Podengo Português, klein, ruwhaar fokkers

Hieronder vind je een overzicht van alle Podengo Português, klein, ruwhaar fokkers op de HondenPage.

van de Hienderheuvel

De Podengo Português komt in verschillende maten en vachtvariëteiten voor. Er is de Podengo Português Grande, Podengo Português Médio en de Podengo Português Pequeno. Alle drie de maten kennen een kortharige (Pêlo Liso) en ruwharige variant (Pêlo Cerdoso). De Podengo Português behoren tot de rasgroep van de Primitieve Jachthonden. Ze worden echter ook als waakhond gebruikt. Afgezien van de schofthoogte is de rasbeschrijving vrijwel identiek. Wij beperken ons tot de Pequeno ruwhaar. Deze variëteit is vanaf 1978 door de FCI erkend. De Podengo Português is een levendige, aktieve, intelligente en bescheiden hond die goed op te voeden is tot een uitstekende huishond. Ze hebben veel beweging nodig en werken graag met de baas. Ze kunnen dan ook goed ingezet worden in de hondensport zoals bijvoorbeeld behendigheid of dogdance. Ze zijn waaks, opmerkzaam en betrouwbaar. Schofthoogte: Reuen en teven tussen de 20 – 30 cm. Het gewicht ligt tussen de 4 en 5 kilo. Gezondheid: Er zijn geen rasspecifieke gezondheidsproblemen bekend bij de Pequeno. Onze honden worden echter uit voorzorg wel gecontroleerd op Patella Luxatie (Knieën).

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de Podengo Português, klein, ruwhaar fokkers pagina bekeken ook deze rassen

Meer weten over de Podengo Português, klein, ruwhaar ?

> Heb je nog vragen over (fokkers van) de Podengo Português, klein, ruwhaar? Kijk dan in het hondenforum.
> Uitgebreide rasbeschrijving van de Podengo Português, klein, ruwhaar? Kijk dan bij de Podengo Português, klein, ruwhaar rasbeschrijving.
> Ben je zelf een Podengo Português, klein, ruwhaar fokker? Voeg dan een gratis fokker vermelding toe.
> Heb je een nestje Podengo Português, klein, ruwhaar puppy's ? Vermeld dit dan gratis op de puppy pagina.

 

Fokker vermelding toevoegen

Je hebt nog geen vermelding als fokker op de HondenPage gezet. Op de HondenPage kun je jezelf gratis als fokker vermelden.
Klik hier om een gratis fokker vermelding toe te voegen.

Voor fokkers en kopers

De HondenPage wil graag goede fokkers helpen om een zo goed mogelijk baasje te vinden voor hun pups. Op de fokker sectie van de HondenPage kun je een gratis advertentie plaatsen. We vragen fokkers zo veel mogelijk informatie te geven zodat een klant een zo goed mogelijke keuze kan maken.
Richtlijnen voor fokkers op de HondenPage

Potentiele kopers willen wij graag adviseren deze pagina's over fokkers door te lezen:
Broodfoksignalen
Checklist goede fokker
De Aanschaf van een Hond
Verschil oepsnestjes en pretnestjes


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^