Fokker vermelding van Of Vorkosmia

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Of Vorkosmia is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Dit betekend dat wij vinden dat Of Vorkosmia een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid.
De HondenPage kan het aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Of Vorkosmia
Beschrijving: Wij zijn een kleine hobbykennel in Friesland. We zijn bij het FCI geregistreerd onder de naam "of Vorkosmia". Al onze pups groeien op in de woonkamer en worden zo goed mogelijk gesocialiseerd. Ze worden afgespeend op rauwe voeding, groeien op met katten, kippen en een andere hond, en worden aan allerlei geluiden blootgesteld. Ook maken wij gebruik van 'Early Neurological Stimulation' en 'The Rule of Sevens', hiermee hopen wij dat de pups opgroeien tot stabiele honden. Wanneer de pups, rond de leeftijd van 8-9 weken, naar hun nieuwe baasjes gaan, zijn ze meerdere malen ontwormd en ingeënt. Ze zijn gechipt en voorzien van een stamboom van het Raad van Beheer. Ook hebben de pups dan een ECVO-test gehad.

Contact
Website: http://www.vorkosmia.com
Telefoon:

Adres
Woonplaats: Leeuwarden

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Of Vorkosmia is te vinden onder
- Noorse Lundehund fokkers
- Noorse lundehond fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
De moederhond heeft sowieso de leeftijd van 2 jaar bereikt voordat ze haar eerste nestje krijgt. We lopen verschillende hondenshows met de honden waarmee we fokken. Bij het plannen van een combinatie letten wij ook op het inteeltpercentage, wij streven naar een lage COI.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Dit ras hoeft nergens op getest te worden, maar ik test de dieren die ik voor de fok gebruik op oogziektes (ECVO) en Patella Luxatie. Op mijn website staan de recente uitslagen. De officiële papieren zijn natuurlijk op te vragen.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Onze pups krijgen hun entingen in overleg met de toekomstige baasjes, wij enten als liefst zo laat mogelijk. We laten de ontlasting controleren op wormen en giardia voordat ze naar hun nieuwe baasje gaan. We "ontwormen" met propolis tinctuur, want wij houden niet van chemische troep. Ook worden ze ECVO getest.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Vanaf 8-9 weken.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Maximaal 1 nestje per 2 jaar per teef.

Hoe en waar groeien de pups op ?
In de woonkamer, waar ook katten zijn. Ze worden afgespeend op rauwe voeding (KVV en NRV).

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Of Vorkosmia
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Geen reacties gevonden

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen

 

Foto's

Geen foto's gevonden

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van Of Vorkosmia

06-09 Noorse lundehond pups


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^