Komen jullie ook zoveel 'agressieve' honden tegen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Katy, ik kan je redenering goed volgen.
Het heeft natuurlijk te maken met hoe de bazen zelf zijn, en daar wringt het schoentje.
Als ik zie hoeveel intolerantie en agressie er is tussen mensen, dan vind ik het niet vreemd dat de honden ook agressiever worden.
Wel of niet aangelijnd, dat laat ik in het midden, maar als je even op het forum zit, dan kom je inderdaad heel veel gevallen van 'intolerantie' tegen.
Er komen net zoals mensen ook meer honden in het straatbeeld, terwijl heel vroeger honden op het erf liepen en erg 'baas en huis' gebonden waren.
Er is volgens mij een soort van normvervaging, terwijl we aan de andere kant steeds agressiever worden.(angst)
Aan je probleem kan ik dus niet direct iets veranderen, als wij al weten waar we mee bezig zijn, en af en toe aan de bel trekken, dan zal de grote chaos nog niet voor morgen zijn... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Komen jullie ook zoveel 'agressieve' honden tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Meestal leer ik vrij snel welke honden het probleem zijn, en daar loop ik dan met een ruime boog omheen. Lees: ik neem een totaal andere route als ik ze zie.

Eentje, een Tibetaanse terriër, die komt gewoon op ons af en begint te bijten. Dobby heeft daardoor al een keer gaatjes in zijn knie gehad en een paar dagen amper kunnen lopen.

En een Flatcoat. Die reageerde gewoon zo extreem op een normale situatie, greep Dobby in zijn nekvel. Gelukkig zat daar een halsband, en de beet was met zoveel kracht dat die halsband kapot is. Dat vind ik abnormaal gedrag. Dat heeft niets met je grenzen stellen te maken.

Maar verder, eigenlijk niet. Zelfs de honden waarvan de baasjes sneller lopen, ze inhalen en bij de halsband pakken (vind ik een stomme actie, maar goed) doen eigenlijk niets. Nu ontmoet Dobby die ook niet, hij loopt er met een boog omheen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Eerder veel onbegrepen en daardoor onzekere honden.

Maar ook wel eens een agressieveling die op een of andere manier altijd direct op mijn reu af gaan.

Het heeft mij heel veel extra werk gekost hem sociaal te houden en nog is het nooit 100% goed gekomen.

Dat verwijt ik echter niet de honden maar de bazen, zij hadden beter moeten weten.

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Tja de bazen... Vandaar weer zoiets. Ik loop met Lobs en Mira door het bos, ze lopen los. Er komt een meneer aan met twee bouviers. Aan meneer zijn houding zie ik al dat hij het niet vertrouwd (zijn eigen honden dan dus). De ene bouvier loopt rustig voorbij en de andere rent op Lobs af om met hem te spelen. En ja hij gromde een beetje, maar echt niets aan de hand. Ik riep Lobs bij me en die meneer begint te schelden tegen die hond en hem met de riem te slaan :'( :'( Ik ben doorgelopen, met heel veel medelijden voor de hond. Zielig als je als hond zo'n baas treft.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Hmm nee eerlijk gezegd heb ik daar helemaal geen last van hier.

Maar Daddy ziet er ook niet zo vriendelijk uit en mensen denken meteen dat hij bijt/aanvalt noem maar op.
Hij kan altijd heel lomp in een keer op een andere hond afstormen, ook op kleintjes.
Maar dat is gewoon zijn manier van benaderen schijnbaar.. heel gek.

Maar hij komt dus als een idioot op die hondjes afgestormd en die eigenaar schrikken zich dood en dat snap ik ook wel, maar het enige wat hij dan doet is gaan ruiken en vervolgens uitdagen om te spelen!

Maar ik riem hem tegenwoordig aan als ik mensen tegen kom met kleine hondjes, of mensen waarvan ik de hond niet ken.

Ik vertel de mensen ook altijd dat als mijn hond echt werkelijk aan zou vallen en zou bijten dat ik hem dan echt niet los zou laten en ook geen andere honden op ga zoeken. :-)

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Toch is dat ook onprettig hoor, als hij zo op een ander hondje afrent. Het is wel geen volledige aanval maar het kan wel heel ongewenst zijn en een trigger zijn voor een gevecht. Het is binnen het hondengedrag ook geen normaal beleefd gedrag.

honden page profiel Julie & Yucca <3Julie & Yucca <3

honden foto van Julie & Yucca <3

" Honden die aan de lijn lopen moet je niet aan elkaar laten snuffelen.. "


Dat vind ik niet juist. Mijn hondjes zijn alle 2 superlieve schatten, en het is niet omdat ze aan de lijn lopen dat ze daarom agressief uithalen als er een ander hondje voorbij komt. Ik laat mijn honden vooral aan de lijn uit veiligheidsredenen(auto's, wilde diertjes, interesse in een andere hond, kat, ..).

