Fokker vermelding van Van 't Land van Loon

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Van 't Land van Loon
Beschrijving: Wij zijn Geert en Anika Dieu en wonen in Diepenbeek vlakbij Hasselt in Belgie. Onze passie is het fokken van de ideale Engelse Springer Spaniël(werklijntype). Hierbij richten wij ons speciaal op het fijne karakter van dit ras. Onze Springers zijn dan ook zeer aanhankelijk, sociaal, lief en kindvriendelijk. We hechten ook veel belang aan de gezondheid van de honden. Alvorens er met een hond gefokt wordt, laten wij de heupen en ogen controleren. Wij fokken slechts één ras en dit voor de echte liefhebbers. Voor meer info zijn we steeds bereikbaar.

Contact
Website: http://www.engelsespringerspaniel.be
Telefoon: 0032495167589

Adres
Woonplaats: Ginderoverstraat 106

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Van 't Land van Loon is te vinden onder
- Engelse Springer Spaniel fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Sinds 15 jaar fokken wij Engelse Spinger Spaniels werklijn. Onze honden worden uitgebracht in het Internationale veldwerk wat resulteerde in 3 internationale veldwerkkampioenen, zelf gefokt. Hoogtepunt was Italie 2008, waar onze reu Antares van 't Land van Loon Europees veldwerkkampioen werd. Wij fokken enkel met stamboom Sint Hubertus en nemen alle regels in acht die zij voorschrijven. Alle ouderdieren hebben een DNA profiel en behaalden een toelating tot de fok op tentoonstelling. Enkel honden die een verbetering voor het ras betekenen komen voor de fok in aanmerking. We fokken enkel met teven die jonger zijn dan ongeveer 6 jaar, het eerste nestje nooit voor de leeftijd van 2j. ***Momenteel ben ik op vakantie in Mexico, maar ik zal jullie de nodige bewijstukken van resultaten, titels, gezondheidskeuringen bezorgen na 28 mei als ik terug ben van vakantie.***

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
ouderdieren worden getest op HD in de dierenkliniek Sint Katharina te hasselt, ook de officiele oogtesten van al onze honden gebeuren daar. Enkel honden die vrij van HD en erfelijke oogafwijkingen laten we in onze fok toe. Het selectiecriteria waar we echter ook streng op toezien is de "will to please" en de werkkwaliteiten. Wat niet voldoet en niet trainbaar genoeg is zal niet ingezet worden voor de fok.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups krijgen de eerste enting op 6 weken en krijgen 3 ontwormingskuren. Ze worden door de dierenkliniek te Hasselt grondig gecontroleerd op hartafwijkingen (ruis)en gebitsafwijkingen, teelballetjes worden gecontroleerd bij de reutjes. Een pup die niet in perfecte conditie is, laten we niet gaan. Tevens is elke toekomstige eigenaar 100 procent zeker van de juiste afkomst van de pup want het dna van de pups wordt vergeleken door Sint Hubertus met dat van BEIDE ouders.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Afhankelijk van wensen van de toekomstige eigenaars kan tussen de 7 en 9 weken afgehaald worden. We zijn verplicht voor de Sint Hubertus Club Belgie de pups tot minimaal 7 weken te houden en kunnen nestcontrole krijgen tot 7 weken. Geen dag eerder dan 7 weken mag een pup vertrekken.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
We fokken ongeveer een drie nestjes per jaar.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien op in huiselijke sfeer. Ze worden perfect gesocialiseerd, kennen geen angst voor kinderen, andere honden, zijn reeds gewend aan geluid wasmachine, droogkast, stofzuiger, verwarmingsketel, grasmachine, auto

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Van 't Land van Loon
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

Foto's

Geen foto's gevonden

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van Van 't Land van Loon

Nog geen puppy advertenties gevonden!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^