HondenPage baasje Dootje R.i.p. Cody 3-5-'16

Wat schreven de vrienden van Dootje R.i.p. Cody 3-5-'16 op het forum

honden page profiel sylviasylvia schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Wat een schrik zeg, ik kan me goed indenken dat je in paniek raakte. Om zo je lieve vriendje te zien en van de trap af te zien vallen. Gelukkig gaat het nu weer goed met hem, heel veel sterkte! 
honden page profiel sylviasylvia schreef in Beetje raad bij het aanschaffen van een maltezer puppy
Een mini Maltezer bestaat niet, dat is een broodfok term. Juist als je daarop gaat zoeken weet je bijna zeker dat je toch een beiodfok hond koopt. Een echte Maltezer is al klein. Hoe kleiner hondjes worden gefokt, hoe meer gezondheidsproblemen ze krijgen.   Wil je geen fokker via de rasvereniging zoeken? Dan koop je een goed gefokt hondje. Je kan van de verschillende fokkers hun website bekijken, bellen, mailen om meer informatie en vragen.    
honden page profiel sylviasylvia schreef in Verjaardag en gedrag hond (geschrokken)
Jullie hond had geen veilige plek waar niemand bij hem kon komen? Onze honden zijn ook heel lief,  maar zouden het niet leuk vinden als er een kamer vol bezoek was, en ze zouden geen eigen plekje hebben waar het bezoek ze met rust laat. Dat kunnen jullie misschien de volgende keer anders doen.   Het kan heel bedreigend voor je hond zijn, vreemde mensen en kinderen die zich over hem heen buigen en aaien.   Als het misgaat, en een hond hapt wel een keer. Dan krijgt vaak toch de hond de schuld, terwijl zo'n dier onbedoeld in een situatie is geplaatst die hij niet aan kon.    
honden page profiel sylviasylvia schreef in Poppy
Gefeliciteerd met Poppy 
honden page profiel sylviasylvia schreef in Prednison/allergie
Het hondje van mijn vriendin heeft de laatste 5 jaar van zijn leven elke dag een kwart pilletje prednison gehad. Wel voor een andere aandoening, maar het gaat om het middel prednison. Het hondje is 17 geworden, heeft door de prednison nog een goede oude dag gehad, en heeft verder ook geen last van eventuele bijwerkingen gehad. Dus zelfs al is het een paardenmiddel, het werkt wel en als het meezit zonder te veel klachten door de bijwerkingen. Maar als dat toch gebeurt kun je altijd ermee afbouwen en iom dierenarts iets anders zoeken waar je hondje mee geholpen is.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Hondenbrokken
Volgens mij maakt het niet zoveel uit. Je kan kijken op voerwijzer.com, dan lees je er wat meer over als je de merken opzoekt.  
honden page profiel sylviasylvia schreef in Hond wil niet plassen door pijn
Mag ze van de dierenarts wel een stukje lopen? Anders zou  ik niet meer naar de tuin gaan, maar gewoon naar buiten. Of anders draag je haar een stukje naar een plek waar ze normaal wel haar behoeftes doet.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Acana Recipe
" Ik wil geen verwijt maken, maar waarom heeft u gekozen voor een labrador met de kop van een Franse buldog? Lijk me genetisch niet goed in elkaar? Groetjes " theo   Jammer dat je andere reacties negeert, waar gaat het je nu eigenlijk om?
honden page profiel sylviasylvia schreef in Acana Recipe
Ik heb een hele tijd Acana gevoerd, maar ben sinds een klein jaartje overgegaan op o'canis. Omdat Acana overgenomen is door Mars en het heel duur is geworden en ik bang ben dat de kwaliteit niet meer zo goed zal blijven als het altijd was. Maar daarvoor was ik  er altijd wel tevreden over.  