Je zal vanzelf wel merken of het baasje van het andere hondje in de buurt het zal toelaten of niet dat er gesnuffeld mag worden.

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Het hangt echt van de situatie af, waarbij het aan de begeleiders van de honden is om goed lichaamstaal te lezen en verantwoordelijkheid te nemen. Ik denk dat ongeveer een 10 % van de mensen vrij goed de lichaamstaal van honden kan lezen, en ik ben bang dat ik dan nog optimistisch ben. Dus kijk ook naar de hond van de ander, en let op signalen zoals staren, verstijven, borstelen, staart en oren naar voren en omhoog etc.

Ik heb wel eens de neiging om bij een hondeneigenaar te demonstreren wat hun hond eigenlijk doet, door heel agressief en uitdagend op iemand af te lopen. Dan hoef je iemand totaal niet aan te raken, toch is het agressie en vervelend.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Ja honden die aangelijnd zijn kunnen wel degelijk snuffelen zonder vechten meestal.

Maar het is maar net welke of wat voor soort hond je tegen komt.
Meestal merk je van te voren al spanning, als dat het geval is loop ik altijd weg.

Maar mijn hond kan altijd snuffelen aan de lijn, als er iets gebeurt zal het niet aan hem liggen.
Maar eigenlijk loopt hij altijd los en als hij wel vast is is dat omdat ik een klein hondje tegen kom die bang is van hem dus dan mag hij daar toch niet bij de buurt komen van mij haha anders rent dat arme ding bang weg.

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

Als Beer aan de lijn zit wil hij altijd op kleine hondjes af. Los is die interesse zo goed als weg. Op het strand (hondenstrand) geeft hij vrij weinig om andere honden. Ja rondjes rennen en aandacht vragen bij baasjes daar is hij een kei in.

Ik wil echter geen gesnuffel als hij aan de lijn zit. Ik werk er hard aan om zijn gedrag om te buigen, erg lastig als ik weer eens zo'n hond tegenkom die los loopt waar het niet mag. Ik word er echt doodmoe van iedere keer. En is het geen hond die losloopt dan is het wel die bejaarde die ik iedere keer verzoek om door te lopen. "Ja maar, ze kennen elkaar," jaja, als Beer 1 stap voorbij die hond wil doen hangt die JR zowat in zijn manen. Of nog leuker, als je aan het fietsen bent en er loopt een hond los. Meneer gaat dan doodleuk op zijn kont zitten want die weet ook, die hond komt toch wel. Verder loopt er hier een kind rond met een Frans bulletje die Beer eng vindt en bang is dat Beer bijt? Tuurlijk is Beer een stukje groter, maar ik laat Beer zitten. Vervolgens blijft dat kind staan en begin ik me te irriteren. Ik geef nog een seintje dat hij aan de buitenkant kan langslopen, maar nee gewoon over het gras gaan. Je ziet zo dat het geen slim idee is dat het kind de hond uitlaat, maar goed.

Over agressief gedrag gesproken. Van het weekend waren er Oranjefeesten op het dorp. Wij liepen met Beer door de mensenmassa, waardoor ik een herder te laat opmerkte. We konden eigenlijk nergens heen, behalve vlak erlangs. Opeens viel de herder uit. Aan de slipketting te zien en de reactie van het baasje gebeurde dit wel vaker. Ik heb toen een paar mensen opzij geduwd zodat we over de stoep konden lopen en met een grote boog er omheen.

De dag erna zat ik te zappen en zag CM een uitspraak doen over dat onzekere honden worden gecorrigeerd door een roedel. In artikelen zie ik dat ook wel eens terugkomen. Maar het leek mij sterk dat die herder Beer wilde corrigeren omdat hij zich in de mensenmassa niet op zijn gemak voelde toch?

Voor de rest valt het mee met agressief gedrag. Er loopt hier wel een meneer rond met een rottweiler die wat probleempjes heeft volgens mij. Maar die meneer is erg oplettend en weet hoe hij met zijn hond moet omgaan. Oh en op vakantie miste Beer ineens een pluk haar omdat een klein hondje plots ergens vandaan kwam en uitviel. Hij is normaal gek op kleine hondjes, maar die middag had hij zoiets van bekijk het allemaal maar even.

Beer heeft eigenlijk bij ons nog nooit agressief gedrag vertoont naar andere honden. De pup van mijn zus krijgt wel eens een corrigerende grom als ze samen aan de lijn lopen. Maar die blijft dan ook happen en na 3 kwartier is hij dat wel eens zat.



honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

agressief= vaak angstig onzeker.
Hoe goed je ook je best doet met een hond, dan nog kan het zijn dat hij aan de lijn dit gedrag gaat vertonen.
Honden aan de lijn die elkaar onmoeten is vragen om problemen, je mag eerder heel veel geluk hebben als je een hond hebt die daarmee om kan gaan.

