Fokker vermelding van Beardiefriends

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Beardiefriends
Beschrijving: Wij zijn in het gelukkige bezit van 5 prachtige Bearded Collies (2 reuen en 3 teven) en zijn een erkende kennel. Nu en dan fokken wij met veel liefde en zorgvuldigheid een nestje pups uit uitmuntende ouders. Gezondheid, een stabiel en ras-typisch karakter en uiterlijk en een goede werkmentaliteit zijn onze speerpunten. Onze pups worden in huis grootgebracht en krijgen een geweldige socialisatie en basis opvoeding mee. Wij besteden veel aandacht aan het matchen van onze pups aan de juiste baas!Wij hebben op dit moment puppies!!!

Contact
Website: http://www.beardiefriends.nl
Telefoon: 0570-546318

Adres
Woonplaats: Olst

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Beardiefriends is te vinden onder
- Bearded Collie fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
De jongste is 18 maanden en de oudste is net 6 jaar geworden. Onze teefjes krijgen pas hun eerste nest wanneer zij daar aan toe zijn, ergens tussen de 2,5 en 3 jaar oud en zullen in hun leven niet meer dan ten hoogste 3 nesten krijgen met het laatste nest op een leeftijd niet ouder dan 6 jaar. Alle beardies blijven bij ons wonen, ook wanneer er niet (meer) mee gefokt wordt, want zij zijn in de eerste plaats gewoon huishond en gezinslid.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De ouderhonden krijgen alle door de rasvereniging geadviseerde gezondheidstesten en daarnaast krijgen ze ook een DNA test en regelmatig een titertest.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups krijgen twee- of driemaal een titertest, ontvangen 1 vaccinatie cocktail wanneer de titertest uitwijst dat dit nodig is. Op deze manier voorkomen wij mogelijke vaccinatieschade door overvaccinatie. Tijdens deze bezoeken aan de dierenarts krijgen zij ook een uitgebreide gezondheidscheck! Onze pups krijgen bovendien op de leeftijd van 6 à 7 weken een puppie temperament test en wordt hun DNA getest.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
In de praktijk is dit bij ons rond de 9 à 10 weken. Vanwege het titeren en vaccineren, maar ook voor hun sociale ontwikkeling is het goed dat zij nog iets langer bij hun moeder en nestgenootjes zijn en temidden van onze roedel opgevoed worden. Zij gaan dan goed voorbereid, met goede sociale vaardigheden, naar hun nieuwe baasjes.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Hooguit 1 nestje per jaar, anderhalf jaar.

Hoe en waar groeien de pups op ?
Onze pups groeien bij ons in de huiskamer op; de eerste paar weken in de (open) keuken en als zij groot genoeg zijn, leven zij temidden van pnze andere honden in de woonkamer en spelen bij mooi weer overdag in de tuin.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Beardiefriends
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^