HondenPage baasje Manon, Silver Sky&Malaika

Wat schreven de vrienden van Manon, Silver Sky&Malaika op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Reismatje
Ik gebruik altijd deze Anti Slip vet bedjes! Schuiven niet, en zijn water doorlatend. Matjes blijven dus altijd zo goed als droog. Zeer tevreden mee.  KLIK  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Netjes hoor en gefeliciflaptoord. Best of breed in welke categorie? Want is geen show liner aan uiterlijk toch? " Anouk van Botty Best of Breed van de Hollandse herder uiteraard  En ja, de show gaat vooral om het uiterlijk, er wordt bekeken hoe goed ze aan de standaard voldoen. Al wordt er ook zeker op karakter gelet. Zo werd er bij een ander ras een hondje dat héél mooi gebouwd was, geen 1e met de reden dat het erg schichtig en onzeker was. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Trots en blij. Willow heeft vandaag op show een Uitmuntend gehaald, 1e plek én Best of Breed 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Pup laten corrigeren door andere honden
Ik zou hem eigenlijk helemaal niet laten spelen met allemaal honden die je tegenkomt. Nare ervaringen zijn zo snel opgedaan. Het enige wat Harm op deze manier vooral gaat leren is snel voor zichzelf opkomen en zichzelf constant verdedigen. Het is zo belangrijk om de eerste maanden je pup alleen kennis te laten maken met honden waarvan je weet dat ze echt stabiel zijn, en matchen kwa energie level.    Daarbij kun je ook wel eens de verkeerde hond tegen komen.  Ook ik loop wel eens in een losloop bos. Dit betekend echter niet dat elke hond maar sociaal is en wil spelen. Mijn honden zouden écht niet gediend zijn van een Harm dat op ze af loopt 'om te spelen'. En in hoeverre pikt harm deze signalen al op? Mijn honden zouden hem dus flink corrigeren als hij hun signalen negeert (wegkijken, tongelen, vermijden) en dan is het een nare ervaring voor zowel Harm, maar zeker ook voor mijn honden. Want zij hebben nu dus weer bevestiging gekregen dat het toch geen zin heeft om signalen af te geven omdat hier toch niet naar geluisterd wordt.    Ik lijn mijn honden dus altijd aan bij het tegenkomen van een andere hond, ze mogen pas kennis maken als ik zie dat beide partijen hier op zitten te wachten en waarvan ik weet dat de hond stabiel en eerlijk gedrag vertoont. Vreemde honden komen niet in aanraking met mijn honden, daar zorg ik voor.    Het is dus een beetje een soort specialiseer fabeltje dat honden maar met elke hond moeten spelen. Honden leren negeren of rustig benaderen is véél belangrijker. Nu is Harm nog pup. Ik weet niet welk ras het is maar als er straks een hond van 20 + kg op andere honden af stormt is dit echt niet netjes, en vooral zeer asociaal van Harm aangezien dit niet de manier is om honden te benaderen.    Waar ik mij dus vooral op focus is honden negeren. Zien we een hond, lijn ik ze aan, leidt ik ze af met spelen of snoepjes. Bij mij is het leuk, bij mij moeten ze zijn, en bij andere honden hebben ze niets te zoeken zonder mijn toestemming. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in KVV voor kleine honden
Wij bestellen bij Dogmeat. Voor mijn honden de rollen van 1 kg, voor ons Keesje rolletjes van 200 gram. Ontzettend tevreden over de kwaliteit. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Health of pug dogs in the UK
Ik vind dit ook een mooi voorbeeld filmpje. Een labrador puppy en een mechelaar puppy in hetzelfde huishouden. Als het niets met aanleg en instinct te maken heeft, waarom hangt de lab dan niet in de mouw? Of geef een dood kwarteltje aan een Golden retriever pup. Deze zal het voorzichtig beet nemen terwijl de gemiddelde herder pup er héél hard mee zou schudden.. uiteraard speelt opvoeding een grote rol, maar aanleg en instinct net zo goed   KLIK
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Health of pug dogs in the UK