Ik zie hier in de buurt veel 'achtertuinhonden' die een keer per maand uitgelaten worden. Of ze laten hun baas uit dat kan ook. In ieder geval zitten er nogal wat probleemgevaallen tussen, Fedor pikt ze er zo uit.Zo bijvoorbeeld een oudere man met militeire pet, die een Duitse Herder aan de slipketting heeft en een grote rijzweep bij zich heeft. ik kwam hem een keer tegen en kon niet meer omdraaien, ineens stond hij om de hoek. De Herder kreeg meteen al een tik op de neus omdat hij naar Fedor keek. Ik had de grootste moeite ook met Fedor op dat moment, omdat die hond zoveel angst-signalen liet zien, maar niet in staat was om normaal beleefd hondengedrag te laten zien. Ogenschijnlijk was de herder perfect onder controle. Ik loop een straatje om als ik ze tegen kom. Vaak zijn dan honden waar ik als baas niet veel aan zie, maar Fedor ruikt het wel. Er zijn daarentegen ook een hoop keffertjes, hoop geblaat, maar stelt niks voor, en daar hebben we dan ook geen last van. dat doet ons niet zoveel.

Dus ja, wat zijn nu de 'agressieve' honden? de blaffers (denk ik niet) of die met dwang onder controle worden gehouden?

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

ik moet eerlijk zeggen dat als er een hond bij Guus in de buurt komt dat hij dan begint te grommen en blaffen,maar dit komt door zijn onzekerheid,sinds hij is aangevallen doet hij dit

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Ik denk niet dat agressief vaak onzeker is hoor.

Tegenwoordig zijn sommige honden of rassen gewoon echt agressief en deinzen nergens voor terug.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ik denk niet dat agressief vaak onzeker is hoor.

Tegenwoordig zijn sommige honden of rassen gewoon echt agressief en deinzen nergens voor terug. "


En waar haal je dat vandaan dan?

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Waar ik dat vandaan haal?

Weet niet of je een tijdje terug op TV reportage had gekeken.
Maar die honden worden gewoon opgenaaid om agressief te zijn.

Bij sommige rassan zit het er gewoon in gefokt. ;-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Nee, hier geen last van agressieve honden, hier is de regel niet spelen aan de lijn en doorlopen dat doen alle honden bezitter. En als we een praatje maken liggen de honden gewoon op de grond.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dat zijn niet rashonden met een stamboom! Die rassen moeten de MAG test gedaan hebben en die fokkers proberen juist van die problemen af te komen!

Daarbij wat iemand verder met hun hond doet valt niet te controleren.
En veel van die honden komen ook nog eens uit pret nestjes.

Dus om dat nu op de rashonden af te schuiven gaat een beetje ver.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Agressiviteit zit niet in een ras, de mate waarin zij tollereren wel.

Agressiviteit wordt gecreeerd door mensen en zit niet gefokt in een bepaald ras. Als je goed je best doet krijg je iedere hond agressief. Kwestie van belonen en stimuleren.

Maar uiteraard is mijn nieuwschierigheid gewekt. In welk ras is er dan agressiviteit ingefokt volgens jou?

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

Mijn vriend is vroeger gebeten door een Golden Retriever. Die werd dagelijks door kinderen met steentjes bekogeld. Hij blafte namelijk de hele boel bij elkaar, hij leefde in de achtertuin. Als ik mijn schoonouders moet geloven vlogen er hele fietsen over de schutting omdat de buurtbewoners gek werden van het geblaf.

Mijn vriend was plantjes aan het planten met de buurman voor een heitje voor een karweitje of zoiets en hap. Toen mocht hij even naar het ziekenhuis voor een paar hechtingen.

Als honden blaffen denk ik onzekerheid maar het meteen uitvallen, zoals die herder deed vind ik toch een tikkeltje erger dan angstig onzeker.

honden page profiel Suzanne slagerSuzanne slager

honden foto van Suzanne slager


ijn dochter woont in Rumst België en ze kan inderdaad haar hond niet los laten, staat een dikke bekeuring op.
en dan mijn hond, als een pup wild om hem heen springt word hij boos, dan word er flink gegromd en corrigeerd hij de pup is niet altijd leuk om te zien, maar als het goed is luisterd de pup en is het over

honden page profiel Chantal, Ajay & BanditChantal, Ajay & Bandit

honden foto van Chantal, Ajay & Bandit

Hier ook veel pittige honden in de buurt...
Erg jammer want die van mij zijn juist super sociaal!
Anders hadden ze mooi samen kunnen spelen!
Helaas lopen mensen sowieso al met een boog om ons heen :(
Terwijl onze mannen denk ik liever en socialer zijn dan vele andere honden..

