HondenPage baasje D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Wat schreven de vrienden van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond* op het forum

honden page profiel sorayasoraya schreef in Duimen voor Mootje nodig
Als hij het toelaat en blijft liggen dan werkt een natte (koude, niet té natuurlijk)handdoek tegen de borst en buik, dát is dé plek om je hond juist te kunnen koelen.Deze hitte is idd niet makkelijk voor ze, zeker niet als je lijf al zwak(ker) is.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Duimen voor Mootje nodig
Heel veel sterkte.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Rijden reu gesteriliseerde teef
Het hoeft niet te gaan om seksueel en/of dominant gedrag.Hij piept, een vorm van stress, hij kan niet bij hondjes komen die hij ziet, waarvan hij wel ziet en wordt uitgedaagd tot spel door jouw teefje, raakt opgewonden( in de vorm van drukte in zijn lijf en hoofd waar hij dus niks mee kan), dan loopt de spanning en stress op en moeten ze soms de spanning laten afglijden in de vorm van rijden. Het rijden heeft vaak maar weinig te maken met seksuele drift of dominant willen zijn (over in dit geval over het hekwerk  ) Hij raakt zo een beetje zijn frustraties kwijt over het niet kunnen spelen met jouw honden.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in KVV voor kleine hond
Romeo krijgt Barfmenu van Tinlo, Raw4Dogs, Carnis, de pens van Duck. 
honden page profiel sorayasoraya schreef in Grommen
  https://www.facebook.com/Paws4Fun1/videos/1141046969267388/
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Alles van straat eten
Wat herken ik dit, mijn Golden was op die leeftijd ook een regelrechte ramp. Alles at ze op en zo belandde ze tweemaal op de spoeddienst van de dierenkliniek.   Dus hield ik haar erg kort bij me. Nu is dat achter de rug, ze wil nog wel graag iets van straat eten, maar dan kijkt ze me aan met een kopje van "mag toch niet hé" en laat het voor wat het is. Muilkorf heb ik nooit over mijn hart gekregen, vind ik te zielig voor zulk een kleine uk.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Labrador adopteren
Wat geweldig dat jullie een Labrador gaan adopteren, ik deed hetzelfde jaren geleden en werd mijn beste maatje.   Hij was destijds 1,5jr en kwam eveneens uit een gezin met 4 kleine kindjes. Hij wende heel snel bij ons hoor en ging eigenlijk snel overal met ons mee, hij was in voor alles. Natuurlijk moeten ze even wennen aan de nieuwe omgeving en leren hoe het allemaal loopt binnen het nieuwe gezin. Laat hem gewoon deel uitmaken van de familie en voelen dat hij geliefd is, je zal merken dat de overgang heel vlotjes verloopt. Zalige open honden zijn het. Eten op vaste tijden vind ik een goed idee, doe ik met mijn hond eveneens. Wat Texel betreft, kijk even hoe snel jullie nieuwe maatje zich aanpast, want zoiets is normaal net heel leuk voor een hond en zo leren jullie elkaar nog beter kennen.   Niet teveel zorgen maken, het zal zichzelf uitwijzen, dat deed het hier ook.   Alvast heel veel plezier samen, ik had het geluk mijn maatje 14jr te mogen hebben en zou er geen seconde van hebben willen missen.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Willow is 1 jaar
Fijne verjaardag, prachtig hondenmeisje.    
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Verhaal van Spike
Heel veel sterkte. Hij is voor altijd in je hart.
