Hoe te handelen in een gevecht waarbij mij hond niet los laat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra


Gister werd Vito aangevallen door een kleiner hondje ( aanvallen is mischien een groot woord ,het kleine hondje deed lelijk tegen vito en ze waren beide los .
Vito liep in eerste instantie door maar hij kwam toch weer terug , en openeens pakt hij het hondje flink in zijn nek en schud en houd vast .. het baasje natuurlijk in paniek en begint flink te schoppen , Vito gaf geen kick en bleef het hondje vast houden en liep zelfs met de hond in zijn bek weg om het schoppen te ontwijken ..ik had inmiddels Vito vast bij zijn nek maar liet niet los ook niet op het comando LOS ..ik heb toen zijn neus dicht gehoudne en uit eindelijk kreeg ik zijn bek open ..het hondje was los en liep gelijk weer zijn tuin in ..het baasje ging snel kijken het hondje had kleine wondjes en verder gelukkig NIKS!! en na 5 min stond het hondje al weer te blaffen .

Vito is nu ander half jaar en ik heb dit 3 keer mee gemaakt .. 1 keer een holandse herder die hield hij ook vast bij zijn keel ( de hond had gelukkig ook niks) 1 keer bij een staffort die had gelukkig ook niks .. maar ik vind het dood eng ..vito veranderd in een wilde hond ..ik heb dan geen contact meer met hem ..ik weet dat ik het natuurlijk moet voorkomen en dat lukt me ook vaak omdat ik dan aan vito zijn gedrag ziet dat hij de andere hond niet moet dan roep ik hem op tijd terug . en 3 keer ben ik te laat geweest . en nu is mijn vraag wat kan ik het beste doen als Vito weer vast heeft en niet los laat ???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe te handelen in een gevecht waarbij mij hond niet los laat " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Als ik jou verhaal goed begrijp loopt je hond los?

Als dat het geval is en hij heet al eerder andere honden gegrepen, waarbij je dus niet op tijd hebt kunnen ingrijpen.. vraag ik me af of het niet beter is als je de hond aan de lijn houdt.. dan kun je het voor de toekomst voorkomen..

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Wat dacht je van geen enkel risico meer nemen en hem dus niet meer los laten lopen? En eventueel een muilkorf aanschaffen?
Dat hij corrigeerd als een andere hond 'lelijk' tegen hem doet, oké.... Maar dit is geen corrigeren en gaat veel te ver!
Ik zou een goede gedrgastherapeut inschakelen om te zien waar het vandaan komt en of eraan gewerkt kan worden en voorlopig niet meer loslaten en zo nodig muilkorven.
Ik begrijp dat dat niet leuk is en best heftig, maar dit kun je andere mensen en honden niet aandoen.
Oké, de honden hadden geen lichamelijke schade gelukkig, maar wat denk je van geestelijk???
Ik heb het zelf meegemaakt met mijn reu (die was slachtoffer van een herder) en nu, bijna 3 jaar later!!!, deal ik nog elke dag met de gevolgen hiervan!

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Ik ben het met Dominique eens dat het te ver gaat, dit is geen corrigeren meer maar gaat net wat verder.

Verder ben ik het niet helemaal eens met bovenstaande..

Het is 3 keer gebeurt, alle 3 de honden hebben er lichamelijk niks aan overgehouden.. Als dat hondje waar het nu over gaat meteen alweer blaffend eraan komt heeft die er ook niks van geleerd..
Dan al meteen een muilkorf aanschaffen? Dat is wel erg overdreven..

Wel zou ik mijn ogen nog beter open houden en altijd proberen te voorkomen.
Ook zou ik wel een gedragstherapeut inschakelen om te kijken waar dit gedrag vandaan komt en hoe je dit kan oplossen mocht het weer voorkomen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als het kleine hondje geschud is heeft ie veel meer schade onderhuids dan alleen de kleine gaatjes aan de buitenkant.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Een goeie gedragsdeskundige is wel aan de orde. Ik zie echter wel pluspuntjes dat de honden geen schade hebben. Dit betekend dat je hond wel weet wat de bijtrem is.
Gelukkig, anders zouden de andere hondjes het niet zonder kleerscheuren overleefd hebben.

