Engelse bull pup bij een mopsen pup en mops van 1 jaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Ik zou heel erg graag een Engelse Bull puppy bij ons in huis willen nemen maar Odie, mijn schattige mopshond van 1 jaar, en sinds kort Aigo, mopsenpup van nu13 weken wonen er ook al.
Zou het een goede beslissing zijn, vooral voor mijn schatjes Odie & Aigo, om nueen Engelse Bull erbij te nemen? Dan zijn ze samen jong en groeien ze ook deels gelijk in leeftijd op. Dat lijkt mij voor de honden het fijnst. Ze worden dan samen ouder en ook rustiger.

Maar zou dat verstandig zijn?
Kijk mijn woonkamer is nu aangepast voor een pup en ik vind het niet erg dat er naar alle ws ook iets van mijn meubels na een jaar aangepast zal moeten worden. Ik bedoel dan o.a. nieuwe kleden op de vloer, en nieuwe bekleding op mijn stoelen en een nieuwe leren bank aanschaffen. Er staat nu een stoffen slaapbank.
Uit ervaring weet ik dat een pup altijd iets in je huis 'verbouwd', er zijn geen opleidingen voor een honden puppy als binnenhuis achitect, maar je zou kunnen denken dat ze deze opleiding zelf bedenken. En ook uitvoeren wat hun gedachten daarin zijn.

Ik werk wel fulltime, maar altijd in de nacht, en ben dus overdag thuis. Slapen overdag doe ik weinig dus voor een hondenpuppy ben ik dan ook eigenlijk altijd thuis.
Het lijkt mij een droom die de werkelijkheid overtreft om bij mijn 2 mopsenschatten een engelse bull te hebben. Maar hoe zou dat voor mijn mopsen schatten zijn?
Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties?
Alvast bedankt daar voor en een lieve mopsen knuffel van Odie & Aigo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse bull pup bij een mopsen pup en mops van 1 jaar?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat klinkt heel gezellig, maar ik vraag me af hoe je dat voor je ziet, en dan bedoel ik het gedeelte opvoeding..

Je hebt Odie die 1 jaar is, hij is dus nog niet volwassen, al heb je de puppytijd + pubertijd al grotendeels achter de rug.
Je hebt Aigo die nu 13 weken is, nog een jong pupje, welke je zal moeten begeleiden totdat hij volgroeid is en zelfstandig genoeg.

En dan nu nog een puppy er bij, dat lijkt me lastig, 2 puppy's tegelijk. Ik vraag me dan af of je ze beiden dan wel helemaal ''perfect'' (voor zover mogelijk natuurlijk) kan opvoeden en begeleiden totdat ze volwassen zijn.

Voor de toekomst lijkt het me geen probleem, maar persoonlijk zou ik wachten totdat met name Aigo volgroeid en zo goed als volwassen is.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik ga helemaal mee met Caitlin..
2 pups klinkt heel leuk, maar praktisch lijkt het me niet prettig...ik zou nog eventjes wachten tot je pup ouder is :-)

en je werkt wel 's nachts, wat handiger uitkomt...maar n pupje zal zn plasje nog niet lang ophouden..en zul je ook iets voor moeten regelen..ik weet niet hoe je dat met aigo doet?

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Je zou dan 2 pups en één jonge, niet volwassen hond hebben, alledrie moeten ze nog opgevoed worden. Dat kan niet gezamenlijk, dus je zult de honden ook los van elkaar moeten trainen. Kan me niet voorstellen dat dat tot een 'goed einde' komt.
Waarom wacht je niet tot jouw pup een jaar of 2 is? Dan heb je 2 opgevoede, volwassen honden en kun je tijd vrijmaken voor een 3e hond.

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Aigo is redelijk zindelijk, we gaan altijd een wat langere, rustige wandeling maken voor ik ga werken. Als ik thuis kom gaat eerst de achterdeur open en is de begroeting tussen ons buiten in de achtertuin. Dan blijven we daar ongeveer 10 minuten en doen zowel Odie als Aigo hun eerste behoefte. Mocht het zijn dat Aigo in de nacht moet dan heb ik daar een bench voor met kranten onderop en daar bovenop 'matjes'. Deze worden door artsen en in ziekenhuizen gebruikt en nemen makkelijk veel vocht op. Hiervan neem ik er regelmatig wat mee vanaf mijn werk, in overleg overigens, en zo kan Aigo voor nood toch zijn behoefte doen.
Natuurlijk gaat het ook wel eens mis maar dan ruim ik het gewoon gelijk op als ik het zie. Geen probleem.

Daarna krijgen ze eten, baasje kopje thee, en maken we een lange wandeling, ook heel rustig.
Verder ben ik graag thuis, mijn hobby's zoals poppenhuizen bouwen schuif ik gewoon een jaar van mij af. Dit is omdat ik een redelijk groot huis heb waar ik mijn zolder als hobby ruimte ingericht heb. Aangezien trappen lopen voor puppen niet verstandig is om ze te laten doen gebeurt het ook niet dat Aigo een trap op moet of kan. Ik blijf gewoon lekker vooral de puppytijd in huis en het meest beneden.

Opvoeding van 2 honden is een beetje een dagtaak, maar dat vind ik juist leuk om te doen. Als ik zie dat mijn schatten gelukkig lijken te zijn ben ik dat ook. Voordat er gedacht zal worden dat ikme aan de honden optrek, dat ik totaal niet zo. Werkzaam in de GGZ heb ik een zeer goede balans gevonden in mijn leven, ook zonder honden.

