HondenPage baasje D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Wat schreven de vrienden van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond* op het forum

honden page profiel sorayasoraya schreef in Kan dat
Ooohhhhh Franse Bulldogs die zichzelf niet kunnen voortplanten of zelf kunnen baren..of zelf goed kunnen ademen   Ik neem aan dat dit een nest wordt van 2 FB's die al weer een naar voren gefokte snuit hebben met open neusgaten?
honden page profiel sorayasoraya schreef in Hond (11 maand) opeens niet meer zindelijk
Waarom zou je haar willen straffen voor zoiets?Een hond groeit op tot het 2e levensjaar, daarbinnen gaan ze door meerdere angstfases,dus wat vorige week doodnormaal was, is vandaag- soms voor 2 weken lang- onveilig en eng! Als jouw hond angst en stress ervaart met het alleen thuis blijven, dan komt het plasje/poepje wel vanzelf, een lichaam in stress/angst gaat sneller werken, je moet vanzelf veel meer plassen en je darmen zorgen ervoor dat je instant moet ontlasten.Filmen is idd een goed idee, maar ik zou ook alvast een tijdelijke oppas zoeken, zodat je het alleen thuis blijven normaal kan aanleren...op haar tempo, incl. een eventuele terugval die ze kan hebben.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Alles geprobeerd, maar hij blijft blaffen
Ik zie dat hij net 2 jaar is..en op het punt staat zijn volwassenheid te bereiken. Al die tijd hiervoor,het opgroeien gaat vaak gepaard met veel ups en downs in het gedrag, ze gaan door meerdere angstfases en veel dingen wantrouwen,sneller schrikken,dat komt gewoon door het lichaam wat zich moet ontwikkelen en door de hormonen die door het lijf gieren. Kijk en als je niet goed op zijn onzekerheden hebt gereageerd, hij te weinig slaap heeft gehad,te weinig veilige begeleiding, dan bouwt zich dat uit en slijt bepaald gedrag in.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Alles geprobeerd, maar hij blijft blaffen
Je moet naar de oorzaak waarom hij zo vaak blaft. Waarom voelt hij zich zó onrustig dat hij op bijna alles reageert en blaft. Krijgt hij wel voldoende slaap/échte rust,wat neer komt op zo'n 16-18 uur slaap,dus niet waken bij een deur of toch steeds achter je aan lopen en je in de gaten houden.Of blaft hij zoveel omdat jullie hem daarvoor aandacht hebben gegeven, dat kan zijn gebeurt door er (te) vrolijk op te reageren, maar ook als je er negatief op reageert, met een nee bijv. oogcontact, een aanraking daarbij, aandacht=aandacht.Hoe oud is hij? Hebben jullie hem vanaf pup, of is het een herplaatser?   Een blafband zorgt voor stress en angst..en persoonlijk vind ik een hond die op alles reageert en zo "jumpie"is al gestrest genoeg. Een hond moet zich thuis veilig voelen en dat doet hij nu denk ik niet.Een goede gt zou denk ik ook een idee zijn, want die kan duidelijk zien wat er mis gaat.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Dag lieve diva
Wat voel ik je verdriet, zoals je je lieverd beschrijft, keihard voor pijn en nooit wat laten merken. Zo was het ook met mijn Labrador, tot het laatste verborg hij het en bleef hij vrolijk.   Wat een lieve kop had je maatje en nog veel te vroeg om hem af te geven, veel veel sterkte met dit grote verlies !
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Dag Vigo!
Vreselijk, heel heel veel sterkte met het verlies van je lieve Vigo
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Heel veel verdriet
Ik denk dat veel baasjes hier je grote verdriet begrijpen, ik zeker en vast ook. En dan nog de manier waarop jij je maatje verloor, zo opeens en geen afscheid kunnen nemen. Een drama queen ben je niet. Ik kreeg ook te maken met mensen die zo reageerde, leek alsof het verdriet na 1 dag al over moest zijn terwijl je dan vreselijk in de put zit en lang, want wat laten ze een leegte na !  Nooit vergeten dat jullie hem een warme thuis hebben gegeven en hij bij jullie gelukkig mocht zijn ! Voor mezelf heeft het geholpen dat ik, na het onverwachte overlijden van mijn vorige hond naar het asiel kon gaan om daar aandacht een wandelingen te geven aan honden die het zo konden gebruiken. Dat verzachtte mijn verdriet, kon ik mijn gedachten wat verzetten en ik gaf er een hond geluk mee. Zo kwam dan ook mijn latere nieuwe maatje in mijn leven. Maar vergeten doe je nooit, het verdriet verzacht uiteindelijk, maar je mag en moet rouwen om je lieve maatje !
honden page profiel sorayasoraya schreef in Dag Vigo!
i
honden page profiel sorayasoraya schreef in Dag Vigo!
