HondenPage baasje herman&chelsea,co

Wat schreven de vrienden van herman&chelsea,co op het forum

honden page profiel Thara Thara schreef in De knieoperatie (patella luxatie) en het herstel van Bo.
Nog even iets over herstel Doe voorzichtig met haar , en geef haar vooral voldoende rust dat is echt de sleutel naar sukses hoe moeilijk dit soms ook is . Amber van mij heeft een kruisbandscheuring gehad en ik heb er 6 maanden de tijd voor genomen . De eerste 6 weken alleen naar buiten voor haar behoeften , daarna per week een bewegingsschema wat per minuut opgebouwd werd . Kort aan de lijn oefenen en de knie op de juiste wijze laten bewegen . Anders heb je dik kans dat ze gaat smokkelen en een verkeerde houding gaat aannemen , op drie poten ga je veel harder O-) Maar dat kan weer rugklachten opleveren . Na drie maanden mocht ze aan de lange rollijn ,en na zes maanden heb ik haar haar vrijheid terug gegeven . Zo,n pootje moet echt goed tot rust komen en herstellen , bespiering moet weer opgebouwd worden . Wat goed werkt in deze moeilijke periode is hersenwerk , daar worden ze lekker moe van en gaan weer slapen heen . Ik had voor Amber bv de Nina Ottoson spellen . Amber loopt weer als een zonnetje en heeft nooit geen last meer , geen stijfheid geen opstartproblemen . Ik ken daarentegen ook een hond die van de eigenaar ""trainen moest "" al veel te snel na de ingreep , veel te lange wandelingen , gelijk alweer los , enz . Het gangwerk is om te huilen en de hond heeft nu erg veel last van de heup gekregen , gek he ? :'(
honden page profiel Thara Thara schreef in De knieoperatie (patella luxatie) en het herstel van Bo.
Zal ik je nog wat tips geven Sanne Drinken , je kan met bv een plantenspuit haar even wat te drinken geven als dat nog moeilijk gaat . Plassen , soms moeten ze wel al snel en worden onrustig of gaan hijgen , wat vaak goed werkt bij een middelgrote hond is even een sjaal onder de buik door halen en dan beiden een kant van de sjaal vasthouden zodat ze meer steun heeft , de eerste tijd doet het nog pijn natuurlijk , en zo kan je het ook doen als ze poepen moet . Als ze echt nog niet wil drinken dan zal dat bv morgen wel weer komen hoor . Wat ook wel handig is de eerste dagen is even 2 x dgs haar temp controleren . Verder zal je denk ik wel instructies hebben gehad ? Wij moesten bv het pootje koelen om de twee uur , dat is goed voor ev zwelling en goed voor de doorbloeding . Ook kregen we een schema mee om passief te oefenen , het pootje te bewegen volgens instructies orthopeed . Wij hebben het koelen een maand lang gedaan . Verder is het handig om haar zo dicht mogelijk bij de buitendeur te leggen overdag zodat ze snel buiten is voor de behoeften ,maak de ruimte obstakelvrij i.vm struikelen , en laat haar niet te warm worden . na narcose is het lijfje in de war en moet je ook weer oppassen voor te warm worden , zeker als ze zelf nog niet kan draaien of onder bv een deken vandaan kan komen . De eerste nachten kan het zijn dat ze geholpen moet worden met draaien . En de eerste 14 dagen zijn het moeilijkst
honden page profiel Liesbeth & LunaLiesbeth & Luna schreef in Hond op bed?
Het is begonnen alleen weekends, maar nu is het al elke nacht. In de winter lag ze onder de deken met haar kop op de kussen,nu ligt ze voornamelijk boven de deken tussen ons in maar wel met het hoofd op de kussen. Ze vind het heerlijk, als hebben we af en toe geen deken meer over maar ja dat is niet zo erg.
honden page profiel Thara Thara schreef in Hond op bed?
