Fokker vermelding van Kwa Banduru's

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Kwa Banduru's is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Dit betekend dat wij vinden dat Kwa Banduru's een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid.
De HondenPage kan het aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Kwa Banduru's
Beschrijving: Een kennel met een grote passie voor het ras, we fokken uitsluitend bij voldoende aanvraag een nestje met een combinatie die is gericht op gezondheid, karakter, oorsprong en schoonheid. De pups zullen worden geboren temidden van ons gezin en worden zo met onze honden, katten en zoon optimaal gesocialiseerd in huis. We willen het ras in stand houden en evenwichtige huishonden fokken. Al onze honden zijn huishonden en daarom hebben we ook geen groot aantal honden. Gezondheid en karakter staat voor ons bovenaan. Maar vooral ook de oorsprong ligt hoog in onze interesse, de Basenji komt uit Afrika en het geluk is dat er nog steeds vele (half)wilde basenji's leven. Hiervan worden er regelmatig pups geimporteerd om de bloedlijnen vers te houden. Deze Afrikaanse Basenji's zien er soms iets anders uit, veel origineler en oertypisch. Dit heeft onze voorkeur en dit nemen wij ook altijd mee in onze visie en fokplanning. Ons teefje Enya is half Afrikaans! Haar moeder is als pup vanuit de jungle naar Europa gekomen. We sporten ook nog met onze honden zoals coursing en baanrennen maar ook op shows zijn we regelmatig te vinden.

Contact
Website: http://www.kwabandurus.com
Telefoon:

Adres
Woonplaats: Nås (Zweden)

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Kwa Banduru's is te vinden onder
- Basenji fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Wij hebben drie Basenji's Buana (reu) geboren in 2005, Chafuko (reu) geboren in 2007 en Enya (teefje) geboren in 2011. De reuen worden zo nu en dan ingezet bij andere basenji fokkers als dekreu voor passende geteste teefjes. Voordat we Enya inzetten voor haar eerste nest, zal ze minimaal 2 jaar zijn en volledig getest zijn op gezondheid. Onze roedel bestaat uit huishonden, allen maken deel uit van ons gezin en daarom hebben wij ook geen groot aantal honden.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Buana (reu) Fanconi Clear, HD-A, Schildklier in orde, PL vrij, Ogen PRA Cataract vrij, minimale PPM één oog, iris-iris. Chafuko: Fanconi Clear, HD-A, Schildklier in orde, Ogen PRA,Cataract en PPM vrij. Enya: Fanconi Clear, HD-A, ED vrij, Schildklier in orde, PL vrij, Ogen PRA, Cataract en PPM vrij. De dekreuen die we zullen gebruiken, evenals de teefjes die bij ons voor een dekking komen vragen we dezelfde testen te hebben gedaan of nog te doen vóór we ingaan op een dekking.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups zullen allen een oogtest ondergaan. Ze krijgen álle nodige entingen en ontwormingen. Uiteraard worden ze gechipt en meerdere malen onderzocht bij de dierenarts. Wij fokken uitsluitend met stamboom, deze komt dus uiteraard ook met de pup mee.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
De pups verlaten het nest op 9 weken, mits wij vinden dat de pups meer tijd nodig hebben, kan dit een weekje later zijn.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Teefjes worden in de regel maar eens per jaar loops dus zullen dan ook max. 1 keer per jaar een nest hebben. We werken uitsluitend met een wachtlijst dus fokken alleen met voldoende aanvraag. Ook zijn wij geen voorstanders van twee nesten tegelijkertijd. De hoeveelheid nestjes hangt dus af van een hoop omstandigheden maar een teefje zal bij ons nooit meer dan 1 nest per jaar hebben.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups worden geboren bij ons in de woonkamer, temidden van ons hele gezin. De eerste dagen zullen ze de werpkist nog niet uitkomen maar zodra ze wat beweeglijker worden zullen ze naast de werpkist ook de puppie ren erbij krijgen. Hierna zullen ze regelmatig bij de hele roedel vrij mogen lopen,spelen en rennen. Wij hebben naast de drie basenji's nog twee katten, een zoontje van 3 jaar en regelmatig opvanghonden en logéés. De pups zullen bezoek ontvangen vanaf 4 weken en vanaf die leeftijd zullen we ook buiten steeds meer met ze ondernemen. Een ritje dierenarts, een kijkje in het park, een blik op het schoolplein en noem maar op. Ook begeleiden we de pupeigenaren nadat onze pups zijn uitgevlogen en houden we graag contact. We zijn immers de fokkers en staan dan ook het gehele leven van de pup klaar voor ónze nakomelingen en hun baasjes.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Kwa Banduru's
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Geen reacties gevonden

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen

 

Foto's

Kwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru'sKwa Banduru's

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van Kwa Banduru's

Nog geen puppy advertenties gevonden!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^