Tiidens een aanval van een andere hond hoe reageren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaloeBaloe

Hallo,

Baloe is ondertussen een flinke pup van 5 maanden.
Elke avond maken we een gezellige wandeling.
Gisterenavond wandelden we voorbij een huis en de hond die daar woont, was plots onder de poort door gekropen en vloog op Baloe af.
Ik stond daar in het donker helemaal alleen op een drukke straat en wist me geen raad.
Had al wel door dat die andere hond niet agressief was want hij gromde niet en beet niet naar Baloe. Toch was ik en Baloe in paniek. Heb de andere hond proberen te kalmeren met snoepjes wat wel lukte. Zo ben ik tot aan de deurbel geraakt en heb ik kunnen aanbellen. De eigenaar verontschuldigde zich, zijn hond Sprokkel had dit nog nooit gedaan en eerlijk gezegd snap ik ook niet hoe hij ontsnapt is.
Mijn vraag is eigenlijk:
Hoe moet je op de moment van de aanval reageren? ALs ik Baloe had losgelaten, was hij gaan lopen. Maar niet loslaten was ook moeilijk, ze gingen alle kanten op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tiidens een aanval van een andere hond hoe reageren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Mijn oprechte complimenten voor de verantwoording die je nam om de losgebroken hond weer netjes bij de eigenaar te retouneren.
Denk niet dat ik dat had hoeven doen om een vreemde hond opeens snoepjes te gaan geven terwijl onze asielzoekert aan de andere kant van de lijn staat te hyperen.
Was dus duidelijk geen probleem situatie.
In ons geval had ik onze hond waarschijnlijk even vastgebonden, of riem over een trekhaak heen , en de hond terug gebracht.

Stel dat er een echte "killer" onder het hek vandaan was gekomen....Pff.
Hoe groot is de aanvallende hond, wat voor avond heeft mijn eigen hond op dat moment.
Moet ik zelf ingrijpen?.
Kijk.
Stel ik loop met onze Landseer en er komt opeens een compleet doorgedraait klein hondje door een hek gevlogen.
Dan bedenk ik mij geen moment, en gaat de landseer per direct los.
Ik vertrouw haar wel.
Onze asielzoekert blijft aangelijnt, en we wandelen rustig verder met iets blaffends en grommends achter ons aan.
Komt er bv een grote duiste herder (die hier in de buurt nog wel eens voorkomen, en waarbij je dolgelukkig bent dat er een heeeeel groot stevig hek staat)door een omheining heen zette,
Dan zou ik de landseer , en ook zeker onze asielzoekert los gooien.
Heb ik mijn handen vrij om in te grijpen en mijn te beschermen, of de aanvaller tegen te houden.

Dus vele optie's op nog veel meer situatie's





honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

riem over een trekhaak heen

heb je enig idee hoe gevaarlijk dit is!

Verder, er tussen staan, die hond vangen en vast zetten als het kan. eventueel met je eigen riem.

als hij al boven op je hond zit, eraf halen door hem of aan zijn achterpoten op te tillen, of aan zijn halsband. Nooit los trekken als hij vast heeft.

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Hey Gerdine,

Krijg je geen razende hond als je doet wat jij voorstelt? Of valt hij hierdoor (achterste poten optillen) en is hij daarmee onderworpen?

