Waar kan je een slechte fokker aangeven, want dit ging te ver!!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

Hoi hondenVRIENDEN,

Dit is een beetje het vervolg op mijn verhaal van gisteren:"Dit zag ik nog nooit...."
Ik wil er iets aan doen, want geen elke hond verdient dit en NIEMAND mag er een pup kopen, want dan sponser je die mensen en doen ze het opnieuw. En een nieuw baasje verdient geen ziek hondje met al de ellende en verdriet die er bij komt kijken.
Ik wil deze mensen aangeven, maar waar? Het moet stoppen met die broodfokkers! Kunnen we allemaal samen niks doen? Er zijn zat genoeg hondenVRIENDEN!
Help me want ik wordt er hartstikke verdrietig van om niks te KUNNEN doen!

Kelly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waar kan je een slechte fokker aangeven, want dit ging te ver!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Kelly,

Goed dat je er werk van wil gaan maken.

Je kunt je verhaal doen bij www.dierenbescherming.nl

Veel succes!!

Groetjes van Esther

honden page profiel Sibil Sibil 3 doggies

honden foto van Sibil

Als je wil dat justitie deze zaak in behandeling neemt moet je rekening houden met het volgende;

1. Je doet aangifte bij de politie, ook de dierenbescherming kan dat voor je doen, maar meestal wordt dit een lange termijnkwestie en vele zaken(vaak onterecht) worden door de officier van justitie bijvoorbaat geseponeerd .

2. Zorg ervoor dat je altijd bewijzen hebt van broodfokkerij. Verborgen camera en stiekeme foto's vallen buiten het portretrecht als je kunt aantonen dat het om wetsovertreders gaat.
Let op, want je buren of anderen zomaar vastleggen op camera zonder hun uitdrukkelijke toestemming is nog steeds bij wet verboden, wat velen niet weten. Hierop 'kunnen' straffen/boetes van 500 tot 4500 euro worden toegekend. Dus het moet duidelijk zijn op de film/foto dat het om mistanden gaat waarbij het dierenleed aantoonbaar is.

3. Getuigen, zoals je man en kinderen zijn niet ontvankelijk bij een rechtbank, dus bijvoorbaat zullen deze getuigenissen door de officier van justitie worden verworpen in het vooronderzoek omdat deze beinvloedbaar zijn in een juridische procedure, van welke aard dan ook.
Zorg er dus voor dat je meer personen kunt benaderen, die ook dezelfde ervaring hebben als u met deze hondenmepper.

4. Wees ervan bewust dat eens je een persoonlijke aangifte hebt gedaan, je die nooit meer wettelijk kan intrekken, alleen toevoegingen in aanbrengen.

Conclusie:
Bovenstaande weerhoud velen van het doen van aangifte inzake dierenleed, maar als we ons verenigen en met velen tesamen met de dierenbescherming een aangifte doen, dan maken we meer kans ipv individueel.
Probeer in ieder geval, ook naast de dierenbescherming, allerlei instanties en televisieprogramma's op de hoogte te brengen van misstanden zoals dierenleed. In het verleden is er al veel aandacht aan geschonken en niet te vergeten...Schrijf een brief naar de 2e kamer tav de dierenpartij, hoe meer meldingen, hoe meer kans op aangepaste wetgevingen inzake! Dan kan de politie of overheidsinstanties, zoals de dierenbescherming kordaat en rechtvaardig optreden.
Lieve groetjes
Guy

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Als er met de huisvesting en verzorging niks aan de hand is, er geen sprake is van dierenmishandeling, de hondjes vrolijk en gezond lijken, etc, kunnen ze helemaal niks doen. En de hondjes leken vrolijk en gezond, tenslotte was je man er zo met open ogen ingetuind. Dat een kind zegt dat er hondjes doodgegaan zijn, dat is geen bewijs. Bovendien kan bij een goede fokker ook iets gebeuren waardoor er puppen sterven (herpesvirus, fading puppysyndroom, noem maar op.)
Zolang men de grote broodfokkers niet aan kan pakken (30 kooien op een rijtje), kan men aan zo'n kruimelfokker helemaal niks doen...helaas...

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Kelly,

De hondenbescherming is speciaal gericht op honden.

http://www.hondenbescherming.nl/

Groetjes,
Wilma

honden page profiel rottier yolanderottier yolande 3 doggies

honden foto van rottier yolande

ik heb een puppy gekocht over twee weken en toen ik thuis kwam merkte ik dat het beestje een breuk had ben naar dierenarts geweest en vond dit ook niet heelijk dat die fokker het niet had gezegt nu moet ik dat beestje laten opereren als hij wat ouder is ik vind dit ook schandalig dat ze zo maar beestjes verkopen maar zie dat beestje doodgraag en ben al blij dat het er weg is maar als ik u was ging ik naar dierenbescherming hoor want dit kan zo maar niet
groetjes yolande

honden page profiel KellyKelly

bedankt voor de antwoorden.
De hondjes liepen los buiten waar het echt niet veilig was! Houten planken waar de punt van nagels eruitstak, klein speelgoed van hun kinderen lag zowat overal. Hun drinkbak was leeg en toch al een hele tijd want er was een pup die voortdurend met zijn pootje in de bak aan't krabben was en na zo'n 10 minuten zag de eigenaar het en deed er water in, waarop al de honden ernaar toe vlogen en elkaar opzij duwden om te kunnen drinken. De drinkbak was zo op en dit voor 3 pups en de 2 ouders???
Mijn man was verkocht voor die pup, maar vond de omgeving ook niet goed. Hij zei:" wij gaan die pup daar toch weghalen". Toen ik hoorde dat er 4 pups dood waren gegaan van de 7 en de eigenaar me dit niet eerlijk zei, was voor mij de beslissing gemaakt hoor! Vertrouwen had ik niet meer in die mensen, wat zeiden ze me nog niet???
arme hondjes.Ik ga het aangeven bij de hondenbescherming. Gewoon zodat ik het van me af kan zetten en zelf het gevoel heb dat ik toch iets voor die hondjes heb kunnen doen. Het lijkt voor mezelf of ik dan pas recht in mijn schoenen kan staan.
Zo, ik laat jullie wel weten als we onze pup vinden!!!

