puppy's

honden encyclopedie > puppy's

door honden page profiel I love dogs ! I love dogs !

puppy's

De eerst periode dat de puppies zijn geboren zullen ze volledig worden verzorgt door de moeder. Op dit moment werkt alleen hun reuk en tast vermogen hierdoor weten ze dus niet waar ze zijn en wat er allemaal om hun heen gebeurt. Met alleen hun reukvermogen kunnen ze altijd de moeder terug vinden die er dan weer voor zorgt dat ze genoeg te eten en drinken krijgen. Buiten eten en drinken zullen de puppies vrijwel alleen maar slapen.

Na ongeveer 2 weken kun je zien dat de puppies hun ogen en oren langzamerhand beginnen te gebruiken. Beetje bij beetje zullen de honden aan al dit wennen en zullen ze langzamerhand op verkenningstocht uitgaan.Is de puppy gewend aan alles wat er om zich heen gebeurt zal deze zich op sociaal vlak beginnen te ontwikkelen. Deze periode begint ongeveer een maand na de geboorte en is een zeer belangrijke fase voor alle honden. Om gewend te worden aan alles wat er in de wereld gebeurt om ons mensen heen zul je de puppies hiermee moeten confronteren. Dingen die ze niet kennen als autos, katten en bepaalde machines zullen ze bang voor zijn, als je de puppies hier niet aan laat wennen zul je zien dat ze angstig of agressief gedrag gaan vertonen. Doe je hier niets aan dan zul je het in de toekomst er zeer moeilijk uit krijgen.

Als u tijd en geduld heeft voor uw nieuwe honden om hier aan te wennen zal alles goed komen.

Ook als u merkt dat uw hond bang is voor bepaalde dingen zal u hem goed moeten begeleiden om te laten zien dat er niets mis mee is. Als u merkt dat uw pup bang is voor een bepaald voorwerp of mens neem dan het initiatief en ga er naartoe en raak het aan zodat de pup kan zien dat er niets aan de hand is. De pup zal dan vrij snel hiermee vertrouwd raken ene rustig komen snuffelen bij dingen waar ze eerst bang voor was.

Het belangrijkste bij het opvoeden van uw puppy blijft altijd geduld en aandacht. U zult vanzelf zien hoe de hond zal reageren op bepaalde situaties, is uw gevoel niet goed leer het hem dan af of op een andere manier. De eerste 6 tot 10 maanden zijn cruciaal voor dit alles.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^