Ik wil een pup van jou hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Vandaag moest ik bloemen kopen in de stad.
Aangezien we 3 bloemisten hebben en ik ook nog een kaartje nodig had besloot ik Amigo mee te nemen.
We werden continue bekeken en aangesproken over hoe mooi Amigo wel niet is.
Nu kan ik me voorstellen dat het schattig is dat hij continue naast me gaat zitten en mij aankijkt O-) , maar goed.

Komt er een vrouw op me af en die zegt ik wil u wat vragen en dat is: ik heb uw man en u al vaak zien lopen en nu is het zo dat: ik een pup van uw hond zou willen!
Ik schrok me rot dus ik zeg: mevrouw dit is ten eerste een reu en ten tweede een kruising die niet getest is op erfelijke afwijkingen!
Toen vertelde ze dat ze zelf een middenslag keeshond teefje met stamboom heeft en ze wil die erg graag door Amigo laten dekken!
Toen kwam er een discussie over erfelijke afwijkingen en daarop zei de dame dat ze wil uitzoeken wat het kost om amigo te laten testen.

Ik heb gezegd er heel goed over na te denken en ik het waarschijnlijk niet wil. Heb haar wel mijn mail adres gegeven , maar er dus duidelijk bij gezegd dat hoe ik er nu over denkt het niet gebeurd.

Wat zouden jullie hiermee doen?

Ben benieuwd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil een pup van jou hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Lekker negeren..

Amigo komt uit ongeteste ouders dus weet jij veel wat er in die lijnen voortkomt? Buiten dat is het gewoon weer een nestje dat voor de lol gefokt wordt.

Ik zou het niet doen maar ik ben dan ook heel streng. :-)

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Het zeker niet doen.
Persoonlijk vind ik fokken van honden met stamboom niet nuttig..
Klinkt héél stom, ik weet het.
Maar er zijn al genoeg lieve, leuke, mooie, knappe kruisingen..., waarvan er een heleboel in het asiel zitten.

Uiteraard heb ik niets tegen kruisingen, maar ik vind dat je alleen moet fokken als je een rashond met stamboom hebt, en ook daadwerkelijk wat kunt toevoegen aan het ras.

Zeker aangezien jij ook weet dat er getest moet worden etc., er zullen toch wel kruisingen blijven komen, maar waarom als eigenlijk ingelicht persoon gaan fokken met een kruising?

Maar ik weet dat jij het dus zeer waarschijnlijk ook niet wilt. :-)

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Ik vraag me af, warom jij haar jouw adres geeft als je toch al weet dat je het niet wil. Ik denk dat je het stiekem eigenlijk wel wil, maar nu onse mening/goedkeuring wilt hebben.......
Ik zou het in ieder geval niet doen, maar het is jouw beslissing.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ nicky zoals je waarschijnlijk weet heb ik vaker van dit soort verzoekjes gehad en weiger ze altijd ook i.v.m. het gedrag van Amigo . De vrouw verbaasde me doordat ze de kosten voor de erfelijke aandoeningen wil vergoeden. Dit wil nog niet zeggen dat ik het wil , maar wie weet zouden jullie iets anders zeggen? Snap niet waarom je zoiets denkt als je weet hoe ik er in sta.

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Ik weet niet hoe je erin staat, maar als je aangeeft het zeker te weten en dan nog je adres te geven alleen omdat ze de tests vergoedt? Sorry maar dat begrijp ik niet. Maar ik begrijp wel meer niet, dus het zal wel aan mij liggen....

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

als je nog niet wist hoe ik er in stond leek het mij wel duidelijk in deze zin: Ik heb gezegd er heel goed over na te denken en ik het waarschijnlijk niet wil. Heb haar wel mijn mail adres gegeven , maar er dus duidelijk bij gezegd dat hoe ik er nu over denkt het niet gebeurd.

