Schade door je hond?

honden encyclopedie > Schade door je hond?

door honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

Schade door je hond?

Schade door je hond?
Vol trots laat jij aan iedereen je nieuwe gezinslid zien: een energieke, enthousiaste pup die nog veel moet leren. En zoals elke pup kauwt hij graag op alles. Gelukkig ben je er thuis steeds vlot bij en heb je je huis helemaal 'puppyproof' ingericht.  Om je pup goed te socialiseren, neem je hem natuurlijk zoveel mogelijk mee, dus ook op bezoek bij je vrienden. Zij hebben hun huis waarschijnlijk niet puppyproof ingericht. Voor je het weet plast je jonge hond over een peperduur wit tapijt, of heeft hij een heerlijke schoen gevonden om op te knabbelen. Hoe zit het dan eigenlijk met de kosten?

Jij bent aansprakelijk
Als eigenaar van je hond is het goed om je te realiseren dat jij aansprakelijk bent voor zijn gedrag. Dit geldt zelfs als jij er niet bij bent. Dus gaat je hond wekelijks mee met de hondenuitlaatservice en besluit hij om dan tegen een andere wandelaar aan te springen waardoor diens broek kapot gaat? Dan mag jij als baasje opdraaien voor de kosten, ook al vind je misschien dat de verantwoordelijkheid ligt bij de hondenuitlaatservice. Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, vallen de schadekosten die je hond toebrengt hier ook onder. Welk schadebedrag wordt uitgekeerd door de aansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van de omvang van de schade. Tevens wordt er gekeken in hoeverre de andere persoon die schade heeft, ook verantwoordelijk is voor het gedrag van jouw hond. Stel dat de wandelaar in bovenstaand voorbeeld jouw hond heeft uitgedaagd om te spelen en wild met hem speelt, dan kan de wandelaar aansprakelijk worden gesteld. Er moeten echter wel bewijzen voor zijn dat de schade door de ander is ontstaan.

Schade door je hond?
Als je pup zin heeft om eens even lekker op je houten stoel te gaan bijten, dan kan je fluiten naar een vergoeding. Bij een enkele verzekeraar kan je aanspraak doen op de inboedelverzekering, maar bij de meeste verzekeraars is schade toegebracht door een huisdier niet gedekt. De inboedelverzekering dekt in de meeste gevallen alleen onvoorziene schade, maar als je een huisdier in huis haalt, weet je dat je meer risico op schade loopt. Er zijn dus uitzonderingen onder de verzekeraars, kijk daarom goed naar de voorwaarden van je verzekering.

Schade door je hond?
Het beste is natuurlijk om schade te voorkomen, zeker als je met je hond bij iemand anders bent. Dat beeldje dat hij van tafel heeft gestoten in zijn enthousiasme kan je misschien wel betalen, maar de emotionele schade natuurlijk niet. Voordat je je hond meeneemt naar anderen, is het wel zo netjes om eerst toestemming te vragen. Laat je hond eerst even lekker ravotten en uitrazen, voordat je op bezoek gaat. Zo is hij zijn grootste energie al kwijt. Neem wat lekkers mee waar hij een poosje zoet mee is en eventueel een bench. Zorg dat het bezoek zowel voor je hond als voor de huiseigenaren een aangenaam bezoek wordt.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^