" Pups die met 8 weken (mag ik hopen) Maar daar heb je ongeveer al beantwoord waar ik in geloof... in mijn "sekte" Denk niet dat een broekspijp op 4 weken al van toepassing moet zijn. Nog moet je eigenlijk niet willen dat een bc op 6weken achter een ram aanvliegt. Dus vandaar dat ik geloof dat de basis door ouderdieren en mens gelegd worden maar niet zo zeer in genetica zitten aan gedrag. " Anouk van Botty Mijn trainer heeft een nest Mechelaar pups liggen. 10 stuks. Ik ben ze gaan fotograferen vorige week, en hij waarschuwde me al dat ik oude kleren aan moest trekken. Ik kwam daar binnen en er hingen oprecht al 10 pups in mijn broek. En deze combi is écht niet agressief. Ze zijn ontzettend lief, zowel de reu en teef zijn in zijn bezit en traint hij mee. Ik kan bij beide om hun nek hangen om ze te knuffelen, maar zodra ze kunnen bijten zie je dat het instinct en aanleg naar boven komt. Geweldig om te zien. Later werd er een stuk jute tevoorschijn gehaald. Nog niet eerder hadden ze dit gezien maar de wil om hier flink in te bijten zit er gewoon in. En deze foto werd genomen na al een tijdje spelen terwijl ik pauze nam.   Of neem mijn eigen pup. Met 12 weken voor de allereerste keer op een bijtkussentje gebeten. Het was niet vanaf het moment van kopen mijn plan om aan de igp sport te doen totdat de fokker mij hier op attendeerde dag zij hier echt aanleg voor zou kunnen hebben. Een ochtend meegelopen met de club en Willow kennis laten maken met een puppy bijtkussen. Meteen beet ze hier in, niets hoefde aangeleerd geworden en alles ging spwlenderwijs. Dat zegt genoeg lijkt mij.    IGP WILLOW  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Health of pug dogs in the UK
" Nee, ik zeg dat je niet aan karakter kunt fokken op eigenschappen. Je kunt lauter de basis leggen en dan zit er altijd wel eentje tussen die niet klopt volgens de standaarden.   Nieuw topic? Mee eens over genetisch fokken naar standaard fysiek en beperkingen. " Anouk van Botty Maar het punt is, dat je dus wel op karakter kunt fokken. Ik neem mijn hond als voorbeeld. Nu is er niet echt zo iets als een 'showlijn Hollandse herder en een werkelijk Hollandse herder' dat contrast is niet zo groot zoals je bijvoorbeeld bij Duitse herders, Labradors etc ziet. Maar er zijn fokkers die echt alleen op werkkarakter fokken, en fokkers die zich meer focussen op show, en lieve gezinshonden.    Willow komt uit lijnen waar vooral op werk karakter gefokt wordt. Maar vanuit haar moeders kant wordt gefokt met doel het drijven van schapen, en vanuit haar vaders kant met doel om te bijten, als in KNPV en IGP sport. De kant van moeders bijt écht niet op een pakwerker, dit zit in de hond, of het zit het niet. Een hond leren bijten die hier geen aanleg voor heeft is een heel lastige taak.   Bij de pups tussen die 2 lijnen zit veel verschil. Zo hing Willow al grommend in een theedoek terwijl wat andere pups hier totaal geen interesse in hadden. Met 12 weken begonnen met de IGP sport en meteen wist Willow wat het doel was. Dit heb ik niet hoeven aanleren.  Er zijn nog 2 andere broers die ook aan bijtwerk doen, maar de rest heeft hier echt geen aanleg voor. Dan zijn toch van beide ouders wat eigenschappen mee gekomen?    En zal ik nu met Willow gaan fokken, met de igp sport als doel, en ik zet er een reu op die al bepaalde igp titels heeft gehaald, zullen ook deze pups een nog betere aanleg hebben om te bijten. Zo werkt dit nu eenmaal.    Net zoals je een agressieve hond uit de fok haalt als je dit niet in je ras wil hebben, want ook dit kan overgebracht worden op de pups. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Health of pug dogs in the UK
