
sterkte ermee ,maar bel je da ff voor de zekerheid. "


Er staat niet dat de hond dit plots doet en hij doet het alleen met voer in de buurt, een hond die onverwachts uitvalt en zonder reden KAN een tumor hebben maar dat zou ik hier helemaal niet opperen. Vind dat echt te ver gezocht in dit topic

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

sorry anoniem , maar ik spreek wel uit ervaring hoor , ik klets echt niet uit mijn nek O-) ik zeg ook niet dat het zo is toch, ik zeg alleen dat het kan.
als je hond nog nooit zo``n gedrag heeft vertoond dan kan, kan he het iets ernstigs zijn.
we hebben al 30 jaar honden en thuis hadden wij ook altijd honden.+dat het iets is wat zelf de DA zegt dat DAT KAn. O-)

honden page profiel ..

honden foto van .

in princiepe is een voerbal iets waar je niet bij hoeft te helpen, de enige hulp die Dusty kreeg van me als hij hem ergens had achter gerold waar ie niet meer bij kon. Klinkt toch een beetje als voernijd, hoeveel rust krijgt hij verder met eten? Hier zet ik de voerbakken neer en laat ik ze met rust met eten. Op moment zit ik er tussen om Gaya te leren dat Dusty's etensbak verboden terrein is en dat ze daar dus niet aan mag komen. maar ik bemoei me verder niet met ze als ze eten. kijk ze ook niet aan maar houdt alleen Gaya op afstand als ze eerder klaar is. Heeft Max een bench? je zou er voor kunnen kiezen om zijn eten lekker in de bench te geven zo heeft hij alle rust om te eten en kan ook niemand hem storen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou de hond gewoon zijn voer geven en verder er niet meer aankomen.
Ik denk dat na verloop van tijd de hond wel in de gaten heeft, dat er met zijn voer niets gebeurt.
Romeo en Luca aten het voer van elkaar op en dat gaf geen problemen, toch hebben ze om
andere zaken wel gevochten.
Ik kan nu bij Romeo gewoon aan zijn bak komen en hij kijkt alleen of ik er nog niet iets extra's in doe.
Luca vond het bv. goed als het maltezertje van een kennis, een teefje, zijn brokken opat.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat ik uit je berichtje en uit je profielverhaaltje kan opmaken is :

Dat Max een stamboom heeft en dus waarschijnlijk rechtstreeks van bij een erkend fokker komt. Als we ervan uitgaan dat de fokker de hondjes gesocialiseerd heeft dan kun je uitsluiten dat je hond bij vorige eigenaars te weinig eten voer kreeg, of er met andere honden om moest 'vechten'of het laten afnemen.

Het zal dan waarschijnlijk gewoon een "karaktertrek" vvan jou hond zijn dat hij graag eet of niet graag deelt met anderen. Eigenlijk is dat niet zo erg, maar het kan ooit gebeuren dat je iets moet afnemen (iets ongezonds dat hij te pakken gekregen heeft bijvoorbeeld of dat een kind onnadenkend iets afpakt en dan kan er gevaar zijn.

Niet zo leuk, maar weinig anders aan te doen dan hem altijd gerust laten eten, niets afnememen, zeker niet gaan spelen en gooien met zijn kong (waar snoepjes inzitten). Om te spelen zijn er ballen en trektouwen.

Doordat je speelde met het speeltje waar snoepjes inzitten heb je het mindere karaktertrekje van Max misschien verergert. Hij maakt het onderscheid niet tussen een speeltje en zijn voer. Hij gaat zijn voerbak nu waarschijnlijk nog beter beschermen uit angst dat je ermee gaat gooien :-) terecht is en dat het zeker niet "hopeloos" is.

Succes en goede moed ermee, Max blijft zeker de Max hoor :-)

Wat je nadat hij er weer wat rustiger mee is wel kunt doen, is, wanneer Max eet er iets lekkers bij komen leggen. En praat met je hondje. Hij kent de woorden misschien niet, maar aan de toon van je stem gaat hij veel begrijpen. Zeg er dus bij "Zo, dat is voor Max, Max lekker eten, tot straks!" en laat hem gerust. Na een (lange) tijd, kun je hetzelfde doen maar voor je weggaat een geruststellend aaitje of "klopje" op zijn kont geven (niet op zijn kop). En nog veel later kun je laten ziet wat je er nog bijgeeft en dat in zijn voerbak doen. Uiteindelijk, maar daar zal je maanden of jaren geduld voor moeten hebben... Uiteindelijk zul je kunnen laten zien wat je nog hebt, zijn voerbak pakken, het erbij legen en de voerbak terugzetten.

Van op afstand kunnen we niet zien hoe je hondje werkelijk is en al zeker niet weten of hij echt niet ziek is. Het is aan jullie om daar onderzoek naar te laten doen als Max echt abnormaal doet... Maar volgens wat je schrijft heeft Max geen probleem, enkel een minder leuke karaktertrek die versterkt wordt doordat je het niet zo goed wist of aanpakte.

