Basiscommando's voor pup's

honden encyclopedie > Basiscommando's voor pup's

door honden page profiel phinephine

Basiscommando's voor pup's

Hoe leer je je puppy.......

Zitten:
Houd een brokje (waar jij hem mee beloont) boven zijn neus en als hij bijna zit zeg je "zit" of hoe als je een ander commando wilt zeg je natuurlijk je eigen commando. Als dat een paar keer goed gelukt is neem je een brokje in je hand en doe je het gebaar wat daar bij hoort en zeg je zit. Oefen dit ook een paar keer. Niet in een keer 2 uur (bijvoorbeeld) achter elkaar maar elke dag een kwartier ongeveer totdat hij het goed kan. Probeer dit nu eens zonder dat hij een brokje ziet. Oefen dit ook elke dag een beetje en dan kan hij (als het goed is) op commando zitten! Beloon hem natuurlijk elke keer als hij het goed doet!

Liggen:
Dit gaat een beetje hetzelfde als bij zitten. Je laat hem eerst zitten, dan pak je een brokje en lokt hem naar de grond, dit doe je door het brokje voor zijn neus te houden en het brokje steeds lager te houden zodat hij wel moet liggen om het brokje op te eten. Lukt dit niet duw hem dan een beetje naar de grond (niet te hard natuurlijk!!) als hij ligt zeg je "af" of "lig", welk commando jij ook maar wilt. Als het gelukt is neem je weer een brokje in je hand en doe je het gebaar wat daar bij hoort. Sta nog niet meteen rechtop maar een beetje gebogen. En ga steeds iets rechter staan totdat het lukt, probeer het daarna weer zonder brokje. Beloon hem elke keer!!!! Dat is heel belangrijk!

Hier komen:
Dit is best een belangrijk commando. Oefen dit dus goed! Hier moet je wel geduld voor hebben. Je houdt een brokje in je hand wat voor de hond ook zichtbaar is. Je roept hem met het commando wat jij wilt (hier, kom etc.). Als hij gekomen is geef je hem een brokje. Probeer dit ook een keer buiten en als hij los is (doe dat pas als hij niet wegloopt!!). En soms is je hondje druk met andere dingen bezig die hij veel belangrijker vind dan naar jou toe komen. Probeer dus leuker te zijn dan datgene waar hij mee bezig is. Door bijvoorbeeld te gaan rennen, springen, een leuk geluid te maken, oftewel heel gek te doen! Dat vind een pup namelijk heel interessant! Als hij in een keer komt geef je hem de jackpot, doe dat met kleine stukjes brokjes. Dus niet 1 heel grote beloning, want het is natuurlijk veel leuker om veel meer dingen te krijgen. Ook beloon je hem goed met je stem. Doe dit ongeveer 5 x per dag.

Ik hoop dat je hondje(s) goed gaan luisteren! Heel veel succes en plezier! En geduld is een schone zaak. Jij kon ook niet in één keer lopen. Het is een kwestie van herhalen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^