Bijt eigen haar weg + krabben

Ik heb een maltezertje, genaamd Vegas. Het is een teefje en ze is geboren op 6 november 2012.
Sinds we haar van de fokker hebben gehaald, heeft ze altijd wel gekrabd. Ik heb dit aan de dierenarts meegedeeld maar ze hebben daar geen aandacht aan besteed. Honden krabben altijd dus was niet echt een probleem.
Sinds een paar weken is het opgevallen dat ze haar eigen dekhaartjes op haar rug afbijt. Ze is constant aan het krabben en zelfs aan het bijten. De dekharen zijn op haar rug dus weg gebeten. Ik ben naar de dierenarts gegaan en ze hebben onder de microsoop nagekeken of er parasieten of vlooien te zien zijn.
Hieruit bleek dat niets te zien was. Er zijn ook geen plekjes op haar huid en haar huid is nog steeds mooi roze.
De dieren arts heeft mij voedingssupplementen meegegeven om toe te dienen en een medische shampoo. Een maand later is er nog geen verbetering te zien dus ik ben terug gegaan naar de dierenarts.
Ik heb een middel meegekregen tegen parasieten die ik op haar lijfje moet smeren en tien minuten laten intrekken. Dit is een bedwelmend middel en stinkt enorm. Pakt ook echt op de oogjes. Parasieten kunnen op verschillende plaatsen op het lichaam zitten en ze willen haar eigenlijk niet in slaap doen omdat ze nog zo jong is.
Dit middel zou onmiddellijke verbetering moeten geven maar helaas. Nu zullen ze haar waarschijnlijk toch in slaap doen om een biotoop te geven. De dierenarts zei dat deze biotoop niet altijd een resultaat geeft. Maar ik maak me toch wel zorgen.
Is er nog iemand die zo een gelijkaardig probleem heeft gehad met haar hondje?
Ps: van voeding geven we haar Royal Canin.

Antwoord van Caressa Dierenziekenhuizen

Beste,

Chronische huidproblemen kunnen vele oorzaken hebben. Zie onze informatiepagina op huidproblemen en jeuk bij de hond.

Veel succes!

Ischa Swartz

Gesteld door honden page profiel KatrienKatrien op 25 juli 2013 om 12:34
Beantwoord door Caressa Dierenziekenhuizen op 26 juli 2013 om 12:25
899 x bekeken

Over Caressa Dierenziekenhuizen


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^