Adopt don't shop

honden encyclopedie > Adopt don't shop

door honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy

Adopt don't shop

Adopt don't shop
Dit is een term die je als hondenliefhebber vaak zult lezen, het betekent dat je eigenlijk geen hond zou moet 'shoppen' bij een fokker, maar een hond moet adopteren uit een asiel, omdat die honden ook een (2e) kans verdienen. 
Ik heb zelf in september een hond uit Roemenië geadopteerd en snap dat het voor veel mensen een lastige keuze is omdat je vaak niets weet over de geschiedenis van de hond, is het dier goed gesocialiseerd? Heeft het dier ziektes? Is het dier bang of agressief? 

Toch zouden meer mensen eens serieus moeten nadenken over het adopteren van een hond ipv die oh zo schattige pup van de fokker. Ga naar het asiel daar zitten ook enorm leuke honden die het harder nodig hebben om een baasje te vinden als de pups van een fokker. Je hebt stichtingen waar ze honden uit het buitenland halen en die hier ter adoptie stellen om ze een beter leven te geven. 
Give it a shot, ga gewoon eens kijken in het plaatselijke asiel of kijk op internet bij rescue organisaties, het is toch veel fijner om te weten dat je een hond uit een rot situatie hebt gered en die een goed leven kan geven als een pup halen waarvan je weet dat als jij er niet was, iemand anders hem wel had meegenomen.. 

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^