Fokker vermelding van Amazing Velocity

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Amazing Velocity is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Helaas kennen we Amazing Velocity nog niet goed genoeg om een gouden ster te geven. Zodra Amazing Velocity langer actief is op de HondenPage zijn wij dit wel van plan. Dit betekend dat wij vinden dat Amazing Velocity een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid. De HondenPage kan het voorzichtig aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Amazing Velocity
Beschrijving: Hallo, Ik ben Laura Hoff en ik fok shelties. Op dit moment hebben we 4 sheltie dames thuis waar ik actief agility mee loop. We fokken vooral op het werklustige karakter, we kiezen de combinaties hier ook op uit. Gezondheid gaat natuurlijk voorop, daarna komt karakter en als laatst komt de schoonheid! We showen de honden waar we mee gaan fokken, we gaan niet heel vaak naar show omdat onze honden veel liever een dagje agility hebben. Toch vind ik het erg belangrijk om ze een aantal keer geshowd te hebben omdat ik dan toch een beter beeld heb van de bouw van mijn honden. Onze honden waar we mee fokken zijn getest op oogafwijkingen, MDR1 en op HD. Alle pups die we gefokt hebben waren als pup vrij getest van oogafwijkingen. Shady en Merle (moeder en dochter) hebben beide HD-A norbergwaarde 33. Merle is ook getest op MDR1, ze heeft MDR1 +/- Wij fokken af een toe een nestje volgens de fokvoorwaarden van de Nederlandse Sheltie Vereniging.

Contact
Website: http://www.amazingvelocity.nl
Telefoon:

Adres
Woonplaats: Dronten

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Amazing Velocity is te vinden onder
- Shetland Sheepdog fokkers
- Sheltie fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
De honden waar we mee fokken zijn minimaal 18 maanden oud wat volgens de regels van de Nederlandse Sheltie Vereniging het beste is. Maar we wachten liever nog wat langer zodat onze honden eerst goed uit kunnen groeien en volwassen kunnen worden. Ik zie ze het liefst rond de 2,5 jaar oud voor een eerste nest.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De ouders zullen getest worden op hun ogen. onze teven waar we mee fokken of gefokt hebben zijn beide vrij van oogafwijkingen. De oudste waar we nu niet meer mee fokken heeft distichiasis (komt veel voor bij de sheltie), ze is dan ook altijd gedekt door een reu die vrij is! Ze worden ook getest op HD en ze hebben allebei HD-A (vrij). Merle, is getest op MDR1 en heeft MDR1 +/- Onze nieuwe aanwinst zal ook MDR1 en genetisch CEA getest gaan worden. Verder als ze oud genoeg is zullen ook haar heupen geröntgend worden.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups hun ogen zullen getest worden als ze een week of 7 oud zijn. Ze zijn uiteraard ingeënt met 6 weken en dan moeten ze met 9 weken weer. Meestal zullen de pups dan al bij de nieuwe eigenaar zijn.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Ze zijn minimaal 8 weken oud, ouder is niet erg maar jonger zullen ze echt niet zijn.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
We fokken ongeveer 1 nest per jaar, het ligt er ook aan wanneer onze teefjes loops worden of ze gedekt worden.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups zullen de eerste +/- 2 weken boven staan, ze zullen in de werpkist verblijven en er zal de eerste 2 tot 3 weken constant een warmte lamp aan staan en de temperatuur wordt in de gaten gehouden. Na ruim 2 weken zullen de pups naar beneden verhuizen en in de huiskamer komen te staan. Waar het in de kist nog warm genoeg wordt gehouden, wat wel afgebouwd wordt tot de lamp uit kan. Ze zullen met 3 weken ook de kist uit kunnen de ren in en al snel mogen ze ook lekker in de kamer lopen tussen de andere honden en de katten. Er komen altijd veel mensen op bezoek en we gaan overal heen voor de socialisatie. Zoals bijvoorbeeld: naar de stad, het station, de hondenschool, agility wedstrijden, het bos, enz. We willen graag dat de baasjes blij zijn met hun pupje en een lekkere vrije vrolijke pup hebben. Mensen blij zien met hun hondje is een van de mooiste dingen van het fokken!

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Amazing Velocity
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey schreef op 29 januari om 07:55:
(y)

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^