Fokker vermelding van kennel Van 't Kortewoud

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: kennel Van 't Kortewoud
Beschrijving: Wij zijn Jurgen en Chris Poen-Vanderheeren. Jurgen is in 1972 geboren in Nederland en Chris in 1976 in Belgiƫ. Begin 2007 is Chris naar Nederland verhuisd waar we elkaar hebben leren kennen. De vonk sloeg al heel snel over en zijn we gaan samenwonen. Kort daarna, op 23 september 2008 zijn we getrouwd. Op het moment dat Chris erbij kwam had Jurgen al twee honden, Jenna ( 2004 - 2013 ) en Indie. Toen al wilde Jurgen graag een paar pups van zijn tweetal fokken. Om wat voor reden dan ook is dat nooit gelukt. Omdat Jurgen toch verder wil met de Thai Ridgeback dan alleen een paar honden houden is besloten om een kennel te beginnen. Vanwege het karakter van het ras zullen er nooit veel honden tegelijk gehouden kunnen worden. Dat is ook de reden dat er maar zo af en toe een nestje gefokt zal worden. Momenteel hebben we er een nieuwe teef uit Thailand bij, haar naam is Nua Thong. We zijn ook aangesloten bij de officieel erkende rasvereniging voor de Thai Ridgeback in Nederland, de Thai Ridgeback Club Nederland, afgekort TRCN. De Thai Ridgeback valt onder de oorspronkelijke rassen. Dat merk je duidelijk aan het karakter van de hond, ze spreken duidelijk een ander taal dan de meeste westerse rassen. Omgang met andere honden zal dan ook niet altijd zonder problemen verlopen. Wij lopen dan ook altijd met de honden aangelijnd. Alleen op plekken waar het echt kan mogen ze wel even los, waar wij en zij dan ook dankbaar gebruik van maken.

Contact
Website: http://www.vantkortewoud.nl
Telefoon: 0681910733

Adres
Woonplaats: Alkmaar

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

kennel Van 't Kortewoud is te vinden onder
- Thai Ridgeback fokkers
- Thai Ridgeback Dog fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Indie is geboren op 3 september 2005 in Thailand. Zijn officiƫle stamboomnaam is Than-Hin-Liknight of Tawan Namfah. Ook hij is een vreselijk lieve hond. Ondanks dat Indie ouder was toen we hem kregen is hij minstens zo'n grote knuffelaar als Jenna. Hij is heel rustig in huis en waardeert het doorgaans enorm wanneer je hem even een aai over zijn kop geeft. Soms ook niet en dan moppert hij wat. Hij kan heerlijk onderuit gezakt op de bank zitten, het liefst tegen iemand aangeleund. Dan wil hij natuurlijk wel geaaid worden. Binnen ligt hij meestal ergens uit de drukte, maar komt dan wel zo nu en dan even een aai halen. Wanneer hij je begroet bij thuiskomst pakt hij het liefst je arm, omdat dat wel eens pijnlijk kon worden hebben we hem geleerd een flosklos te pakken. Buiten is hij een heel andere hond, wandelen is zijn lust en zijn leven. Wanneer je de riem pakt staat hij te janken en te springen van opwinding.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De honden zijn verplicht getest op HD en DS Indie HD A en DS vrij Nua HD A en DS vrij

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Standaard entingen

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Tussen 8 en 15 weken

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Het is niet onze bedoeling ieder jaar een nest te hebben. Onlangs hadden we er 1 en in 2018 word er 1 gepland.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien in huislijke sfeer op

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met kennel Van 't Kortewoud
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

Foto's

Geen foto's gevonden

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van kennel Van 't Kortewoud

25-06 Thai Ridgeback pups


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^