Verschillende commando's met clickertraining

honden encyclopedie > Verschillende commando's met clickertraining

door honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

Verschillende commando's met clickertraining

Je hebt allerlei verschillende commando's die je je hond kan leren. Trainen met de clicker is heel handig. Om te beginnen met de clickertraining moet je hond weten dat de clicker iets leuk en positief is. Dit doe je door één keer te clicken en daarna wat lekkers geven aan je hond. Dit blijf je regelmatig doen. Daarna kan je je puppy of hond trainen. Ik heb hier enkele commando's opgesomd. Zorg ervoor als je nog een kleine pup hebt dat je hem niet overtraint. Train ongeveer 10 minuten en geef hem daarna rust.

Zit:
Je hond moet op alle vier de poten staan. Hou een koekje voor zijn neus en beweeg het koekje steeds verder naar achteren. Je hond zal uiteindelijk gaan zitten. Zeg dan het commando dat je wil dat je hond associërt met zitten. Klik daarna met de clicker en geef hem zijn beloning.

Liggen:
Hier is het makkelijk als je hond als heeft geleerd te zitten. ALs je hond zit, houd je een koekje tussen je twee vingers en houd het onder zijn neus. Beweeg het koekje steeds meer naar onderen en naar voren. Je puppy of hond zal uiteindelijk gaan liggen! Zeg het commando en click daarna met de clicker en geef hem een beloning.Om verwarring bij je hond te voorkomen, geef je dit commando beter niet aan als Lig, maar bijvoorbeeld als down of af.

Poot geven:
Ook bij dit commando is het makkelijk als je hond zit. Til één van de voorpoten van je hond op en zeg bijv. poot! Click met je clicker en geef hem een beloning. Dit blijf je herhalen totdat je pup of hond weet wat dit commando betekent.

Andere poot:
Je kan je pup of hond ook leren zijn andere poot te geven. Hiervoor til je zijn andere voorpoot op en zeg je bijv. andere poot! Click daarna ook weer met de clicker en geef hem zijn beloning.

Blijven:
Om je hond te leren blijven hoeft hij niet persé een ander commando te kennen. Houd je hand voor zijn neus en zeg blijf! Daarna ga je een meter verder van hem staan. Als hij nog maar één seconde blijft zitten clicker je al en beloon je hem uitbundig. Vergroot steeds de afstand tussen jullie en zorg ervoor dat je hond steeds langer blijft zitten.

Dood liggen:
Hou een paar koekjes in je hand en eentje tusen je duim en wijsvinger. Geef je hond het commando om te gaan liggen. Daarna beweeg je het koekje over zijn schouder. Als hij op zijn rug rolt zeg je bijv. Pang! of Dood! Daarna click je met je clicker en geef je hem zijn beloning.

Omrollen:
Dit commando is ongeveer hetzelfde als dood liggen. Hou weer een paar koekjes in je hand en eentje tussen je duim en wijsvinger. Geef je hond het commando om te gaan liggen. Beweeg het koekje over zijn schouder. Je hond moet nu doorrollen en mag niet op zijn rug blijven liggen. Als hij is doorgerolt, geef je het commando en click je weer en beloon je hem.

Mooi zitten:
Laat je hond zitten. Houd een koekje voor zijn neus en beweeg het koekje naar boven totdat je hond op zijn twee achterpoten zit. Geef je hond het commando en click met de clicker en geef hem zijn beloning.

Opstaan:
Laat je hond weer zitten. Houd een koekje voor zijn neus en beweeg het koekje naar boven totdat je hond op zijn twee achterpoten staat. Geef je hond het commando en click met de clicker en geef hem zijn beloning.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^