Oh nee, wat verdrietig!Jeetje..Vigo.   Heel veel sterkte Monique.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Dag lieve diva
Wat ontzettend verdrietig Laura, zo snel,onverwachts en toch nog te jong om nu al los te moeten laten, lijkt me heel zwaar. Ze klinkt als een fantastische hond. Heel veel sterkte met dit verlies.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Lieve Daya hijgt veel *filmpje*
Ahh super nieuws alvast
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in HR hond
OPVOEDING De stafford opvoeden met de harde hand is niet aangeraden. Fysieke correcties doen hem quasi niks – remember de hoge pijngrens? – en je kweekt zo enkel agressie. Deze hond heeft net een positieve opvoeding nodig. Dat wil niet zeggen dat je hem zomaar over je heen mag laten lopen. Integendeel, het is van groot belang dat de stafford een consequente opvoeding geniet. Een amstaff, zeker een pup, zal de grenzen aftasten en dan is het belangrijk dat je al van in het begin de regels vastlegt. Bij zijn opvoeding kan je gebruik maken van zijn enorme will to please. De grootste beloning voor een staffie is immers bevestiging van zijn baasje. Wie al eens een staffordpup in huis heeft gehad, weet dat zo’n schattige pluisbol af en toe transformeert in een bijtgrage gremlin. Het bijten leer je hem best zo vroeg mogelijk af. Net zoals bij elke pup overigens. Door zijn verleden als vechthond, bestaat nog steeds de misvatting dat staffords niet kunnen samenleven met andere dieren. Toch zal de stafford doorgaans niet in conflict gaan, tenzij hij wordt aangevallen of zijn baasje hem dat beveelt. Als je hem goed socialiseert, liefst al in het puppystadium, kan de stafford gerust met andere huisdieren of honden leven. Toch wordt aangeraden om hem enkel in kleine groepjes te houden en altijd een oogje in het zeil te houden. Ook al zijn ze al heel hun leven samen, een woordenwisseling is nooit uitgesloten.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in HR hond
Mij stoort de term HR hond enorm, echt racisme !!! Waar de wereld toch zo haar mond over vol heeft dat racisme niet kan,  maar bij honden mag het precies. ELKE baas heeft een verantwoordelijkheid en hoort zijn of haar hond te kennen, ook binnen eenzelfde ras is de ene de andere niet. Ik vind dat TS erg goed bezig is en begrijp haar frustraties volledig. Andere lui laten hun honden op haar hond afstormen en zelfs aanvallen, dat is ok hoor, maar als haar hond dan wat terug zou doen is hij het gevaar !!! Het moet eens gedaan zijn om honden in hokjes te stoppen, elke baas gelijk voor de wet, houdt je hond bij je, neem je verantwoordelijkheid. Het is niet omdat een Chihuahua klein is, dat hem of haar maar alles moet worden toegestaan. Heel dikwijls lokken zij verkeerde reacties uit. Ook mijn hond werd al een paar keer in de achterpoot gebeten door een loslopende Chi en wat vindt dat vrouwtje het leuk, kijk hem tegen die grote hond. Het beste maatje van mijn hond, is een "gevaarlijke" Stafford, diens baasje loopt niet gerust, uit angst dat er weer eens een losloper op ons afrent en haar Stafford mijn hond wil verdedigen, want wie krijgt dan de schuld.   Nederland gaat behoorlijk over de scheef, daar is het nog erger dan bij ons. Laat de honden maar lekker loslopen, vooral geen rekening houden met anderen. Sommigen bazen zouden beter bestempeld worden als HR bazen. Want daar wringt het schoentje. Nederland draait echter door, honden in beslag nemen en in eenzame opslag zetten. Het is een schande voor een zogezegd beschaafd land. Ik zag de filmpjes van honden die het geluk hebben om er toch uit te geraken, beestjes zijn compleet op, echt intriest.   Pak de bazen aan, niet de honden. Maarja de beslissingsnemers en degene die honden als HR gaan bestempelen, kennen vaak niet eens het verschil tussen een kat en een hond, bij wijze van spreken.      
honden page profiel sorayasoraya schreef in hijgen
Als ik daar tussen moest kiezen,dan wist ik het wel.
