Gezocht: Info en ervaringen met goudaccupuntuur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Valerie PeetersValerie Peeters


Hallo iedereen


Bij onze Border Collie van 6 maanden is zware heupdysplasie vastgesteld.
De dierenarts stelt voor om een bekken-kanteling te doen. Deze ingreep kost echter 3000€.
Aangezien dit voor ons niet vanzelfsprekend is, zijn wij op zoek naar andere alternatieven.

Op verschillende fora heb ik info gevonden over goudaccupuntuur, bij een dierenarts in Duitsland.
Dit lijkt ons wel iets, maar voorlopig ben ik toch nog een beetje achterdochtig.

Heeft iemand hier ervaringen mee? Klopt het dat dit maar éénmalig moet gebeuren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezocht: Info en ervaringen met goudaccupuntuur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goud accupuntuur, daar gaan de heupen niet beter door staan, informeer goed wat ze gaan doen.

en shop eens over de bekken kanteling voor de hd van je hond, in roden zit ook een goeie orthopeed, informeer daar eens de hopmans kliniek, en zo zijn er nog meer goeie klinieken, waar je kan shoppen om eens te kijken wat een beter alternatief is voor de kosten.

eenmalig ? de goud accupuntuur ? daar gaan echt de heupen niet goed van staan hoor, daar is echt een operatie voor nodig, zeker als er een bekkenstand moet worden uitgevoerd.

honden page profiel Valerie PeetersValerie Peeters


Daarmee dat ik ook achterdochtig ben. Bij goudaccupuntuur zou het zo zijn dat er geen pijn of last meer voorkomt, terwijl er niets wordt gedaan aan de stand van de heup.

Ik zou ook liefst de heup 'juist' laten zetten, en heb bijgevolg al enkele klinieken en dierenartsen gecontacteerd, maar ik vrees dat het financieel moeilijk wordt.

Daarmee ook dat ik dit nu als alternatief aan het overwegen ben... Maar enkel en alleen als het effectief ook zo is dat de hond er geen last meer van heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er worden goede resultaten geboekt met een bekken kanteling, maar dat kan ik van af hier nimmer beoordelen natuurlijk, dat zou je echt met de orthopeed moeten bespreken, wordt er niets aan gedaan aan erger hd. krijg je artrose en flinke beschadigingen aan de botten, dat wordt steeds pijnlijker, en op een gegeven moment gaat het dan niet meer, en dan kan je pijnstillers blijven geven, wat natuurlijk geen goeie optie is.

wel is het een goeie optie om een spier opbouw te doen met je hond, maar als het al zo erg is de hd. dan is dat ook al moeilijk te realiseren, een hond die al zoveel pijn heeft, komt moeilijk in beweging, vandaar alleen maar goed dat je overal achter aan gaat.

je kan ook bespreken met een goeie orthopeed een regeling voor maandelijkse betalingen, en echt daar zou ik zeker voor kiezen, vandaar bespreek hoe de diagnose voor later is.

en hoe jonger het gedaan wordt hoe beter, ik ken resultaten die uitmuntend zijn, en voor de hond geen belemmering meer om goed oud te worden, natuurlijk zal je aanpassingen moeten doen, een marathon zit er niet in, maar een vijf kilometer loop zeker wel. goed over nadenken. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

6 maanden, dat is een goeie leeftijd voor zo,n operatie, juist als ze jong zijn is er kans op heel goed herstel. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

valerie....geen last mee van heeft, al geef je zijn hele leven goudaccupuntuur, de hd wordt daar niet minder van, ga er achter aan, klienieken genoeg die deze operatie aan durven en uitvoeren.

