Fokker vermelding van Bobtailkennel Wiggly Scamp's

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Bobtailkennel Wiggly Scamp's
Beschrijving: Wij zijn Annemarie en Paul en bobtails zijn onze passie. Wij zijn zeer serieuze hobbyfokkers die af en toe een nestje puppies hebben. Karakter en gezondheid hebben bij ons de hoogste prioriteit. Wij fokken volledig naar de regels van de Old English Sheepdog Club Nederland(OESCN). Puppy's worden in huis grootgebracht en worden op die manier het beste gesocialiseerd in contact met volwassenen , kinderen en onze andere honden. Als u geïnteresseerd bent neemt dan alstublieft contact met ons op. Dit kan per mail ,per telefoon of gewoon bij ons thuis genieten van onze bobtails bij een kop koffie. Dit is natuurlijk altijd vrijblijvend. Van ons krijgt u volledige begeleiding ,ook als u nog niet vertrouwd bent met ons ras. Zie voor meer informatie onze website: www.wigglyscamps.nl

Contact
Website: http://www.wigglyscamps.nl
Telefoon: 0031 77 3736213/0031 06 52010411

Adres
Woonplaats: Tegelen

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Bobtailkennel Wiggly Scamp's is te vinden onder
- Old English Sheepdog fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Op dit moment hebben wij twee teefjes in onze kennel. Het oudste teefje is Milly. Zij is 2 1/2 jaar,Ned,kampioen en Ned.Duits en Lux.jeugd.kampioen. Zij heeft op 14 mei 9 puppy's gekregen. 3 reutjes en 6 teefjes. Het andere teefje heet Ivy en pas 12 maanden. Zij doet het al heel goed in de shows. Ook met haar willen wij in de toekomst een nestje fokken. Van de puppy's die op 14 mei 2014zijn geboren houden we 1 teefje aan. We hopen met haar in de toekomst ook te kunnen showen en een nestje te fokken. Alle teefjes waarmee wij fokken moeten de beste heupuitslagen hebben en vrij zijn van elke oogafwijking. Verder hebben we nog Lee,een hele lieve en mooie reu van 3 jaar die we als dekreu inzetten. Lee is Duits Kampioen.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De ouders van het nestje van 14 mei hebben beiden de beste heupuitslag HD -A. Geen oogafwijkingen en vrij van PCD. Lee heeft ook HD-A en vrij van elke oogafwijking en PCD vrij.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Pups worden 4 keer ontwormd en krijgen de volledige puppyentingen met 6 wkn. Daarnaast worden ze onderzocht op oogafwijkingen met 8 weken.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Met 8 wkn na de oogcontroles en als de chipper is geweest van de Raad van Beheer.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Hooguit 1 keer per twee jaar. Wij willen de meest geschikte combinatie zoeken en dat kost altijd veel tijd om dit goed te doen. Bovendien moet een teefje helemaal hersteld zijn van een nestje puppy's en dat is in onze beleving pas als er twee jaar tussen de nesten in zitten. Ook wordt een teefje bij ons niet meer dan twee keer gebruikt voor de fok.

Hoe en waar groeien de pups op ?
Pups groeien op in huis .

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Bobtailkennel Wiggly Scamp's
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^