TTouch je Hond! Een rotsvaste basis voor een leuke hond…De TTouch®methode geeft honden een geheel nieuwe beleving van hun lichaam. Daarnaast is het een mooie manier om het contact en het vertrouwen tussen u en de hond verder uit te bouwen. De TTouch®methode is zowel voor pups als volwassen honden. Het biedt oplossingen bij het voorkomen van problemen en het werkt ondersteunend bij gedragsproblemen. Vaak geeft de combinatie van opvoeding op de hondenschool met TTouch bijzondere resultaten. Tijdens een workshop maakt u kennis met de beginselen van de TTouch®methode. U leert met zachte aanrakingen uw hond op alle plekken van zijn lijf aan te raken. Naast de TTouches werken we met balanstraining. Dat lijkt een beetje op behendigheid maar dat is het niet. We gaan uit van rustige bewegingen en zachte signalen, waarbij de hond de kans krijgt om te voelen maar … ook om na te denken, zodat hij open staat om nieuw gedrag te leren.
Wil je nog meer wil weten over de TTouch®methode?
Kijk eens op de volgende sites:
Beroepsvereniging Tellington TTouch Practitioners: http://www.tteam-ttouch.nl
Opleiding tot TTouch® Coach / Practitioner: http://www.tellingtonttouchtraining.nl/
Hier alvast wat meer informatie over de methode:
Tellington TTouch® Methode voor gezelschapsdieren De Tellington TTouch® methode is een moderne, holistische methode voor eigenaren en hun dieren. Kenmerkend is dat nadrukkelijk samen mèt het dier, op een vriendelijke manier gewerkt wordt aan een partnerschap tussen mens en dier, waarbij gezondheid, welzijn en gedrag op positieve wijze worden beïnvloed. De Tellington TTouch® methode doet dat via een - hoofdzakelijk - lichamelijke benadering, waarbij gebruik gemaakt wordt van specifieke aanrakingstechnieken (TTouch®, lichaamswerk, een rustige en bewuste bewegingstraining en diverse hulpmiddelen zoals tuigjes, balanslijnen en lichaamsbandages. Daarbij gaat het er steeds om het dier alternatieven aan te reiken. Alternatieven voor:· bijvoorbeeld lichaamshouding en bewegingspatroon · (minder wenselijke) gedragingen Hoe alle verschillende technieken ook worden ingezet, een respectvolle houding naar het dier toe, in combinatie met een brede visie en een open, begripsvolle benadering, vormen het hart van de methode.
TTouch® en lichaamswerk
De TTouch® is een lichte aanrakingstechniek met een bewustwordingseffect op het gehele lichaam van het dier. TTouches® vergroten het lichaamsbewustzijn, verminderen spanning, pijn of angst en ondersteunen bovendien het zelfhelend vermogen in geval van ziekten en verwondingen. Het mooie van deze techniek is dat het eenvoudig is aan te leren, niet veel toepassingstijd vergt en door veel diereigenaren wordt ervaren als ‘quality time’ voor beest en baas.Het lichaamswerk bestaat uit zachte, bewustmakende, ongewone bewegingen, die pijnvrij en niet bedreigend worden uitgevoerd. Voorbeelden zijn zachte bewerkingen van oren, mond, staart en poten. Het lichaamswerk helpt stress, spanning en angst te laten afvloeien.
Tellington bewegingstraining
In de Tellington TTouch® methode wordt een hond op kalme manier over verschillende opstellingen van stangen, kegels, autobanden, plastic e.d.'geleid'. Deze bewegingsoefeningen worden langzaam uitgevoerd, om het dier de tijd te geven te begrijpen wat er van hem wordt gevraagd. Dat bevordert het (zelf)vertrouwen en het leerproces. Bovendien vergroten langzame bewegingen het lichaamsbesef en dragen er toe bij dat de hond z'n evenwichtsgevoel, behendigheid, coördinatie, houding, en bewegingspatroon kan optimaliseren. Maar bovenal is Tellington bewegingstraining gewoon een geweldig leuke manier om hond en baas te leren ‘samen werken’. Bijna ongemerkt worden aandacht, concentratievermogen en gehoorzaamheid getraind en het partnerschap vergroot.
Tellington TTouch Training©, januari 2011
Achieve Academic Excellence with DoMyAssignment.Help: Your Trusted Partner for Assignment Help
Mastering Your Finance Assignment: Essential Tips for Success
MBA Essay Writing Difficulties: Navigating the Challenges
Maximizing Academic Success with My Assignment Help: A Comprehensive Guide
8u5trewad
Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?