HondenPage baasje Iris, Lynn & Sam

Wat schreven de vrienden van Iris, Lynn & Sam op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Markeren als een reu: meer teefjes die dit doen?
Jazeker, hier 2 teven die het doen, en dan ook beide met hun poot ophoog. T kleintje gaat zelfs in een handstand staan soms, waardoor de plas over haar buik terug stroomt    Vooral mijn oudste teef markeert ontzettend veel, soms inderdaad maar een paar druppels. De jongste doet het nog niet. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond aaien
Ik vind deze post een beetje dubbel. Je schrijft:  hond is niet bang voor mensen en begroet iedereen met hetzelfde enthousiasme en als iemand wil hem aaien, schrikt hij daarvan en schiet hij achteruit. Welke van de 2 is het nu?   Verder is het heel simpel. Zeg tegen mensen dat ze jouw hond niet mogen aaien, en accepteer het gedrag dat je hond hier laat zien. Hij heeft er blijkbaar geen behoefte aan.     
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hp's grote Frustratie topic
Grote frustratie hier. Ik ben zó boos geworden op 2 meiden vanmorgen. Ik liep met mijn moeder en beide honden door een groot afgezet losloop gebied. Normaal neem ik Kahlúa nooit mee, maar vanmorgen wel, en ik heb haar bij elke tegemoetkomende hond aangelijnd. Honden die aan het snuffelde negeerde ze netjes (trots) Terug naar de auto liepen we het hek weer uit (honden aangelijnd), en voor ons liep een klein hondje. Tegemoet kwamen 2 meiden met allebei een moddervette labrador aan hun riem. Beide vielen ontzettend uit naar dat hondje. 1 meisje kon nog net op tijd haar riem om een paal binden om zo haar hond te kunnen houden, de ander werd meegesleurd en viel. Nou, dat wordt wat met die van jou, zei mijn moeder.. ik had Kahlúa, mam Willow, en we liepen zo dicht tegen de struiken als kon. Die meiden deden hetzelfde maar toen we elkaar passeerde werden beide meegesleurd. Honden kwamen grommend op ons af, 1 viel op de grond, de ander werd meegetrokken en hij kon Kahlúa nog nét niet aanraken. Ik moest Kahlúa aan haar halsband omhoog tillen om te voorkomen dat zij iets zou doen. Wat me geheel terecht zou lijken overigens. Ik was er langs, mijn moeder nog niet, en Willow vond het té spannend en viel terug uit. Ik schreeuwde naar die meiden boven het geblaf uit hoe ze het in hun hoofd halen om met die 2 honden een losloopgebied binnen te stappen, met honden die totaal niet onder appél staan! Er lopen daar 2 kleine teckels rond hé, zei ik.. werd niet op gereageerd. Ze liepen wel beide rood aan. Maar ze klikte uiteindelijk gewoon de riemen los toen ze het hek door waren. Ik ken deze meiden, ze wonen 3 straten verderop, hebben 3 labradors (moeder en 2 kinderen) en alle 3 zijn ze hartstikke vals, niemand heeft ze onder controle en de paar keer per maand dat ik ze zie lopen, hebben ze een prikband om. Mijn bloed kookte echt.. en wat ben ik blij dat wij niet voor een extra ronde zijn gegaan. Dan waren we hen tegengekomen en was het wellicht fout afgelopen, want die 2 van mij luisteren wel en kan ik aanlijnen, zo iets heeft geen zin bij hun honden.. die stormen overal op af.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Overstap van brokken, supplementen nodig?