Zou normaal mijn mail adres niet geven , maar hierdoor verbaasde ze me. Ze woont in de buurt , maar vind het ook moeilijker persoonlijk nee te zeggen als iemand iets zo graag wil en ik net de enige ben met die hond. Ben helaas iemand die het heel moeilijk vind anderen teleur te stellen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Het geeft niets dat je wel je mailadres hebt gegeven toch, je hebt duidelijk gemaakt naar 'nee' te neigen, dus als ze je mailt zou ik haar dat nog een keer vriendelijk mededelen.
Tenzij je je bedenkt natuurlijk, dat kan altijd, al zou ik het ook niet doen. Zoiezo, die vrouw wil een pup van Amigo, wat doet ze dan met de rest van het nest?
Maar goed, wel bijzonder inderdaad van deze mevrouw ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Niet doen, ik zou haar zeggen dat je niet wil meewerken om nog meer honden op de wereld te zetten, de asiels zitten overvol, fokken moet in mijn ogen iets toevoegen en in dit geval zou het alleen maar om vermeerderen gaan.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

Ik snap je heel goed Ashley. Je werd waarschijnlijk overdonderd en hebt toen je emailadres gegeven. Zo heb ik bijvoorbeeld ook al meerdere malen toegezegd dat mensen met Joep een nestje mochten terwijl ik dit eigenlijk niet wil. En dan komt het er vaak toch niet van! Ik kan gewoon niet zo goed nee zeggen. En ik denk ook altijd maar als ze op mij zitten te wachten en ik kom nooit tot actie gaan zij ook geen onverantwoorde hondjes fokken!!! :-D

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Oook al is het mijn moeder zou ik er niet over nadenken.
Maar het is jouw beslissing en ik zal er niets meer zeggen.

Hanneke (Gast)

ik ben het deels met iedereen eens; er zijn genoeg leuke honden in het asiel.

aan de andere kant: die vrouw gaat haar hond toch wel laten dekken (als mensen een nestje willen dan doen ze dat ook), door welke reu maakt dan voor het aantal honden niet uit.

Mensen hebben het mij ook wel eens gevraagd (heb een harlekijn koningspoedel met een hanenkam ;-) ) en ik zou het leuk vinden om in de toekomst misschien een pup van hem erbij te hebben. Daarnaast is hij qua karakter e.d. de perfecte hond. Ik ben alleen ook deels bang dat zijn gedrag na het dekken veranderd (je hoort wel eens dat ze daarna overal op willen rijden) en ik zou het vervelend vinden als ik hem daarna evt daardoor zou moeten laten castreren.

Hanneke (Gast)

Dus ik ga even lekker tegen de rest in:

ze gaat het toch wel doen, en als het jou leuk lijkt en ze betaald alle testen en je hebt de risico's overwogen; waarom niet? ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Hanneke; Je hebt een punt, absoluut, maar als er verder helemaal niets bekend is over Amigo zijn achtergrond? Wie weet had zijn opa of oma wel een ziekte of afwijking. Dan kan Amigo wel vrij zijn, maar je weet niet wat je de pups dan mee geeft.
Dat is een risico om af te wegen, maar wat als dat risico uit komt?

Hanneke (Gast)

laatste keer:

wat is onverantwoord fokken? als je ze laat testen? Dan is er in mijn ogen niks op tegen, je fokt gezonde honden, ws nog gezonder dan de meeste rashonden aangezien het om een kruising gaat (ik ben pro-kruising honden, die rashonden hebben vaak al veel te lijden onder schoonheidsidealen en erfelijke ziektes)

Ik heb zelf inderdaad geen kruising O-) (wilde graag een kruising herder/poedel alleen zie je die zo weinig...en ben toch stiekem ook wel blij met deze poedelvacht)

Hanneke (Gast)

@ Caitlin
je kan er ook ziektes in/doorfokken bij rashonden waar niet op getest wordt... kruisingen zijn vaak nou eenmaal een stuk sterker en als ze ook nog beide getest worden zie ik al helemaal niet zoveel problemen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dus ik ga even lekker tegen de rest in:

ze gaat het toch wel doen, en als het jou leuk lijkt en ze betaald alle testen en je hebt de risico's overwogen; waarom niet? ;-) "


dat zou voor mij absoluut geen reden zijn om aan haar plannetjes mee te werken

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Dus ik ga even lekker tegen de rest in:

ze gaat het toch wel doen, en als het jou leuk lijkt en ze betaald alle testen en je hebt de risico's overwogen; waarom niet? ;-) "


Dat is toch helemaal geen goede reden... Als je het ergens principieel niet mee eens bent, dan ga je het toch niet alsnog doen omdat anderen het ook doen. Je werkt daar dan toch zelf niet aan mee en dat kan je toch niet aan jezelf verantwoorden?

Ontopic: ik zou het niet doen. Het is natuurlijk heel vleiend als iemand zo op je af stapt, maar zo'n nest voegt echt niets toe. Je weet ook niets over de achtergrond van Amigo en die vrouw klinkt in jou verhaal niet echt alsof ze kaas heeft gegeten van fokken. Ik vind dat je bij het fokken van een nest nooit moet vragen: waarom niet?, maar juist altijd: waarom wel?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dat is inderdaad dan nog altijd een principe kwestie.