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Als je van antwerpen komt dan weet je toch dat er op Linkeroever een groot losloopgebied is. Grote hondenweides ook in Edegem , Wilrijk en over de ring in Berchem...

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Je hond laten loslopen zonder hem onder appel te hebben vind ik trouwens ook niet zo...alles. Schul in andermans schoenen schuiven is makkelijk. Ik zou men hond enkel loslaten als ik weet dat ik erop kan vertrouwen dat hij in een rechte lijn naar mij komt als ik hem roep.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

"
Komen jullie ook zoveel agressieve of boze honden tegen? Of woon ik per toeval in een buurt met slecht opgevoede honden...

groetjes! "


Nou.......zijn meer mensen met dit gedrag wat ik tegenkom.
..
Euuh..
Wel toevallig dat er ook zoveel honden zijn die zich zo gedragen.
Zou het iets met elkaar.....!? O-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik heb eigenlijk niet zo heel veel last van ''aggressieve honden''. Ik heb zelf ook uitlaathonden waarvan de meeste heel onzeker zijn. Vooral Zaza durft niet bij andere honden in de buurt te komen, dat doe ik dan ook niet.
Roxy borsteld, blaft, trekt haar lip op en heeft haar staart hoog. Laat ik haar los? Ja. Dit om de simpele reden dat ik weet dat Roxy bluft en zij pas 1 keer bij een gevecht betrokken is geweest.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Hier valt het mee en zijn de honden op het losloopveld over het algemeen erg sociaal.
Er zitten er helaas ook een aantal tussen waarbij ik Sandy gelijk aan de lijn doe.
Ze is zelf super sociaal, maar ook overenthousiast en daar is niet elke hond van gediend.
Dit is van de zomer misgegaan met een herder, ze heeft twee weken met een blauwe plek boven
haar oog rondgelopen. Onze trainster heeft ons er ook voor gewaarschuwd, het is een ongelovelijke pretletter die met alles en iedereen vrienden wil zijn, maar dit kan niet altijd.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Mijn excuses dat ik niet veel terug reageer, maar ik heb niet de mogelijkheid om elke dag mijn pc te checken jammer genoeg :'(

Bedankt voor alle reacties! ik onthoud dat er nog veel baasjes zijn die te weinig het gedrag van hun hond begrijpen, dat komt hier uit veel reacties naar boven!

Ik vind het gewoon jammer... ik vind het super als honden zich amuseren, en kunnen spelen met elkaar... en ik vind het jammer dat ik bij elke stap rond moet kijken 'of er geen hond' aan komt. En dat ik niet kan vertrouwen op alle 'losse' honden.

Overigens lukt dat bij mijn puppy prima hoor. ik heb hem van de dag dat hij bij mij was (8 weken) gewoon los laten wandelen op veilig gebied (niet langs de straten maar in natuurgebieden). Hij gaat nu naar de 16 weken en we oefenen er erg veel op... hij is gewoon super!

Gisteren maakte ik nog mee.... er kwam een grote hond aan (iets tussen zwarte labrador en groenendaler) dan roep ik Lupi bij mij. Hij doet dat echt goed! Komt vrij snel af, komt voor mij zitten voor zijn snoepje en dan beloon ik hem... nu deed ik dat ook, ging probleemloos.... maar het baasje van de andere hond bleef maar roepen naar de zijne... die hond keek nog niet eens om en kwam op Lupi afgestormd... hij was erg braaf, ze speelden goed en heb Lupi dan ook terug losgelaten, maar ik was wel fier op mijn kleine puppy! beter luisteren dan sommige volwassenen hihihi


groetjes!

corine (Gast)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Luca gaat niet los, omdat hij niet snel genoeg bij me komt. Heel jammer!
Het eerste wat om mijn lijstje staat om perfect te trainen is dus kom hier :-)

we wonen ook in België. Liggen er bij jou in de buurt geen veldwegels waar gemotoriseerd vervoer niet is toegelaten... weinig kans op een boete O-)

honden page profiel Gerrit VermeulenGerrit Vermeulen

honden foto van Gerrit Vermeulen

Waar ik woon mogen honden vrij ver los lopen in het bos. Mijn vorige hond is daar aangevallen door een pittbull. Haar poot was kapot en dat koste dus geld €65,=). De eigenaar van de pitbull zei dat hij de hond aan het trainen was om te vechten, mijn reactie was dat hij een paar hersencellen miste, honden zijn leuk gezelschap, maar vechten als sport hoort daar niet bij. Na het incident was de man verdwenen, dus zelf de rekening betaald. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Komen jullie ook zoveel 'agressieve' honden tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Dom dom vrouwtje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^