Help!! Hond er wel of niet bij?????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelinosMelinos

honden foto van Melinos

Dag Lieve mensen van het Hondenforum!!

Ik zit met een onzekerheid en ik weet absoluut niet wat ik moet!! Dus ik hoop dat jullie mij wat zekerheid kunnen geven!

Mijn verhaal:
Deel 1:
Ik heb een friese stabij mix van 5 jaar, en ik wil er een hond bij. Mijn huidig hond is een reu en heeft een slechte start gehad. Hij heeft zijn eerste levensjaar bij mensen binnen gewoond en was dus totaal niet gesocialiseerd.Nu is hij een lieve hond, die erg aanhankelijk is. Hij is dol op spelen, maar als er meer dan vijf honden zijn gaat hij zitten en kijken. (Ik gok; te veel honden= te veel prikkels.) Dat stukje sociaal zijn heb ik hem niet kunnen leren. Hij is nog nooit dominant geweest, laat staan agressief. Ook met pups is hij voorzichtig net als met kinderen. ideale hond dus! Het enige is dat hij soms een uur achter een eend kan zwemmen en erg gehecht is aan mij. Mijn hond slaapt overdag altijd en heeft een heel laag energieniveau- lief en rustig.

Deel 2:
Ik wil er een tweede hond bij, en ik heb er een gevonden! Het is een galgo reu van 2 jaar. Wat ik van de foto's heb gezien past het qua energie niveau goed bij mijn hond! Het is een rustige aanhankelijke hond, nieuwsgierig en leert snel. hier de link:http://www.greyhoundsrescue.nl/nGRH/homed/1629.php?nummerhond=1629&naamhond=FELIX

Ik ben nu al dol op hem.

HET PROBLEEM:
Ik lees nu opeens overal dat een tweede hond erbij de eerste hond helemaal verpest/ en dat twee reuen niet bij elkaar kunnen.

Kan iemand mij misschien helpen?? Hoe hebben jullie dit opgelost? En hoe hebben jullie de honden aan elkaar voorgesteld, hoe ging dat in het huis? Een bench kopen voor de nieuwe woef?
Wat ik op internet lees zorgt ervoor dat ik helemaal van dit plan af wil zien. Ik hoop dat door jullie ervaring & tips ik er weer tegenaan kan!!

Hopelijk reageren jullie lieve bloggers snel,

Veel liefs van Melinos en Nino!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help!! Hond er wel of niet bij?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BakarddyBakarddy 2 doggies

honden foto van Bakarddy

Hier zijn geen spelregels voor te vinden..
Het kan goed gaan, het kan tegen vallen.

Als die eenden het probleem zijn, en dat hij heel erg gefocust is op jouw ....tja.
Is geen echte reden om er een hond bij te nemen.
Dat je zelf gewoon een 2de hond wilt hebben en deze excuses gebruikt .hahaha.
Groot gelijk. ;-) (hebben wij ook gedaan).

Sommige dingen nemen ze over, maar negatief gedrag kan dus ook over worden genomen.
2 honden die achter eenden aan gaan.
2 honden die compleet op jou gefocust zijn.

Maar ben benieuwd wat de andere zeggen.

honden page profiel MelinosMelinos

honden foto van Melinos

Hihi!
Klopt! Ik wil erg graag een tweede hond bij!
Waar ik bang voor ben is dat ik mijn eerste hond te kort doe/ ongelukkig maak met een tweede hond erbij. Hij is gelukkig zoals alles nu gaat. En of het wel het goede is!
Ik weet gewoon niet zo goed hoe ik dit allemaal moet aanpakken. (Het introduceren etc.)

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Wat een mooie hond :-) ik snap dat je nu al dol op hem bent.

Het kan voorkomen dat twee reuen niet samen kunnen, maar vaak kunnen ze ook wel samen.
En dat de tweede hond de eerste verpest is ook niet waar. Vaak is de eerste hond juist een voorbeeld voor de tweede hond.

Felix is nu nog in het buitenland?
Het nadeel daarvan is dat je niet eerst grondig kan kennismaken met de hond voordat je besluit hem in huis te halen. Want het is de bedoeling dat de honden meteen via het vliegveld mee naar huis gaan. Dus je kunt niet van tevoren kijken of er wel een klik is tussen de honden.

Het is namelijk het verstandigst om de honden eerst op neutraal terrein kennis te laten maken met elkaar.
Een bench is handig, maar je kunt de honden in het begin ook in een aparte kamer laten slapen als je het nog niet helemaal vertrouwd.

Persoonlijk lijkt het mij verstandiger om een hond aan te schaffen uit een Nederlands asiel of uit een Opvang in Nederland.
Want dan kun je goed kennis maken en de hond eerst op proef nemen.

Maar ik ben benieuwd wat de rest zegt.

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Dat twee reuen sowieso niet bij elkaar kunnen is onzin. Je hebt honden die niet met reuen kunnen, maar ook honden die niet lekker liggen bij teefjes. En dan kan dat ook nog per reu of teef verschillen. Kijk dus goed naar je eigen hond en stel vragen over de hond die je er bij wilt hebben. Kunnen ze beiden met andere reuen? Dan zie ik geen verdere problemen. Een risico dat ze elkaar niet kunnen verdragen houd je overigens altijd.

Dat de tweede hond de eerste hond helemaal verpest, heb ik ook nog nooit gehoord. Inderdaad, wat landseer al zegt, de tweede hond kan probleemgedrag van de eerste overnemen. En in dit geval kan de eerste hond ook nog probleemgedrag van de tweede hond (want die is ook geen pup meer) overnemen. Dat is een kwestie van goed begeleiden: apart uitlaten, apart trainen etc. Dan zou je dat, als het geen ernstig probleemgedrag is, moeten kunnen opvangen.

Ik heb hier trouwens ook twee reuen. De oudste heeft wel wat lastige trekjes, maar de jongste heeft nog geen één keer de neiging gehad om deze trekjes over te nemen. Wel is de oudste mee gaan doen met de puberstreken van de jongste...

Aan elkaar voorstellen kan je het beste doen op een neutraal terrein: een grasveld bijv. Het liefst een plek waar ze los kunnen. Hier ontfermde de oudste zich daarna meteen over de jongste, maar een pup is natuurlijk anders dan een volwassen hond.

Een bench lijkt me wel handig, maar realiseer je wel dat sommige honden met een slechte achtergrond heel erg in paniek kunnen raken als ze opgesloten worden. Bekijk dus even of dit voor deze hond wel een optie is en zorg er voor dat je een alternatieve optie (los of bijv in de keuken of gang?) hebt voor de bench.

Uhm... heel verhaal.. hoop dat je er iets aan hebt!

honden page profiel MelinosMelinos

honden foto van Melinos

Dag Leila, Karel en Pepijn!

Bedankt voor de bench tip!! Helemaal niet aan gedacht!!!!


En Uma, ook bedankt voor de reactie, ik heb idd veel nagedacht over uit Nederland adopteren, ik ben al een jaar opzoek via internet en fokkers, maar nog geen hond gevonden waarvan ik meteen wist 'dit is mijn hond'. Toen kwam ik op de greyhoundrescue website en zag Felix en ik voelde het gewoon. Dat had ik ook met Nino!! Ik val normaal ook helemaal niet op dit type honden. (No offense to the grayhound-lovers!)

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Interessant, als we Shira op de rit hebben willen we graag ook een tweede erbij!
Knap hoe je tussen al die knappe koppies precies felix eruit hebt gepikt, er staan zoveel leuke hondjes op die site!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help!! Hond er wel of niet bij?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Waarschuwing Alkmaar!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^