honden page profiel sorayasoraya schreef in hijgen
Het kan ook iets fysieks zijn rondom de hals(band) waardoor het nu ook iets mentaals is geworden.
honden page profiel sorayasoraya schreef in hijgen
Het meest simpele is dan toch een tuigje proberen.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Urine opdrinken tijdens plassen
Even geen idee, wat ik kon bedenken heb ik al gevraagd Likt hij over het algemeen vaak aan de ingang van zijn voorhuid? Misschien dat hij het schoon wil hebben, maar te vroeg begint??
honden page profiel sorayasoraya schreef in Urine opdrinken tijdens plassen
Heb jij hem in het verleden toen hij wel eventueel binnen plaste gestraft? Heel boos geworden?
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Overlast hond melden, waar?
Zulk een hond hebben wij ook gehad in het dorp, was een Amerikaanse Bulldog en ook bij hem was het volledig de schuld van de baas. Hij heeft een paar honden te pakken gehad maar geen enkel baasje wilde klacht indienen, ze hadden allemaal schrik dat de hond het ultieme slachtoffer zou worden ipv die rotbaas. Uiteindelijk is de hond plots overleden, maar hij heeft wel een nieuwe pup, dus we houden ons hart al vast.   In Nederland vind ik het wel heel erg dat ze vaak niets anders als "oplossing" weten dan de hond in beslag te nemen (en waar ze dan worden vastgehouden is ook beneden alle peil) en te vermoorden, terwijl dezelfde hond bij een verantwoordelijke baas het wel heel goed doet. Laat honden maar los, als er wat voorvalt, dan betaalt de hond de rekening wel. Zware boetes aan de bazen geven en dan boetes waar ze echt niet goed van zijn, het zal dan wel veranderen en niet ten koste van de hond. Ik krijg wat van al die mensen die hun honden maar loslaten, een mens wandelt niet meer gerust. Hoop dat er in dit geval wat tegen de baas wordt ondernomen en niet de hond de dupe wordt.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Processierups
Dat ik hier nou lees dat een boom die "overlast" veroorzaakt snel wordt gerooid vindt ik dus heel erg. Eiken zijn prachtige bomen die er lang over doen om groot te worden, zuiveren tevens, net als andere bomen de lucht. Maar neen, alles moet eraan, de mens heeft reeds hectaren bomen verwoest en nu hebben ze weer een nieuwe reden gevonden. Ik ben zelf extreem allergisch aan alles en nog wat, dus ja ik moet uitkijken voor die processierups, maar daar ga je een prachtige boom toch niet voor rooien. En dan maar protesteren voor het milieu....
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Asielhond met papegaaien
In het asiel waar ik wekelijks ga, wel in België tegen de Nederlandse grens, heb ik al meermaals Pitbullachtigen zien passeren die volgens mij wel degelijk met papegaaien zouden kunnen. Hangt een beetje van het karakter af, ze zijn daarin niet allemaal hetzelfde, sommigen houden ervan om vogels na te jagen, anderen interesseert het voor geen meter zelfs niet als ze hen voor de pootjes lopen. Eentje die ik ken, komt uit het asiel, woont samen met een koppel parkieten die hem steevast gezelschap houden en hij vindt dat leuk.   Ook al verschillende keren wel degelijk pups gezien die in het asiel belandde, dus het gebeurt wel hoor. Erg lief dan je stilstaat bij een asielhond, want zovelen van die dutsen zoeken steeds een warme thuis. Niet enkel via asielen maar ook via organisaties als House of Pitbull, Adopt a Staff e.d. Een tijd geleden zag ik er nog eentje passeren via FB die een fijne thuis zocht, daar stond letterlijk bij dat hij met vogels samen kon die ook in huis vertoefden.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Tekening.
Van harte. Wat een prachtig kado.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bench
Dat zou ik ook doen, het deurtje openzetten. Romeo is 11 jaar en slaapt en rust nog steeds in zijn bench. Deze is wel groter dan normaal voor het ras gebruikt wordt, maar het deurtje staat gewoon open. Als het onweert gaat hij zelf in de bench liggen. Verder mag hij door het hele huis lopen, alleen voor de trap naar boven staat een hekje.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Trots!
Schattig.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Welk KVV voor mijn honden
Op "Voerwijzer"  staan de merken kvv, verkooppunten, ingredienten en richtprijzen. Ik zou zelf niet combineren met brok, maar alleen kvv geven. Wel voeg ik er geregeld groentes bij, af en toe wat zilvervliesrijst, een eitje. Ik combineer verschillende merken : Raw4Dogs, Barfmenu van Tinlo, Carnis, Carnibest, Duck. Zoveel mogelijk verschillende vleessoorten, vis, pens. Het advies in deze is : minstens 4, liefst meer kvv-soorten, in 3 weken tijd.  