Ja. Daarmee komt ze absoluut voedingstoffen tekort. Bot is een calcium bron en dit hebben ze absoluut nodig. En waar zijn je organen in het dieet? (Lever, nier, hersenen, pancreas zijn secretaresse organen die gegeven moeten worden. En 2 soorten 'spiervlees' is ook niet voldoende, kijk dus of je meer spiervlees toe kan voegen (maag, hart, tong, pens, pezen etc)    Wat je nu geeft is verre van een complete voeding. Daarbij kan een hond ook helemaal niets met rijst en dient het enkel als vulmiddel.    Ik zou niet zomaar gaan experimenteren met zulke diëten. Zet haar op een brok (wellicht kun je bestellen) en zoek intussen uit waar je hond niet tegen kan en verdiep je in de verse voeding.   Hygiëne zou ik me geen zorgen over maken. Mijn honden eten ook rottende konijnen op die ze in het bos vinden, een hondenmaag kan écht wel wat hebben. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in "corrigeren" onzekere hond
Kahlúa doet dit ook. Daarom lijn ik haar altijd aan, bij welke hond dan ook. Ik ken het gedrag, en het is verre van fijn voor de andere hond.    Ik zou dat dus ook als tip aan jou mee willen geven. Werk met hem aan het negeren van honden aan de lijn en laat hem niet meer los bij vreemde honden.    Voor de onzekere hond is dit écht niet leuk, en dit onzekere gedrag wordt dan alleen maar erger / kan om slaan in angst agressie. Zo iets zou ik niet op mijn geweten willen hebben. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Udhai zijn reis naar dekreu: Puppy spam!
Ooh wat een prachtig nestje pups 
honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 7 weken aanval vrij)
Vandaag is Kaylin 7 weken aanval vrij, bijna 3 weken langer dan de vorige keer.    Morgen gaan we, ( mijn moeder en ik samen met platjas Djazzy en Kaylin en Djaira  op vakantie )   2 weken lang dagelijks ravotten in het drents friese wold. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Rox !
Ooh leuke update Monique! En het wordt al een hele hond he! Prachtig is ze 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in 52 weeks of Willow. 1 jaar <3
Precies 1 jaar geleden heb ik dit prachtige meisje opgehaald! De tijd gaat zó snel. Ik heb nogsteeds mijn handen vol aan haar. Maar geniet enorm veel van Willow   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Maak nu een foto van je hond
Bij de dierentuin met Maui! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Zo, we zijn alweer een heel eindje op weg. De vloer ligt erin, en de camper is volledig geïsoleerd met armaflex. Alle spullen voor het bouwen van het bed etc zijn aangeschaft, dus het is nu een kwestie van in elkaar zetten, schilderen, en in het busje bouwen.    De dames komen ook regelmatig even checken. Het campertje is klein, maar deze honden vertekenen het beeld wel héél erg   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Ik ben trots op mijn dames. We hadden gisteren een Hollandse herder wandeling vanuit de vereniging. 12 Hollanderd waren er aanwezig, en op wat onderling gebekvecht na de eerste paar minuten van de wandeling, deed de hele groep het geweldig.    Daarna nog met een aantal het terras op, de fokker van Willow en haar honden waren er ook bij, ook daar deden ze het prima, lagen dicht op elkaar, maar alle honden gaven elkaar de ruimte die ze nodig hadden, en als dat niet het geval was, werd dit op een nette manier door ze aangegeven.    Ik wilde eerst alleen Willow meenemen omdat die 2 zich samen nogal bijzonder sterk voelen, maar uiteindelijk toch besloten de gok te wagen en Kahlúa mee te nemen. We hebben geregeld een leuke groepswandeling met een vast groepje van HP, en ook hierin doen mijn honden het heel leuk, dus durfde ik het wel aan. En goed gegokt! Ze deden het super 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Trainingsdip