" Klopt gedeeltelijk. Ik geloof meer in waar een hond of persoon in opgroeit?  Anouk van Botty Oké, je zegt 'ik geloof' en dat is prima, maar dan zijn er altijd nog feiten. Het is een feit dat er geselecteerd wordt / kan worden op karakter, het is een feit dat genetica een grote rol speelt in hondenrassen, en het is een feit dat opvoeding alleen niet de hond maakt. Er komen echt zo veel meer factoren bij kijken. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Health of pug dogs in the UK
" En hoe zit dat met de miniatuur poedel dan? (No offense) Maar het moet allemaal maar naar uiterlijk. Er zal altijd wel een ras zijn wat het onderspit delft op de langere termijn, hetzij handzaam, schattig, past bij me handtas model of dit is wat ik ermee wil doen(herder en steeds lagere stand waardoor HD een dingetje werd) Eerlijk gezegd? Geloof ik helemaal niet dan je kunt fokken op gezondheid of karakter. Het is lauter de omgeving waar ze vandaan komen.   Elke hond heeft jachtinstinct, elke hond zijn eigen talenten en elke hond is bijna gelijk aan de andere. Tenzij we deze (als mensen) anders aanleren. Laat staan dat we over katten beginnen, katten zijn allemaal hetzelfde toch, ondanks uiterlijke fok, hihi.   Vind het wel grappig want het enige verschil wat ik zie? Domesticatie vs wild maar zo denk ik erover. " Anouk van Botty Ah, jij bent er zo 1 die altijd denkt dat het karakter van de hond alleen met opvoeding te maken heeft. Ik mag hopen dat je dan nooit voor een zogenaamd HR ras gaat of een ras waarin intolerantie naar mens of hond een rol speelt, of een werkras waarin instinct sterk naar boven komt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Tongetje uit bekje
Wat voor ras is het? Bij de meeste Brachycephale rassen (zoals de mopshond, Engelse of Franse bulldog etc) kan het duiden op een tekort aan adem.     
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in 9 jaar
9 jaar geleden werd de leukste, liefste en grappigste hond geboren. Gefeliciteerd Lieve Kahlúa   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Er is er een jarig, hoera, hoera..
Gefeliciteerd 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Grasaren
Ik denk overigens niet dat een muilkorfje gaat helpen. Als hij ergens snuffelt dan prikt zo'n aar er toch wel tussendoor. Of tussen zijn tenen of in zijn pootjes.    Hier ook ontzettend groen maar vooral extreem bosrijk. In de bossen groeien de aren niet. Het zijn juist die aangelegde parken, bermen en uitlaatstroken waar het hier stikt van de grasaren. Ik ga om die reden 2 a 3 keer per dag naar de bossen. Al hebben mijn honden denk ik geluk met hun vacht. Ze hebben er nog nooit last van gehad, maar ben wel op mijn hoede. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Die teken mensen, dat is toch niet normaal?!?  7 stuks na 1 wandeling!  " Koekje Nee. Heb t tot 2 jaar terug met natuurlijke middelen kunnen oplossen. En nu dragen ze voor het 2e jaar op rij een scalibor band. Gelukkig heel tevreden over. 2 weken terug kon ik er nog dagelijks een teek af plukken, sinds dien niet 1 meer gezien. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Varkensvlees
Ik geef het gewoon. Ook rauw. Niet vaak, maar af en toe en ik zie er totaal geen gevaar in. Als het vlees uit Nederland komt, is er niets om je zorgen over te maken. Nederland is namelijk vrij van de Aujeszky ziekte. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Frustratie: met de honden wezen zwemmen. Heerlijk plek, heel groot, overzichtelijk, dus mijn honden kunnen los. Ik sta op een iets hoger gedeelte dus heb echt van alle kanten overzicht en zie op tijd wanneer er iemand aan komt.    Op een gegeven moment komt er een man aan met zijn hond. Prima, het meer is zó groot dat er ruimte genoeg is, en afstand genoeg voor mijn honden om de hond te negeren.    Maar meneer wil graag naar mij toe. Dus ik zie hem aan lopen en ik roep metéén mijn honden bij me om ze aan te lijnen. Meneer ziet dit, maar loopt door. Hond is intussen bij ons en wordt netjes gecorrigeerd door mijn dames.    Meneer is er eindelijk en zegt: dit is een mooie gelegenheid voor jouw honden om te oefenen.... 