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Asiel van Peter Koekenbakker
Oh nee toch, dat zou vreselijk zijn. Ik kijk ook even op FB en deel het daar om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ondertussen staat de teller op EUR 46.000,00
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Van klein pupje tot stoere vent. Jarvis 3 jaar!
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Romeo wordt getiterd, maar dat wil niet zeggen, dat ik tegen enten ben. Ik ben tegen klakkeloos op datum enten. Dat is heel iets anders. Mensen kunnen ook getiterd worden, dus waarom honden niet ? Als je bv. wilt weten of je tetanus-injectie nog voldoende bescherming biedt, kun je jezelf laten titeren. Ik hoor zelden van mensen die dit laten doen, te meer omdat dit niet wordt geadviseerd en meestal gewoon een nieuwe tetanus-injectie gegeven wordt, terwijl deze minimaal 10 jaar of nog vaak langer bescherming biedt. 
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Hond op aanrecht
Deed mijn Labrador vroeger ook, was zaak om zeker niets te laten slingeren dat hij kon opeten. Hun neusjes bedriegen hen niet en het zijn nu eenmaal honden die erg van eten houden Ook mijn huidige hond, een Golden, deed het toen ze nog geen jaar was. Ze stal alles wat los en vast zat. Iedere keer als ik haar betrapte liet ik met luide stem en een kordaat neen, verstaan dat dit niet gewenst was. Zij doet het nu niet meer. Ik kan nu zelfs een biefstuk op een lage tafel laten staan en weg gaan, ze komt er niet aan. Mijn Labrador vroeger evenmin, het is dus wel af te leren, maar je moet heel consequent zijn. En de ene hond is de andere niet.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Het eerste jaar van Timmy, het katoentje.
Echt een prachtig pupje !!! Het ras is me bekend, heb me daar vroeger over ingelezen omdat ik het zulke leuke hondjes vindt er toen eentje gedumpt was in het asiel.   Alvast heel veel plezier gewenst !!!
 

Vrienden van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

honden foto van DISHAhonden foto van ashahonden foto van Sandra/Thembahonden foto van  martinehonden foto van sorayahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Sandra, Midas en Roosjehonden foto van Josienhonden foto van louisehonden foto van profiel verwijderthonden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Karin honden foto van rooshonden foto van Gerdine van der Lindenhonden foto van Kim & Peet met Cooper & Quierohonden foto van Bert den dekkerhonden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco honden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Senna en Astahonden foto van Mark - Sennahonden foto van Ivårhonden foto van Annemie en Benjihonden foto van Wil Kettmannhonden foto van Japjeshonden foto van ~Weg hierhonden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van Mariska en Jiphonden foto van Michelle en de ettertjeshonden foto van Jolandahonden foto van Evy & Romihonden foto van Charlottehonden foto van Nathalie & Lilly!honden foto van hondenvriendjehonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Janneke , Milo & Lolahonden foto van *c* 17082010honden foto van Bianca & Tarahonden foto van Marc Vlaeyenhonden foto van ....honden foto van mmd magazinehonden foto van bibiane honden foto van Astrid & Schumihonden foto van Jeanette, Lady † , Lucky †honden foto van Brigitte *Joop, Luna  en Jimhonden foto van lisa en layckahonden foto van Petithonden foto van Vera en de max !honden foto van C & Nhonden foto van Rooshonden foto van Rooshonden foto van bullenfanhonden foto van jeltjehonden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†honden foto van Lady honden foto van Irene Emma. honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van Lottehonden foto van Jeroen & Lolahonden foto van Greta en Diazhonden foto van jacky van camphonden foto van Priscillahonden foto van Nikita & Dames honden foto van laurahonden foto van justinehonden foto van Valery En Bohonden foto van Paulinehonden foto van Benoit & Aikohonden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Yvonne Flippie Simba honden foto van chippiehonden foto van Farsiahhonden foto van Jazzyhonden foto van Tomhonden foto van SONJA honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~honden foto van Floor Arensmanhonden foto van Gestopthonden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyxhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Justmehonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Mirandahonden foto van esther honden foto van Debbie & Denzelhonden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Bibihonden foto van Ines&Lunahonden foto van marianna honden foto van Deborah, Chula & Bowser

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^