honden page profiel sorayasoraya schreef in na luna weer een nieuw chi meisje in ons leven
Wat mooi Liesbeth dat er toch nog een hondje op je pad is gekomen. Zwaar hoor wat je hebt meegemaakt met Luna, nog veel sterkte daarmee en voor dit nieuwe geluk hoop ik dat je nog heel lang van haar mag genieten.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jack Russell
Ik word hier heel verdrietig van en kan als baasje van een prachtige, lieve Jack Russell niet anders dan het op te nemen voor dit hondje. Ik ken helaas te veel JR's die een groot deel van hun leven in een bench zitten omdat de baasjes niet weten hoe om te gaan met dit ras. Een hond in een afgesloten bench is gefrustreerd, vooral een hond die veel beweging nodig heeft. Romeo slaapt in zijn bench, maar de bench staat gewoon open en hij kan erin en eruit, wanneer hij wil. Dat was met Luca ook zo. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jack Russell
Mijn ervaring met Jack Russells is een heel andere. Romeo is niet gecastreerd, wel gechipt en ik ben niet met hem naar een hondenschool geweest. Dat deed ik met mijn eerste dus wel, mijn inmiddels overleden Luca. JR's zijn juist maatjes voor het leven, energieke honden en alles wat ik kan zeggen, is dat de schuld vaak bij de honden gelegd wordt, terwijl de baasjes dit gedrag veroorzaken en als een hond niet meer kan dan een pootje geven, is dat ook niet de schuld van de hond. Dat zou in elk geval voor mij niets uitmaken. De voorzitter van de rasvereniging van de JR's zei altijd, dat JR's kunnen lezen en schrijven en zijn ook echt intelligente diertjes. In de laatste weken van het leven van Luca liep ik met hem in het park. Een mevrouw met een hond, die ons zag aankomen, zag ik bijna denken: daar is een Jack Russell, wegwezen !". Ze begon aan de riem te trekken, de andere kant op te lopen, haar hond mee te trekken, die viel daardoor uit en Luca reageerde daarop met het blaffen naar de hond. Achter mij liep een echtpaar en wat zeiden ze : Die Jack Russells zijn ook allemaal hetzelfde ! Totale onwetendheid, want ze zagen niet, zoals gewoonlijk, dat de mevrouw die we tegenkwamen het gedrag van haar hond zelf veroorzaakte en Luca eigenlijk normaal reageerde ! De baasjes moeten heropgevoed worden en de Jack Russell gerehabiliteerd. Ik zou de bench gewoon openzetten, zodat hij erin en eruit kan. Omdat baasjes vaak niet goed met honden omgaan, worden ze al gauw opgesloten in een bench. Ik voel dat hier een niet begrepen hondje is met stress, mede ook door het ontlasten in huis. Normaal doet een hond dat niet zomaar. En een dierenarts zou hierover iets moeten zeggen ? Ik dacht het niet !
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Pup vertoont vals gedrag
"In het kapsalon zet ik ze ook een muilkorf op hoor. Of ze nu bijten uit angst of voor iets anders. Het moet nu eenmaal gebeuren. Wij en de dierenartsen moeten nu eenmaal onze handen beschermen en ons werk doen. Het grote verschil is dat ik daarna tijd heb om terug "vriendje" te worden met de honden. Bij een dierenarts kan dat niet."   @ Luz, mag hopen dat je dat enkel doet bij honden die echt bijten. Ik durf mijn hond immers nooit meer achterlaten bij een trimmer, ik vertrouw het voor geen meter als ik er niet mag bij blijven sinds mijn eerste er panisch van angst buiten kwam. En dat hoorde ik nog al van mensen, mijn huidige trimmer zegde vlakaf "als je als baasje niet bij de hond mag blijven tijdens het trimmen, is dat een slecht teken, want ik doe dit werk 30jr en in al die tijd heb ik nog maar 2 keer gehad dat ik baasjes moest buitenzetten omdat ze de honden te nerveus maakten, in het merendeel van de gevallen is het beter als de baasjes blijven".   Zeker sinds ik vernam van vriendinnen die de opleiding volgden, hoe de opleiding vaak wordt gegeven en hoe honden dan verkeerd worden aangepakt.   Onze dierenarts is het trouwens evenmin eens met jou, mijn eerste hond durfde bijten uit angst, maar een muilband opzetten deed de dierenarts nooit, ondanks dat hij hem een keertje te pakken had gehad. De man zegde "dat zou genoeg zijn om hem helemaal voorgoed een hekel aan mij te laten krijgen". Maarja, dat was nog iemand van de oude garde, om het zo te stellen.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Pup vertoont vals gedrag
Marieke, jouw pup is zeker niet vals of agressief en heel eerlijk, bij die dierenarts was ik meteen opgestapt, u was bezig met uw pup te socialiseren en opvoeden en hij deed alle vertrouwen eventjes snel teniet, duidelijk iemand zonder verstand van honden buiten dan (hopelijk) het medische.   Je pup was totaal gestresseerd en dan gaat hij het zo aanpakken, als ik dan mijn eigen dierenarts bezig zie met honden, daar zou ook jullie Panda veel meer vertrouwen bij hebben. Onze onze eerste hond vroeger was doodsbang van de dierenarts en daar waar kinderen bijv zouden gaan gillen bij de dokter of huilen, gaat een hond dan reageren door van zich af te bijten om te laten zien dat hij of zij echt bang is. Dat deed onze hond dus toen ook, maar het verschil was dat die dierenarts geen watje was, hoor hem nog zeggen "een muilband omdoen verergert de stress en zo gaan we zijn vertrouwen beslist niet winnen".   Een pup is niet agressief en dat is die van jullie ook niet. Ik ga helemaal mee met wat bijv. Sylvia schreef, laat haar even wat bekomen. Doe eventueel zoals ik toen ik met wat vragen zat, ga naar een goede, met de nadruk op goede, gedragstherapeut en vraag wat tips. Want van de Alfa theorie en dergelijke moet je ook af hoor, is reeds lang achterhaald en kan dus best zijn dat, zoals mijn trainer altijd zegde, jij onbewust zelf het probleem bent, want je pup heeft geen vertrouwen in jou en dat moet anders.   Bekijk je pup niet argwanend, is nergens voor nodig. En vertel je kinderen dat ze Panda even moeten laten bekomen op stress momenten.   Veel succes, komt dik in orde, met de juiste tips en aanpak  !!