'nou Meneer, mijn hond heeft met haar 9 jaar wel de nodige ervaring, ze houden gewoon niet van vreemde opdringerige honden'    Meneer loops door (zonder hond, die stond nog gezellig bij ons)   Hond liep eindelijk weg. Ik doe mijn honden los, en wat doet meneer: de bal gooien náár mij toe. Hond achter de bal aan, mijn honden achter die hond aan. Hoewel, alleen Kahlúa, Willow had vooral aandacht voor haar eigen bal.    Hond schrikt (logisch, t is nogal indrukwekkend en PRECIES de reden dat ik mijn honden heb aangelijnd) en laat zijn bal los en rent naar zijn baas. Meneer is boos dat de hond zijn bal kwijt is geraakt. Komt wéér naar mij toegelopen, mijn honden weer snel aan de riem, en geeft zijn hond het zoek commando. Eindelijk had die hond de bal en ik stond al die tijd geduldig met mijn aangelijnde honden te wachten. Meneer drentelt een beetje om mij heen maar gaat niet. Dus ik vraag: zal ik een ander plekje zoeken of doet u het? 'Ho ho, rustig maar, ik ga al' was zijn antwoord. Heb 'm een fijne dag gewenst. Maar wat was dit irritant. Zo veel ruimte, zo veel water, maar zó uit dagen. Verschrikkelijk. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in retromops
" Kan je verzekeren dat in het Diemerbos? Er geen dikke honden lopen, wel een paar bejaarde maar die zijn nog flink actief Maar ja niet ieder mens is een superatleet en niet iedere herder is geschikt voor k9 training. Hier nog een clipje van morbide vetzak....   Maar nogmaals (vooral voor de topicstarters collega) ben ik het er helemaal mee eens dat het door te fokken naar bijna helemaal geen snuit? Het leef genot weggenomen is van dit geweldige ras. Dat is waarom ik niet meer aan een volle mops begin, want ze willen echt wel alleen qua uiterlijk? Worden ze gewoon beperkt in het doen en laten.   " Anouk van Botty Ik vind t een leuk filmpje hoor, fijn om een mops goed te zien rennen.  Maar ook deze mops rent er écht geen bordercollie uit. Mijn honden rennen voor mij uit wanneer ik aan het mountainbiken ben (en ik ga best snel). Deze mops blijft toch achter. Ik reageerde dan ook puur op te zin dat Botty mening bordercollie eruit rent haha.  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in retromops
hij rent menig border collie van zijn sokken zonder flauw te vallen. Anouk van Botty Ik vraag me dan af om wat voor hoogbejaarde morbide Obesitas Bordercollie dit gaat. De eerste bull(kruising) die een bordercollie er uit rent moet ik nog tegenkomen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in retromops
Ook de retro mops is een ernstig brachycephaal ras. Ze kunnen dan wel met een langere neus gefokt worden, röntgenfoto's wijzen echter uit dat dit puur en alleen het uiterlijk is, en de hond van binnen nog net zo slecht in elkaar zit als voorheen.    Ik ken een mops die heel fit is, je kunt dus geluk hebben, ik ken ook mopsen die een abonnement hebben op de dierenarts en kampen met ernstige klachten. Ik vind het persoonlijk dan ook dierenmishandeling wanneer je voor dit ras zou gaan, jij bent dan weer de oorzaak die een hondje promoot wat ontzettend slecht in elkaar zit. Als ze dan zo graag voor een mops wil gaan, adopteer er dan een. Goede fokker of niet, ik ben van mening dat zo'n ras in huis halen je net zulke slechte praktijken ondersteunt wanneer je een hond uit de broodfok haalt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Grasaren
Gek dat hij zo veel pech heeft. Ik woon ook in een heel groenrijke omgeving, overal Aren, zelfs in onze voortuin, maar nog nooit hebben mijn honden of ons keesje er last van gehad.    Zou hem gewoon niet meer los laten en hem alleen laten snuffelen op strookjes en veldjes waar ze niet zijn. Beter kort aan de riem dan weer een operatie. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Ik ben ZO ongelooflijk trots op mijn meiden.    Vrijdag naar het Animal Event geweest met Willow. Zaterdag met Kahlúa, en vandaag met beide.    Het is bijna bizar hoe goed ze het deden. Heel relaxed, negeerde elke hond, snuffelde braaf, deden leuk mee aan activiteiten, lieten geen stress zien, en waren gewoon héél blij om er bij te zijn. Het genieten straalde gewoon van ze af. Heerlijk. Op zulke momenten ben ik zo trots dat ik ze écht stabiel kan noemen.   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Sterilisatie oudere hond