honden page profiel sylviasylvia schreef in Amerikaanse Stafford
" allergieën wel, ik geef het de schuld aan dat z’n ouders beide blauw zijn! Ellende op ellende wordt nog meer ellende -_- heb hem van famillie die een nestje had. Hadden laatste keus reu. Maar wel de knapste " talitha   Het is idd bekend dat de blauwe honden deze problemen hebben. Maar mensen gaan vaak toch voor het aparte kleurtje  en laten zich verrassen door de problemen die daarna komen. Is je hond verder wel gezond en actief?    
honden page profiel sylviasylvia schreef in Amerikaanse Stafford
Hebben de nestgenootjes van jouw hond ook allergieën en problemen met de darmen? Volgens mij kan een normale gezonde hond makkelijk 12 jaar of ouder worden. Hoewel de fokker van mijn eerste hondje zei:  denk maar dat elke hond 10 jaar kan worden en alles wat daar nog bovenop komt is meegenomen.
honden page profiel sylviasylvia schreef in 4 poten opereren
Wie is de fokker van de hond? Als de hond er met 10 maanden oud al zo slecht aan toe is. Hoe lang had de hond deze problemen al, hebben jullie toen de fokker op de hoogte gebracht? Deze is namelijk wel aansprakelijk voor gezondheidsproblemen, tenzij hij kan aantonen dat hij voor deze specifieke problemen niet aansprakelijk kan worden gesteld.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Zindelijkheid pup / hulp gevraagd
De husky hond is waarschijnlijk ook nog niet helemaal geestelijk volwassen zeg maar. Dat kan wel tot 3 jaar duren voordat het echt een stabiele hond is. Dus dan is een pup erbij nu wel veel gevraagd voor hem.   Ik zou ze niet meer samen uitlaten eerst, maar de pup op eerst zindelijk krijgen. Na het slapen, eten, spelen even met hem naar buiten. Niet wandelen dus, ga naar een vast plekje waar hij zijn behoeftes kan doen. Dan weer naar huis, en als hij niets doet, dan thuis hem goed in de gaten houden, en zodra hij aanstalten maakt direct oppakken en weer naar buiten.   Hoe kan de pup overal in huis zijn behoeftes doen, is hij dan alleen? Hou hem anders dichtbij je, desnoods aan een lijn of zo. Of in een afgezet gedeelte in huis.   Ik heb ook 2 x een pup bij een volwassen hond gehad, dus wat dat betreft weet ik wel dat het wel wat extra werk is dan als je alleen 1 pup hebt.
honden page profiel sylviasylvia schreef in In Nederland
Dit is in Doornspijk, bij het bos en zandverstuiving. Doornspijk ligt op de Noord Veluwe   https://www.eenvakantiehuisje.nl/12775-chalet-voor-4-personen-op-bospark-in-doornspijk/   Of hier kun je ook eens kijken, dat is in Epe, ook op de Noord Veluwe   https://eperwoud.nl/nl/
honden page profiel sylviasylvia schreef in “Spijt ras”
" Hey hey!  Mijn lieve teddy is bijna 7 maanden. Het is een maltipoo, denk ik. Ik heb hem als maltipoo gekocht bij een slechte fokker. Hier kwam ik helaas te laat achter en heb ik spijt van, helaas niks meer aan te doen. Ik ben in de twintig en dit is mijn eerste eigen hondje. Het is echt een lieverd. Ik woon nog thuis en ik houd echt van grote honden. Toch heb ik nu een kleintje. Dit heb ik gekozen aangezien hij niet verhaard en als ik ooit op mezelf ga dit niet meteen een groot huis word en maltipoos een appartementje ook prima vinden, vandaar.  