HondenPage baasje Kelly (L) Quila (L) Zaza

Wat schreven de vrienden van Kelly (L) Quila (L) Zaza op het forum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Lieve Lobke
Heel veel sterkte. Wat verdrietig. Ze is voor altijd in je hart.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?
"Nu de hond ons niet meer op de voet mag volgen, piept hij nu zo af en toe ook als wij thuis zijn. Als wij de woonkamer uit gaan, dan blijft hij voor de deur zitten en na een paar minuten begint hij te jammeren. We wachten dan tot hij gaat liggen en even stil is, tot we weer naar binnen komen. De buren zullen de hond de komende tijd dus wat vaker horen piepen, met als doel dat het daarna minder wordt. Als we voor langere tijd naar boven gaan, doen we hem voor nu nog wel even in de bench. Zolang wij thuis zijn, is hij rustig in zijn bench."     " Djonie Dat is dus ook verlatingsangst.Mijn hond stond toen ik hem net uit het asiel had al overeind als ik in mijn stoel ging verzitten. Als ik naar de wc ging en de deur dicht deed rende hij in paniek rond, zelfs de trap op naar boven, door het hele huis want waar was ik!? Als ik de deur van de badkamer dicht deed bij het douchen, en hij me nog hoorde dan ging hij ook piepen en keffen. Alleen in de woonkamer slapen is nooit gelukt, want dat lukte niet.Het heeft maanden geduurd, maar ik heb het niet opgelost door te wachten tot het stil was en dan weer binnen te gaan. Je moet voorkomen dat hij gaat piepen. Ik ben dus in het begin tig keer per dag gaan verzitten tot Dobby daar niet meer op reageerde. Daarna opstaan, weer zitten, opstaan, weer zitten, opstaan, weer zitten. Tig keer per dag. Één stap van de stoel naar de deur, en weer terug. Eindeloos herhalen tot daar ook niet meer op gereageerd werd. Twee stappen naar de deur, oefenen oefenen oefenen, drie stappen.Uiteindelijk half door de deur, deur dicht en meteen weer open. Ook weer tientallen of honderden keren geoefend. Net zo lang tot ik een minuut weg kon blijven, twee, drie, en zo verder. En als hij ging piepen een stap terug en langzamer opbouwen.Dobby vind het nog steeds niet leuk als ik weg ga, maar ik kan inmiddels wel al jaren normaal de boodschappen doen, naar de wc, douchen enz. Tegenwoordig staat hij niet eens meer op als ik boodschappen ga doen, ook al omdat er met het ouder worden wat meer rust in komt.Misschien heeft jouw hond het niet zo extreem, maar ik denk dat je aanpak van "laten piepen en pas weer naar binnen als het stil is" niet de juiste is.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Fenna 9 jaar
Van harte.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Agressiever inbraak poging
Dobby is ook heel goed in foute mensen herkennen. Of het nu de inbrekers zijn of niet, er mankeert iets aan de mensen.Je hoort wel eens dat honden raar reageren op dronken mensen bijv., maar naar mijn ervaring is die reactie eerder alert en afwachtend, terwijl bij foute mensen het heel anders is.Ik ben een keer op zondagmiddag aangesproken door een Engelsman op een fiets. Hij claimde dat alle paspoorten en geld uit zijn auto gestolen waren en hij wou nu geld voor een reis naar de ambassade in Den Haag. Als ik de hond uitlaat heb ik geen geld bij me, dus dat zeg ik. Dobby is gék op aandacht en benadert bijv. wachtende mensen op het metrostation zo van "aandacht?". Maar deze man die aan kwam rijden en voor me stopte gunde hij geen blik waardig.Twee weken later, weer zondagmiddag. Een jong stel loopt voor ons uit. Op exact dezelfde plek, fiets om de hoek, Engelsman spreekt ze aan met hetzelfde smoesje. Dat stel gaf ook niets, maar punt is: Dobby had gelijk.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kennie.
Van harte met je prachtige hondenventje. Ik hoop dat hij nog vele, vele jaren bij je mag zijn, in goede gezondheid.     
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Ik wil jullie voorstellen aan....Teuntje (kleine foto update pag.13/14)
Ah, daar is Teuntje dan!Enne, dat gevoel van "oef, even vergeten hoe een pup/ jonge hond is", dat ken ik. Dat had ik na Chico ook, toen ik Dobby kreeg. Chico had al jaren last van hernia en artrose, dus die was niet meer zo vlot. En toen kreeg ik hypere stuiterbal Dobby van 1 jaar oud. Oef.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in grommen reageren op plotselinge? geluiden????