" Hoi,  alles is heel goed met Lady ?? Daarnet zijn de draadjes verwijderd en het ziet er allemaal goed uit. Ik moet zeggen dat ze na enkele dagen al terug heel vrolijk was. achteraf gezien ben ik toch wel blij dat ik het heb laten doen, zeker toen ik zag hoe vol vocht de baarmoeder zat! Nu twijfel ik of ik mijn andere hondje, een driejarige pomchi toch ook niet nog zou laten steriliseren. Ik weet dat het voor de melkkliertumoren allicht niet veel meer uithaalt, maar de dierenarts raadt toch aan om het nog te doen.  " Kathleen Ik zou het doen. Elke loopsheid die je hond krijgt vergroot de kans op baarmoeder kanker. 3 jaar is overigens een perfecte leeftijd om het te doen, het verlaagd zeker de kans op tumoren.    Fijn dar alles goed is gegaan!
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Chocoladerozijnen…
Ach, het kan gebeuren. Hier hebben ze ook wel eens giftige dingen op gegeten perongeluk. 1 troost, in melkchocolade zit dusdanig weinig cacao dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. De rozijnen zijn een ander verhaal, maar ik denk dat ze dan na 2.5e dag echt wel symptomen had moeten vertonen. Gewoon goed in de gaten houden en wellicht haar bloed even laten prikken. Er is nu toch niets anders wat je kan doen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Dat teveel mensen het normaal vinden hun hond op een stervensdrukke koningsdag de binnenstad in te sleuren.   Het enige wat ik zie is gestresste honden tot en met. Het dient echt totaal geen doel om je hond daar naar toe mee te nemen, ze zijn daar simpelweg niet voor gemaakt.  Mensen moeten echt stoppen met honden overal mee naar toe te nemen simpelweg omdat het kan.  " Odin & Tex Ik denk dat het echt aan de hond ligt. Mijn honden vinden oprecht álles oké zolang ze er maar bij mogen zijn. Ik denk dat als iemand zelf een hond heeft die het niet trekt, diegene zich moeilijk kan verplaatsen in honden die het wél leuk vinden.    Ik heb ze gisteren ook 'meegesleurd'. Nu woon ik in een dorp maar het was toch behoorlijk druk. Beide honden kregen van verschillende mensen aandacht, vonden ze geweldig. Ze bleven netjes naast mij lopen, werden veel beloond met snoepjes, konden wat drinken tussendoor, en wanneer ik iemand tegen kwam waar mee ik moest kletsen maakte beide honden het zichzelf gemakkelijk door te gaan liggen.    De reden dat ik ze mee nam: weer een goede oefening. Ik vind het belangrijk dat mijn honden zich ook in drukke situaties kunnen settelen en op mij kunnen vertrouwen. Dit doen ze dan ook volledig. We zijn +- een half uur in het dorp geweest, dat vond ik dan ook genoeg voor ze. Maar ik doe het volgend jaar gewoon weer. Die van mij leiden er niets van  Ze gaan ook mee naar het Animal Event. Kahlúa vind het heerlijk, voor Willow gaat het de eerste keer zijn. Als dit niets voor haar is, zijn we zo weer thuis en was het een eenmalig iets voor haar. Ben zeer benieuwd hoe zij het gaat vinden.  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Oud Duitse herder fokker
