HondenPage baasje jolandastaphorst

Wat schreven de vrienden van jolandastaphorst op het forum

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Nieuwe pup
Gefeliciteerd met je pup, een geweldig ras , en ze zijn niet allemaal lui en lomp hoor!
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Hoera! Weg met die stroomband!
Zag het vanochtend op tv, idd, hoera.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Hond kwijt door vuurwerk
Vreselijk, hopelijk vinden ze hem snel. Diesel is ook altijd dubbel aangelijnd. Tuigjes zijn toch altijd niet helemaal veilig in panieksituaties.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in 2e hond introduceren
Allemaal positieve verhalen lees ik hier. Bij ons was de introductie van Bumpertje, een herplaats pup van 3 maanden een drama. Diesel accepteerde de nieuwe indringer niet, was doodongelukkig, en boos. En wij zaten met de handen in het haar, je denkt dat het zo leuk zou zijn. Met intensieve begeleiding van een deskundige, en ontzettend veel geduld is het gelukt, het zijn nu maatjes, maar kunnen ook prima zonder elkaar. Het duurde ongeveer een half jaar voordat Diesel helemaal gewend was aan de nieuwe situatie. Dus zo kan het ook lopen. Uitlaten doen we altijd samen, en eten apart, omdat Bumpertje niet durft te eten als Diesel te dichtbij is.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Bumper 8 jaar
Dankjewel allemaal. :-D
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Bumper 8 jaar
Hieperdepiep hoera! Bumper is 8 jaar geworden. Onze spring in het veld.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Waarschuwing halsbanden!!!!
Het gebeurt vaker, ook bij katten.Een vreselijke dood. Hier dus ook geen halsbanden om in en rond het huis.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Rijden. Wel of niet toestaan?
" Katers laat men inderdaad vaak helpen ivm het sproeien: daar hebben de eigenaren zelf last van. Het gedrag van de reu heeft de eigenaar doorgaans weinig last van maar de eigenaren van (intacte) teven des temeer.   Jij hebt het geluk op een boerderij te wonen, de meeste mensen wonen echter niet 'buiten' maar in wijken met veel andere honden. Voor mij is de voordeur verlaten met een loopse teef echt elke keer weer spannend. Zoveel loslopende intacte reuen waar zij helemaal niet los mogen lopen. Zelfs in mijn eigen tuin zijn we niet veilig en tegen een hitsige grote, lompe, botte reu doe je weinig; die zijn zelfs van een trap niet echt onder de indruk.   Probleem daarbij zijn vooral dus de eigenaren die zo'n intacte reu overal maar los laten lopen "want hij doet niets".. Nee, maar hij probeert wel mijn teef te dekken. Sommigen vinden dat dan echt hilarisch en liggen dubbel van het lachen, anderen worden boos omdat ik het in mijn hoofd haal met mijn loopse teef naar buiten te gaan: dan had ik haar maar moeten steriliseren.   Iemand zei hier dat wanneer iedereen zijn hond laat helpen, de honden snel uitgestorven zouden zijn. Waar het om gaat is dat het gros van de intacte honden helemaal niet worden ingezet voor de fok en je daar met een hond die wel bedoeld is voor de fok dus enorm veel last van hebt, zeker met een teef.   Ik laat mijn teven dus echt wel steriliseren om een dracht te voorkomen. Ik heb geen zin om met een oeps nest te komen zitten met alle zorgen, werk en risico's voor de pups en mijn teef, van dien. Als Elsa goed gekeurd wordt en haar nestje heeft gehad gaat er bij haar dus ook het mes in. Met dank aan de onverantwoordelijke reuen-eigenaren want 3 weken aan de lijn en wat bloedverlies is echt de reden niet. "Liz  Wij zijn idd gezegend met veel ruimte, en toch ook wij hadden last van een buurhond die bij ons schade aan de raamkozijnen veroorzaakte als er een loops was. Een keer bellen was genoeg. Ze hielden de reu vast, en sterker nog, de reu is inmiddels overleden en omdat wij teven hebben, heeft de buurman nu ook een teef aangeschaft. En in het dorp (met een lage honddichtheid) zijn 2 adressen waar regelmatig een hond losloopt en dat zijn beide teven. In een stad met zoveel honden die ook nog eens loslopen kan ik mij voorstellen dat je houwen en keren hebt met een loopse teef. Eigenlijk best wel oneerlijk.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Rijden. Wel of niet toestaan?
