Alternatief voor een andere KVV dan die ik nu nog geef...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ook hier even. Onderstaande mail ontving ik net van Bill Tammega:


Hallo Margreeth,

Ik heb er iets van mee gekregen inderdaad, maar is er nu inderdaad salmonella aangetroffen in hun vleesmixen?
En wat was er niet goed aan hun verhouding? (te vet?)

We zijn bezig met analyses van onze vleesmixen.
Wij hebben dit zelf aangevraagd omdat wij per se willen aantonen dat een kwalitatief zeer goede vleesmix niet duur hoeft te zijn.

Nu is het zo dat Salmonella altijd een gevaar is, of je nu een duur merk voert of goedkoop.
Niet iedere kilo vleesmix die verkocht word kan worden getest of geanalyseerd.
Tijdens een gesprek met het vwa werd ons ook verteld dat gevogelte een riskant artikel is.
Net zoals als alle wild vlees produkten trouwens.

Geen enkele producent kan 100% garanderen dat hun vleesmixen die kipprodukten bevatten salmonella vrij zijn.
Niet elk kipje die geslacht wordt kan worden getest op salmonella.

Wel is het zo dat ik vind dat wij als producenten alles moeten doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.
Zo doen wij alleen zaken met slachthuizen die een goeie reputatie m.b.t. hygiëne, diervriendelijk en haccp planning.
Ook het reinigen van apparatuur, messen, snijtafels etc is bij ons zeer belangrijk.
Na elke mix, wordt bij ons alles eerst gereinigd alvorens wij verder gaan met een andere mix.
Dit wordt trouwens ook voorgeschreven door het vwa.

Als je wilt kan ik je ook wel even bellen hoor om dingen duidelijker uit te leggen.

Groetjes Bill Tammenga

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alternatief voor een andere KVV dan die ik nu nog geef..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik baal er ook enorm van hoor wat er nu allemaal aan de hand is bij Lotgering!
Ik voerde het nog niet maar wilde als ik eind December mijn vriezer had Lotgering gaan voeren en dan afwisselen met Darf Eko,Carnibest, Naturis, Shaweca en Kiezebrink. Maar als ik alles zo lees vandaag wil ik al helemaal geen Lotgering meer gaan voeren aan mijn honden :'( Nu heb ik pas een vriendin die in Zaandam wonende is gewezen op Lotgering, ze was daar naar toe gegaan om een combi krat te voeren. Ze noemde het een horror ervaring! Het was er erg smerig, onoverzichtelijk, een bende en de stank was vreselijk vertelde ze! Overal lagen stukken restvlees en bloed! Ze zei nog " als jij daar was had je gillend weg gerend"! Ze kan meer hebben dan mij namelijk ;-)

Ik ben na dat verhaal gaan kijken voor Tammenga, ik zou dat het liefste gaan voeren en dan afwisselen met bovenstaande merken die ik noemde! Maar jammer genoeg wordt het me een beetje onmogelijk gemaakt! Ik woon namelijk in Zeeland, hier levert Tammenga nog niet, dus is geen optie... Zelf halen is echt veels te ver en zou een hoop benzine geld kosten waardoor het veels te duur gaat worden! De afhaal plaatsen zijn ook allemaal ander half tot twee uur reizen, geen doen dus.... :'(

Ik hoop dat er meer mensen in deze regio (Zeeland) willen gaan bestellen, hoe meer mails ze krijgen hoe eerder de kans dat ze ook hier komen leveren. Ik heb nog even voor ik mijn nieuwe vriezer heb, ik kan dus nog even wachten op meer duidelijkheid, maar tot nu toe ben ik een beetje klaar met Lotgering...

Nu voer ik Alaska, Darf Eko, Shaweca, Carnibest, Kiezebrink, Tinlo met grote tevredenheid.
Maar vooral omdat ik volgend jaar een derde hond krijg en ik eind dit jaar een vriezer heb voor de honden alleen hoopte ik juist groot in te kunnen slaan voor een betere prijs...

Ik wil zeker niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, ik wil het beste voor mijn honden, maar moet ook een beetje op de prijs letten zoals velen hier.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Klinkt zeer goed vind ik..

Iig veel professioneler en serieuzer vooral m.b.t. hygiëne.. dat ze ook testen willen laten doen is zeer positief!

Ik vond vanaf het begin de hygiëne van Lotgering al zwaar onvoldoende..

honden page profiel Samantha & AikoSamantha & Aiko

honden foto van Samantha & Aiko

Is het voer van Shaweca geen totaalvoer?

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Heb Tammenga alsnog een mail gezonden, weer even aangekaart dat een afhaalpunt in de regio Zeeland ook zeer wenselijk zou zijn.... Hopen dat het allemaal nut gaat hebben en dat eind December, begin Januari er schot in de zaak is en ik ook makkelijker aan Tammenga kan komen. Nu maakt het me nog niet uit, maar als ik mijn nieuwe vriezer heb wil ik echt graag gebruik er van maken en dus erg graag Tammenga inslaan.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Wat ik ook in het salmonella topic heb gezegd, is dat ik het een hele nette mail vind!