Komt het oude 'als de rest in de sloot springt' gezegde weer naar boven maar echt, het is de meest aparte reden die ik ooit gehoord heb.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Hanneke; Ik kan een heel betoog houden over rashonden en hun ziektes/afwijkingen, maar we hebben het hier over Amigo. Amigo kan inderdaad getest worden op de erfelijke afwijkingen, maar er moet verder worden gekeken dan dat, namelijk naar hoe de rest van zijn familie qua gezondheid is/was.
Als dat niet bekend is, dan weet je toch niet wat je allemaal door kan geven aan de pups.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Luister naar je 1e ingeving.
Wat ze ook wil betalen, en wat ze ook allemaal wil vergoeden...zelf weet je dat het niet verstandig is. Waarom zou je het dan doen?

Gewoon lekker genieten van je hond en die vrouw in plaats van je emailadres het adres van HP geven.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ook al zou je de dekking door laten gaan, is deze vrouw nog niet geschikt om de rol van fokker op zich te nemen als ik het zo lees.
Ik zou duidelijk je verhaal in een mail zetten, en verder niet meer reageren.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

In deze economische tijd.?
euh....€25000 lijkt me wel een bedrag waarvoor ik mijn principes aan de kant gooi. ;-)
Mits goed getest, en ze mij uit kan leggen waarom ze een Landseer op een kees zou willen zetten.
Krijg ik in de eerste 3 zinnen de woorden "is gewoon mooi" te horen wordt de prijs per direct met €15000 verhoogd.
Begint ze vervolgens dat het uiteindelijke model zo mooi bij het nieuwe bankstel zal passen qua kleur en grote komt er weer €15000 bij.
En dan mag ze van mij voor €55000 met onze (in dit geval) landseer reu fokken...no problemo.
(Er zijn denk ik genoeg asiels die zitten te smachten op een hele mooie donatie van mijn kant)

Het wordt een ander verhaal als ik iemand met een Bonte Newfy, of iets dergelijks tegen zou komen.
Zit deze persoon op de zelfde golflengte als wij qua kruisingen en rashonden..
Ik denk dat het dan een stuk goedkoper zou worden. ;-)


honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

ZEKER niet doen..!! O-)

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

Persoonlijk ben ik tegen het bewust fokken van een kruising.
Er lopen al zoveel leuke kruisingen rond dat ik er niet het nut van inzie om er nog meer op de wereld te zetten. Als je persee fokken wil, doe dit dan verantwoord, met een goede partner van het eigen ras, zodat je ietwat duidelijkheid hebt in de raskenmerken, en de voortgang van het ras bevorderd.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Niet om het een of ander maar ik dacht echt hier ergens gelezen te hebben dat Amigo patella luxatie heeft of heb ik dat verkeerd gelezen?

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Eerlijk gezegd , vind ik die mevrouw eigenlijk niet zo goed bij haar hoofd. Zij... heeft een rashond .... waarom zou ze die willen verparen met een bastaard?

Begrijp me niet verkeerd... Amigo kan best een mooie hond zijn en een goed karakter tonen, maar het blijft een bastaard. ;-)

Zie het nut van zo'n verparing niet in... er zijn genoeg leuke bastaardjes te koop!

Toon karakter... en werk niet mee aan dergelijke praktijken, ook al is je ego nog zo gestreeld! O-)

Heleen (Gast)

Ik zou zeggen sorry maar ik wil dit niet

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik wil als eerste even zeggen dat ik uit jouw bericht helemaal niet haal dat je het "stiekem" wel zou willen.
Zo kom ik ook altijd in dit soort situaties terecht, omdat als mensen mij overbluffen ik toch minder stellig ben dan wanneer ik van te voren had geweten hoe het gesprek zou gaan. En ik vind een mailadres echt niet te vergelijken met je huisadres. Via de mail antwoorden is vaak makkelijker, omdat je dan in 1 x je zegje kunt doen ipv dat mensen na 3 zinnen met een tegenargument komen enz.
Ik zou het ook niet doen, maar het is inderdaad iets waar je gewoon rustig over na moet denken.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik zou toestemmen. Wel met de mededeling dat ik 1000 euro voor een dek vraag. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil een pup van jou hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^