Ik denk dan ook niet dat je treurige smiley terecht is. Goede moed gewenst. Max blijft zeker de Max :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Wat ik uit je berichtje en uit je profielverhaaltje kan opmaken is :

Dat Max een stamboom heeft en dus waarschijnlijk rechtstreeks van bij een erkend fokker komt. Als we ervan uitgaan dat de fokker de hondjes gesocialiseerd heeft dan kun je uitsluiten dat je hond bij vorige eigenaars te weinig eten voer kreeg, of er met andere honden om moest 'vechten'of het laten afnemen.

Het zal dan waarschijnlijk gewoon een "karaktertrek" van jou hond zijn dat hij graag eet of niet graag deelt met anderen. Eigenlijk is dat niet zo erg, maar het kan ooit gebeuren dat je iets moet afnemen (iets ongezonds dat hij te pakken gekregen heeft bijvoorbeeld of dat een kind onnadenkend iets afpakt en dan kan er gevaar zijn.

Niet zo leuk, maar weinig anders aan te doen dan hem altijd gerust laten eten, niets afnememen, zeker niet gaan spelen en gooien met zijn kong (waar snoepjes inzitten). Om te spelen zijn er ballen en trektouwen.

Doordat je speelde met het speeltje waar snoepjes inzitten heb je het mindere karaktertrekje van Max misschien verergerd. Hij maakt het onderscheid niet tussen een speeltje en zijn voer. Hij gaat zijn voerbak nu waarschijnlijk nog beter beschermen uit angst dat je ermee gaat gooien :-)



Wat je, nadat hij er weer wat rustiger mee is wel kunt doen, is : Wanneer Max eet er iets lekkers bij komen leggen. En praat met je hondje. Hij kent de woorden misschien niet, maar aan de toon van je stem gaat hij veel begrijpen. Zeg er dus bij "Zo, dat is voor Max, Max lekker eten, tot straks!" en laat hem gerust. Na een (lange) tijd, kun je hetzelfde doen maar voor je weggaat een geruststellend aaitje of "klopje" op zijn kont geven (niet op zijn kop). En nog veel later kun je laten ziet wat je er nog bijgeeft en dat in zijn voerbak doen. Uiteindelijk, maar daar zal je maanden of jaren geduld voor moeten hebben... Uiteindelijk zul je kunnen laten zien wat je nog hebt, zijn voerbak pakken, het erbij legen en de voerbak terugzetten.

Van op afstand kunnen we niet zien hoe je hondje werkelijk is en al zeker niet weten of hij echt niet ziek is. Het is aan jullie om daar onderzoek naar te laten doen als Max echt abnormaal doet... Maar volgens wat je schrijft heeft Max geen probleem, enkel een minder leuke karaktertrek die versterkt wordt doordat je het niet zo goed wist of aanpakte.

Ik denk dan ook niet dat je treurige smiley terecht is. Goede moed gewenst. Max blijft zeker de Max :-) "


Zo, bericht een beetje opgeschoond want het kwam er wat rommelig uit :-)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hier zou ik als het nodig is het eten weg kunnen halen of iets uit de bek kunnen pakken, maar waarom zouden we het willen? In het enige geval is het nodig als je hond iets heeft wat hij echt niet mag, of buiten iets opeten.. Maar hier weten ze al vanaf pup dat van straat eten niet mag... Als ik zeg "foei" laten ze het geen wat ze in de bek hebben ook meteen los.. Eten is eten, daar ga ik niet aankomen, ik zou het zelf namelijk ook niet fijn vinden als iemand elke keer aan mijn eten zit... Ieder heeft hier een eigen bak, ze mogen van mij elkaar ook niet irriteren als ze aan het eten zijn en dit doen ze dan ook niet... Zelfde met botten, als ze allemaal een bot hebben laten ze elkaar met rust... Als de één het bot op heeft willen ze nog wel eens elkaar gaan pesten/irriteren maar dat lost zich vaak snel op zonder een overtogen woord en als één van de drie blijft doorgaan grijp ik zelf in..

Een voerbal heb ik hier niet, heb er in het verleden wel eentje gehad en een voerbal is een voerbal, dus niet echt om mee te gooien of rollen, het is juist de bedoeling om de hond het helemaal zelf te laten doen...

Ik denk dat je sowieso de hond met voer gewoon lekker met rust moet laten, de hond zal gaan leren dat er niks wordt weg gehaald of afgepakt... Met botten kun je geregeld proberen te ruilen zodat de hond het leert, mocht deze dan ooit iets hebben wat die niet mag kun je het ruilen met wat anders lekkers en weet je hondje ook dat er alsnog niks "echt" afgepakt wordt...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wel ja hoor. Kylie zou hier ook kunnen komen klagen dat ze haar baasjes niet mag storen tijdens het eten ;-)

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Dank voor alle tips en nu zal ik hem gewoon met rust laten wanneer hij iets eet, behalve iets ongezond natuurlijk, maar als ik op straat 'los' zeg laat hij direct los :-)

Is het het best om hem eten te geven in zijn bench of gewoon in huis(daar heeft zijn eet en drink bakje een vaste plek)?

Groetjes :-D :-D :-D :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

de plek maakt niet uit, zolang hij daar lekker zijn rust heeft kan dit bij zijn drinkbak zijn of de bench, dat is waar het bedacht hebt en waar Max zich het fijnst voelt :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik doen???????????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^