en bij de meeste klinieken kan je een regeling treffen, zeker weten. en je hond is pas zes maanden, de operatie heeft een grote kans van slagen, en als je langer wacht doordat je die goudaccupuntuur doet, hoelang ? dan kan het wel eens te laat voor zo,n operatie zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Deze arts, dr. Schulz schijnt uiterst kundig te zijn en zal je een eerlijk antwoord geven of je hond geschikt is voor goudacupunctuur of niet, ik zou contact met hem opnemen, (zijn vrouw spreekt dacht ik nederlands)



https://sites.google.com/site/tierarztschulze/

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Hier in Nederland wordt goudacupunctuur ook uitgevoerd:
http://www.holistischdierenarts.nl/goudkorrel_perceptie-onderzoek.html
Een bekkenkanteling kan ook bij een pup met goed resultaat worden uitgevoerd. Bij zo'n jonge hond is dat een overweging waard om hem redelijk pijnvrij de toekomst in te laten gaan. Kan de fokker niet delen in de kosten?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

VALERIE.....ik hoop dat je nog even reageerd.

kijk bij het onderwerp ARCHIEF...daar staat beschreven wat goudaccupuntuur betekend voor je hond.

ik weet natuurlijk niet in hoeverre de hd bij je hond is beoordeeld, de goudaccupuntuur is een pijn behandeling, voor zijn leven, eenmalig wordt dit toegepast.

de kosten van beiden heupen zijn ongeveer 550 euro.

honden page profiel Valerie PeetersValerie Peeters


Bedankt voor de reacties.
Vanavond gaan we nog eens langs bij onze DA, nog eens alle opties bekijken, en ook eens vragen wat hij van het idee goudaccupuntuur vindt...

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

Hoi Valerie,

Wij hebben bij onze Gayuk op 6 maanden goudaccapunctuur laten doen bij Dr.Schulze en hij doet het daar super op! :-) Hij is ondertussen bijna 4 en heeft nergens last van,ook al heeft hij zware HD.
Bij HD is het de artrosevorming door verkeerd gebruik van het gewricht dat voor pijn zorgt en het is nu net dat wat goudaccapunctuur tegenhoudt. Met inderdaad een éénmalige behandeling!
Je kan de mening van de DA uiteraard vragen maar waarschijnlijk gaat ie er wat sceptisch tegenover staan zoals de meeste DA (en blijkbaar ook mensen hier op HP)maar ik ervaar zelf dat het werkt! En je bespaart je hond de ellende van een zware ingreep en revalidatie, en dit na 6 weken nog eens aan de andere heup...
Misschien komt er ooit een tijd dat Gayuk toch last krijgt, dan zien we wel wat we doen, maar nu heeft ie alvast mooie gelukkige en pijnloze jaren waarin hij kan spelen,lopen en ronddraaien zoveel ie wil!

Veel succes en je kan altijd nog meer info vragen als je wil!

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

En ben je er wat wijzer uit geworden bij je DA, Valerie?

honden page profiel Valerie PeetersValerie Peeters


Het is zo ernstig dat een operatie zelfs afgeraden wordt. We hebben nog een afspraak met een orthopeed, om te zien wat die zegt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja valerie, als het zo ernstig is de hd. heeft goudaccupunctuur geen enkele zin, het is alleen dat de pijn daar mee weg gehaald wordt, niet de hd.

verstandig dat je nog eens goed een gesprek hebt met de orthopeed, hoe jonger hoe meer en beter resultaat. laat maar horen wat het wordt.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hoe gaat het met je hond nu?
Ik kan goudacupunctuur ten zeerste aanbevelen Valerie.
De hond van de buren was afgeschreven met 8 maanden.
Ze zijn naar Duitsland geweest, nu al weer bijna 8 jaar geleden.
Het gaat nog steeds goed.
Gelijk na de goudacupunctuur was de hond al heel anders, vrolijk en sprong zelfs tegen je op.
Dat hij hij nog nooit gedaan.
Ik zou je hond deze kans gunnen om ook een pijnvrij en goed leven te krijgen.
Schulze kan je pressies vertellen of je hond in aanmerking komt en wat de kansen zijn.
Duur??? kijk eens wat pijnstillers kosten, je hebt het er al heel snel uit.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezocht: Info en ervaringen met goudaccupuntuur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond oorproblemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^