Een engelse bull erbij is een hondenras die je niet in huis moet nemen als je hem wilt laten 'werken' daar is het geen ras voor. Overwicht heb ik van nature op honden, op een positieve wijze, en de opvoeding is ook bij Odie van nature verlopen. En naar mijn idee en die van andere hondeneigenaren is Odie zeer goed opgevoed.

Ik vraag mij alleen wel af of de bull zich niet te kort gedaan zal voelen met 2 mopsen en of de mopsen dat gevoel anders om niet zullen hebben? Wie heeft ervaring met een engelse bull met andere honden?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Het is uiteraard geheel aan jou..Ik vraag me ook af of een fokker je een puppy mee zal geven, wetende dat je thuis nog 2 niet volwassen honden in huis hebt.
En dat klinkt heel negatief, zo te lezen doen zowel Odie als Aigo het perfect, maar het zijn nog geen volwassen honden.

Ik vraag me af wat je denkt dat eventueel niet goed zal gaan tussen 2 mopsen en een Engelse Bull?
Honden zijn honden, ik denk dat het niet veel uitmaakt welk ras je als 3e hond er bij zal nemen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als ik de fokker was zou ik je geen pup geven, hoe goed je bedoelingen ook zijn. Wij laten niet eerder een pup naar mensen gaan, dan dat de jongste hond in huis, helemaal door de pubertijd is en goed luistert. De pup neemt er dan een voorbeeld aan.
Ik heb het zelf gedaan, 2 pups tegelijk opvoeden en ik vond het niet te doen. Ze hebben elkaar en ze hebben jou helemaal niet nodig. Je bent de vrouw die het vlees snijdt...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sjah persoonlijk zou ik het niet doen.
2 honden opvoeden tot stabiele goed luisterende en vrolijke honden is al een dagtaak en dan nog een pup erbij met een compleet ander karakter.
Nee ik zou dat never nooit niet doen.
Je moet het uiteraard zelf weten maar weet bijna zeker dat elke goede fokker jou geen pup gaat verkopen.
Wil een fokker het wel doen moet je je dus meteen afvragen of het een goede fokker is.

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Ik denk dat mijn vraag hier in ook niet goed begrepen is. Ik vraag mij af wat het psychisch met de 2 verschillende rassen doet mocht ik het besluiten te doen.
Wellicht heeft dat met mijn achtergrond en werk te maken, ik hebwat langer geledenheel erg veel vrijwilligers werkbij de dierenbescherming gedaanen daarhoordebij dat er, in die tijd zo'n 30 jaar geleden, regelmatig honden bij eigenaren verwijderd werden aangezien deze door de verkeerde omgang onhandelbaar en agressief geworden waren. Ik kan honden nu en toen erg goed 'lezen' en heb, altijd met poltie op de achtergrond, behoorlijk wat honden helpen verwijderen om daarna te kijken of er nog resocialisatie met die hond mogelijk was. Dat ging natuurlijk met een aantal mensen alleen deed ik vaak het eerste deel omdat ik honden begrijp en zij mij. Maar ik heb ook goedgezien wat de psychische schade bij de hond vaak was.
Honden zijn daarin flexibel genoeg om die opgelopen schade onder begeleiding te herstellen maar dat gun je enkele hond. Als je van honden houd tenminste.
Ik vraag mij af hoe een bull het zou beleven en of ze, mocht ik het doen alle 3, gelukkig zijn?
Kijk, aan de andere kant zie ik altijd erg weinig baasjes in de regen lopen met hun honden en hoor ik ook regelmatig dat baasjes een hond hebben maar er niet al te veel voor wilen doen. Daarin weet ik van mijzelf dat ik wel veel voor mijn honden over heb, als noodzakelijk is bv oud en nieuw en ik werk, gaat hij ook gewoon mee naar mijn werk en anders kom ik niet. Dat weet mijn baas en ik mag mijn hond nu honden ook mee nemen.
Ik weet dus dat honden het bij mij echt goed hebben, zo als het hoort. Ik zal morgen bij de DA, zij kent mij nu ook al even, ook eens vragen naar haar mening. Belangrijk vind ik in ieder geval om zeer goed alle afwegingen te maken voor een besluit genomen wordt. Mijn honden hebben bv een spaarpot voor het geval er iets met mij gebeurt. Ze hebben een honden stiefmama, welke alleen in actie komt als er iets met mij zou gebeuren en ook de afspraak bij de notaris staat al in mijn agenda.
Dat wil zeggen dat ik zeer goed nadenk over allerlei negatieve gebeurtenissen die helaas zouden kunnen gebeuren voor de hond. Ik ben deels overtuigt erg oud te worden en wil zo lang mogelijk, 15 jaar bij de mopsen, alles doen om ze zo gelukkig en gezond mogelijk in leven te houden.
Mocht ik er een hond bij nemen hoort ook die bij mijn familie en zal een zo gelukkig mogelijk leven, als hond, bij ons hebben.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Waarom zouden ze alle drie dan niet gelukkig zijn ;-)? Ik zie geen problemen, behalve dat ik het nu nog niet zou doen, puur een kwestie van eerst zorgen dat je 2 mopsjes helemaal volwassen zijn.

En dat je goed voor je honden zorgt, ik denk niet dat iemand daar aan twijfelt :-D;-)!! Dat lijkt me allemaal hartstikke duidelijk. Als ik het lees vraag ik me af of het slim is om het nu te doen, meer niet, misschien gaat het bij jou geweldig, 2 pups tegelijk, maar het kan ook heel fout gaan in de zin dat de pup allerlei gedrag gaat kopiëren van Odie of Aigo, hoe lief en goed opgevoed ze ook zijn, en dan zit je met de gebakken peren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse bull pup bij een mopsen pup en mops van 1 jaar?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^