Ooh nee , dan kunnen wij wel verhuizen naar de hondenmanden O-) als we er vier op of in bed laten hahha . Maar de bovenverdieping is ook verboden gebied voor de honden .
honden page profiel Thara Thara schreef in prijzen --> werkstuk
Ik vergeet de dierenartskosten .... Eenmaal per jaar de APK en een titerbepaling om te bepalen hoe het met haar antistoffen gesteld is , kosten 30 euro . Mestonderzoek i.p.v wormenkuur 2 maal per jaar , verder is ze kerngezond en is nog nooit ziek geweest . Haar oma wordt dit jaar 18
honden page profiel Thara Thara schreef in prijzen --> werkstuk
Nou mijn Jack Russeltje van nu ruim 7 koste indertijd via de vereniging 450 euro . Nu liggen de prijzen van een clubhondje met stamboom inmiddels op 700 euro . En zoals je wel zult weten worden er bij de JRT gezondheidsonderzoeken gedaan denk dan aan Patella Luxatie , oogafwijkingen , epilepsie etc . Een Jackie is een actief hondje wat veel beweging nodig heeft , dus daar zal je je leven op in moeten richten . Hele dagen van huis zijn daar doe je een JRT geen plezier mee . Het zijn zeer baasgerichte hondjes die graag bij en met de baas bezig willen zijn , te denken valt bv aan behendigheid ,flyball . Speelgoed koop ik alleen van goede kwaliteit en betaal dus liever wat meer omdat het sterk en duurzaam is . West Paws Design is bv zo,n merk . Een frisbee kost zo,n 12,50 Of de spellen van Nina Ottoson gemiddelde prijs voor zo,n spel ligt op 33 euro . Op voeding bezuinig ik ook niet , als je je hondje gezond voert ziet hij de dierenarts ook minder doordat hij een goede weerstand opbouwt .Ik voer min Jackie Barf dw.z ik stel de voeding zelf samen . Een Barf menu bestaat uit rauwe vleesbotten spiervlees en orgaanvlees en daarbij ook nog groenten noten en zaden en rauwe eieren . Ik weet zo even niet uit mijn hoofd voor hoeveel ze opeet omdat ik 4 honden heb . Hopelijk heb je hier iets aan en kan iemand anders iets over zijn ras vertellen
honden page profiel Thara Thara schreef in hond valt enorm af, eet veel, poept alles uit...
Ik zou toch met deze klachten naar de d.a gaan voor onderzoek
honden page profiel Thara Thara schreef in Mijn hond wordt grijs
Nou en of een JRT oud kan worden . 15 + is echt geen uitzondering hoor :-D . En als onze ouderwordende rakker zo doorgaat zoals nu ... dan denk ik dat hij nog lang zal leven . Hij is in al die jaren twee maal bij de d.a geweest . Vorig jaar om een vetbult weg te laten halen die hem in de weg zat , en eens voor een pijnlijk oortje .
honden page profiel Thara Thara schreef in Mijn hond wordt grijs
Hier zit de ouwe haremsjeik grijs te zijn O-) http://www.mijnalbum.nl/Foto-GIP68D7K-D.jpg
honden page profiel Thara Thara schreef in Mijn hond wordt grijs
Nou hier niet hoor , de twee ouwe muppets worden steeds grijzer O-) O-) Maar ach liever grijs en gezond dan niet grijs en ziek . Noa haar wimpertjes en kin zijn helemaal grijs , en over de haremsjeik zullen we het maar niet hebben O-) Maar hij rent nog wel steeds net zo hard als de andere buurthonden Maar ja als je bijna 14 en 10 bent ... O-)
honden page profiel Thara Thara schreef in haar terug groeien na operatie
Dat gaat vrij snel hoor . Mijn hond had na haar knie operatie na een paar weken alweer aardig wat beharing
honden page profiel Thara Thara schreef in Gevriesdroogd hondenvoer
Ik kijk voor we naar de plek van bestemming gaan altijd even naar supermarkten , markten poeliers etc . En zo komen ze wel aan hun trekken hoor . Of zit er bij die prijs inbegrepen ook een honds hotel met butler enzo O-)
honden page profiel Thara Thara schreef in Dierenarts Any Animal
Er wordt goed met je mee gedacht /nagedacht , elke hond is uniek . En dat spreekt mij enorm aan , ook t.av het ev enten . Niets zomaar een spuit erin ... nee er wordt eerst uitgebreid nagegaan of dat voor jouw hond wel nodig is . Waar komt je hond ,hoe is zijn geschiedenis etc . En het zijn hele bevlogen mensen , zeker t.av preventie ,men investeert liever in optimale gezondheid dan dat men aan symptoom bestrijding doet ,wat natuurlijk wel erg makkelijk is . Ze durven hun nek uit te steken tegen de ""voer maffia "" ze doen er alles aan om mensen goed voor te lichten over rauwe voeding d.mv lezingen . En hondlief wordt altijd beloond met een zalige snack ,ook niet onbelangrijk hoor O-) Ze weten de tafel precies te vinden O-)
honden page profiel Thara Thara schreef in Dierenarts Any Animal
Ja , wij ook .
honden page profiel Thara Thara schreef in Bullspirit vers voer?