" Als dit een kattenforum zou zijn, was ik met mijn steriele en gecastreerde dieren een " eigenaar die zijn verantwoordelijkheid neemt". Van katten vinden mensen het heel normaal dat ze gedreven worden om zich voort te planten. Maar honden worden blijkbaar bekeken als een soort mens: moet zijn driften maar onderdrukken... "luz  Op zich heb je daar zeker een punt, wij wonen op een boerderij, en al onze katten zijn geholpen, en daarmee zijn wij een uitzondering hier in de buurt. De stichting kat in nood heeft ons bij deze operaties tegen een laag tarief uitgevoerd omdat wij 6 aanlopers hadden, een uit de auto gegooide moederpoes met 5 jongen. En, met katten heb je nog een ander probleem, het sproeien van katers. Zelf in mijn kindertijd liet mijn moeder onze kater helpen om in huis sproeien te voorkomen. Het laten helpen van een hond echter is zelden om zwangerschap te voorkomen. Omdat er gelukkig tegenwoordig geen zwerfhonden meer zijn en eigenaren hon hond op eigen erf houden is het laten helpen geen noodzaak meer. Onze Diesel is geholpen met spoed vanwege een baarmoederontsteking. En ja, daarna geen hitsige Diesel meer bij loopsheden. En omdat Diesel geholpen is, is Bumper ook niet meer hitsig bij loopsheid. Het karakter vind ik helemaal niet anders dan voorheen.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Paniekaanval bench
" Antwoord was niet bedoelt om onbescheiden te zijn, wel met aan te tonen dat een bench helemaal niet hoeft bij het opvoeden van honden. "luz  Oke, begrepen. Ontopic, de ts heeft goede tips gehad. Over een mogelijke oorzaak zat ik te denken, zouden die katten snachts niet eens naar de hond zitten te hengelen? Katten zijn soms echt geen lieverdjes, en een hond in een kooi is wellicht leuk speelgoed.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Paniekaanval bench
" Het fijne aan mijn honden is dat in alle situaties die jij opnoemt het gewoon niet nodig is bij hun. Gewoon omdat ze er altijd bij mogen zijn. Zalig he?  "luz  Tis moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik…………... :-D
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Hond uitlaten met fiets dierenmishandeling (Nieuwsbericht)
Heb het verhaal gelezen, en zo als het er staat ben ik het met de uitspraak eens, de hond werd met een fikse snelheid meegesleept, en toen hij de politie zag liet hij de hond achter en vluchtte. De man wist zelf ook heel goed dat hij verkeerd bezig was. Die van ons zijn niet geschikt om naast de fiets, Bumpertje heeft een slechte rug en Diesel is te lui.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in mijn makkelijke shiba pup
Fijn dat het zo goed gaat, lekker doorgaan met genieten! :-D
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Dierenarts slaat hond (niet heel hard) met vuist; meedenkers gevraagd
Als een hond dermate druk bij de DA is dat hij zijn werk niet goed kan doen is heel lastig, misschien is het mogelijk de hond van te voren iets kalmerends te geven? Slaan in dit geval is nooit goed, en de DA wist dat, gezien zijn vele sorry"s. Maar dit alles goed?, nee, het geeft echter wel aan dat de man uit zijn slof schoot en er spijt van had. Om dan gelijk te zeggen dat mensen deze DA zelf verwondingen toe zouden hebben gebracht, zelfs een mod(!) getuigt van veel agressie,en domheid en ik vind dat heel ver gaan.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Niet duidelijk genoeg?
