Wat als je vind dat je partner te weinig investeert in julie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik vind het inderdaad typisch een mannen ding hoor, het gaat niet meteen zoals ze willen en het is gelijk een verloren zaak. Gelukkig zijn niet alle mannen zo, maar dit klinkt zooooo herkenbaar.
Toch vind ik dat je het wel moet blijven zeggen als hij dingen niet goed aanpakt, want uiteindelijk doe je het voor je hond. Die heeft het nu harder nodig dan je vriend. Dan maar even beledigd. Succes met het hele spul. Dieren en mannen, het zijn soms net kinderen ;-) .
Aan jou de taak om het in goede banen te leiden. Succes, gewoon aan blijven dringen.
Het is inderdaad een investering die je maakt. Hard werken wordt beloond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat als je vind dat je partner te weinig investeert in julie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Een hond moet natuurlijk inderdaad wel goed verzorgdt worden.

Hier moet je duidelijke afspraken in maken wie wat wanneer doet. het kan mischien dat uitlaten niet zijn ding is, en jij het wel leuk vind, dan kan je mischien taken anders verdelen, of anders invullen:

Samen een hond uitlaten, zeker als het de niet zo prettige tijden zijn als heel vroeg of heel laat of in de regen, is veel prettiger. Dan kun je samen ontdekken, dat ondanks dat geen van beide zin had om naar buiten te gaan. Het toch leuk is om even een frisse neus te halen, de wereld te zien en dingen door te praten waar je anders geen tijd voor neemt.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik wil net niet dat er met mijn honden gemoeid wordt. (Toch niet met de buitenhonden en zeer actieve sporthonden).
Ze zijn van mij. Het zou ook fout aflopen trouwens, kans op gebeten worden is erg reeel als ik er niet bij ben en er eens één (mag zelfs een reuze bekende zijn) iets probeert ermee.

Voor mij hoeft mijn partner dus totaal geen interesse in de honden te hebben. Ze moeten echter wel aanvaard worden.

Mijn ex vb kon mijn jonge hond totaal niet uitstaan (te veel energie O-) ), dat gaat me dan weer niet af, want mijn honden komen zeker voor op een prille relatie... Keuze is dan ook gauw gemaakt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind wel dat je samen erover eens moet zijn hoeveel tijd er max tussen de uitlaatrondes zit en dan je daaraan houden.
Dat zou ik wel even aankaarten, eerlijk gezegd.
Ik heb er ook aan moeten wennen dat één van ons in het weekend eruit gaat om naar buiten te gaan. Meestal is mijn man dat, omdat ik dan lekker kan uitslapen, en hij toen hij nog werk had zo vroeg opstond dat hij als hij om half 9 in het weekend opstaat al een gat in de dag had geslapen...

honden page profiel Mirjam Mirjam

honden foto van Mirjam

Wel grappig om te lezen dat er meer van dit soort mannen zijn ;-) Toen ik mijn man leerde kennen had ik een Duitse Herder met een niet zo'n beste achtergrond (herplaatser via Dierenbescherming had al drie adressen gehad) ik heb jaren met de hond getraind en geoefend en al mijn vrije tijd er in gestoken om een goede band met de toch wel "beschadigde" hond op te bouwen. Maar toen meneer bij mij kwam wonen dacht hij dat het allemaal opeens anders moest en vond hij het nog raar ook dat mijn hond hem niet zo moest. We hebben toen afgesproken dat mijn regels tav de hond gehandhaafd bleven maar dat hij hem volgens die regels een paar weken alleen zou verzorgen.
Ik heb mezelf toen echt wel meer dan eens op de lip moeten bijten om hem (mijn man) niet te corrigeren, maar het twee weken alleen zorgen voor heeft wel opgeleverd dat de band tussen die twee veel beter is geworden. Hij mocht in ieder geval ook op de bank (mijn man dan ;-) ).
Als het gesprek nu op honden komt verteld hij aan iedereen dat ondanks zijn tekortkomingen Wodan toch echt wel een geweldige hond was :-D
Tja mannen en dieren, of kinderen for that matter...