Vind het ook gewoon heel benauwelijk. Mijn vorige hond is 1 keer aangevallen door Oud duitse herder. Persoon die met die hond op stap was had totaal geen gezag of controle. Zag die hond mijn hond fixeren en ben nog proberen ergens inslaan maar was te laat: DH had zich al losgerukt. Heb mij toen voor mijn hond proberen zetten, maar hij sprong mij gewoon voorbij en ging recht naar de keel van mijn hond. Mijn hond was labrador, met geen greintje vechtinstinct dus ze kon niets doen. Dacht toen dat baasje toch ging ingrijpen, maar dat meisje had gewoon schrik van haar eigen hond, dus die deed niets! Heb daar toen paar seconden als versteend gestaan. Malen op zo'n moment zoveel gedachten door je hoofd. Maar 1 ding wist ik zeker, als ik niets deed zou die hond doorgaan tot mijn hond heel zwaar gewond of dood was en dat kon ik niet laten gebeuren. Ben er toen naartoe gegaan (stonden 2m ofzo van mij)zonder dat ik echt wist wat ik ging doen. Juist op het moment dat ik bij hen kwam slaagde mijn hond erin om zich los te maken. Ben er toen weer tussen gaan staan en heel luid en laag en haast blafferig los beginnen roepen. Dacht eerlijk gezegd dat dat beest mij weer gewoon voorbij zou lopen,achter mijn hond aan, maar dat deed hij niet. Ik moet mij toen door mijn gedrag boven hem in de rangorde geplaatst hebben: hij keek mij aan en ik zag in zijn blik dat hij zich overgaf. Is is wat ineengekropen en heeft zich teruggetrokken. Ik heb geen vinger naar hem uitgestoken. Instinctief had ik mijn armen wat naar achter getrokken dicht tegen mijn lichaam en boog ik licht voorover terwijl ik los riep. Was puur instinctmatig, maar het heeft toen geholpen. Op zo'n moment voel je ook geen angst, omdat je niet anders kan. Ik kon mijn hond niet aan haar lot overlaten. Daarna was ik wel wat aan het bibberen. Mijn hond had haar nekvel doorboord door zijn hoektand, maar gelukkig niets ernstigs. Labrador heeft gelukkig veel vel rond nek, was dat niet het geval geweest ...
Hoop het nooit meer te moeten tegenkomen in ieder geval. Is toen goed afgelopen, maar voor zelfde geld keert hond zich ook tegen jou. Moest hij toen toch weer achter mijn hond gegaan zijn, weet ik ook niet wat ik gedaan zou hebben. Beginnen slaan of schoppen? Maar kan mij niet voorstellen dat er dan geen gewonden zouden vallen.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Weet je wat het is, je kan nooit van tevoren zeggen hoe je zal reageren. Het bedenken hoe je het beste iets kan oplossen, wil nog niet zeggen dat je dat op zo'n moment in de praktijk ook daadwerkelijk toe zou passen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het is mij in het bos wel eens overkomen met een Witte Herder.
Ik ken er een dat is ene vriendje van Fedor, dat is een leuke, maar er loopt ook een minder leuek rond, en die is een keer uit het niets, Fedor was net vier maanden, aan komen stormen en heeft Fedor een flinke knauw gegeven.

De volgende keer dat ik de hond (weer los) tegenkwam ben ik voor Fedor gaan staan, heb me groot gemaakt en heel hard TERRUG! geroepen. EN het werkte, hij draaide zich om en droop af. In had in dit geval wel tijd en overzicht, ik zag hem al van ver aankomen.

Ligt voor mij ook aan de hond en de situatie, mocht het echt tot een gevecht komen, ga ik er iig niet tussenstaan, ondanks wat anderen mogen beweren. Kan er mee te maken hebben dat ik een reus van 70 kilo heb.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

heb het zelf gelukkig nog niet meegemaakt en hoop dat ook nooit ... Tyson begint zich stilletjes wat te verweren en is tot nu toe ( zonder er profijt van te hebben ) nog maar 1 keer in de verdediging gegaan om Kena te beschermen war op uit gevallen werd ... moest ik in zo een situatie terecht komen, in mijn geval ! zou ik mijn honden zo lang mogelijk weg proberen houden :( als zij eens zouden bijten blijft er va nde andere hond, ongeacht welk ras niet meer veel over vrees ik :'( en ze zijn met 2 en sterk dus zou het mij nooit vergeven ...

maar wat leen zegt ben ik niet helemaal mee eens .. ik denk niet dat een hond vechtinstincten moet hebben om zich te beschermen !!

moest ik me echt bedreigt voelen en niet anders kunnen laat ik men honden onherroepelijk los !! ik heb gelukkig een luide en zware stem en kan snel honden, en zeker die van mij uit die situatie halen en hen even op andere gedachten zetten !! secondewerk is alles bij honden ..