Waar woon je? Misschien kunnen we iemand aanraden :-)

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Wat dacht je van je hond aan de riem te houden? Je laat toch een hond die dit al meerdere keren heeft gedaan niet los lopen?
Ik weet namelijk wat het is als je hond het slachtoffer van een bijtincident is, en ik kan je verzekeren dat dat absoluut niet leuk is!
Dus neem je verantwoordelijkheid als hondenbezitter, en hou hem vast!!

Ilja (Gast)

Ga naar een goed hondenschool en leer je hond handelen..
Je bent geen baas over je hond..
Maar ook zeker de baas van de andere hond moet zich eens flink achter de oren krabbelen wat zijn hond uitlokt met zijn/haar grote blufpoker gedrag hij speelt met zijn/haar leven ..

Het schudden van de prooi is een uiting van een natuurlijk gdrag DOODschudden..

Lijn je hond aan de volgende keer als je zo'n kleine hond met grootheidswaanzin tegenkomt..

Zoek een goede hondschool en leer dat jouw hond dit soort gedrag van andere honden negeert door de aandacht op jezelf te te trainen met kaasjes/visjes alles waar de hond van uit zijn dak gaat..

Waar twee kijven zijn er twee schuld..
Ook al was de kleine hond de reden tot handelen van jouw hond..

Ik zou NIET met een nmuilkorf gaan werken dit maakt de hond juist onzeker..
Maar hard aan het werk moet je wel..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Mijn mond valt open! Je hebt dit al drie keer meegemaakt en je hond loopt nog steeds los? Ik begrijp daar geen snars van. Zoek een gt en laat je hond voorlopig niet meer los waar andere honden zijn.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

@wendiej: ik heb niet gezegd dat ze een muilkorf MOET aanschaffen, maar het is wellicht een idee om erger te voorkomen.
Daarnaast vind ik de zin: 'Als dat hondje waar het nu over gaat meteen alweer blaffend eraan komt heeft die er ook niks van geleerd..' echt nergens op slaan. Je weet niet wat er misschien eerder al is gebeurt met dat hondje of waarom hij zo reageerd. Mijn hond valt uit naar andere honden doordat hij gegrepen is.
Ik begrijp ook niet wat je bedoelt met dat het hondje niets 'geleerd' zou hebben. Dit is volgens mij geen normaal hondengedrag of normale hondentaal dus wat zou die geleerd moeten hebben?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Zoek een goede GT,1 die niet werkt met dat alles valt onder dominant gedrag,maar 1 die echt kijkt naar jouw hond en ook jullie relatie.

Ik krijg bij een hond die bijt /schud en vasthoudt meer het idee dat het een gestreste hond is,een hond die lekker in zijn vel zit,negeerd blaffen en uitvallende hondje,loopt idd weg.
Maar in dit geval neemt hij het onzekere gedrag van het uitvallende hondje over,dat zegt iets over je honds "toestand".

Zoek echt een goede GT,1 die werkt met positief trainen en als het even kan met Kalmerende Signalen.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

@ Sandra: hoe zou je zelf reageren moest een vreemde hond dat met de jouwe doen?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Neus dicht knijpen kan goed helpen,anders nog je arm om zijn nek en licht bedwelmen. Mocht je een flesje water bij je hebben dan kan dat ook nog werken.
Achterpoten vanaf de knie pakken en optillen dan verliest hij veel van zijn kracht en dat kan hem verrassen en dan laat hij ook los.
Schoppen en slaan werkt idd niet echt.

honden page profiel AnmacknesAnmacknes 3 doggies

honden foto van Anmacknes

Rustig blijven en goed opletten, in alle situaties, je hebt een grote sterke hond, en deze loopt los, in losloopgebied neem ik aan, net als de andere honden?
Let op de hondentaal, van te voren kun je het zien aankomen, als hij word uitgedaagd maakt hij van te voren al signalen naar de andere hond,door een grom of z,n kop afwenden, dan moet je hem bij je roepen en weglopen, hem aanlijnen, en de andere kant op. Want laten we niet vergeten dat honden ook tot ellende toe getergd kunnen worden, we denken dan vaak ach wat zijn ze lief aan het spelen, maar het is soms ook anders.
Als de situatie daar dan is dat jou hond de ander pakt, met andere woorden, wie niet horen wil, moet maar voelen, krijgt hij ook vaak de schuld, en word hij betiteld als onbetrouwbaar, wat meestal niet zo is.