Daarnaast zal een goede pro-rauw d.a altijd adviseren meerdere merken kvv te voeren ,diegenen die weleens op lezingen zijn geweest zullen dit ongetwijfeld gehoord hebben .
honden page profiel Thara Thara schreef in Bullspirit vers voer?
Kijk er zijn gewoon een aantal merken die al jarenlang aan de weg timmeren . En die merken hebben zichzelf wel bewezen . Drachtige teefjes hebben het gegeten , er zijn pups op afgespeent , deze pups zijn gezond opgegroeit enz enz . En dat is nu waarom het gaat met een goede kvv . Dus over een jaar of 10 zullen we hopelijk ook meer weten over alle nieuwe merken ? Als men het geheim van de keuken tenminste prijs wil geven ? Pas dan zal blijken hoe alle honden het erop hebben gedaan . Van ome Hills bv dachten we ook jarenlang dat we goed bezig waren met zijn allen . Want dat was me nog eens revolutionair voer . En verder staat het een ieder natuurlijk vrij om zelf goed na te gaan bij de fabrikant wat er allemaal in het prakje gaat door het met je eigen ogen te bekijken .
honden page profiel Thara Thara schreef in Bullspirit vers voer?
Hayden heeft wel gelijk . Ik heb dergelijke verslagen ook weleens gelezen . En zo hoort het ook wel als je als fabrikant serieus bezig bent met je product . Maar ja ,dat vind ik .
honden page profiel Thara Thara schreef in Bullspirit vers voer?
Nee hoor ,ik wil zelf zien wat ik voer , ik ben een tevreden barfer . Maar soms lees ik weleens de nieuwtjes over kvv , gewoon uit nieuwsgierigheid
honden page profiel Thara Thara schreef in Bullspirit vers voer?
Via de zoekfunctie kan je bijna alles vinden op Barfplaats . Er zijn altijd mensen die weer een nieuwe kvv hebben gevonden en daar met anderen van gedachten over willen wisselen .
honden page profiel Thara Thara schreef in Bullspirit vers voer?
Het botpercentage is vleesbot dwz 25 % vlees /25 % bot . Spiervlees is 25 % , maar het is wel aan de karige kant (vind ik ) Het vleesbot is van kip en de rest van rund . Misschien leuk ter afwisseling , maar ik zou het zelf niet permanent voeren . Met minimaal 4 diersoorten ben je naar mijn mening beter bezig .En daarnaast wil een teveel aan rund nog weleens reacties geven ... jeuk , roodheid huid etc .
honden page profiel Thara Thara schreef in Bullspirit vers voer?
Verhoudingen zijn : 50 % vleesbot (kip ) 25 % vlees rund 25 % orgaan ..pens ,hart,nier , strot en 5 % lever Verder geen toevoegingen , geen supplementen , geen groenten .
honden page profiel Thara Thara schreef in Eindelijk een winkel gevonden
Als het de jonge geitenribben idd zijn ,dan zijn ze zacht genoeg hoor , ik breek ze bij wijze van met mijn handen en ze zijn goed bevleesd ook , zelfs de Bullen eten ze hier . Maar het is idd rustig aan opbouwen met het vleesbot . En fijn dat er haas is , dan doe ik effe een belletje ,kunnen ze wat bewaren voor me . En wat de dierenartsen daar betreft , ze berekenen ook heel normale tarieven , geen weekend tarief bv , en ze nemen alle tijd . Elke 10e van de maand een actie titerbepalingen voor 29,50 . Ik ben dik tevreden met ze , ze zijn ook erg begaan met hun patientjes . En er is veel onder hetzelfde dak , ostheopatie ,orthomoleculaire geneeskunde enz enz . Ik heb indertijd de keuze speciaal gemaakt voor hen , de twee oudjes kunnen zomaar wat gaan mankeren , en dan is het erg fijn als er veel kennis is t.a.v rauw voeren en alles wat daarbij komt kijken als ze bv toch eens een chronische kwaal gaan oplopen .
honden page profiel Thara Thara schreef in Eindelijk een winkel gevonden
Ja ... daar kan je ook prima inslaan hoor en ook lekkere snacks he ? Hadden ze daar trouwens weer haaskarkas momenteel ? Zoja dan ga ik daar nog even achteraan . Het zou zomaar kunnen dat je de jonge geitenribben hebt . Ik heb de d.a daar nl getipt waar ze mooie ribbetjes konden krijgen . Het is omdat die zeikerts van mij geen vis lusten , die zalm ziet er erg goed uit :-D Het is mijn dierenarts daar , ze zijn helemaal pro-rauw en weten heel veel t.av voeding . Als we de jaarlijkse apk hebben dan worden de menu,s van de bengels ook altijd even doorgenomen
honden page profiel Liesbeth & LunaLiesbeth & Luna schreef in Waar woon jij?