Ik herken het deels. Ik ben echt heel veel met mijn honden bezig, veel aan het trainen, zowel op de club bij de vereniging als thuis. Willow is nu 13 maanden, en als ik kijk naar wat Kahlúa op die leeftijd kon en deed, loopt Willow héél erg achter. Niet omdat ze het niet kan, wel omdat het met 2 honden simpelweg soms onmogelijk is om de jongste echt goed te trainen.    Willow trekt aan de lijn, en niet zo'n beetje ook. Ze raakt enorm snel opgewonden, jojo't heen en weer aan het einde van de riem en is niet rustig te krijgen. Met individuele wandelingen gaat het lopen aan de lijn nagenoeg perfect (en op de training helemaal) maar zodra ik met beide honden loop, lijkt ze niets meer te kunnen.    Voor haar zou het het beste zijn als ik 3 a 4 keer per dag individueel met haar ga lopen, trainen om niet te trekken en zorgen voor wat rust in dr kop. Maar dat gaat niet werken met een andere energieke hond die óók graag mee wil.    Dus gaat het allemaal wat langzamer nu. Vervelend, maar uiteindelijk komt dat vast ook goed. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nieuwe hond
" Inderdaad wat Heleen zegt. We hebben ook veel ingelezen etc. over fokker-pups maar ik las bij ervaringen dat het niet per se een garantie is dat een pup gezond oud wordt zodra hij bij een officiële fokker weg komt (veel verhalen van mensen die juist hun hond van een officiële fokker eerder kwijtraakten dan een niet-officiële). De prioriteit lag wel op een goede basis met stabiele ouderdieren en goede socialisatie, en dat had deze dus sowieso. Een niet officiële fokker staat niet per se gelijk aan een slechte fokker, net zoals een officiële niet gelijk staat aan goed (denkende aan o.a. verschillende broodfokkers in België die wel officiëel erkend zijn...) Daarnaast ook door dierenarts gezond gekeurd, dus ik hoop vooral dat hij gewoon goed opgroeit en dat we er gelukkig mee worden en hij met ons . Bedankt allen!  " Maud Pech kun je altijd hebben natuurlijk, maar wanneer beide ouders vrij zijn van HD, ED, en andere erfelijke aandoeningen, is de kans wel aanzienlijk kleiner dat je pup dit toch kan krijgen. En al helemaal omdat je nu geen idee hebt of er in de lijn van jouw hond zulke aandoeningen voorkomen. Een stamboom is geen garantie voor gezondheid, maar je kunt wel tot tientallen generaties terug gaan om te bekijken of er ergens afwijkingen zijn voorgekomen. En dat biedt, in mijn ogen, toch al wat meer garantie. Als zo'n pup daarna nog HD krijgt, is het vaak ivm de leefgewoonte, teveel gedaan etc.    Maar, de pup is het nu, sluit inderdaad een goede verzekering af, en hopen dat hij gezond blijft. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in wat betekent dit?
Redelijk normaal hoor. Mijn pup deed het ook, en nu, bij sommige volwassen honden doet ze het nog. Gewoon laten weten dat ze geen kwade bedoelingen hebben, je kunt het inderdaad zien als onderdanig gedrag. Ik ken vrij weinig puppies die het niet doen. 
honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara schreef in Miracle Mara
Ja echt hoor, ik mis mijn andere 3 meiden, maar ik geniet nog met Mara
honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara schreef in Miracle Mara
Dank je Heleen  Echt zo leuk net buiten, er was een border collie-meisje van 10 weekjes op het veld en mijn ouwe wijffie ging samen met haar in het gras rollen, leeftijd, wat is dat? 
honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara schreef in Miracle Mara
Da's uniek Loesje, 23 jaar voor een rashond! Ik heb ooit een bouvier gekend die ook zo oud werd. Mootje, 16 jaar is ook heel oud, nog vele jaren erbij hoop ik. Lexi werd ook 16, Pientje 15 en Vera 12, maar zij mankeerde veel, de lieverd. Koert, ik proost vanmiddag met je mee 
honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 7 weken aanval vrij)
" Djazzy is de platjas ? " ientje Jup, Djazzy is de platjas. 
honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara schreef in Miracle Mara
Wat een lieve felicitaties allemaal, dank van Maraatje en mij. Ouwe dametje wordt net wakker, zo'n vertederend verfrunnikt slaaphoofdje  Koffie voor vrouwtje, kluifje voor Mara en dan een gezellig snuffelrondje.
honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 7 weken aanval vrij)
We zijn weer een weekje verder, Kaylin zit nu op 6 aanval vrije weken, bijna 2 weken langer dan de vorige tussentijd van 4 weken en 2 dagen.   Nog een weekje en dan gaan Kaylin, Djaira en ik samen met mijn moeder en Djazzy heerlijk genieten van 2 weekjes bos in Appelscha. 
honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara schreef in Miracle Mara
Ik denk het eigenlijk ook wel Martin. En allemaal bedankt voor de lieve woorden 
honden page profiel AmélieAmélie schreef in Miracle Mara
Gefeliciteerd Manon, met jóuw verjaardag en met die van Mara! Hopelijk kun je nog een paar verjaardagen meer samen met haar vieren.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Heel herkenbaar dit. Ik heb me er ook wel bij neergelegd hoor dat ik schijnbaar degene moet zijn die me altijd maar moet aanpassen en omlopen. Ik heb tenslotte geen allemansvriendje. Merk ook in dit topic weer dat een beetje begrip voor de andere kant lastig is. Zelfs als je het beleeft probeert uit te leggen. Mij maakt het verder niet uit, ik draai weg, loop om en houdt afstand. En ik snap dat het voor sommige mensen schijnbaar niet echt loont om iets te doen puur om het een ander wat makkelijker te maken.  " Klara Ja je hebt helemaal gelijk. Vooral je laatste zin. En ik snap het ergens ook wel hoor, mijn eerste hond was een kruising labrador bordercollie, zij was vriendelijk naar alles en iedereen. Dan is het je moeilijk voor te stellen hoe je moet handelen als je een hond hebt die dat niet is. En zulke honden heb ik nu.   Maar de toon hier vind ik erg jammer, het onbegrip vooral. Want waar ik mijn best doe om het zo aangenaam mogelijk voor beide partijen te maken (de vreemde hond en die van mij zelf) wordt hier door de ander nog geen seconde overna gedacht. En dan heb ik het niet over jou hoor Danielle, voor je het gevoel hebt dat je jezelf moet verdedigen, maar over mensen in het algemeen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Ja Danielle heeft haar hond toch ook vast   " Iglo Ik beweer ook nergens dat dat niet het geval is 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Ik denk dat je de situatie te veel vanuit jezelf bekijkt. Honden kunnen nou eenmaal irritant doen en van alles naar elkaar uitstralen waar jij niet op zit te wachten.   Zo erger jij je aan retrievers die gespannen liggen te wachten, want jouw herders worden daar nerveus van. Maar andersom ergeren mensen zich aan herders omdat die vaak overdreven corrigeren en de boel willen regelen. Dat is voor sommige honden zelfs traumatisch.  Zoiets komt van twee kanten. En net zoals het niet makkelijk is om je herder te stoppen om constant dingen te willen regelen, is het evengoed niet makkelijk om een retriever te leren niet constant aandacht te zoeken. Het enige wat we kunnen doen is rekening met elkaar houden, elkaar de ruimte geven. En dat probeert Danielle. Ze opent ook niet voor niks een topic. En ze kan inderdaad alleen met haar eigen hond aan de slag, niet met die van een ander. Als een andere hond het blijkbaar zo vervelend vindt is het aan dat baasje om dat aan te geven. " Iglo Helemaal mee eens. Daarom gaan mijn honden ook niet los bij vreemde honden. Omdat ik er rekening mee houdt wat andere honden en baasjes er van vinden. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Oh Sjezus, ben je serieus? Ik heb het over het liggen en dat weet je zelf ook wel. Wat jij nu vertelt doet er niet toe, heeft er niets mee te maken.   Jij was trouwens ook degene die ooit zei dat mijn hond helemaal niet sociaal was omdat een intolerante herder mijn hond aanviel. Mijn hond had dat moeten inschatten, dus hij is was niet sociaal. En dat ik maar beter niet naar een losloopgebied kon gaan met mijn hond. Verrassing: ik doe dat regelmatig. Vanavond weer. Gaat altijd goed. Ik hoor van alle kanten hoe sociaal mijn hond is. Juist herders behoren tot rassen die ik nooit terugzie in een losloopgebied, waarschijnlijk omdat sommige zo intolerant kunnen zijn.  " Danielle Dat heb je dan toch echt verkeerd geïnterpreteerd. Ik heb dat op deze manier nooit zo verteld. Misschien heb ie een ander voor je. Je hoeft niet zo in de verdediging te schieten hoor. Nergens voor nodig. Ik oordeelde puur op het gene dat jij hierboven beschreef, over dat het je niets uit maakt wat andere honden van jouw liggende hond vinden. That's all 
honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara schreef in Miracle Mara
Het leuke is, Mara heeft iets puppie-achtigs, vooral als ze loopt of met d'r bolle buikje in het gras rolt hier op het veld. Als er nieuwe kindjes zijn dan roepen ze: kijk, wat schattig, een puppie 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Ah ja, dat kan. Maar nog maals, daar heb ik natuurlijk niks mee te maken. Ik ben alleen bezig met mijn eigen hond. Dat andere honden daar onrustig van worden, is aan hun baasje om hun eigen hond daarin te begeleiden.   Ik wil hem dat continu liggen afleren voor mijzelf. Dat de wandelingen niet standaard driedubbel zo lang duren. Niet omdat andere honden er misschien een negatieve ervaring mee hebben.  " Danielle Ik vind dit ergens toch een beetje egoïstisch overkomen. Ik weet bijvoorbeeld hoe mijn honden reageren, en ben juist ook veel met de honden in mijn omgeving bezig. Als iedereen zo denkt als jij, waren er een hoop honden met trauma's en ruziënde baasjes.    Wanneer mijn honden loslopen, scan ik constant de omgeving af. Ze hebben er nogal een handje van om blaffend op andere honden af te rennen. Zodra ik een hond zie, lijn ik ze aan. Maar jij denkt dus 'het interesseert me niet of andere honden daar bang van worden, dan moeten die baasjes maar leren dat hun hond meer zelfvertrouwen krijgt'? (Dit is een vraag, geen oordeel) zo kan ik nog wel meer situaties omschrijven.    Ik denk juist dat het enorm helpt als iedereen wat rekening met elkaar houdt. Gelukkig wordt dat meestal in mijn buurt wel gedaan. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Zodra hij de hond ziet (vaak eerder dan ik), dan houdt ie hem in het vizier. Dan kan ik proberen wat ik wil om de andere kant op te lopen, maar ik krijg hem dan echt niet van zijn plek. " Danielle Maar je bent toch wel sterker dan je hond? Dat mag ik hopen tenminste. Desnoods draai je om en loop je de andere kant op als je dit gedrag zo vervelend vindt. 
 

Vrienden van Iris, Lynn & Sam

honden foto van Marijnhonden foto van Chonden foto van corrie koopmanhonden foto van Sara & Gummihonden foto van Sofie & Sennahonden foto van Bianca & Tarahonden foto van silke & woody honden foto van Louise & Body honden foto van ~~shenaya&jicky~~honden foto van Dewi & de doodleshonden foto van  de laet sonjahonden foto van Joni, Kenshi en Kodi.honden foto van Farsiahhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Ines&Lunahonden foto van Améliehonden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djairahonden foto van Emely, Bently's baasjehonden foto van Rellende Pubershonden foto van Koffieehonden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly honden foto van Baasje van Spaiky†honden foto van eva-pukhonden foto van geenhonden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van F&Fhonden foto van priscillahonden foto van Nanook, Satu & Suvi.....honden foto van Mila & Marahonden foto van Liannehonden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Marahonden foto van Doortje & Tibbehonden foto van Laura & Tarahonden foto van koerthonden foto van xxrowanxxhonden foto van Judahhonden foto van Nadine honden foto van Sharon, Harley & Bonohonden foto van Sylviahonden foto van nadine honden foto van Brendahonden foto van Chantal & Binkyhonden foto van koerthonden foto van Nadinehonden foto van Nadinehonden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^