Over Tiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna In 2005 Zina en Djenna geadopteerd uit het asiel. Deze twee vermoedelijke oudduitse herders waren destijds in beslag genomen door de dierenbescherming. Nadat hun puppy's als broodjes over de toonbank gingen, bleven deze meiden over. Samen in huis gehaald, samen oud geworden. 

Zina overleed helaas in mei 2015 aan een zeer agressieve vorm van huidkanker welke plots heftig kwam opzetten. Gezien haar ernstige heupdysplasie welke zij al had vanaf adoptie kon ik niets anders als voor haar kiezen. Zij is net 10 jaar oud mogen worden.

Djenna is helaas overleden in juni 2017. Nadat Zina kwam te overlijden begon Djenna zowel fysiek als mentaal enorm te veranderen. Ze kreeg darminsufeffici├źntie, viel enorm af en mentaal ging ze zo ver achteruit dat ze zelfs binnen angstig was om te lopen. Zij was ouder als dat men in 2005 geschat had. Juni 2017 heb ik ervoor gekozen haar niet langer in angsten en fysieke achteruit te laten lijden. Djenna is ong 14 jaar oud geworden.

Tiamo is een kruising Jackrussell/Maltezer, welke ik heb aangeschaft in 2011. Dit om Zina en Djenna destijds meer op te beuren. Zij waren nl getraumatiseerd en behoorlijk inactief. Tiamo oftewel Pieps heeft voor veel leven in de brouwerij gezorgd zowel bij de meiden toen als tot op heden. Hij is nu 9 jaar en een nog redelijk actief hondje. Wel heeft hij zijn handleiding welke niet voor iedereen leesbaar is. Voor ons een schat van een hond.

Na het overlijden van Djenna kwam Tiamo alleen te zitten. Je zag dat hij begon te vereenzamen. Besloten om toen vrij snel een nieuwe pup in huis te halen. Dit werd Kitana. Een kruising mechelse hollandse herder. Na heel veel ingelezen te hebben en veel contact met de fokker destijds zou deze hond mede geschikt kunnen zijn als sportieve huishond. Helaas bleek niets minder waar. Na maanden van inzet, trainen en bloed, zweet en tranen besloten haar te herplaatsen. Ze was Te pittig en moest kiezen voor het belang van andere dieren en kind. Een hond welke op 4 maanden leeftijd al dergelijke buitdrift heeft is voor binnen in een gezin niet geschikt. Gelukkig is zij goed terecht gekomen en volgt zij de opleiding tot speurhond/beveiliging!

Na het teleurstellende verhaal met Kitana heb ik ruim 2 jaar getwijfeld of er wel of niet een nieuwe pup zou komen. Tiamo was duidelijk eenzaam, jankte als een wolf zodra ik weg ging en sliep voornamelijk. Bijkomend gegeven dat Kitana als maatje zou dienen voor mijn zoontje met beperkingen. Dit stond en staat nog steeds als prioriteit. Echter mijn vertrouwen was geschaad in het aanschaffen van een hond. Men kon veel vertellen maar of het klopte? Ik wilde geen herhaling van Kitana met het enorme verdriet wat kwam kijken bij herplaatsen.

Na heel veel twijfel besloten in contact te treden met een verantwoorde fokker. Het hele verhaal voor gelegd over Kitana, wat ik zocht en met name de socialisatie.
Het moest een verantwoord gefokte hond zijn. Immers al genoeg dames gehad met een hoop gebreken.
En zo kwam Dyuna op ons pad welke sinds een aantal weken bij ons woont. Het is een zwarte Duitse Herder Langstockhaar. Een pittige dame, die weet wat ze wil maar absoluut niet te vergelijken met Kitana. Dyuna is een hele sociale enthousiaste pup. Natuurlijk heeft zij ook een minnetje en dat zijn haar geweldige zang kwaliteiten. Al bij al zeker een uitdaging maar wij kunnen niet meer zonder haar;-)

Krabbels aan Tiamo ^_^ Dyuna

honden page profiel Ineke & RemyIneke & Remy schreef om 28 juni om 18:20
Wat een schatje die Tiamo van jou!!!!! Moet ie veel geknipt worden? Was zijn vader en/of moeder zwart van kleur? Echt een scheetje!!! Groetjes, Ineke
honden page profiel  Dizzy Dizzy schreef om 07 april om 22:28
Wat een lieverd! Dizzy is een Maltezer x Poedel ! Pootje van Dizzy
honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. schreef om 27 maart om 10:31
Het gekke is ik had best wel eens een nestje van mijn hond willen hebben,leek me erg leuk. Maar leuk is niet genoeg, trouwens een Golden kan er makkelijk 12 krijgen, maar al kreeg ze er 2 ik zou moeilijk afstand kunnen doen. En dan wordt het moeilijk.Irene.
honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. schreef om 26 maart om 16:35
Ik lees het al je hart op de goede plaats. Zo is het bij onze dochter ook gegaan.Eigenlijk7 maar zoon lief heeft er 3 meegenomen. Fijn Weekend Irene.
honden page profiel silke & woody silke & woody schreef om 26 maart om 09:33
kei mooie honden en tiamo is kei schattig!!XD
honden page profiel Nynke en CodyNynke en Cody schreef om 20 maart om 09:35
leuke foto's!
honden page profiel Astrid & SchumiAstrid & Schumi schreef om 15 maart om 15:36
Zo te zien net aangemeld, heel veel schrijfplezier hier op HP

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Tiamo ^_^ Dyuna heeft 1357 ontvangen.

Super Baasje ! Op het hondenforum wordt een antwoord van Tiamo ^_^ Dyuna zeer positief gewaardeerd bij 74 waarderingen.

Berichten en online status
Tiamo ^_^ Dyuna was voor het laatst online 1 weken, 2 dagen, 21 uur, 58 minuten, 55 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^