Ik ben blij te horen dat hun veel aan hygiene doen, en ga dit binnenkort zelf bekijken en ze de oren van hun kop vragen. Ik ben ook blij dat hun bezig zijn met analyses, en ben benieuwd of ook hun dit door gaan voeren in de prijzen. Wanneer alles naar mijn gevoel netjes geregeld is, dan zal ik dit merk ook gaan verkopen. Ik lever dan wel in zeeland, dus dan kun je eventueel bij mij bestellen nantastic. De prijzen zijn dan misschien wel iets hoger (volgens mij nog geen euro, de 2 euro werd 2.85 volgens mij als ik het goed onthouden heb), maar je kunt het dan wel geleverd krijgen. Maar ik wil eerst alles zien

De reden dat ik nu van lotgering afhaak, is niet zo zeer de salmonella. Dit kan namelijk in elke kip gezeten hebben (zoals ook uit de tammenga mail blijkt), maar het feit dat hun niets doen aan hygiene en het daar er uit ziet als een horror ervaring. Dat deed bij mij de das om. Ik heb het zelf niet gezien, maar wil dit ook niet meer. Verkopen zal ik het ook niet meer.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

" Is het voer van Shaweca geen totaalvoer? "
nee je moet daar ook smaken afwisselen om aan de 4 diersoorten in 3 weken te komen

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

De hygiene is zeker erg belangrijk, helemaal mee eens!
Dat het er allemaal niet brand schoon uit ziet kan ik me wel voorstellen, maar bij Lotgering blijkt het echt "horror" te zijn! Ik had het al vaker gelezen maar als je het dan tot in detail van een vriendin te horen krijgt dan is het toch wel meer schrikken. Dat was voor mij dan ook de reden om alternatieven te gaan bedenken.

Geweldig Maxine dat jij wel in Zeeland gaat leveren!

Wie weet :-D

Sowieso al een voordeel dat jij ook meerdere merken gaat leveren, dat is altijd prettig vind ik, zoals bij Caroba.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wat ik dan eigenlijk wel gek vind is dat hier iemand ooit zei dat het daar brandschoon was', keeeuurrrig in orde.

Nu hoor ik al die horrorverhalen ineens zelfs van mensen die het voerden (Loes d'r opmerking vond ik trouwens heel grappig) en dat verbaast me dan.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dit is wel de bedoeling inderdaad, maar ik wil eerst overal langs gaan (morgen ga ik naar tinlo, en volgende week naar kiezebrink waar ik ook de productie van tinlo en alaska kan zien). De rest komt nog. En ik zal in heel nederland gaan leveren. Zeeland is voor mij dichterbij dan groningen, dus waarom deze overslaan hihi.

Wanneer ik ook bij een leverancier of fabriek ben langsgeweest komt dit op de pagina van het merk te staan met een kort verslag over de service, hygiene etc. Ik zal alleen gaan verkopen waar ik zelf ook achter sta. Misschien heb ik dan een minder groot publiek maar het gaat mij meer om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het wordt ook niet mijn eerste inkomen, die komt namelijk van mijn andere bedrijf.

Ik ben ook druk op zoek naar een slager die mij eventueel wilt helpen zodat ik eventueel ook een eigen label zou kunnen starten. Maar eerst de rest maar op orde!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik hoorde ook pas vandaag dat het daar zo smerig was, dat had iemand wel mogen zeggen inderdaad O-) Dan was ik er gelijk mee gestopt. Bahh...

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

" Wat ik dan eigenlijk wel gek vind is dat hier iemand ooit zei dat het daar brandschoon was', keeeuurrrig in orde.

Nu hoor ik al die horrorverhalen ineens zelfs van mensen die het voerden (Loes d'r opmerking vond ik trouwens heel grappig) en dat verbaast me dan.
"


Ik kan me wel herinneren dat er iemand een keer op het forum kwam met net zo een horror verhaal, alleen ging het toen om de boerderij volgens mij en niet om de fabriek! Maar dat bleek dus even erg... De meeste mensen wuifde het toen een beetje weg met "een gast, dus zal wel geneuzel wezen"! Maar ik geloof het verhaal nu zeker. Maar dat komt ook omdat ik het nu echt van een bekende heb gehoord waarvan ik weet dat die er ook echt is geweest. Als ik Lotgering was gaan voeren en ik was daar geweest en had het gezien dan had ik het ook zeker niet gekocht! Nu ik het van een vriendin hoorde en gelukkig niet eens zelf heb gezien was voor mij de keuze ook gemakkelijk om te zeggen ik voer het niet meer. Maar er moet wel een goede vervanging zijn natuurlijk... Als Tammenga slim is haakt hij er op in, zeker nu Lotgering nogal in opspraak is...