@ Leen en Balou : ik ben blij dat beiden jullie hondjes lichte tot zelfs geen verwondingen hadden !! :-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger



stafford is niet het sterkste hondenras hoor ??O-) dus kan makkelijk dat er van jouw honden niks meer overblijft, dus zou het echt vermijden!! een hondengevecht is verschrikkelijk......

amerikaanse bulldog
cane corso
dogo argentino
dogo canario
kangal
american akita
duitse herder
rottweiler
bordeauxdog

dit zijn een paar rassen, krachtiger dan de stafford..

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

oeps door de snelheid ging het even mis!
super stom.

het is een quote van het berichtje van Kelly!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....


riem over een trekhaak heen

heb je enig idee hoe gevaarlijk dit is!

Verder, er tussen staan, die hond vangen en vast zetten als het kan. eventueel met je eigen riem.

als hij al boven op je hond zit, eraf halen door hem of aan zijn achterpoten op te tillen, of aan zijn halsband. Nooit los trekken als hij vast heeft. quote]

Wat is daar gevaarlijk aan dan?

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

Ik zou als een tijger tekeer gaan tegen die hond, maar als t kan til dan jouw hond zspm op, dat is al een buffer. ik heb zelf trouwens liever een beet dan dat mijn kleintjes worden gepakt hoor :-)
Nu heb ik er drie lopen, dus best lastig ook, maar ik ben erg op mijn hoede met lopen, toch kan het gebeuren.
Ze dragen harnasjes waarmee ik ze in een ruj kan optillen...maar dat werkt weer niet als de flex op lang staat:(

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

.

Ja...nee..
Natuurlijk controleer ik eerst even of de auto niet net weg wil rijden...
Lijkt me logisch. ;-)

Maar in de situatie die ik beschrijf gaat het over onze hond die gewoon een beetje staat te blaffen en te mopperen.
Ik breng dat hondje even weg, en probleem opgelost.
Auto staat bv op de oprit van het huis waar ik de ontsnapte gevangenen weer naar terug breng.

Maar ben het met je eens.
Op een bv onbekende parkeerplaats, bij een drukke supermarkt of zo..
NOOIT!!!!. je hond aan zomaar een trekhaak vast binden.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Inderdaad tussen de honden gaan staan en de andere hond door lichaamstaal(Naar de hond wijzen) en door "Nee" te roepen, daar kan je al een hoop mee bereiken. Hier in de buurt loopt een Golden Retriever die iedere hond aanvalt. Het ergste is ook nog dat hij altijd los loopt, dat is de reden waarom ik mijn hond nu altijd vast moet hebben in de buurt :'(
Hij heeft Jhento al een keer aangevallen gehad, en dat laat ik niet nog eens gebeuren. Door bovenstaande methode bleef hij op een afstandje staan, en uiteindelijk draaide hij zich om, terug naar zijn eigenaresse. Dat was in de praktijk niet zo makkelijk, want Jhento valt naar die hond uit(De aanval is de beste verdediging), en als je een krachtige hond als een herder met een hand vast moet houden aan een lijntje, terwijl je zelf al niet zo sterk bent...

Het enige wat ik je kan aanbevelen is: Kijk wat je kán doen. Eerst voorkomen. Heb je iets bij je waarmee je de hond op afstand kan houden, zo niet? Gebruik je lichaamstaal dan. Ga voor je hond staan. Als het dan te laat is, is het kwestie van ze uit elkaar krijgen en houden.

Baloe (Gast)

Hallo,

Ondertussen zijn we al wat bekomen van ons avontuur :-D
En inderdaad denk ik ook niet dat er een goede manier is om tussenbeide te komen.
Dat roepen en je groot maken ga ik onthouden. Denk wel dat dat zijn effect kan hebben.
Ik voelde mij alleen zo een beetje hulpeloos maar blijkbaar is er inderdaad niet veel aan te doen.
Baloe heeft er nie veel aan overgehouden , hij is nog altijd héél vriendelijk en enthousiast tegen iedereen :-)
Bedankt voor jullie reacties

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

"maar wat leen zegt ben ik niet helemaal mee eens .. ik denk niet dat een hond vechtinstincten moet hebben om zich te beschermen !!"

Hey Kelly, bij mijn hond was het nu eenmaal zo. Ze was los op moment dat we die hond tegenkwamen (en nee, voor hier reacties op komen, zij had anderehond niet uitgedaagd, want ik riep ze altijd aan de voet wanneer we andere hond tegenkwamen, dus ze liep gewoon braaf naast mij).