honden page profiel sorayasoraya schreef in Hond blaft smorgens in bench
De tip is: Haal je hond uit haar kooitje!!! Geen discussie over óf je je hond in een kooitje moet stoppen, maar meer óf je je hond er terug in moet doen as ze er net 7-9 uur al in heeft gezeten, jij zit toch ook niet zoveel uur op precies dezelfde plek (OPGSLOTEN)??
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
" Heel veel sterkte de komende tijd!  " Britt & Maui Dank je Britt.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
" Hartverscheurend, de liefde spat van het scherm, ik wens je heel veel sterkte, heel veel mensen hier, waaronder ik begrijpen jouw verdriet en het gemis. Sterkte hoor! " yooop Dank je Yo.  Idd hartverscheurend, je raakt een stukje kwijt. Gelukkig hebben we Tommie, voor hem moet je in ieder geval naar buiten, hem wil je ook helpen met dat hij haar kwijt is, dus kunnen we samen het verdriet er wat uit lopen.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
" Heel veel sterkte met het verlies van Mila. Er spreekt veel liefde uit je bericht. Wat zal je haar missen. " Kath Dankjewel Kath. Ik mis haar ontzettend.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
" Jeetje dit raakt me,  heel herkenbaar   Heel veel sterkte met dit ongelooflijke gemis, mooi dat jullie elkaars leven zo hebben kunnen verrijken. " Yara Dank je Marijke, blij dat ik haar bij mij heb gehad.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
@Ukkepuck dankjewel. @Christel, ze zitten véél dieper dan je denkt. Ik ben geen drama-mens, maar het slaat je een paar keer per dag in je gezicht dat je niet met haar loopt,dat je buiten nu handschoenen ziet liggen en denkt 'oh das een mooie voor jou Mila'(daar was ze zo dol op,we hebben een hele verzameling thuis van zwerfhandschoenen,waar we dan koekjes in deden) en het meest rare is nog wel dat ik na die 3 snikhete dagen en 1 dag na haar overlijden echt de meest dikke handschoen zie liggen op straat,wie verliest er in godsnaam zó'n dikke handschoen na 3 tropische dagen!!! Dat als je met Tom aan de overkant loopt, even naar huis kijkt.. denkt 'Mila ligt daar even te wachten..oh nee, ze is er niet meer'. Automatisch die draai maken om haar bakje eerst te pakken om eten in te doen..draai maak je nog steeds, maar je grijpt naar niks...Een paar keer per dag de woonkamer in lopen en automatisch met de ogen die 2 honden 'zoeken' in een oogopslag. En dat gaat de hele tijd zo door. We moeten er maar [email protected], dank [email protected], dank je. @Sofie, dank je. @Willemijn, dankjewel , het was méér dan zwaar, maar op dat moment gaat het om haar, niet om [email protected] dank je. @Hetti, dank [email protected]&Aedon, [email protected], dank [email protected], dankjewel. Zal ik [email protected]&Link, dank [email protected] Chantal, [email protected], dank je.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
"   Droevig nieuws het verlies van Mila. Het gemis van je soul mate zal groot zijn.   Hoe reageert Tommie op.het verlies?   Veel sterkte. " Loesje   Dank je Loesje, idd heel zwaar. Het Tom gaat het wel. We wandelen nu samen verder. In huis is hij rustiger.Hij had vooral een hele sterke reactie toen ze werd "ingepakt" op de brancard van ambulance van het crematorium... Wist ik veel hoe dat werkte. En blijkbaar had hij nog niet door gehad dat ze al was gestorven,dat komt omdat ze de afgelopen weken graag op balkon lag,uren,dus die "houding"was hij ondertussen gewend en dat ze niet veel meer bewoog of wilde spelen,dus na het inslapen zat ik naast haar en hij kwam wel kijken,maar heeft daar niks anders aan gezien. Pas toen die man haar neerlegde op de brancard, rook hij aan haar neus en toen deed die man eerste flap over haar heen en kijk hij die man aan en begon hard te blaffen,op een andere toon dan normaal en aanhoudend, ook bozig naar die man. Ik zei nog 'lekker traumatisch voor hem'. Hij ziet zijn vriendin verdwijnen onder 2 flappen en nu brengen we haar zo naar buiten, ik liep mee. Tommie bleef blaffen op dezelfde toon. Daarna ben ik met hem naar buiten gegaan, hij leek haar wel te zoeken buiten...we hadden haar immers naar "buiten gebracht" voor hem. Verder doet hij wel zijn ding. Het gekke is ook dat Mila steeds slechter ging eten/niet wilde, koek niet wilde en Tommie zo ook niet (graag) meer wilde eten,snoepen enz. alsof hij daar wel genoeg van mee kreeg om dan ook maar niet te willen. De dag na haar overlijden had hij veel honger, at goed en wilde opeens wel weer zijn koekjes.Ik denk dat hij haar ook mist, want hij was wel gek op haar, maar dat hij net als ons doorgaat, je wel het gemis voelt, maar meer keus is er niet.