Saarloos Wolfhond met Huskie/Malamute

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Audrey (Gast)

Hoi,
mijn naam is Audrey en ik ben van plan om een Saarloos aan te schaffen. Wij hebben reeds een roedel van 4 honden bij ons thuis gehad: twee reuen (Keeshond x Labrador en een Dobberman) en twee teven (Border Collie en haar dochter Border Collie x Epagneul Breton).
Wij zijn dus gewend om een aantal honden te hebben en kunnen ook met verschillende rassen overweg.
Nu wilden we een Saarloos Wolfhond aanschaffen, maar wilden er zeker nog een tweede hond bijnemen: we dachten hierbij aan een Siberische Huskie ofwel een Alaskan Malamute.
Zijn er hier mensen met enige ervaring van beide hondenrassen in een roedel en welke zouden jullie aanraden, de huskie of de malamute bij een saarloos?

Groetjes,
Audrey

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Saarloos Wolfhond met Huskie/Malamute" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Ik zou sowieso eens goed overwegen of je deze rassen wel WILT nemen. hoe is je thuissituatie. werk je of ben je veel thuis`. kan je de hond genoeg beweging geven.. weet je wat jein huis haalt als je aan een malamute begint.. doe eerst goed je huiswerk want een malamute is zeker geen beginnershond.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Laat je verstandig voorlichten door mensen die jarenlange ervaringen hebben..

Deze vereeniging heeft een gratis spreekuur en mensen die kennis van zaken hebben..


http://www.sophia-vereeniging.nl/nl/pages/activiteiten/hondenspreekuur/hondenspreekuur.html


Succes..

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een Saarloos Wolfhond is niet te vergelijken met andere rassen. De Saarloos is enorm terughoudend wat niet onderschat moet worden, wat waarschijnlijk bij geen van de rassen die je al hebt gehad een rol heeft gespeeld.
Als je het nog niet gedaan hebt, neem dan contact op met een Saarloos fokker en laat je goed voorlichten. Ik ben toevallig pas geleden nog bij een Saarloos fokker geweest, dus kan het echt aanraden. Een fokker zou je veel kunnen vertellen over het ras en advies kunnen geven over rassen die het beste bij het karakter van de Saarloos passen.

Audrey (Gast)

Ik ben zelfstandige en heb mijn winkel aan mijn huis dus ik ben volledige dagen thuis.
Ook hebben wij een zeer veel plaats achter in de 'tuin' dit omdat wij hier 2 paarden hebben staan met aangelegen weides.
Ik ben met al mijn honden naar de hondenschool gegaan en met de dobermann zelfs naar de gespecialiseerde klas (meer politiehond gerichte oefeningen). Met alle 4 onze vorige honden hebben wij nooit problemen gehad.

Misschien ook goed om te weten is dat mijn zus (die twee straten van ons af woont) een New foundlander heeft waar we vroeger elk weekend een grote wandeling mee gingen maken (mijn 4 rakkers kwamen dan natuurlijk mee) op meer 'specialere' gebieden (De zee/Park Hoge Kempen in België/De Ardennen in België)

Maar ik heb wel al gelezen dat aan Malamute groter (sterker) is dan een huskie dus ben ik wel meer geneigd om een huskie aan te schaffen bij een Saarloos omdat deze ook slanker is van bouw.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

De fokker waar ik langs ben geweest had trouwens een roedel van Saarlozen met Elandhonden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou ook eerst eens naar een paar shows gaan van de Saarloos, en daar de eigenaren van het hemd van hun lijf vragen over hun ervaringen. :-)

Of een Saarloos het leuk vindt dat er steeds klanten aan huis komen, zou je ook moeten uitzoeken.

http://www.bastaja.nl/karakter-en-gedrag.html hier een beschrijving van een SW fokker over het karakter en gedrag.

honden page profiel Mark RozeboomMark Rozeboom

honden foto van Mark Rozeboom

Saarloos Wolfhond is een ras apart hoor! Het advies om met én eigenaren en fokkers te praten is zeker niet verkeerd. Ik heb zelf een dergelijke hond niet gehad, maar een oud collega van mij had er twee. Lekker rustig, want ze blaffen niet. Aan de andere kant: je ziet ze eerder niet dan wel, als er bezoek is.Deze honden hebben de schuwheid van een wolf in hun genen zitten. Voor de een een aantrekkelijk idee, een ander zal het idee hebben dat hij een zeer angstige hond aangeschaft heeft.
Hoe Saarloosjes met een ander ras omgaan, weet ik niet.

In elk geval was het voor mij geen optie, alhoewel dit wel een van de rassen is waar mijn voorkeur naar uitgaat. Helaas heb ik niet meer de fysieke kracht voor deze hondenras. En daarnaast heeft deze hond echt een grote ruimte nodig. In een eengezinswoning zal hij verpieteren.

Groet
Mark

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Ik ken het ras niet echt goed maar weet wel dat erg terughoudend zijn...
Vraag me dan ook af of je zo'n hond gelukkig maakt met een winkel aan huis en steeds vreemde mensen over de vloer...
Dat zou ik eerst eens gaan uitzoeken bij fokkers en/of mensen die saarloos hebben als ik jou was...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Saarloos Wolfhond met Huskie/Malamute" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: yuki is vandaag 1 jaar geworden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^