Geen muilkorf,maar goed opletten, hij heeft gehandeld, aan jou nu de taak om dat voor te zijn, want jij bent de baas en jij bepaald of er gevochten moet worden, wat dus niet moet. Ga wat artikelen lezen over dit onderwerp en vooral niet onzeker worden, want dat voeld je hond aan, vandaar ook deze akties.

Ik wens je veel succes, het komt echt wel goed, kijk en observeer dan worden jullie een mooi team.
Groet An

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Anja, blijkbaar leest ze de hondentaal niet goed genoeg. Ik vind het dus ook gevaarlijk om zo'n advies te geven, als jij doet.
De hond schudt al, wat bij mij gelijk staat aan het vermoorden. Het is nu nog goed afgelopen maar je kunt er op wachten tot het een keer goed fout gaat.

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Is mischien niet goed te praten.
Maar hij gaat dus absoluut niet voor de kill, en blijft dus eigenlijk zelfs rustig (als je kijkt wat hij had kunnen doen op het moment dat hij het hondje beet had.
Als ik het zo lees veranderd Vito niet in een soort wilde doorgeslagen hond, dan hadden er waarschijnljk al 3 echte slachtoffers gevallen.

Ik zou persoonlijk niet wachten tot er slachtoffers gaan vallen
Dus je wat moet gaan doen met z'n gedrag,natuurlijk.
Een gedragsdeskundige ziet de dingen op zo'n moment toch met andere ogen.







honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Ik ben wel heel benieuwd wat de situaties zijn geweest met de andere twee honden die door deze hond gepakt zijn.... Omdat het dus al 3 keer is gebeurt vraag ik me af of het komt door het uitdagen van de andere hond of dat er gewoon iets niet klopt....

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Je hond absoluut aan de lijn houden . Je hond pikt het niet als er naar hem geblaft wordt.
Het risico is te groot.
De neus dicht knijpen heeft geen zin hij ademt langs de wangen.
Als hij echt niet los laat, boven de neus pakken en zijn eigen wang naar binnen vouwen.Is best wel gemeen maar je kan niet blijven schoppen tot hij los laat.Beter hou de hond bij je.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Een hond die terug loopt om de andere hond te gaan schudden kun je m.i. beter niet meer los laten lopen.

Ook al werd jouw hond uitgedaagd. Als hij volgende keer een kleine hond schud en deze blijft dood (wat niet denkbeeldig is!) dan wordt je hond in beslag genomen en na de MAG test ongetwijfeld ingeslapen. Ik denk niet dat je daar op zit te wachten toch?

Weet niet of je cursussen met je hond hebt gelopen? Zo niet zou ik daar maar eens mee beginnen en ook het advies om een GT naar je hond te laten kijken vind ik heel zinvol. ;-)

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

" Is mischien niet goed te praten.
Maar hij gaat dus absoluut niet voor de kill, en blijft dus eigenlijk zelfs rustig (als je kijkt wat hij had kunnen doen op het moment dat hij het hondje beet had.
Als ik het zo lees veranderd Vito niet in een soort wilde doorgeslagen hond, dan hadden er waarschijnljk al 3 echte slachtoffers gevallen.

Ik zou persoonlijk niet wachten tot er slachtoffers gaan vallen
Dus je wat moet gaan doen met z'n gedrag,natuurlijk.
Een gedragsdeskundige ziet de dingen op zo'n moment toch met andere ogen.


Ik vraag me af waar je dit op basseerd. Voor zover ik kan lezen, weten we alleen dat het laatste hondje 'uitgedaagd' heeft... Wat de andere situaties zijn geweest weten we niet en da's wel belangrijk om tot deze conclusie te komen denk ik....