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
Dankjewel allemaal voor de lieve berichten.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
" Sterkte, Soraya. We zijn het vaak oneens, maar je maatje verliezen gaat onenigheid te boven. Ik wens je veel kracht toe.  " Dobber! Dankjewel Nynke. Ik zit jouw topic (al een tijdje) in stilte te volgen en hoop dat Dobber nog lang bij je mag blijven, veel beterschap voor Dobber.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
" och ik schrok al toen ik de titel zag, wat een ontzettend triest bericht   volgens mij al vanaf het begin dat ik op HP kwam zie ik jou en Mila als een eenheid.  Ze was zowel innerlijk als uiterlijk een beeldschone hond. Wat zul je haar missen.   Heel veel sterkte Soraya! " Dobry Dank je Arina. Dat waren we ook. Het is flink wennen aan deze (lege) situatie.    
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
Het ergste wat kon gebeuren is gebeurd. Op 26 Juni heb ik Mila om 11:45 moeten laten inslapen, haar lichaam was op, wellicht was de warmte de genadeklap bovenop haar zwakke lichaam, meer keuze dan rustig laten inslapen was er niet, ze was al zo ver heen, dat ze níks heeft gemerkt van dat de dierenarts binnen is gekomen, naast haar is komen zitten, naar haar heeft gekeken, beetje onderzocht. Geen kik. Twijfel hou je bijna tot op het laatste moment, jij die moet bepalen over haar leven, maar ZIJ laat je wel zien dat het tijd is en dan laat je alles los. Alle jaren heb ik voor haar en met haar geleefd, geen dag apart geweest. Hoe gek ook, we waren hetzelfde! Ik heb zoveel over mezelf van haar geleerd, normaal leren fietsen -kalm- (voor haar) i.p.v. de adhd fietsgang die ik normaal had, naar haar voorbeeld gehandeld met Tommie als ik het even niet meer wist. Het was in het begin even wennen, een hond, met angsten, maar je laat alles wat je gewend was los, je past het aan, zodat zij kalm is en zich veilig voelde. Ze heeft mij bij zoveel geholpen en ik haar. Ze was in en in lief en zacht, het was mooi om die volle 12 jaar met haar te leven, te beleven. Te houden van haar, haar liefde te voelen. Mijn eerste eigen hond. Ik heb haar eigenlijk 'geademd' de afgelopen 12 jaar. De afgelopen maand was een slachting van mijn hart, 4 keer langs de da geweest, de dinsdag na haar overlijden zouden we weer gaan... Iedere vezel in mijn lichaam brak haar steeds zo te zien, zwak, ziek. En toch pakte ze steeds een paar dagen dat ze wat beter ging...het was een maand tussen hoop en vrees voor mij, maar van binnen voel je het wel aankomen, de leeftijd, het achteruit gaan, ze heeft mij er langzaam aan laten wennen dat ik haar kwijt zou raken...onze gezamenlijke wandelingen moest ik de afgelopen weken al alleen doen met Tommie, haar met een misselijk gevoel even thuis laten. Wat kun je van een hond houden. Zij zit voor áltijd in mijn hart, in mijn leven verweven, zonder haar was ik niet eens waar ik nu ben in mijn leven, in mijn hoofd. Dankbaar voor zo'n lieve hond, de dingen die we samen hebben gedaan. Gelukkig voel ik rust in dat ik haar moest laten gaan en dat het zo rustig voor haar ging. Er was niks meer te winnen, alleen rust voor haar. Al wordt het missen met de dag erger. ~ Mila ~ 16-01-2008/26-06-2020
