Fokker vermelding van From Nature's Finest

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: From Nature's Finest
Beschrijving: Wij zijn Jonathan Teske en Bianca Devilee en wonen in Leiderdorp (Zuid-Holland) samen met onze 2 Amerikaanse Staffordshire Terriërs Dena en Dido. Na flink wat research over dit ras, werden wij in 2006 opslag verliefd op onze eerste stafford Dena. Omdat wij zo enthousiast over dit ras waren geworden, besloten wij Dena een aantal keer op show uit te brengen met mooie resultaten. Dit beviel zo goed dat we ons verder zijn gaan verdiepen in de show wereld om te kijken of we misschien zelf ook wilden gaan fokken. Om te ervaren hoe het is om zelf te fokken hebben we in eind 2008 met ondersteuning van een bevriende kennel, Dirks amstaff kennel, een nestje gefokt met Dena. Dit nestje bestond uit 8 pups. Eén van de pups sprak ons meteen aan en we besloten haar te houden. Dit is Dido geworden, ook haar zijn we uit gaan brengen op show. In 2010 hebben we nog een nestje met Dena gedaan waar een mooi nest pups uit voort gekomen is. Na de kennismaking en ervaring met dit ras, het fokken en de showwereld wisten we zeker dat we zo gecharmeerd waren van het ras dat we zelf wilden gaan fokken. Daarom hebben we in 2011 een eigen kennelnaam, genaamd From Nature's Finest aangevraagd. Met als doel: op een verantwoorde manier verder fokken en ons verder ontwikkelen. Eind 2012 werd ons eerste nestje geboren op de naam From Nature's Finest. Daar uit hebben we 2 pups aangehouden, Bruce en Luna. Bianca brengt deze 2 jonge honden veel uit op show en we kunnen met veel trots spreken over hun show prestaties tot nu. Het streven van From Natures finest kennel is het fokken van American Staffordshire Terriers volgens de rasstandaard met een sociaal en vooral stabiel karakter. Omdat wij dit hoog in het vaandel hebben staan, groeien alle pups in huiselijke sfeer op. Daarnaast is gezondheid een zeer belangrijk onderdeel, daarom fokt From Natures Finest kennel volgens de regels van de ASTCH Nederland. De honden waarmee gefokt wordt zijn Ataxia vrij en hebben de volgende test en controles ondergaan: DNA controle (Afstammingsbewijs) HD controle (Heupdysplasie) ED controle (Elleboogdysplasie) MAG test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) Om dit bovenstaande te behalen worden de combinaties ouderdieren met zorg uitgezocht waarbij we een zo optimaal mogelijk resultaat proberen te behalen: een laag compact type amstaff. Veel leesplezier op onze website!

Contact
Website: http://www.fromnaturesfinest.nl
Telefoon: +31(0)6 47871257

Adres
Woonplaats: Leiderdorp

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

From Nature's Finest is te vinden onder
- American Staffordshire Terrier fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Met 18 maanden zullen onze honden aan de MAG test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) mee doen en vervolgens getest worden op hun gezondheid. Onze honden zijn minimaal 2.5 jaar voordat we er een eerste nestje mee doen.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Wij testen onze honden op HD, ED, Ataxia en zijn in het bezit van de MAG test, de uitslagen zullen dan ook op onze site komen staan op de hond zijn eigen pagina. De honden waar nog niks bij staat zijn nog te jong om te testen of het is in behandeling bij de raad van beheer. De honden waar we toekomstplannen mee hebben zijn ook in het bezit van een DNA-afstammingsbewijs.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Onze pups worden met 2,4,6,8 weken ontwormt en met 6 weken zullen ze worden gecontroleerd op hun gezondheid door onze dierenarts. Daarnaast zullen ze hun eerste enting krijgen. Tussen de 5e en de 7e week zullen ze een chip krijgen van de raad van beheer en zal er een slijm stap worden afgenomen zodat iedere pup een DNA-afstammingsbewijs krijgt.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Onze pups verlaten vanaf 8 weken hun nest

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
1/2

Hoe en waar groeien de pups op ?
Onze pups groeien op in de woonkamer tussen onze andere dieren en ons gezin. Er staat een flinke puppy ren in de woonkamer zodat ze heerlijk kunnen spelen en ook gewend raken aan alle dagelijkse geluiden zoals stofzuigen,muziek,tv en bezoek. Als het buiten niet te koud is zullen ze ook geregeld lekker in de tuin kunnen spelen. Daarnaast zullen we de pups ook een paar x mee naar buiten nemen om zo te wennen aan een riem mee te lopen wn kennis te laten maken met de buiten wereld. Dit zal onder begeleiding gaan met de moeder hond waar de pups zich vertrouwd bij voelen.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met From Nature's Finest
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^