Nu zit ik dus ergens mee. Teddy is niet echt de “knappe” maltipoo die je online ziet, met de schattige krulletjes etc.. als ik dus hondjes op straat zie lopen (bijvoorbeeld een toy poedel) dan denk ik, shit. Die is veel knapper en mooier. En ik voel mij daar zo schuldig om. Teddy is zo super lief, luistert goed (als hij wilt haha) en dan voel ik mij zo schuldig dat ik hem niet “knap” genoeg vind. Zo’n onzin want ik heb een vriendje voor het leven, een schat van een hond en toch denk ik, ja maar… die is knapper of groter of leuker etc.. de puppy periode vond ik heel zwaar, aangezien mijn keuze toch een beetje te overhaast was. Ik heb weken lang gehuild. Nu is dat gelukkig over en vorm je een band en voel je elkaar beter aan maar toch blijf ik in m’n hoofd bij andere rassen of honden die ik knapper vind. Of zie ik op puppy plaats de maltipoo die ik eigenlijk wel wilde qua vacht en kleur en denk ik, had ik maar meer geduld gehad en gewacht op de “perfecte”. Vind ik zo flauw van mezelf.. en voel mij dan echt schuldig.  " Teddy   Ik vind het wel erg dat je zo over je hondje denkt en praat. Terwijl je zelf je huiswerk niet goed hebt gemaakt en een broodfok hond hebt gekocht. Ik hoop voor jouw hondje dat je hem wel de zorg en liefde kan geven die hij verdient. Maar het kost ook tijd, het moet groeien de band tussen jou en je hondje.  Hij is volledig afhankelijk van jou, en kan niets anders dan zichzelf zijn.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Puber blaft ineens 's nachts
Ik kende het ras niet, maar even gekeken. Het lijkt een hond te zijn met een dikke vacht, en kan zijn nu hij 10 maanden is dat hij zijn volwassen vacht krijgt. Misschien heeft ie het te warm in de bench, kan hij niet goed verliggen en is het niet comfortabel meer voor hem. Als het zonder bench ook goed gaat, zou ik dat als eerste doen.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Puppy eet pinda’s! Wat doen?
Wat zei de dierenarts?
honden page profiel sylviasylvia schreef in Puppy eet pinda’s! Wat doen?
Je kan op z'n minst de dierenarts bellen en om advies vragen.
honden page profiel sylviasylvia schreef in librela / cytopoint
Het ene is voor de pijn en de ander voor de jeuk? Wat voor klachten had je hondje, is ze nog jong? Van cytopoints heb ik het  nooit gehoord van het verharen.     
honden page profiel sylviasylvia schreef in 52 weeks of Onyx
Wat leuk zeg! En wat een mooie puppy's allemaal  Ik heb tot nu toe alleen maar reuen gehad, en die waren/zijn stabiel en heel aanhankelijk.    
honden page profiel sylviasylvia schreef in Addison
Wat erg! Wat voor ras is jullie hond? Addison is een ziekte die helaas veel bij labradoodles wordt gezien. Ik weet niet of de ziekte bij jullie hond misschien al eerder bekend was, maar dat jullie dat niet wisten? Maar veel sterkte, het is niet leuk te horen dat je hond zo'n diagnose heeft gekregen.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Schilfers Golden Retriever
In farmfood zit wel mais, granen en rijst, hier kunnen honden ook gevoelig op reageren. Maar toch als hij dinsdag naar de trimsalon is geweest, dan kan de trimster er ook misschien iets van zeggen. Ik heb een Franse waterhond van 10 jaar,  dus ik ook te maken met een hond die niet verhaart maar wel om de zoveel maanden naar de trimster gaat.    
honden page profiel sylviasylvia schreef in Schilfers Golden Retriever
Het kan soms te maken hebben met voeding. Mocht het niet ichthyose zijn, daar had ik ook nog nooit van gehoord. Maar veel vacht/huid problemen kunnen ontstaan door voeding.  
honden page profiel sylviasylvia schreef in Struviet, blaasontsteking, 7 maande en nu dieetvoer?
Dat is wel erg, dat er wordt gezegd met de hond te stoppen vanwege de problemen. Met 8.5 week opgehaald uit het nest, en toen al een zwakke hond. Waren de moeder en vader hond wel gezond, en de nestgenootjes? Wat zegt de fokker hiervan?   Verder denk ik ook dat Dagmar gelijk heeft.  
honden page profiel sylviasylvia schreef in 8 weken pup in huis - wordt het echt beter?