"We gaan het zien, zelf rustig blijven is ook een must maar je reageert vaak direct verbaal op de hond. ( je schrikt je rot hahahaha)   " Harry iwema Dat herken ik dus wel. Mijn hond heeft nooit geblaft, we woonden op de begane grond aan een drukke straat. Zelfs als er mensen met hun kont op de vensterbank buiten leunden dan hoorde je hem niet. Ook na de verhuizing alleen blaffen bij de bel, en dat mag van mij. Maar na het oppassen op een hondje dat overal om blafte doet de mijne het ook. En ook bij dingen die er niet zijn. Als hij dénkt dat er iemand passeert, dan blaft hij al, en vaak genoeg is er gewoon niemand. Dan schrik je je inderdaad het rambam, en schiet ik dus spontaan uit mijn slof. Snotverdikkeme. :P
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Frustratie - herplaatser
Ik zou ook eerder aan een asiel denken. Zeker in Nederland hebben die sites die het hele land bedienen. Ook hebben goede asiels contacten met mensen die kunnen inschatten wat de oorzaak van een probleem is, en dat eventueel ook aanpakken. En als ik kijk naar de site van een lokaal asiel hier, dan blijven ook bijv. 'vechthonden' daar niet eeuwig, ook al kunnen ze bijv. niet met andere honden.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Alleen uit de bench
Ik zou de bench gewoon open laten staan en eventueel een kinderrekje voor een trap zetten of voor een ruimte, waar ze niet in mag. Een rekje kun je ook gewoon voor de opening zetten en hoeft dan niet vastgemaakt te worden. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Eliah 18/2/2005 - 27/10/2019
Heel veel sterkte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Lobke (slobberkopke) heeft morgen een leuk dagje!
Van harte. Nog vele jaren in goede gezondheid voor haar !
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Rust zacht Ravik (De diagnose is gesteld en ik moet het even van mij af schrijven)
Jeetje, dat is snel gegaan. En dan hebben honden eigenlijk nog geluk, dat ze zonder al teveel poespas ingeslapen kunnen worden. Neemt niet weg dat dat voor ons baasjes drama is: beslissen over leven en dood.Heel veel sterkte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Rust zacht Ravik (De diagnose is gesteld en ik moet het even van mij af schrijven)
Heel veel sterkte. Voor altijd in je hart !
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Beginnende dementie? Symptomen?
Dobby heeft sinds eind vorig jaar, begin dit jaar ook rare dingen.-Sowieso waarschijnlijk geschrokken 's nachts waardoor hij mij heftig en herhaaldelijk heeft gebeten (als in hap-hap-hap, niet meerdere incidenten).-Op weg naar huis een weg inslaan die we nooit lopen en een wijk in waar we nog nooit zijn geweest.-Schrikkeriger.-Waakser.-Snauweriger naar andere honden.-Hij staat af en toe als een jan doedel midden in de kamer te staan.-Niet meer opstaan als ik iets in zijn bak doe, alsof het niet klikt. Ik moet tegenwoordig dus vaak zeggen: eten!-Juist 's avonds heel laat willen spelen. In een flat kun je niet na 11 uur 's avonds met een zware bal gaan stuiteren, maar het wijst dus wel op een verplaatsing van zijn dag/nacht ritme.Na het bijten opperde de dierenarts ook mogelijk dementie, maar dat is alleen met een dure scan vast te stellen, dus laat maar. Scan of geen scan, je verandert er weinig aan. Daarom zien we het nu maar aan. Dobby is in Juli 11 geworden.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in pup in draagtas in supermarkt?
Ik zag bij ons in de supermarkt de afgelopen weken tot tweemaal toe honden en bij navraag mocht dat gewoon niet. Mensen worden niet altijd gepakt, maar je kan subiet eruit gezet worden.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
Ik zou voor de zekerheid inderdaad nog een paar keer opnemen. Voor hetzelfde geld was die lange tijd toen er een bezorger voor de deur stond of iets dergelijks.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Ik wil jullie voorstellen aan....Teuntje (kleine foto update pag.13/14)
Heel veel geluk met hem !
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hp's grote Frustratie topic
Over fietsers op de stoep gesproken, dat gaat hier nog wel. Vaak stoppen ze, stappen af en zeggen "nee, mijn fout, ik mag hier niet fietsen". Scootmobielers echter vind ik veel erger. Een kleinere scootmobiel gaat nog zo'n 12 km/u, en een grote vaak 15 tot 18 km/u. En dan wegen die dingen ook nog eens meer dan 100 kg, plus natuurlijk die voetplaat die op gevaarlijke enkel-ram hoogte zit.En heel veel mensen die in zo'n grote scootmobiel rijden, gaan gewoon met 15-18 km/u over de stoep en voetpaden. Ook al lopen er kinderen, honden of wat dan ook. Een normale fietser gaat 15 km/u en moet dus op het fietspad, maar een 100+ kg wegend apparaat met gevaarlijke rand die harder gaat mag gewoon op de stoep/voetpad? Van de zotten.Als je ze dan tegenkomt op een smal pad, ik met hond, dan houden ze maar een klein beetje in, waardoor ze nog met 10 km/u of meer langs je heen razen. Of langs jonge kinderen die onvoorspelbaar zijn. Dat is levensgevaarlijk met een apparaat van dat gewicht.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hp's grote Frustratie topic
Ik heb van de week wel 60 stuks zwerfvuil geruimd. Vooral veel sigarettenpakjes, snoeppapiertjes á la Bros/ Snickers, en ander plastic.Ik moet echt een keer een afwasbaar tasje verzinnen die ik gewoon over mijn schouder kan dragen zodat ik het daar gewoon in kan stoppen. Maar ja, bij afwasbaar kom je al snel weer uit bij plastic...