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

Het gaat niet om het half uurtje dat hij besteed, al is meer tijd vele malen beter, maar om wat hij uitstraalt naar je hondje.
Ik krijg niet t idee dat je vriend het hondje zo graag wil, anders zou hij er ook meer mee willen doen.
Dat je hondje bang is voor je vriend vind ik al een slecht teken.
Ik denk dat jouw vriend ( onbewust?) uitstraalt dat hij je hondje niet volledig accepteerd, en honden voelen dat feilloos. Ook lichaamstaal is belangrijk, jouw vriend zal ergens een afwijzende houding aannemen denk ik, let er eens goed op en verdiep je in die lichaamstaal.
Zolang hij zijn houding tov je hondje niet veranderd zal er altijd een muur tussen die twee blijven staan en dat komt zeker niet ten goed aan t zelfvertrouwen van je hond, en dat is best sneu..
Je bent zeker niet te hard voor je vriend en samenwerken zou goed zijn, maar het moet bij je vriend wel van binnenuit komen, anders heeft alle samenwerking in de wereld geen enkele zin..
Als je een hond neemt moet je er samen 100% achter staan anders word t niets.
Succes ;-)

honden page profiel Mirjam Mirjam

honden foto van Mirjam

Wil nog even een opmerking maken, ik heb heel veel beestjes uit een opvang gehad, het eerste diertje dat nu onbevangen bij ons rond loopt is onze pup Zorro. Misschien dat vrouwen stemmen het over het algemeen beter doen bij dieren, maar mijn ervaring is zowieso dat honden (en andere dieren eerder vertrouwen hebben in vrouwen) zeker beestjes die al meerder adressen hebben gehad hebben meer moeite met mannen, nu wil ik niet zeggen dat alle mannen dieren mishandelen, maar als dat gebeurt is het meestal de man die dat doet (niet met z'n allen over mij heen vallen a.u.b.) dat is nu eenmaal mijn ervaring. Van de twintig dieren uit de opvang is er maar een die meer naar mijn man toe trekt, en dat is ons konijn Bliksem (een je weet wel ram). En ook hij heeft het heel erg slecht gehad op zijn vorige adres.

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Bedankt voor de reacties!

Ik denk niet dat mijn vriend onze hond niet wil, hij heeft het onderschat en heeft er moeite mee dat hij er dus meer moeite voor moet doen en vooral geduld moet hebben. We hebben er samen voor gekozen. We hebben beiden honden gehad in ons verleden maar dat allemaal 'makkelijke' honden zeg maar. Dit is onze eerste hond samen en dan gelijk een 'beschadigd' dier. Misschien ligt het ook aan mij omdat ik altijd makkelijk contact heb gemaakt met diern (niet opschepperig bedoeld overigens O-) )

Ik denk idd ook dat over het algemeen mannen zich zelf veeeeeeeeeeeel harder moeten bewijzen tegenover "beschadigde honden".

Hij heeft gisteren overigens wel weer vooruitgang geboekt, Chiro at een snoepje uit zijn hand, en toen hij hem paaide met een stukje broodje rosbief (krijgt hij normaal niet overigens haha) stond hij zelfs op om meer bij hem te gaan halen! Hij is nu een mergpijp aan het koken voor hem. Dus hij probeert hem nu te paaien met eten zodat hij toch een positieve link legt bij mijn vriend. Ik moet zegen dat hij nu ook weer wat positiever ernaar kijkt omdat hij nu inziet dat hij ook vooruitgang boekt. Ik denk dat als die 2 vanaf volgende week op cursus gaan dat het ook veel zal schelen..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Fijn Chiro, lijkt wel of er een stukje bewustwording komt bij je vriend.
Buiten de lekkertjes is er niks leukers dan een baas die altijd blij is als je komt, en samen spelletjes doet.
Houdt Chiro van balspelletjes oid?
Mijn man was ook gewend aan honden waar het wat makkelijker bij ging, ook al hadden zij thuis ook al herplaatsers. Cursus, trainen, omgangsregels? Hadden ze nog nooit iets aan hoeven doen.
En nu, hij zegt dat hij bij elke hond exact hetzelfde zou doen, vooral de cursus.
Gewoon omdat je er toch veel van leert, ook al heb je al eerder een hond gehad.
Fijne dag, geniet met z'n drieen van het mooie weer!