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Ik denk niet dat er op rassen moet beoordeelt worden, de ene hond is de ander niet, zelfs niet binnen hetzelfde ras.   Zo heeft mijn Golden een paar volwassen Stafford maatjes, gaat net goed omdat zij de lichaamstaal heel goed leest en ook tegen een stootje kan, de Staffies en zij zijn ongeveer even bruut in het spelen. En ook Herders kunnen heel leuke speelkameraadjes zijn.   Mijn hond spreekt de hondentaal erg goed, om het zo maar uit te drukken. Ze leest andere honden feilloos, is een andere niet gediend van haar lieve speelse gedrag, draait ze zich om en loopt weg. Ze zal ook nooit zomaar op een andere hond afrennen, kijkt altijd even de kat uit de boom. Toch laat ik haar niet in losloopgebieden met honden die ik niet ken. De onderlinge verhoudingen tussen honden zijn niet altijd goed waar te nemen door baasjes. Dus ik neem het zekere voor het onzekere.    
honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in Blaasstenen - Operatie of euthanasie?
Lang geleden dat ik hier wat gepost heb, maar ik hoop dat jullie met me mee willen denken en ervaringen willen delen. Onze Newfoundlander Yuna is inmiddels ruim 11 jaar oud. Een leeftijd waarvan we nooit verwacht hadden dat ze die zou halen, omdat ze al haar hele leven gezondheidsklachten heeft. We hebben haar op 2-jarige leeftijd als herplaatser gekregen en ze is in het verleden ernstig verwaarloosd, waardoor ze chronische ontstekingen aan haar oor heeft overgehouden. Daarnaast heeft ze al langere tijd last van korstvormingen op haar huid. Dingen die we met medicatie redelijk onder controle kunnen houden, maar waar ze wel last van heeft. Deze last uit zich in krabben, schuren, en sleetje rijden over de vloer. Ook is de laatste jaren haar achterhand een stuk zwakker geworden. Een ruime maand geleden plaste ze ineens in huis, terwijl ze altijd goed zindelijk was. Ze was heel onrustig, hijgde enorm en wilde niet meer gaan liggen. We zijn toen met spoed naar de dierenarts gereden, in eerste instantie omdat ik bang was voor een baarmoederontsteking. Daar aangekomen is een echo gemaakt en bleek ze last te hebben van blaasstenen. We hebben toen een medicatiekuur meegekregen en speciaal dieetvoer, om te kijken of dit zou aanslaan. De medicatie had snel effect, het voer wilde ze op een gegeven moment niet meer eten. Na afloop van de kuur kwamen helaas de klachten weer terug. De behandeling is toen herhaald, maar helaas met hetzelfde resultaat. Het is dus waarschijnlijk een variant die enkel met een operatie te verwijderen is. En nu komt natuurlijk de grote vraag... moeten we dit nog doen bij een hond van deze leeftijd en deze conditie? Het schijnt een vrij intensieve operatie te zijn, waarbij de hele buik opengesneden dient te worden en waar een wekenlange revalidatie aan vast hangt. En nu hoor ik jullie denken: "als je jezelf die vraag stelt, weet je het dan niet eigenlijk al?". En dat klopt, een paar dagen geleden had ik, samen met mijn vriend, de knoop al min of meer doorgehakt. Haar ogen straalden geen plezier meer uit, ze kon nauwelijks nog kleine stukjes mee wandelen. Maar gisteren zijn we naar het strand geweest en was ze helemaal in haar element, toen heeft ze zelfs meer dan een uur (!) zonder al te veel problemen mee gelopen. Buiten dat wij haar natuurlijk niet kwijt willen, ga je dan toch denken: "moet ik haar dat soort mooie momenten ook al ontnemen, voor iets wat in principe operabel is?" Ooit heeft iemand tegen me gezegd: "schrijf 3 dingen op die je hond echt leuk vindt om te doen, en als die dingen wegvallen, weet je dat het tijd is". Maar die dingen (wandelen in buitengebieden, snacken, trainen) zijn er allemaal nog. Aan de andere kant zijn er ook de andere gezondheidsklachten, die niet met een operatie weggehaald kunnen worden. Daarom mijn vraag aan jullie: zijn er leden die hun hond aan blaasstenen hebben laten opereren? Hoe heftig was de operatie? Hoe lang duurde de revalidatie? Is het, naar jullie mening, nog haalbaar bij een grote hond van 11 jaar oud? En voor degenen die geen persoonlijke ervaringen hebben met de operatie; wat zouden jullie beslissen in mijn situatie? Ik vind dit zo'n gruwelijk moeilijke keuze. Ik wil de beste keuze maken voor Yuna en daarin niet egoïstisch zijn, maar ik weet gewoon niet wat de beste keuze is. Ergens weet ik dat de risico's rondom een mogelijke operatie mogelijk niet opwegen tegen de tijd die ze, puur gekeken naar haar leeftijd, nog heeft. Maar aan de andere kant voelt dit niet als het goede moment om haar te laten gaan, omdat ze toch nog zoveel goede momenten heeft. We gaan sowieso deze week nog met haar naar de dierenarts om daar te overleggen, maar ik hoop dat jullie persoonlijke ervaringen de keuze iets makkelijker maken. Alvast bedankt!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kalmerende signalen