Zeg dat ze bijten, dan blijven ze er wel vanaf.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Koud.......Strandwandeling.....genieten
Mooie plaatjes hoor!, zelf ook klapperende tanden? :)
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Wolf accepteert de katten niet meer
Misschien nog een extra kattenbak om gesleep te voorkomen, je kunt op marktplaats voor weinig een extra kattenbak kopen. Ik zelf heb onze huiskat ook apart als ik er niet ben. Het zou nu wel samen gaan denk ik, maar ik wil absoluut geen risico lopen.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Wolf accepteert de katten niet meer
Apart houden tot de rust wedergekeerd is, en alleen bij elkaar laten als er toezicht van iemand is. En geduld, want het komt weer goed.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Kieskeurig hondje
Ik kan mij nog goed herinneren hoe wanhopig ik werd van het voedselweigeren. Maar echt, ze laat zichzelf niet doodgaan van de honger. Vers zit wel meer vocht in, maar meer plassen deed Diesel niet.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Kieskeurig hondje
Ja, onze Diesel was ook zo, en als je zo doorgaat wil Mila straks alleen nog biefstuk en tartaar eten. Tip van Flip, hou het bij 1 soort eten, en als ze niet wil eten, dan maar niet, honden laten zichzelf niet verhongeren. het is uiteraard wel van belang dat je zeker weet dat ze gezond is, en geen last van tandjes. Ik ben vers gaan voeren en dat doe ik nog steeds.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in De H-R hond.
Ik neem mijn verantwoording, het was mijn keuze zo'n (HR) hond te nemen, en ik wist waar ik aan begon.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Verplichte cursus komt eraan,tenminste dat willen ze.
Ik zat ook nog te denken, onze (volwassen) kinderen vinden het leuk om zo nu en dan een stukje met onze hond te lopen. Dan zouden zij ook allen een verplichte cursus moeten doen?, en anders niet meer met de hond mogen lopen?
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Een niet aggresieve Franse bulldog
Jawel hoor, onze Bumper is absoluut niet aggressief :-D Moet er wel om lachen eigenlijk, Fransjes hebben wel een grote bek, en heel veel drukte, tenminste onze Bumper, en ze mogen graag uitproberen hoe ver ze kunnen gaan. Eerlijk gezegd zal ik niet zo snel een Rottie in huis halen vanwege ervaringen met zulke honden, en toch ook weer die vooroordelen. en dan ben ik zelf baasje van een Bullmastiff, ik zou mijzelf hypocriet kunnen noemen :)
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Verplichte cursus komt eraan,tenminste dat willen ze.
" Verplichte honden cursus.......aardig idee, maar dat werkt voor geen meter. Ten eerste: iemand die VERPLICHT op een cursus zit, wat gaat die leren dan? Hoe was je zelf vroeger op school bij een vak waar je niks aan vond of op een tijd die je niet uitkwam? Precies. Ten tweede: welk cursus aanbod is dan de gewenste? Want je krijgt dan natuurlijk een wildgroei aan ' honden scholen' die vooral willen verdienen aan deze groei ervan en op de ouderwetse  dominantie toer gaan en honden en baasjes alleen maar narigheid  leren Ten derde: de handhaving. Hoe ga je dat controleren dan? Want geheid dat je dan een certificaat van een niet al te koosjere hondenschool gewoon kunt kopen.   Nee, een hondenhoudbewijs mét strenge controle, dat is bewezen te werken( hier althans, wat dobry al schreef). Want dat is een flinke stok achter de deur hoor: als jij je hond niet onder controle hebt, of hij schapen lastigvalt of het buurmeisje bijt enz: hupsakee, je bent zó je hond kwijt. Inbeslagname!  Zonder veel pardon. Nou, dan let je wel op hoor........ "Coby & Wanda  Het zou ook nog wel eens een online cursus kunnen worden, een paar keer oefenen, uiteraard online examen, en klaar. Ik denk zelfs dat dit een must is om wildgroei te voorkomen en uniformiteit te kweken. Maar of dit dat wel effect zal hebben dat betwijfel ik.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Verplichte cursus komt eraan,tenminste dat willen ze.
