Erdélyi Kopó

Erdélyi Kopó

Rasgroep van de Erdélyi Kopó

De Erdélyi Kopó behoort tot de Rasgroep "Lopende honden - zweethonden en verwante rassen"

Geschiedenis van de Erdélyi Kopó

Erdélyi Kopó

Land van herkomst: Hongarije
Korte geschiedenis van het ras:
De Erdélyi Kopó is een Hongaarse variant van de Centraal-Europese drijvende rassen. Hij is echter vermengd met de Poolse, deels oriëntaalse 'Foxhoundrassen' en is hierdoor iets lichter en eleganter geworden. Hij is buitengewoon sterk, heeft een groot uithoudingsvermogen en kan de jager zelfs op erg zwaar terrein volgen. Het ras kent twee variëteiten. De hoogbenige variëteit wordt voornamelijk gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, herten en lynxen, terwijl de laagbenige variëteit op vossen en hazen jaagt. Beide variëteiten hebben een hoge blaf, waar door je ze goed kunt horen. Het ras komt in Hongarije slechts bijzonder weinig voor, buiten Hongarije helemaal niet. Het is een kynologische rariteit.

Karakter van de Erdélyi Kopó

Erdélyi Kopó

Karakter en gedrag

De Erdélyi Kopó is een veelzijdige hond.
Een jonge Erdélyi Kopó is temperament vol, onvermoeibaar en altijd klaar voor een spel. Na de pubertijd worden ze wat rustiger en kunnen ze de hele dag in hun mand blijven liggen. Zij blijven hun hele leven lang speels. Op de leeftijd van 2a3 jaar zijn ze geestelijk volwassen. Ze zijn zeer aanhankelijk, met kinderen zijn ze geduldig en toegeeflijk. Met hun afhankelijkheid en lieve karakter kunnen zij hun bazen om hun "vingers" (poten) heen winden. Tegenover vreemden zijn ze wantrouwig maar nooit agressief. Ze vallen nooit aan, maar als het nodig is kan bij zijn baas verdedigen.
Ze zijn zeer intelligent, leren makkelijk en weten precies wat zijn baas bedoelt. Het kan alleen een probleem zijn dat ze niet altijd datgene uitvoeren wat de baas wil. Op zo een moment kunnen ze zeer dom overkomen of "Oost Indisch doof" zijn.
Ze zijn gewend in een grote ruimte te bewegen en zijn zeer zelfstandig. Een Kopo kan niet tegen dressuur en dwang. Een dergelijk aanpak werkt bij dit ras averechts. Met geduid en op een speelse, consequente manier van begeleiding kan men fantastische resultaten bereiken. Een Erdélyi Kopó kan het hele jaar door buitengehouden worden en is goed tegen temperatuurwisselingen bestand.
Erdélyi Kopó's kunnen het met andere bonden goed vinden, zoals een echte meutehond.
Ook in een kleine woning is hij goed te houden mits bij dagelijks voldoende beweging krijgt. Hij is gek op uitstapjes, lange wandelingen, fietsen en zwemmen. Hij krijgt nooit genoeg van beweging.

Rasstandaard van de Erdélyi Kopó

Gebruik

Hij is geschikt voor hondensport, maar jagen is zijn lust en leven.
Hij heeft een uitstekende reuk en oriëntatie vermogen. In de bossen kan hij de weg altijd terug vinden. Met veel passie gaat hij achter het wild aan en een zwaar terrein is geen probleem. Zijn uithoudingsvermogen is enorm, op een jacht kan hij 80-100km lopen en tijdens de jacht heeft hij een hoge blaf. De hoogbenige variant wordt gebruikt voor wildzwijn en hertenjacht en de laagbenige voor de jacht op vossen en hazen.
De hond wordt gefokt om zelfstandig het spoor van het wild op te sporen en vervolgens dit wild naar de jagers toe te drijven.
Tegenwoordig wordt hij nauwelijks meer gebruikt voor drijfjacht, maar is ook uitermate geschikt voor het opzoeken van aangeschoten wild.
Meer informatie over het werken met Brakken kunt u verkrijgen bij de commissie Werken met Brakken van de Nederlandse Brakkenclub (026 – 3810609).

BELANGRIJK
Dit ras is alleen geschikt voor mensen die veel tijd en energie willen investeren in hun bond. Omdat het op en top jachthonden zijn, is het vroegtijdig aanleren van commando's zeer belangrijk. Dagelijks lange wandelingen of fietstochten zijn een vereiste.

Gezondheid van de Erdélyi Kopó

Erdélyi Kopó

Geen informatie over de gezondheid van de Erdélyi Kopó gevonden.
Heb jij ontbrekende informatie over de gezondheid van de Erdélyi Kopó ? Dan kun je dat toevoegen

Verzorging van de Erdélyi Kopó

De Erdélyi Kopó heeft weinig vachtverzorging nodig.

Opvoeding van de Erdélyi Kopó

deze Transsylvaniër is trouw en stil. Hij is een éénmanshond die makkelijk af te richten is. Deze hond is ook makkelijk te onderhouden en vereist weinig van zijn baas. Hoewel vele nogal onafhankelijk neigen te zijn, brengt hij graag zijn tijd door met de eigenaar. De Erdélyi Kopó is onvermoeibaar, stoutmoedig en vastberaden, en hij heeft een uitstekend reukvermogen en een goed gevoel voor richting. Hij is gehoorzaam, volgzaam, en een veelzijdige jachthond.
ACTIVITEIT : deze hond vraagt veel beweging

Rasvereniging van de Erdélyi Kopó


Brakken Club, Nederlandse
Brakken Club, Nederlandse

Heemskerk
Website: http://www.nederlandsebrakkenclub.nl

Popularitieit van de Erdélyi Kopó

De Erdélyi Kopó staat op dit moment op de 111e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Erdélyi Kopó

Geen overige informatie over de Erdélyi Kopó gevonden.
Heb jij overige informatie over de Erdélyi Kopó ? Dan kun je dat toevoegen

Erdélyi Kopó pup aanschaffen

Geen informatie over het aanschaffen van een Erdélyi Kopó pup.
Heb jij overige informatie het aanschaffen van een Erdélyi Kopó pup. ? Dan kun je dat toevoegen

Erdélyi Kopó fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Erdélyi Kopó.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Erdélyi Kopó pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer weten over de Erdélyi Kopó ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: middelgroot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Erdélyi Kopó:


Afbeeldingen

Erdélyi KopóErdélyi KopóErdélyi KopóErdélyi Kopó

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Niet voldoende informatie over de Erdélyi Kopó

De volgende items bevatten geen informatie. Heb jij ontbrekende informatie over de Erdélyi Kopó ? Dan kun je dat toevoegen

  • Gezondheid

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^