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hond kan niet los lopen.. Tips?!
Niet iedere hond kan veilig en gehoorzaam leren loslopen. Dobby heb ik met één jaar oud uit het asiel gehad, maar zelfs met een jaar privéles kwam er weinig van terecht. Uiteindelijk, nadat hij 100 meter is weggelopen vanaf een "veilige" heuvel naar een meertje en daarna in Februari 2 km oid gezwommen had en er niet meer uit kon en door de brandweer gered moest worden (ik moest 2 km lopen én OM het meertje omlopen via een bruggetje en een heuvel over), is hij nooit meer los geweest.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hieperdepiep 3 jaar!
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Echt waar alweer 7 jaar!! Hiep hiep!
Van harte !
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vaarwel mijn liefste vriendin
Heel veel sterkte.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Anti-trekhulpmiddelen a.k.a. quickfixes
Ik vind dat mensen nogal snel oordelen. Ik had Dobby, 1 jaar oud, onopgevoedde stuiterbal uit het asiel. Ik ging naar hondencursus. Na de eerste les had ik bij het uitlaten thuis een ongelukje: twee jongens schoten een voetbal en Dobby schoot naar voren. Ik hield de lijn, maar hield er wel een gekneusde hand aan over. Rechts, en ik ben rechts. Ik heb toen, om toch maar die letterlijke jonge hond zonder opvoeding (buiten mijn schuld dus) uit te kunnen laten, met behulp van de hondenschool aan een hondenhalster gegaan. Anders kon ik hem niet eens uitlaten. En anderen in huis konden dat ook niet, dus wat dan...Ik gebruik hem nadat ik genezen ben eigenlijk alleen nog maar als het in de winter spekglad is. Ik veilig, hij kan dan naar buiten blijven gaan.EDIT: Ook relevant: Dobby is intussen 11 en dus al 10 jaar bij ons. Had ik hem naar het asiel moeten terug brengen omdat ik hem niet kon houden 2 weken nadat ik hem nam en daarna 6-8 weken met mijn hand in het verband zat? Even denken, 6-8 weken met een hoofdhalster, correct aangeleerd, lopen en dan minstens 10 jaar bij een baas mogen blijven of terug naar het asiel wegens niet uit kunnen laten. Nou, dan weet ik wat ik kies.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nova 2 jaar!
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Het is waar, 4 jaar!!!
Van harte.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Ik word gek van men puberhond!
Hier kijken we ook altijd uit naar herfst en winter, want dan wordt het weer koeler en is hij weer meer actief. Dan kunnen we ondanks de leeftijd toch bijv. 2 uur het bos. In de zomer is dat véél te warm.Koop een goede regenjas. Die kunnen best duur zijn, maar met een goede jas doe je járen. Waterdichte schoenen en gáán.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Dag lieve Krullie
Heel veel sterkte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoera Wienske is jarig
Van harte met je prachtige hondenmeisje. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in zoektocht naar naam
De roepnaam hoeft toch niet perse met een S te beginnen ? Romeo heet officieel:  Excalibur from Kings Rebbels, zijn roepnaam werd meteen : Romeo. Zijn broertje heet Eros from Kings Rebbels en heet Schumi. Beide met een E-stamboomnaam en beide hebben een roepnaam die niet met een E begint ! De stamboomnamen blijven gewoon hetzelfde !
 

Vrienden van Kelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Bauke honden foto van Corrina  & Baileyhonden foto van Karin honden foto van dunja de hussen honden foto van anjahonden foto van leonhonden foto van Wilma en Dobbyhonden foto van Neeltje en Snowie honden foto van Cheyenne&Lady.honden foto van Lisahonden foto van Kaya en Kodahonden foto van Lisjehonden foto van wolfsberoseshonden foto van Lotte & Lizzy ~honden foto van Rosalin Kuyshonden foto van hondenvriendjehonden foto van sietskehonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Noonhonden foto van lisa en layckahonden foto van silke & woody honden foto van changhonden foto van Tom

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^