Yuko

Dogboek > Yuko

Bevalling Chica de Chihuahua,
20 augustus 2009, Het is eindelijk zover, Chica moet bevallen. Na een nacht van onrust en veel gegraaf, gaat zij rond 6.30 op haar zij in de werpkist en beginnen de 'echte' weeen. Na een aantal uur van weeenactiviteit om 10.00 de DA gebeld dat het toch niet wil vlotten. Van hem moeten we het nog een uurtje aankijken, om 11.00 nog geen verandering dus richting DA. Deze toucheert en bemerkt dat de pup die ze draagt veel te groot is voor haar bekken (het is er maar een he) Dus besloten wordt om het risico niet te nemen en over te gaan tot een keizersnee, dit is rond 12.00.
Na driekwartier is Chica bevallen van een prachtige zoon, met zijn ruim 148 gr. is het voor een chihuahua zeer flinke pup. Maar nu....
Chica tolereert hem de eerste uren in de werpkist en ook wil ze nog wel bij hem liggen. Ze is zelf ook nog niet helemaal lekker van de operatie. Maar de volgende dag, lijkt ze te denken waar is toch mijn pup, kennelijk ziet ze de pup niet als haar eigen pup. Ik mag hem wel bij haar aanleggen maar verzorgen doet ze toch echt niet. Ze blijft maar piepend rondlopen en graven in de werpkist, alsof ze echt op zoek is. Ze blijft niet bij hem liggen en ook verzorgt ze hem niet. Na allerlei trucjes moet ik zondag 23 augustus toch bijna zeker gaan constateren dat ze deze pup niet gaat accepteren. Dat worden drukke weken aangezien we nu dus elke voeding zelf moeten gaan geven. We doen het met liefde, maar vinden het wel erg verdrietig dat het zo loopt. We noemen de pup heel toepasselijk Yuko, wat in het japans betekend 'genadigd kind'. Voor zowel Yuko, die daar maar een beetje alleen ligt, is het heel vervelend, zonder moeder, broertjes of zusjes, maar zeker ook voor Chica die kennelijk niet doorheeft dat dit haar pup is en zich erbij neer heeft gelegd dat die er niet komt. Ze piept niet meer, zoekt ook niet meer.
Na wat traantjes te hebben weggepinkt, besluiten we allemaal om het beste ervan te maken en toch te gaan genieten van deze kleine hamster (want volgens mijn dochter lijkt ie daar nog het meest op). Het poulesysteem is opgezet qua voedingen en wachttijden, komende weken worden druk druk druk.

Maar wat is ie prachtig met zijn bruin/grijze kleur!!

Groetjes Esther, Chica, Yuko en de rest van het verzorgingsteam!

Foto's volgen snel!

Door honden page profiel EstherEsther op 24 augustus om 12:32 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Yuko

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Esther:
Yuko


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^