"   Bedankt voor beide reacties Bonnie. Heel geruststellend en we merken in 48 uur echt al groot verschil en dat zit hem vooral in het 'wij relaxed, zij relaxed'. We genieten nu al veel meer van haar, het is voor ons gewoon heel erg zoeken hoe we haar het beste rust kunnen geven of zelf kan laten nemen. Ik heb veel aan de reacties op mijn post gehad, dus dank! Even over die ren. Daar hebben wij het ook een paar keer over gehad al. En het lijkt ons ook een goed idee, alleen zijn wij bang dat deze boef er overheen klimt, kapot maakt, loskrijgt etc. Het eerste filmpje dat we van haar doorgestuurd kregen was een filmpje dat ze uit een ren in Mexico klimt haha... Wat voor ren had jij? En hoe ging jouw pup daar mee om? Werd het niet gesloopt? Tegenaan gesprongen etc? Dat verplicht rust moeten pakken op haar kussen met wat kauw materiaal en speeltjes, klinkt heel goed. " Bkes   Ik heb de eerste weken een puppyren gebruikt. Voor een klein pupje is het heel handig, maar ik denk idd dat een grotere sterke pup er wel uit komt. Of je moet een hele stellage nemen, maar dan kan je evengoed een deel van de kamer afzetten of zo.   
honden page profiel sylviasylvia schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
De naam van de fokker kun je nog wel vinden in de reacties, of gaat het alleen om de titel?
honden page profiel sylviasylvia schreef in Algemene vraag
Of je kan een paar fretten aanschaffen? Ik weet verder niets van die dieren, maar wel dat mensen er mee kunnen wandelen en dat ze aan een tuigje kunnen leren lopen.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Algemene vraag
" Ik lees dan ook honden... financieel gaat het mij wel lukken om 2 honden te nemen maar daar ga het huisje al snel misschien te klein voor worden. Ik ben heel grote dierenvriend en 2 katten behoren ook tot mogelijkheid maar dan mis ik wel iets om mee te gaan wandelen en buiten te komen :( " Mario   Ik zou ook kijken in wat voor buurt je woont? Woon je bijvoorbeeld in een woonwijk en je hond/honden zouden veel blaffen in huis en tuin als jij weg bent. Dan krijg je geheid problemen met de buurt en zal je maatregelen moeten treffen. Als je in een hutje op de hei woont en je hebt meerdere honden die de hele dag vrij kunnen leven, dan zou het weer heel anders zijn. Een hond alleen in de mooiste omstandigheden, die voelt zich ongelukkig ondanks de mooie omstandigheden.  
honden page profiel sylviasylvia schreef in Algemene vraag
Dat zou ik niet doen. Een hond zoveel alleen, dat is geen leven voor een hond. Of je moet alle dagen dat je werkt zorgen voor een uitlaatservice/oppas/dagopvang e.d.
honden page profiel sylviasylvia schreef in 8 weken pup in huis - wordt het echt beter?
Toch kun je beter je hond leren dat om niet zoveel in de bench te leven. Er zijn volwassen honden die als ze niet in de bench zitten alsmaar rondjes gaan draaien. Dit omdat ze dit gewend zijn, omdat ze een groot deel van hun tijd in de bench zaten en hun bewegingsruimte niet meer was dan rondjes draaien. Ze krijgen stereotype gedrag.   Ik heb nog nooit een hond gehad die zoveel slaapt als jouw hond moet slapen. Een pup kan veel tijd kosten, maar je kan er beter nu veel tijd in stoppen zodat je je hond kan leren wat je van hem verwacht. Zolang je hond niet goed zindelijk is, ga er heel vaak mee naar buiten, beloon je hond als hij wat doet. Daar leert je hond meer van dan in de bench.   Je hond moet leren zich te gedragen buiten de bench, zorg dat je genoeg kauwmateriaal bij de hand hebt. Geef dit aan je hond, kan die even kauwen. Of ga even bij hem op de grond zitten etc. Je hond moet leren hoe hij hond moet zijn zonder 22 uur in een bench te zitten.  
 

Vrienden van Dootje R.i.p. Cody 3-5-'16

honden foto van Chonden foto van sylvia

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^