" Hallo, na lang nadenken en overwegen, zijn wij uitgekomen op de Oud Duitse herder om evt toe te voegen aan ons huishouden. Dan kom je bij het punt, welke fokker? Omdat we er zelf niet helemaal uitkomen, vraag ik hier jullie hulp. We vinden het belangrijk dat er met gezonde honden gefokt word en die een rechte rug hebben, maar waar ook al veel aandacht word besteed aan socialiseren voordat de pup naar ons komt. (Bijv al eens een riem om gehad, mee in de auto geweest, andere dieren gezien etc) het zou fijn zijn als de pup al op KVV staat vanaf het begin. We willen een pup van een Nederlandse fokker. Ik hoop dat jullie ons verder op weg kunnen helpen.  " Amber Hoe snel wil je een pup? Een kennis van me heeft nog 3 Oud Duitse herder pups beschikbaar, reuen. Beide ouders gezond, getest op erfelijke afwijkingen, actief in de sport en in het bezit van een FCI stamboom.    De pups zijn nu 6 a 7 weken en mogen dus al snel het nest verlaten. Kennel Vom Haus Guya, in NL, Limburg.    Als dat iets te snel is, kun je eens kijken bij van Chika's Erf. Ook ontzettend leuke honden, ken er 2 persoonlijk erg goed. Beide hebben een heel fijn en vriendelijk karakter.    Het zijn wel werkhonden, en dus zou je ze, herders in het algemeen, het gelukkigst maken als je er een sport oid mee beoefend (speuren, igp, obedience etc) of een taak aanbiedt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Ik begrijp echt niet waarom mensen hun hond een halsband omdoen met van die grote metalen punten pfft en dan nog een grote mond geven als ik zeg dat ik liever niet heb dat Mila met hun hond speelt  " Nadia & Mila Ieder z'n ding toch? Nu ben ik ook niet van die halsbanden, maar ik vind sommige kleding ook niet mooi, ben de laatste die daar een mening over zou hebben.    Ik ken iemand waarvan haar hond al meerdere keren in de hals gegrepen is, haar hond draagt dus een halsband met spikes. Lullig voor die andere hond, maar dan moeten ze maar niet in de nek bijten. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Heerlijke avond wandeling gehad in het bos. Mijn dames zaten aan de lijn, en we kwamen een stuk of 8 loslopende honden tegen, waarvan zeker de helft blaffend op die van mij afstormde.    Op een gegeven moment zagen we een jonge Mechelaar pup naar ons toe rennen (4 a 5 maanden schat ik) Onze honden reageerde niet op hem, de pup leek wat paniekerig. Rende ook meteen weer bij ons weg, en snel daarna zagen we hem weer angstig voor bij rennen. Duidelijk een hond die zijn baasje kwijt was. Mijn zusje riep hem en hij kwam gelukkig maar was echt behoorlijk in paniek. We konden hem niet vasthouden, want had geen halsband oid om. We bleven wachten terwijl de pup steeds weg rende en weer bij ons kwam.    Na een hele poos kwam er heel sloom een man aanlopen, riep zijn hond bij zich. Begroette ons vriendelijk en aaide onze honden. Ik zei nog: volgens mij was uw hond je kwijt, hij was nogal in paniek. Man moest lachen: ja, hij kent de weg hier niet zo goed.    Tijd laten zagen we hem weer, rende regelrecht naar de 80 weg, en geen baasje te bekennen. Schrok me dood, maar hij draaide gelukkig op tijd een ander bos pad in. Arme hond. Snap niet dat die man hem niet even vast maakte. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Heftig, ook voor die eigenaar.   Ik heb zo'n mechel teef gehad, met 7 maanden overgenomen van een fokker die goed bekend stond en met stamboom fokte.   Helaas was ze bij de fokker in die eerste 7 maanden van haar leven zo vaak door zijn andere honden gegrepen met hechtingen aan toe, gebroken teen en achteraf bleek een hernia, waardoor ze dus alles wilde kapot maken wat op een hond leek.   Ik hen haar uiteindelijk leren negeren maar in het begin was het ook zo erg.   Ik liet haar alleen los op een omheind uitlaatveldje om met haar geliefde bal te kunnen spelen en ik fietste dagelijks heel wat kilometers met haar naast 3x pw IGP en later KNPV.   Maar als er dus een vreemde hond langs het veldje liep dan wilde ze er ook als een wilde achteraan om die te grijpen. Aan de lijn negeerde ze dus wel. Los niet. Had ik mijn andere honden mee dan greep ze die ook zo heftig dat ik meerdere malen naar de dierenarts moest met ze. Zelfs met mijn pup van toen 8 weken die niet eens keek naar haar. Die heeft het net overleeft toen.   