Nederland is een land met extreem veel regels, moet er dan nog meer bij? De insteek begrijp ik, maar ik zie dan visioenen van bekeuring schrijvende ambtenaren.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in aantal inschrijvingen rashonden daalt
De vraag is waarom het aantal inschrijvingen van rashonden daalt, die is vrij simpel, omdat er minder rashonden met stamboom gefokt worden lijkt mij. En waarom dat is zal je stamboomfokkers moeten vragen. Het zou volgens het bericht niet aan de vraag liggen. Wat ik denk is dat de fokkerij niet zo makkelijk is. Door inteelt/erfelijke gebreken word het fokken steeds moeilijker. Kopers stellen daarbij hoge eisen, ze verwachten dat de pup gebreken vrij is, is er toch sprake van een gebrek, dan claimen ze regelmatig de schade bij de Fokker.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Zijn hondjes uit het buitenland vaker ziek?
Volgend mij niet hoor, ik ken er een paar hier in de buurt, die zijn zo gezond als wat.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Bijtgevaarlijke hond in losloopgebied
Helemaal mee eens Ptje, met de aanvulling dat veel mensen niet eens weten wat nu werkelijk de behoefte van hun hond is.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Bijtgevaarlijke hond in losloopgebied
"  Ja ik denk dat t m daar ook zit.  Geen van mijn honden zijn op andere honden afgestormd.  Zelfs onze eeuwige pup Sadi niet.  Ook hier lopen mensen met pitbulls als ik al zie hoe angstig deze man zijn 2 honden tegen zich aanklemt als je aan komt met een hond .... ik vind het echt erg.  Hij neemt zijn verantwoording maar is wel bang dat er honden op die van hem afstormen.    "Sadi's farm ( Hus † )   Zo eentje ben ik dus ook, ik heb een die een hekel aan andere honden heeft, en heel hard kan bijten. Of ze dat werkelijk zou doen weet ik niet, ik zal dat ook niet gaan uitproberen. Ik hou ze ook aangelijnd, stevig dichtbij. Wat mij wel opvalt dat de reguliere honden die hier loslopen (zonder baasje), na 1 of 2 keer in Diesel haar bubbel te zijn geweest, het snappen, ze hebben de boodschap begrepen en blijven netjes op afstand. Zelfs in (Eigen) weiland, waar ze wel loslopen ook sporadisch loslopende honden, die niet in de buurt van onze Diesel komen. Het lijkt wel dat veel honden elkaars boodschap niet (meer) lijken te begrijpen, als je alle reacties zo leest.
honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper schreef in Hond loopt bijna niet meer
Beterschap!, onze Bumper heeft een hernia gehad, op zich past daar geen braken en rillen bij, maar dat zou wel van de pijn kunnen komen. Bumper gilde het toen uit van de pijn.
 

Vrienden van jolandastaphorst

honden foto van marcella,lola,fayhonden foto van Haike & Achahonden foto van <~* Neyo *~>honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**honden foto van ....honden foto van Bende van 4honden foto van Macho en Lady(L)honden foto van Annemie Bo en Monahonden foto van ***^Noortje^*** honden foto van Floor en Fiefie honden foto van Bertien & Sennahonden foto van  Bleikahonden foto van Nicole&Jacksonhonden foto van Liesbeth & Lunahonden foto van Diesel & Bumper honden foto van Julie x Evando x Browniehonden foto van Sabrina & Dantehonden foto van Loes & Kaya honden foto van Odielah & friendshonden foto van bullenfanhonden foto van petra ,bertha en boomerhonden foto van Suzan, Bo & Guushonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^