roedel...

Onze lieve tibetaanse pup van een half jaar heeft de neiging ontzettend te piepen en blaffen als iemand weggaat.. dit is niet zo zeer het geval als een van de baasjes weggaat.. maar wel iemand die ze bv erg  leuk vindt, visite.. en maar eens in de 2 weken ziet. Het probleem is dat ik (heel fijn) mijn hond mee mag nemen naar werk.. eens in de week komt mijn schoonvader langs in de pauze... ze is gek op hem, heel leuk.. maar niet wanneer hij weer weggaat... zo erg zelfs dat als ik met haar fiets, en hij is erbij en fietst naar huis de andere kant op... heb ik de rest van de middag een piepend zoekende pup... Het is een echte " de roedel moet bij elkaar blijven" hond...  Als ikzelf wegga, en weer na een uur terug kom, is ze maar 5 min van slag.. misschien weet ze dat ik weer terug kom??
Iemand tip... ?

Antwoord van HondenUniversiteit

De eerste vraag die bij mij opkomt is: wat doe jij als jouw hond gaat piepen en blaffen? Grote kans is dat jij probeert hem te laten stoppen door van alles tegen hem te zeggen. Klopt dat?
Daarmee versterk je het gedrag en blijft hij het doen. Je denkt dat je corrigeert maar feitelijk beloon je zijn gedrag door met hem mee te blaffen en janken (zo ervaart jouw hond dat). 

Wat te doen? Niets. Je reageert simpelweg niet meer op zijn gedrag. Het bezoek niet, niemand niet. Je kunt ervoor kiezen om hem - voordat hij gaat piepen en blaffen - af te leiden door ergens een paar voertjes te verstoppen die hij dan moet zoeken (dat moet je hem wel eerst aanleren). Zo is hij niet bezig met het weggaan van mensen. Of iemand gaat even met hem wandelen of hij krijgt zijn eten. 

Dus twee dingen: niet meer reageren op zijn gedrag en zijn ongewenste gedrag omzetten naar gewenst gedrag. 

Wees creatief! Succes.

Gesteld door honden page profiel LonnekeLonneke op 15 juli 2013 om 16:16
Beantwoord door HondenUniversiteit op 17 juli 2013 om 07:33
561 x bekeken

Over HondenUniversiteit


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^