Waarom moeten vreemde je hond kunnen aaien!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Bah wat vervelend mens. Als kindjes mijn honden willen aaien komen ze altijd vragen of dat mag. En gelukkig zijn mijn honden allemans vriendjes, maar dan nog. Ik vind niet dat die oma er zomaar van uit mag gaan dat jij als hondeneigenaar het maar goed moet vinden dat iedereem zomaar aan jou wil en kan zitten. Eerst vragen of het mag, dan pas aankomen. En dan maar afvragen waarom meestal kleine kinderen door een hond gebeten worden...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom moeten vreemde je hond kunnen aaien!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

" Bah wat vervelend mens. Als kindjes mijn honden willen aaien komen ze altijd vragen of dat mag. En gelukkig zijn mijn honden allemans vriendjes, maar dan nog. Ik vind niet dat die oma er zomaar van uit mag gaan dat jij als hondeneigenaar het maar goed moet vinden dat iedereem zomaar aan jou wil en kan zitten. Eerst vragen of het mag, dan pas aankomen. En dan maar afvragen waarom meestal kleine kinderen door een hond gebeten worden... "


Aan jouw hond willen zitten O-) typefoutje.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Tja sommige mensen... Vroeger toen ik nog klein was liep er altijd bij ons in de buurt een man met twee bouviers.. Ik moest van mijn moeder ook altijd vragen of ik de honden mocht aaien .. maar toen met die bouviers ging dat niet goed.. Mn moeder had haar hart in haar keel, haha..
ik rukte me los van mn moeder en rende zo naar naar die honden en hing zo allebei tegelijk om de nek en ow wat vond ik dat geweldig.. Gelukkig deden die honden geen vlieg kwaad.. maar bij de verkeerde hond(en) had het mn einde kunnen zijn ..

Zo had ik laatst zelf met een paar kids hier uit de buurt, was zo'n heel vervelend jochie bij.. ze waren een of ander spelletje aan het doen ofzo .. zegt dat jochie "Mijn opdracht is: Ga op de hond zitten" en hij liep ook echt naar Ceasar toe en tilde zn beentje al op.. Ik heb tegen dat rotjoch gezegd dat "als hij het zou wagen, ik wel eens even bovenop hem zou gaan zitten om te kijken of hij dat prettig vind" .. toen was het snel klaar gelukkig.. Ach en die meiden hier uit de buurt die weten dat ze Ceasar en Flip wel gewoon mogen aaien als ik ze gewoon aan het uitlaten ben ..dus die vragen altijd "is dat Ceasar en is dat Flip?" en als ik dan zeg ja, dan vragen ze altijd nog wel ff of ze mogen aaien .. maar dan vind ik eigenlijk altijd wel goed.. ik vind het alleen vervelend als mensen willen aaien tijdens een trainingsuurtje met Ceas..

Tijdens het normale uitlaat-rondje vind ik het niet zo'n mega groot probleem als ik geen haast heb..

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Nala wilt tegenwoordig ook niet meer zomaar aangeraakt worden door vreemden, ik vind het ook niet nodig. Kinderen die haar per se willen aanraken mogen een snoepje geven of vragen of ze een pootje wilt geven, maar aaien mogen ze niet. Waarom niet? Nala vindt het nogal eng als drukke, luid pratende kinderen over hun heen gaan hangen en haar dan aanraken. Alleen mensen die zelf ook een hond hebben en haar willen aaien (zonder hun hond erbij hoor) en die al meteen goed contact met haar maken die vindt ze leuk.

honden page profiel VAN DYCKVAN DYCK 3 doggies

honden foto van VAN DYCK

nou ik zit in hetzelfde schuitje als ik met mijn hondje (frans bulletje )buiten kom die word ook door iedereen geaaid en geknuffelt door vervelens toe .ik vind dit niet kunnen wij komen toch ook niet aan iedereen aan of gaan toch ook geen vreemde personen kussen .ik heb besloten om vanaf vandaag een bordje aan de honden buggy te hangen met dit opschrift 1€PER KNUFFELBEURT ben benieuwd en hou jullie op de hoogte of het helpt

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik kan het helemaal begrijpen, al heb ik een hond die al die aandacht dus ge-wel-dig vind. Hier zie ik dus de effecten van het té leuk vinden. Een man op een bankje heeft Dobby 3 weken terug aandacht gegeven, nu is iedereen die op een bankje ziet "slachtoffer". In de zin van even kijken of daar aandacht te halen valt.

Ik vind het dus ook totaal niet nodig, ik vind het soms ook zwaar irritant en hinderlijk. Hoewel de mijne dus niets doet, het zelfs zelf opzoekt en het geweldig vind, gaan DIE mensen dan ook denken dat het maar bij iedere hond moet kunnen. Dat ze het bij de mijne doen, kan ik inzien. Maar dat betekent niet dat iedere hond dat leuk vind, of dat iedere baas dat maar moet toestaan.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik moet wel eerlijk zijn dat op zaterdag en zondag de meeste problemen zich voor doen, dan lijkt het wel of weet ik het hoe veel vreemde bij ons in de buurt lopen, ook zie je dan grotere groepen samen lopen en dat vind ik altijd nog het linkst!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

" Ik moet wel eerlijk zijn dat op zaterdag en zondag de meeste problemen zich voor doen, dan lijkt het wel of weet ik het hoe veel vreemde bij ons in de buurt lopen, ook zie je dan grotere groepen samen lopen en dat vind ik altijd nog het linkst! "


Ja ik vind zondag altijd het ergst.. dan trekken hele gezinnen met kinderen er op uit met hun hondje, dat ook maar 1 keer per week in het bos/park komt.
Cyra heeft vandaag meer naast me gelopen dan los ;-)
En dan ben ik nog de hele tijd kinderen aan het instrueren, nee, niet naar ze toe rennen, handjes weg als ze aan elkaar snuffelen.. (hun hond en Biko snuffelen en dan de handjes zo lekker om hun eigen hond of aan Biko..)

honden page profiel RainbowfoxRainbowfox 3 doggies

honden foto van Rainbowfox

Wel een beetje brutaal van die oma en behoorlijk dom... Ze kent de hond tenslotte niet en weet dus ook niet hoe hij/zij zou reageren.

Zelf heb ik er niet zoveel last van, als iemand een van onze honden wilt aaien gaat het ze vaak toch niet lukken. Die dames van ons lopen dan weg terwijl ze de persoon gewoon straal negeren en doen gewoon hun ding.

En ik moet eerlijk zeggen, als ik een hond zie wil ik die het liefste ook aaien of knuffelen, maar dat is gewoon niet realistisch... Maarja, ben gek op honden. Maar dan nog, ik aai een vreemde hond alleen als hij/zij op mij af komt en laat merken dat hij/zij aangehaald wilt worden. Dus wederom, geen probleem... :-D

Maar ben het wel met je eens, ik heb zelf ook niet de behoefte om continu geaaid te worden ofzo.;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom moeten vreemde je hond kunnen aaien!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Niet groeien?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^