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Poeh als ik het zo lees, heb ik wel een hele lieve vriend.
Mijn vriend investeerd heel veel in de honden. In het weekend neemt hij ze vaak mee naar bos.
En tsja, dan blijf ik thuis.
Ik zou graag mee willen en dat mag ik ook wel, dat is het niet. Maar het is goed voor de honden dat ik er niet altijd bij ben.

Verder.....probeer ik vriendje het een en ander bij te brengen. Dat lukt natuurlijk niet als ik de betweter uit ga hangen.
Dus als ik weer iets geleezen heb hier wat ons van pas kan komen, dan zeg ik:

"Hey schat, wat ik nu weer lees" "Zou dat bij die van ons ook werken?" (Natuurlijk werkt het want het is hondentaal maar dat weet hij niet) "Zullen we dat eens proberen?"
Bijvoorbeeld Sorry, die kan helemaal hoteldebotel zijn als hij thuis komt, met springen, om hem heen hupsen etc etc, soms trekt ze zelfs aan zijn mouwen.
Dan zeg ik ook dat hij dat zelf met haar moet gaan oplossen en dat het misschien zou helpen als hij haar de rug toekeert en als ze doorgaat gewoon weer de stal in kan lopen. Dat hij dat eens een poosje kan proberen.
En verrek, het werkt. (in zijn ogen dan he)

Had ik hem nu gezegd dat hij dit en dat moest doen, dan was mijn vriend zeker de verdediging ingeschoten. Je moet ze het zelf ook een beetje laten ontdekken. t Zijn en blijven mannen die allemaal het ei van Colombus uit willen vinden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Volgende keer dat hij de ochtendronde heeft de deur van de wc op slot doen. Hond niet plassen, hij niet plassen.

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Nou, vriendlief heeft het gepresteerd om hondlief kwijt te raken?! Een uurtje geleden. Ik heb alles afgefietst hier en hij in de auto, maar hij kan in blinde paniek alle kanten oprennen natuurlijk...

Ik heb hem als vermist opgegeven bij Amivedi, politie en dierenambulance gebeld.. De dierenambulance hier is opgeheven dus ze moeten ergens uit rotterdam komen ofzo, lekker als tie wordt aangereden of ergens wordt gevonden is hij er allang vandoor voordat ze er zijn nantuurlijk..

IK hoop dus van harte dat we hem levend vinden, en dan hoeft mijn vriend hem niet meer uit te laten! Hij was weer op de bank in slaap gevallen, en wordt dus rond 3.45 wakker, wil de hond uitlaten, doet riem om, wil de voordeur dichtdoen en honde schiet weg...

Ik ga maar weer even verder zoeken in de hoop dat ik hem zelf vind want een ander krijgt hem toch niet te pakken..

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Veel sterkte/succes ik hoop dat je hem snel vind.























honden page profiel kay  kay

honden foto van kay

yeetjeeeeeeee :'( :'( :'( heb je ,m inmiddels gevonden ?

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Hey, ik wou net op je verhaal reageren en lees nu dat je hondje er vandoor is gegaan.
Hebben jullie hem inmiddels al gevonden?

