Over Drentsche Patrijshondenkennel van't Hubertusgilde

Eerst maar even voorstellen, wij zijn Anita en Robert Post uit Dronten Flevoland.
We schrijven het jaar 2002, we zijn eruit, er zal een hond komen in huize Post. Na veel researchwerk weten we het zeker, het gaat een Drentsche Patrijshond worden. Maart 2003, het is tijd om onze eerste Drent op te halen, wat een schattige pup is het. 
We noemen hem Lucky, nou Lucky was hij zeker. We wisten dat een Drent opvoeden niet eenvoudig zou zijn, maar een kleine druktemaker als Lucky hadden we ook niet direct verwacht. Al met al is het ons gelukt hier een heerlijk en goed luisterende Drent van te maken.

Jaren later via sociaal media (jazeker dat werkt) in contact gekomen met kennel fan't Suydevelt. Zij hadden een Drent die een nieuw gezin nodig had beschikbaar, wij hadden geen eis dat het een pup moest zijn, dus een volwassen Drent was voor ons ook zeker een optie 
Quinta fan ’t Suydevelt was onze 2e Drent. Ze was bijna 4 jaar toen wij haar ophaalde. Zeer onzeker in het begin, ze had duidelijk leiding nodig. Hier hard aan gewerkt en haar het vertrouwen gegeven wat zij verdiende. Wat een geweldige hond werd ze. Vol vertrouwen en zeer aanhankelijk, uitstekend om mee hard te lopen en lange wandelingen te maken.

We schrijven het jaar 2015. Tijdens onze zomervakantie contact gezocht met Gabe Olieman van kennel van de Olinckhoeve en een afspraak gemaakt om na onze vakantie nader kennis te maken.
Tijdens deze afspraak eind september heerlijk buiten kennis gemaakt met Gabe en zijn honden. Jessie van de Olinckhoeve zal eind 2015 loops worden en dan ook gedekt. De klik met Gabe en Jessie was er gelijk. We wisten direct, Jessie gaat de moeder van onze nieuwe pup worden.
Daar kwam in oktober het bericht van Gabe, Jessie is loops en gaat gedekt worden door Squanto fan ’t Suydevelt. En dan komt het bericht, de dekking is gelukt, de pups zullen rond 9 januari geboren worden. Het lange wachten begint, wij thuis alles voorbereiden op de komst van een nieuwe Drent. We hebben er super veel zin in.
27 december 2015, op Facebook zie ik een oproep van Jaap Hoeksema met en foto van een prachtige Drent. Zij is bijna 4 jaar oud en zoekt een nieuw gezin. Ik zeg tegen Anita, die is voor ons. Anita, maar we hebben de pup al gereserveerd bij Gabe en die gaat zo en zo door. Natuurlijk gaat de pup door, maar ik wil deze mooie dame Lynda fan ’t Suydevelt erbij hebben. Twee Drenten in huis is leuker dan een. We hebben, de ruimte dus het lijkt me geweldig om naast de pup ook weer een volwassen Drent in huis te hebben.

Krabbels aan Drentsche Patrijshondenkennel van't Hubertusgilde


Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Drentsche Patrijshondenkennel van't Hubertusgilde heeft 25 ontvangen.

Berichten en online status
Drentsche Patrijshondenkennel van't Hubertusgilde was voor het laatst online 4 jaar, 7 maanden, 2 weken, 1 dagen, 11 uur, 59 minuten geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^