Ik heb haar gelukkig kunnen plaatsten bij een goede kennis waar ze het erf mogt bewaken op een afgelegen boerderij en verder lekker binnen op de bank mogt.   Ik weet dus wat het is om zo'n hond te hebben en dat hoeft niet aan de eigenaren te liggen. Wel vind ik dat zo'n hond niet in een woonwijk of zelfs maar op straat thuis hoord. Al helemaal niet zonder muilkorf en met iemand die ze niet kan houden. levensgevaarlijk. " Michelle Het zo reageren op een veldje vind ik nog niet zo heel schokkend. Mijn honden reageren ook behoorlijk indrukwekkend als zij op het veldje zijn en een andere hond komt voorbij (hun veldje, van niemand anders)  Maar niet zoals deze rottweilers. En ik heb helaas dus ook al gezien dat deze aan de lijn ook geen honden negeren.    Behoorlijk heftig inderdaad. En sneu voor de eigenaar. Haar man zag ik gisteren met 1 hond lopen tijdens mijn avonddienst. Toen dacht ik wel even 'het zou toch niet?'  Maar vanmorgen waren ze er dus allebei weer. Denk dat t inderdaad veel slimmer is om maar met 1 tegelijk op pad te gaan. En niet handig dat ze schijnbaar midden in het centrum wonen. Misschien pas verhuisd, had ze daarvoor nooit eerder gezien. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Voor de mensen die zich ongerust maakte over die Rottweiler die we tegenkwamen een paar weken geleden: hij leeft nog.    Liep met de honden door het park, en ik zag dat ze beide in het omheinde losloopveld liepen. De auto is over het fietspad op het grasveld gereden (mag niet) en precies geparkeerd voor het poortje van het veld, schuifdeur van de auto tegen het poortje, zodat mw nog geen kwart meter met haar honden heeft moeten lopen om bij het veldje te komen.    Een vrouw met 2 Jack russels liep voor mij, zij liep over het fietspad, en dus ruim 50 meter afstand tussen haar, en de rottweilers op het veldje. Deze honden gingen zó verschrikkelijk te keer, waren extreem agressief, en het scheelde niet veel of 1 was het hek over gesprongen.    De eigenaar wilde haar hond bij zich pakken en 1 van haar honden hapte raak in haar been, en daarna begonnen beide met elkaar te vechten. Hoop opgekropte frustratie dus redirectie agressie)  Vast gezellig daar in huis. Vond het dood eng om er langs te lopen, en niet gedaan. Dus maar liefst 3 kilometer opgelopen om terug naar thuis te komen. Dat is best wat als je al 8 km gehad hebt.  Ook meteen duidelijk dat mijn hond aan de fiets dus niet perse alleen de trigger was voor die honden. Alles wat hond is, is trigger.
 

Vrienden van Manon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van Eline & Vinohonden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk honden foto van Just The Max   honden foto van -honden foto van Lauren, Joekie & Flynnhonden foto van Lady & de (ex-)Vagebond honden foto van Sanne, Djyla en Quintohonden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandyhonden foto van mariska & leska,chicka,roykehonden foto van Julie & Maksie!honden foto van Janneke-Tannekehonden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  honden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly honden foto van Tamara & the A-Teamhonden foto van Nymeriahonden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrowhonden foto van Femke & Stormhonden foto van Baasje van Spaiky†honden foto van silkehonden foto van Renéehonden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Lunahonden foto van Isabel - Luna en Simba (bellaroy)honden foto van Mirte&Dribbelhonden foto van * Baasje Buddie met Anne*honden foto van lotte en siephonden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van Annet met Lukie & Macyhonden foto van LunaTheborderhonden foto van DogsWithLoeshonden foto van Doortje & Tibbehonden foto van koerthonden foto van Nadine honden foto van Nadine honden foto van Alexandrahonden foto van nadine honden foto van Nadine honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^