Kelly

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ja, inderdaad, dan was de huisvesting ook niet in orde, als het er niet veilig was en als er geen water voor de pupjes was. Ik vind het trouwens toch al afschuwelijk dat de vaderhond altijd buiten leeft. Daar zijn het toch de honden niet voor?
Weet je wel zeker dat de pupjes in huis opgroeien? Want ik denk dat de kans groot is dat ze gewoon altijd in de tuin zitten.

honden page profiel KellyKelly

Ik was daar ook al aan aan het twijfelen want ik heb niet 1 keer gezien dat er een hond binnen ging. Ik vond het ook verschrikkelijk voor de reu dat die nooit binnen mocht en dat zag je wel aan zijn haren, want die waren zo dik (en onverzorgt). Een cavalier is een gezelschapshond en dus geen hond die zelfs in de winter altijd buiten zit??!!! De moederhond had wel een dunne vacht en ze zeiden dat ze binnen leefde.
Weet je waarom die mensen de reu buiten lieten? Omdat hij overal zijn geur wil verspreiden en dus overal tegen plast, ook in huis. Sorry, maar ik heb moeite om te geloven dat die dat als pup ook al deed.

Kelly

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vaak is het toch heel moeilijk om een goed beeld te krijgen van een of twee maal een bezoek, als de puppies niet ondervoed zijn en geen ziektes vertonen dan doen ze er weining aan. ook al is de tuin niet up to date.

heb ook eens geageerd voor paarden, dat zag er niet in mijn ogen, maar ze waren goed gevoed en dan wordt er echt niets aan gedaan. alleen als er ondervoeding aan te pas komt, of ziektes tieren, dat is dan een ander verhaal, en ik begrijp jouw aversie voor die fokker, maar kijk op fokkers en ga daar een pup zoeken, en het liefst bij honden die nog geen puppen hebben , die dus nog gedekt moeten worden of drachtig zijn, dan kan je mooi mee lopen met al die weken, en ze zien je graag komen, want hun willen ook een pup graag aan een goeie koper kwijt, en als je daar een pup ziet , ben je gauw verknogt aan zo,n diertje, je hebt nog niets, dus die paar maanden kunnen er ook wel bij, en nogmaals bij een fokker kan er ook heus wel eens wat verkeerd gaan, b.v. een navel breukje, dat gebeurt ook wel eens, maar zijn geen nare dingen.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

zat ie toevallig in someren?

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

misschien kan je op google iets over hun vinden,andere gedupeerden of zo,zodat jullie samen iets kunnen doen

honden page profiel KellyKelly

De pups zaten niet in someren , maar in Kleine Brogel (Belgie) Ikzelf woon ook in Belgie. Er zullen niet echt andere mensen te vinden zijn omdat het geen echte fokkers waren die hun eerste nestje hadden.

Goed nieuws, Ik heb iemand gevonden die haar teefje in augustus laat dekken. Ik heb er een goed gevoel bij en het zal leuk zijn om alles mee te maken vanaf het prille begin.

Kelly

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Test deze fokker ook Kelly?

machtel (Gast)

:'( Misschien de rasvereniging of de dierenbescherming.
Helaas mag de dierenbescherming te weinig.
De wetten moeten echt aangepast worden, want stel
iemand van de dierenbescherming staat op de stoep
en de fokker maakt de deur niet open, kunnen ze
niets.
En moeten ze terugkomen met een gerechterlijk bevel
en dat wordt maar zelden gegeven.
Maar proberen zou ik het zeker.
Want ik ben het absoluut met u eens, deze fokkers
gaan toch door.
In het ergste geval zou u een mail kunnen sturen
naar Radar van de Tros, die houden zich al langer
bezig met deze broodfokkers en tonen deze ook op tv.
Mijn hart breekt als ik aan deze hondjes denk. :'(

machtel (Gast)

:'( Dion Graus van de PVV zet zich al jaren in
voor dieren.
Ook met zijn tv programma op de Limburgse televisie
streed hij voor onze dieren.
Helaas willen mensen geen contact met hem opnemen,
omdat hij in de pvv van wilders zit.
Ik heb hem wel eens gemaild met betrekking tot het zinloos euthaniseren van alle pitbullachtigen.
Ik heb altijd bericht gekregen en hij kan u misschien
helpen.
Tof dat u zich zo inzet.
O-)

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Goed dat je je er voor in wilt zetten maar ik ben bang dat je er weinig aan kunt doen. Het is een partikulier dus heeft deze niets te maken met regels van een rasvereniging etc. Wanneer de honden verder gewoon hun verzorging krijgen dan kan een dierenbescherming er verder ook weinig aan doen

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

dierenbescherming dacht ik hoor ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waar kan je een slechte fokker aangeven, want dit ging te ver!!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^