Arme dier had gewoon geen besef van zich verdedigen. Niet 1 hapje heeft die terug proberen geven (ze was toen wel al 11 en nog nooit iets meegemaakt). Ze heeft zich enkel proberen lostrekken wat ook gelukt is. Mss beetje raar voor een hond, maar ja...
Daarna heeft ze trouwens tijdje schrik gehad van iedere herder die we tegen kwamen. Bachbloesem heeft haar toen goed geholpen en daarna is ze zowaar een tikje assertiever geworden en ging ze in de lucht happen wanneer ze zich bedreigd voelde. NIet dat daar ook maar 1 hond van onder de indruk was :-)

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ Ginger : niet met je eens .. ik heb een amstaff een Duitse herder al weten het hoekje omleggen O-) ( niet iets om trots op te zijn natuurlijk ) een rotweiler komt er met de bijtkracht niet aan en een Bordeaux dog twijfel ik ... nu ik ben geen expert maar dat is mijn gedacht O-)

@ Leen : tuurlijk al jou hondje onderdanig is gaat ie zeker niets uitlokken ... zeg ik ook niet ... :-) ben toch nog steeds blij dat he hondje niets heeft ! :-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

@Kelly

Ik heb het vaak genoeg ook andersom gezien O-) Helaas

Maar jij bent typisch een figuur die er trots op is, en daarom staffords aanschaft.

Een bijtkracht van een DH en rottie is duidelijk groter hoor, weet niet of je het gezien hebt?

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Lijkt me (persoonlijk) zééér overbodig om hier met de bijtracht van div rassen te gaan schermen.
Zodra je met die gedachten over straat loopt met je hond wordt het mischien tijd om een andere hobby te gaan zoeken denk ik.

"Laat ik mijn hond maar niet loslaten want hij heeft een hele grote bijtkracht."

"Wilt u uitkijken met uw hondje, want met de bijtkracht van mijn hond hapt hij die kleine van u zo doormidden"

Of de andere kant;" ach , hij bijt toch niet zo hard, dus laat ik het ze maar uitzoeken".



honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Ik heb daar een zeer grote hekel aan.

Woon in Rotterdam, en maak die dingen zovaak mee met de stoere staffordbezitters......
En echt waar, ik maak gelijk rechtsomkeerd, zonder iets terug te zeggen.

Ben je echt zielig hoor.
Laten we dan ook maar gelijk een pistool of scherp mes aanschaffen..
Slaat toch nergens op.

De wereld wordt steeds gekker.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Lijkt me (persoonlijk) zééér overbodig om hier met de bijtracht van div rassen te gaan schermen.
Zodra je met die gedachten over straat loopt met je hond wordt het mischien tijd om een andere hobby te gaan zoeken denk ik.

"Laat ik mijn hond maar niet loslaten want hij heeft een hele grote bijtkracht."

"Wilt u uitkijken met uw hondje, want met de bijtkracht van mijn hond hapt hij die kleine van u zo doormidden"

Of de andere kant;" ach , hij bijt toch niet zo hard, dus laat ik het ze maar uitzoeken".



"



Nou inderdaad! Lekker belangrijk wat voor hond sterker is..

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ik weet niet wat de bedoeling is van deze vete !!

maar ik ben niet zomaar een '' stoere '' staffordbezitter !! mijn honden zijn goed en mooi gesocialiseerd en hebben nog nooit een andere hond ook maar iets aangedaan !! ze lopen in kleine en grote groepen !! dan zeg ik dat andere mensen bevooroordeld zijn over mijn honden maar jullie zijn, sorry hoor, nog naïver als wat !!!

jullie vellen hier een oordeel en weten niet wie ik ben wat ik met me honden doe en waarom ik nu toevallig 2 staffords heb !! jullie scheren hier dan maar even elke staffordeigenaar over dezelfde kam als wanne be stoere staffordeigenaar !!!

wat ik weet is dat een stafford krachtiger KAN zijn dan bepaalde genoemde rassen !!! is het dan zo een discussie en discriminatie waart !!! vind dit nogal ongehoord doe snelle oordelen hier altijd !!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