Ja !
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Bijten, bijten en nog eens bijten
Zo herkenbaar, ik liep altijd meteen weg als Freya in haar bijtmodus ging (heb een Golden Retriever). Net zoals Lola hierboven al vermeld heeft, met bezoek is het makkelijk te voorkomen, het bezoek gaat je pup begroeten en zij wordt er dolenthousiast van, met het bijten tot gevolg.  Ik gaf freya dan altijd haar kong puppy gevuld met wat lekkers, daar sleurde ze dan ook mee rond als die leeg was, er zijn genoeg dingen op de markt om je pupje wat te bijten te geven en zelf steeds resoluut opstaan en weglopen als het te erg wordt.    
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Dag lief meisje ... gekke ziva
Heel veel sterkte.
 

Vrienden van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

honden foto van DISHAhonden foto van ashahonden foto van Sandra/Thembahonden foto van  martinehonden foto van sorayahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Sandra, Midas en Roosjehonden foto van Josienhonden foto van louisehonden foto van profiel verwijderthonden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Karin honden foto van rooshonden foto van Gerdine van der Lindenhonden foto van Kim & Peet met Cooper & Quierohonden foto van Bert den dekkerhonden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco honden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Senna en Astahonden foto van Mark - Sennahonden foto van Ivårhonden foto van Annemie en Benjihonden foto van Wil Kettmannhonden foto van Japjeshonden foto van ~Weg hierhonden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van Mariska en Jiphonden foto van Michelle en de ettertjeshonden foto van Jolandahonden foto van Evy & Romihonden foto van Charlottehonden foto van Nathalie & Lilly!honden foto van hondenvriendjehonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Janneke , Milo & Lolahonden foto van *c* 17082010honden foto van Bianca & Tarahonden foto van Marc Vlaeyenhonden foto van ....honden foto van mmd magazinehonden foto van bibiane honden foto van Astrid & Schumihonden foto van Jeanette, Lady † , Lucky †honden foto van Brigitte *Joop, Luna  en Jimhonden foto van lisa en layckahonden foto van Petithonden foto van Vera en de max !honden foto van Caroline & Atlashonden foto van Rooshonden foto van Rooshonden foto van bullenfanhonden foto van jeltjehonden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†honden foto van Lady honden foto van Irene Emma. honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van Lottehonden foto van Jeroen & Lolahonden foto van Greta en Diazhonden foto van jacky van camphonden foto van Priscillahonden foto van Nikita & Dames honden foto van laurahonden foto van justinehonden foto van Valery En Bohonden foto van Paulinehonden foto van Benoit & Aikohonden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Yvonne Flippie Simba honden foto van chippiehonden foto van Farsiahhonden foto van Jazzyhonden foto van Tomhonden foto van SONJA honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~honden foto van Floor Arensmanhonden foto van Gestopthonden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyxhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Justmehonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Mirandahonden foto van esther honden foto van Debbie & Denzelhonden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Bibihonden foto van Ines&Lunahonden foto van marianna honden foto van Deborah, Chula & Bowser

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^