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Sammy: oh dit heb ik al vanaf het begin gezegd hoor.. ik schrok me rot.. maakte er ook geen probleem van.. de vriezers zien er goed uit .. en daar gaat het om.. me kaplaarsjes aan en gaan met die banaan hahah O-)

Voor de duidelijkheid voor mij is het nu de combinatie van klanten omgang en verhoudingen die niet kloppen.. dat daar ook de salmonella bovenop komt is de druppel.. bijna op elk stuk kip zit salmonella.. het gaat natuurlijk om de percentages en deze was veel te hoog.. Ik heb de fabriek niet gezien en kan daar dus niet over oordelen.. het kan ook gewoon dikke vette pecht zijn geweest.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

" Wat ik dan eigenlijk wel gek vind is dat hier iemand ooit zei dat het daar brandschoon was', keeeuurrrig in orde.

Nu hoor ik al die horrorverhalen ineens zelfs van mensen die het voerden (Loes d'r opmerking vond ik trouwens heel grappig) en dat verbaast me dan.
"


Ik weet iig 1 producent waar het WEL brandschoon is O-) :-D

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

" Ik hoorde ook pas vandaag dat het daar zo smerig was, dat had iemand wel mogen zeggen inderdaad O-) Dan was ik er gelijk mee gestopt. Bahh... "


Sorry dan had je beter moeten lezen.. ik heb het echt heel vaak gezegd.. ik ben gewoon eerlijk.. de vriezers zagen er goed uit.. maar daar was dan ook alles mee gezegd... ;-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya




Stille hint? ;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Brandt los!

honden page profiel TZNTZN



hm, dat is wel een strikvraag he ;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik heb het echt nog nooit gelezen, en lees toch regelmatig hier haha. Misschien heb ik het echt over het hoofd gezien...

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Loes: Zo is het wel natuurlijk.. Alleen als de fabriek ook zo erg is dan verhoogt dat volgens bepaalde mensen (VWA en fabrikanten) wel de kans op een hoge salmonella waarde.

En dan inderdaad de communicatie.. Ik begrijp het in ieder geval heel goed. :-)

@Petra: Inderdaad! Ik ga maar eens aandelen kopen zoveel gratis reclame als ik voor ze maak haha :-D

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Hhm, Sammy en Petra.. bedoelen jullie soms Haaksbarf/Shaweca? :-D

In ieder geval: ik ben daar ook geweest, en het is indd. echt heel schoon! Heb er zelfs nog foto's van als bewijs :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Als je ze mag plaatsen zou ik het doen, kan iedereen het zien!

PS: Daar hebben we het inderdaad over haha :-D

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Reaktie terug van mijn verkooppunt

Hoi Liesbeth

Ik ben inderdaad wat wijzer geworden het klopt inderdaad maar dat was een van net na de vakantie.
Het was alleen bij de pens totaal en het kwam door de kippen poten die er in vermalen waren vandaar dat het maar minimaal was.
En zoals we allemaal weten kan dat toch gebeuren met rauwe kip.

Ze krijgen nu veel controle en na die tijd is het dus niet meer gebeurd de reden dat het eraf was gehaald dat ze de mailtje en telefoon niet meer bij konden houden

Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd en anders hoor ik je nog wel

Groetjes

Ik heb het allemaal eens 2 dagen laten bezinken en geef Lotgering nog een kans.
Ik ga er wel een andere KVV bijvoeren...Shaweca.
4 dagen Lotgering/3 dagen Shaweca.
Ook mede om de kosten wat te drukken.

Laten we hopen dat dit eens en niet weer is voor Lotgering ;-)

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Dat is eigenlijk vreemd want in de pens totaal hoort geen kip te zitten volgens de samenstelling :'(

wat doen die kippenpoten dan daarin?

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

" Dat is eigenlijk vreemd want in de pens totaal hoort geen kip te zitten volgens de samenstelling :'(

wat doen die kippenpoten dan daarin? "

Waarschijnlijk hebben ze eerst in die machine Kippenpoten gemalen en toen daarna een lading Pens totaal gedraaid.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

lijkt me sterk, Liesbeth Denk dat ze gemalen kippenpoten door die pens totaal hebben gedraaid :'(

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

" lijkt me sterk, Liesbeth Denk dat ze gemalen kippenpoten door die pens totaal hebben gedraaid :'( "


Ik ga mijn verkooppunt nog even een mail sturen met daarin de vraag of de kip door de Pens Totaal gemalen was of dat er voor de Pens Totaal iets van Kip gedraaid was in dezelfde machine.
Aan lijkt me sterk of ik denk het niet...heb ik niet zoveel,ga het even navragen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alternatief voor een andere KVV dan die ik nu nog geef..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: wat heb ik fout gedaan???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^