2. Omgang op het forum

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden. In je emotie kun je soms iets te fel overkomen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Afbranden draagt niet bij aan een constructief gesprek en jaagt mensen weg, dat willen we graag voorkomen omdat de insteek is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen. Wij zetten dan ook waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op aan spreken.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Ho,Ho.
Er wordt hier niet op tenen gesprongen of gestampt.
En welke hond of ras model, jaartal, het ook is..
Het gaat absoluut niet om bijtkracht of iets in die trend.
Heeft ook helemaal niks met het onderwerp van de TS te maken. O-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ON TOPIC

Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.

honden page profiel GodelieveGodelieve

honden foto van Godelieve

Toen Bibi een maand of zes was ben ik ook een keertje tijdens een wandeling met haar, benaderd door een rotweiler. De eigenaars hadden de poort (automatische) een klein stukje opengelaten. Toen ik die mastodont van een hond :-) op ons af zag komen ben ik toch wel effe geschrokken. Je weet nooit wat zo'n hond van plan is. Gelukkig kon ik mijn kalmte bewaren. Ik heb Bibi snel opgepakt en ben heel stil blijven staan. (Schijnt dat de hond dan de interesse in jou verliest) Gelukkig heeft hij ons alleen maar even besnuffeld. Ik ben toen heel kalm de straat (drukke weg) overgestoken en de rotweiler is terug achter het hek gelopen. Ik heb het hier maar bij gelaten omdat er niks ergs gebeurd was. Voor hetzelfde geld zou zo'n beest mijn schatje verscheuren. Mag er niet aan denken. Als ik nu weer die richting uitga met Bibi, kijk ik toch wel uit dat de poort gesloten is.

honden page profiel BaloeBaloe

@ godelieve: hihi... ik wou dat ik dat ook kon met Baloe maar hij is een lab-pup van ruim 19 kg.
Zie ik dus nie zo dadelijk gebeuren. ;-)
Ik hou nu ook wel die poort in de gaten en heb gemerkt dat Baloe ook alerter is als we daar voorbij wandelen.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ik doe het in ieder geval fout! Als er een dreigende hond op ons af komt lopen til ik mijn teckel(s) op. Heb laatst een slechte ervaring gehad waarbij ik en mijn honden werden aangevallen door een grote, brede hond. Dit is allemaal net goed afgelopen dus ik moet nu zelf weer vertrouwen in loslopende en dreigende honden krijgen.

Dus ik lees even mee!

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ja daar zeg je wat.

Wij zijn gisteren aangevallen door een Jack Russel, Lola en ik.
t Beest kwam van achteren aangerend en er leek niks aan de hand te zijn, tot ie bij Lo aankwam en haar vol in de snuit greep.
Ik heb Lo achter me gesleurd aan het tuig (handig zo'n handvat) en geprobeerd het loeder te kalmeren. nou dat werkte mooi niet.
Toen heb ik geprobeerd hem een schuiver te geven met mijn voet, maar wat zijn die loeders snel zeg. Hij bleef maar rondjes om ons heen rennen dus rustig weg stappen kon niet.
Lo loslaten kon ook niet want we liepen naast een drukke 100 km per uur weg.
Echt, je wil niet weten hoe pissig ik was.

Uiteindelijk na een minuut of 5 bakkeleien met dat rotbeest kwam de eigenaar.

Ik gaf nog netjes door , ook al kookte ik van woede, dat zijn hond de mijne hand gebeten.
Oh zegt ie : heeft ze bloed?
Nee meneer, maar het is wel weer de zoveelste rotervaring met een Jack en ik mag dat weer recht gaan breien. Betaalt u mijn cursusgeld?
Toen liep ie nog boos weg ook.

Nou kom maar op, wat moet ik doen als dat kleine monster weer van godweetikwaar vandaan komt?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Pff, vreselijk Henrike... Je zou die eigenaar toch...
Denk dat je op zo'n moment niet veel meer kan dan proberen af te poeieren en wachten tot de eigenaar komt. Vervolgens aangifte doen tegen de eigenaar. Fijne sociale man... O-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Sorry, vergeet helemaal: hoe is het nu met Lola?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tiidens een aanval van een andere hond hoe reageren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wanneer op zoek naar een puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^