Wij wonen in Zevenhuizen
honden page profiel Thara Thara schreef in Leeftijd
Snoopy ons inmiddels overleden Jackie is tot nu toe de oudste geworden hier . 13 jaar en 8 maanden . Milo ons reutje wat nu nog leeft is 13 jaar en 4 maanden ,dus hij heeft Snoopy bijna ingehaald . Snoopy was al ziek toen ze op 8,5 jarige leeftijd bij ons kwam , ze had epilepsie en was daarom naar het asiel gebracht . Tessa ons zwart -witje is nu 7,7 jaar . Rocky ook een asielzoeker is helaas maar 7 geworden , hij had een tumor in zijn koppie . Hij heeft maar een jaar bij ons gewoond . Toosje een teefje van 9 was gevonden en in een erg slechte conditie , we hebben heel veel geprobeert maar na 10 maanden overleed ze alsnog . Milo is tot nu toe aardig gezond , alleen zijn oogjes worden slechter . En Tessa is kerngezond
honden page profiel Thara Thara schreef in Brumma's foktopic
Ooh Nienke wat is dit allemaal weer spannend zeg ! Ik duim ook heel hard mee hoor :-) :-)
honden page profiel Thara Thara schreef in Cão da Serra da Estrela
Wij waren jaren geleden op fiets vakantie in de Serra da Estrela en kwamen daar bij een boer aan die er drie had . De boerderij lag aan een groot stuwmeer en ik ging zwemmen ,twee van de honden zwommen met mij mee . We gingen vaak lopend naar de kleine buurtsuper en dan wandelden de honden met ons mee . Het zijn erg lieve maar ook mooie honden . Een vriendin van mij heeft een zus die heeft er eentje gekocht bij een fokker in Duitsland . Je komt ze ook maar zelden tegen hier in Ned.
honden page profiel Thara Thara schreef in Julius-K9 powertuig
Ik heb er drie jaar terug eentje gekocht , en hij leeft nog steeds . Ijzersterk tuig , met een goede pasvorm .
honden page profiel Thara Thara schreef in Waarom dit ras??
Omdat wij vinden dat deze lieve pittige clowntjes veel te vaak aan hun lot worden overgelaten en in het asiel belanden . Ruim 12 jaar geleden hebben we Milo opgenomen en er volgden er meer uit het asiel . En als je de Jack goed begrijpt en aan zijn behoeften kan voldoen dan heb je er een gouden hondje aan . Zeer trouw aan zijn baasjes en naarmate ze ouder worden worden ze alleen maar liever .
honden page profiel Thara Thara schreef in botten van de slager
Als jouw hond gek is op rund dan kan je de slager eens vragen om een runderstrot , als de slager zelf nog slacht . Maar die slagers zijn er niet zoveel meer . Een runderstrot vinden ze vaak erg spannend en is veilig omdat het uit zacht kraakbeen en verder vlees bestaat en ze zijn er wel even zoet mee . Soms kan je zo,n strot ook bij een kvv verkooppunt krijgen of in een slachthuis en anders bv bij lupa , richard vers of andere leveranciers . Geef NOOIT ! dragende delen van grote dieren , veel slagers zeggen ooh dat is ook wel lekker voor de hond en geven je dan bv een veel te hard kaal bot . Dit kan voor ernstig letsel en /of verstopping /perforatie zorgen en is dus niet bepaald een lekkernij voor de hond . En misschien heb je een poelier in de buurt ? Die heeft misschien gevogelte voor je en dat lust ze mischien wel ? Een parelhoenkarkasje is ook redelijk zacht , of een konijnenpootje bv . Fazant is weer wat scherper
 

Vrienden van herman&chelsea,co

honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Thara honden foto van Liesbeth & Lunahonden foto van Tony

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^