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Hij is helaas nog niet terecht.. Het wordt nu licht wat het zoeken makkelijker maakt, maar het verkeer is nu ook drukker nu iedereen onderweg is äzijn werk. Ik ga zo miin werk bellen dat ik niet kom, hoop dat ze het begrijpen.. Ik ga liever zoeken, dan heb ik het idee dat ik iets nuttigs doe.. Hoop eigelijk elk moment gebeld te worden door de dierenambulance dat mensen hem gevonden hebben. Hoor nu 3 ambulances wardoor je dan toch schrik en hoop dat hij geen ongelukken heeft veroorzaakt.. Pff heftig hoor.. Ik houd julie op de hoogte!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Vreselijk, een nachtmerrie. Ik hoop dat je hem snel vind. Zorg in ieder geval ook maar dat iemand de hele tijd thuis is, voor het geval dat hij weer naar huis toe komt. Vraag tevens aan zoveel mogelijk mensen met honden die gaan wandelen om mee op te letten en geef jouw mobiele nummer.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Jeetje, is hij nu nog steeds kwijt? Ik hoop dat je snel goed nieuws hebt.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Hoop dat 'ie snel terecht mag komen. sterkte!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

goh zeg, wat erg :'(
dat is niet goed
slechte ervaring voor de hond erbij ook
hoop dat hij snel goed en wel thuis komt

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Tjee, wat een toestand!!

Ik hoop dat hij snel wordt gevonden en ok is.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zie meestal ook bij de laatste ronde met de hond, bv. om 23.00 uur, dat er meestal vrouwen
de hond uitlaten.
Ik zou toch zeggen, in deze tijd, bij donker weer, zou je toch op zijn minst de hond uitlaten,
zodat je vrouw niet alleen buiten loopt.
Zei een vriendin nog laatst, volgens mij geeft hij er nog niets om, als ik verkracht wordt.
Grapje, ik lag in een deuk, maar wel tekenend.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Oh nee toch!! Wat een nachtmerrie. Succes met zoeken! Ik hoop dat hij snel weer terecht is.

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

OMG :'( Ik hoop dat hij snel terecht is!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nog steeds niet gevonden? :'(

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Bedankt voor julie reacties maar helaas..

Ik begin de hoop nu ook een beetje op te geven eigenlijk.. Als iemand hem had gezien dan hadden ze toch allang de dierenambulance of politie of wat dan ook gebeld? Het word dadelijk ook al donker en dan is de kans weer groot dat hij overreden wordt als dat al niet is gebeurd.. Ik ben ondertussen al meerdere keren met de fiets erop geweeest maar het is gewoon zinloos.. Hij kan overal zijn..

Ik vind de website van Amivedi overigens niet echt overichtelijk... Vroeger kon je een lijst met vermiste dieren en gevonden zien met foto.s. Nu kun je een kleine reeks kleine fototjes zien, die soort van draait zeg maar. In die tig keer dat ik op de site heb gekeken heb ik Chiro maar 1 keer gezien. En als ik de zoekfunctie gebruik krijg ik 0 resultaten.. Zowel bij gevonden als vermist..

Het is vandaag 4 weken geleden dat we hem hebben opgehaald, jeetje zeg wat maak ik me zorgen om hem..

honden page profiel D&BD&B

honden foto van D&B

oH wat erg dat ie weg is.
Hoop dat je m snel mag vinden :'(

honden page profiel kay  kay

honden foto van kay

heb je al geprobeerd om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen om te zoeken ..fam en vrienden enz,,, kinderen uit de straat ??....zeg ook maar wat hoor maar dit kan je onmogelijk allemaal in je eentje oplossen ....asiels in de buurt gebeld ??.....ik heb zelfs politie keer gebeld nadat ,t bij mijn oude hond een x is gebeurd ..die as toen heel erg geschrokken van een knaltouwtje ! .die hadden begrip voor me en keken toch ook wel naar ,m uit !..uiteindelijk gevonden door een jochie een heeeel eind verderop in de wijk ...werd ik gebeld door amivedie 1!...hoop zo erg voor jullie en hem dat hij straks gevonden word voor ,t donker is !
heel veel sterkte ..duim voor jullie

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Ik hoop dat jullie hem voor het donker vinden.
Echt heel rot voor jullie.

Veel sterkte.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Niet de moed opgeven hoor! Het is balen dat het zo vroeg donker is.
Wat Kay ook zegt; Ga met een groep mensen zoeken, met honden misschien?

Waar woon je? Misschien dat mensen van hier mee willen helpen zoeken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat als je vind dat je partner te weinig investeert in julie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: We zijn verwent.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^