heb de schrik van men leven gehad!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sarasara

honden foto van sara

hallo,

heb daarnet de schrik van men leven gehad. was met rocky gaan wandelen en dit op een plaats waar ik hem meestal veilig los kan laten. ik had hem dus losgelaten en hij liep zo een meter of 4 voor mij. ik hoorde achter mij een geluid dus ik keek achter om en zag een fietser. rocky had dit nu ook al gezien en liep er achter. de fietser sloeg rechtsaf een bospaadje in en weg was rocky. en ikke maar roepen (op de hondenschool zeggen ze dat je niet achter je hond mag lopan). ik hoorde hem blaffen en zijn blaffen klonken steeds verder weg. ik maar roepen en roepen uiteindelijk hoorde ik niets meer en dacht ik dat hij onder het wiel gesukkeld was. na een tijd wachten dat wel minuten lang duurde kwam er iets ros op me afgelopen luid hijgend. ik heb hem meteen vast geklikt en als straf direkt naar huis terug gekeerd. hij had dood kunnen zijn!!!

heeft er iemand een idee hoe je dit kunt afleren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " heb de schrik van men leven gehad!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel May May

honden foto van May

Niet meer loslaten...
Herken het wel hoor, buddha flikt dat kunstje ook wel eens, ik heb een paardenlongeerlijn gekocht zodat die toch wat vrij kan snuffelen.
Succes

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Wees blij dat die terug is gekomen, de volgende keer als er een fiets aankomt even aflijden.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als straf direct naar huis gaat niet werken. Je hond ervaart het niet in relatie met het weglopen, maar met het terugkomen. Dus nu denkt ie: "als ik terug kom is het voorbij". Je WILT dat hij denkt "als ik wegloop is het voorbij".

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Als je een fietser of hardloper aan ziet komen de hond gelijk bij je roepen en afleiden, met een speeltje of brokje. En weer vrij geven als het gewilde object weg is.
Pas als je zeker weet dat de hond er helemaal niet achteraan gaat rennen kun je hem veilig loslaten eigenlijk. :-)

En een bewegend voorwerp, fiets of hardloper nodigt uit om er achter aan te gaan 'jagen' he. Daarom is het heel belangrijk dat je dit goed aanleerd.

Heb je met je hond op cursus gezeten? Anders kun je dat misschien alsnog doen. Daar besteden ze ook aandacht aan dit soort zaken. :-)

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Ike heeft ook een tijd deze ziekte gehad ;-)
Aan de lange lijn en zo kan je hem gecontroleerd aanleren om terug te komen!

Hopelijk heb je hem niet te hard gestraft want uiteindelijk deed hij niet veel verkeerd.Hij kwam niet meteen, maar hij is wel teruggekomen en dan zou je hem beter belonen zodat hij graag terugkomt als je hem roept want er is dan een positieve associatie.

Veel succes en geduld bij het trainen!

honden page profiel Gonnie&StormGonnie&Storm

honden foto van Gonnie&Storm

Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent,maar hij is uiteindelijk toch uit zichzelf terug gekomen,en dat had je moeten belonen.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Bindy liep ook vaak met fietsers mee, luid blaffend en springend; doodeng!!!
Laatst is ze een keer heel erg geschrokken van een fietser (stond gek genoeg gewoon stil) en nu loopt ze er helemaal niet meer achteraan, vindt ze ze zelfs weinig interessant! Blaffen doet ze vaak nog wel helaas, als ze een fietser niet aan zag komen.

honden page profiel  brigitte brigitte

honden foto van  brigitte

't is idd. zo als hij terugkwam beter om te belonen en vriendelijk en uitbundig te doen ipv te straffen. nu zal hij terugkomen met naar huis gaan associƫren.met positief zijn bekom je veel meer.
lange lijn is de perfecte oplossing. leuk voor allebei en geen gevaar. hier lukt dat heel goed

honden page profiel sarasara

honden foto van sara

ik heb rocky als hij terug gekomen is wel nog het snoep dat ik in men hand had gegeven. heb hem daarna vastgeklikt en
terug naar huis gekeerd. op de terug weg heb ik tegen hem niets gezegt. ik was de hele tijd aan het denken aan wat er allemaal gebeurd kon zijn.

ik vrees dat afleiden niet gaat lukken want als hij iets ziet dan mag ik doen wat ik wil...ik besta niet meer voor hem.
en op de hondenschool kan hij niet achterblijven omdat hij altijd bij mij wil blijven en de afstand te groot is maar als hij iets ziet dan is de afstand niet zo erg meer.

hij is een kruising keeshond/vlinderhond. ik denk vaak dat het de keeshond in hem is dat zo tegenstribbelt om te luisteren naar mij. hij denkt dat hij een rotweiler is maar hij is maar een hondje van 36 cm.

miss kan ik is proberen met een piepertje om hem afteleiden maar weet niet of dit gaat werken....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " heb de schrik van men leven gehad!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^