Wat het ook is, en waarom hij dit ook doet, je hebt in deze situatie duidelijk je hond niet voldoende onder controle. En dat betekend dus aangelijnd houden. Er gebeuren al genoeg ongelukken...




"

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Oeps dat ging niet helemaal goed.... O-)

(mn eigen bericht staat onderin het citaat)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Goh ik vraag me echt af waarom mensen hun hond laten loslopen als ze andere honden durven grijpen 'zelfs al bijt hij niet écht'. Ooit al bij stilgestaan dat én hond én baasje hiervan een trauma oplopen?
Rustig wandelen is bij mij gelijk geworden aan constant rondkijken of er geen loslopende hond de mijne wil aanvliegen én constant mijn hond moeten geruststellen als hij een andere hond ziet, hij hangt dan in de lijn te blaffen. Wandelen is dan constant uitkijken én de wandelweg checken op (agressieve) honden om iedere extra stress te ontwijken.
Mijn suggestie: hou je hond aan de leiband! Je verpest het anders voor een heleboel mensen!

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

@luca: heel goed gezegd!

Mensen vergeten wat het mentaal met zowel hond als baas doet. Dat word vreselijk onderschat!
Ook ik kan niet echt 'relaxed' meer wandelen zoals voor de aanval. En dat zal ook nooit meer zo worden denk ik.
We werken hier hard aan, zowel ikzelf, als met Joey, maar het vertrouwen is beschadigt....
Het gaat steeds iets beter, maar daar zijn we dan ook al 3 jaar mee bezig....

honden page profiel Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara*** 3 doggies

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ben het eens met een aantal eerdere reactie's.

De hond niet meer loslaten totdat jij hem zo getraind hebt dat hij dit niet meer doet.

Ik vindt het echt onbegrijpelijk dat je je hond namelijk nog gewoon loslaat.

Mijn herder is heel vaak gegrepen door andere honden met gevolg dat mijn hond ook uitvalt naar andere honden en dat neem ik de baasjes van de honden die mijn hond gegrepen hebben niet in dank af.

Doordat mijn herder verschillende keren gegrepen is reageerd hij nu ook heftiger op bepaalde honden en heeft hij helaas ook 1 x een hond gegrepen en geschud. Na dit incident heb ik hem heel lang niet meer los gehad. Ik ben eerst samen met onze trainer enorm gaan trainen met Storm en de hond die hij gegrepen had (dit om deze hond ook weer te leren dat hij niet bang hoeft te wezen voor herders ofzo). Na een lange weg met hem afgelegd te hebben kan hij nu weer lekker los omdat hij voor mij kiest in plaats van naar de (uitdagende) hond te gaan. Ik ben nu 100% zeker dat ik hem onder controle heb, maar als jouw hond dan mijn hond zou tegen komen en mijn hond zou grijpen ben ik weer heel wat stappen terug met Storm. En dat is iets waar je rekening mee hoort te houden vindt ik, beetje aan elkaar denken want dat gebeurdt al zo weinig.

Dus mijn advies is eerst je hond trainen en zorgen dat dit niet meer kan gebeuren

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Sluit me helemaal aan bij Luca!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

weet je mensen

even een tip voor sommigen van jullie : ]

ik heb al geen eens zin meer om verder te lezen zoals jullie reageren ( dit geld niet voor iedereen)

maar jullie vallen mensen aan . die met een vraag op het forum komen .

waarom laat ik me hond in godsnaam nog Los .. dat zal ik jullie vertellen omdat hij erg leuk kan spelen met anderen honden .. niet zomaar honden aan valt .. ik het 9 van de 10 keer aan ziet komen . en hem terug roept en dan komt hij gelijk ook als een andere hond lelijk tegen hem doen en ik zie het op tijd dan heb ik hem onder Controle!! Maar helaas ging het gister mis DOOR ME EIGEN FOUT ..het was een klein steegje ..daar mochten beide honden niet los ..we hadden ze allbei los .en vito liep te ver voor me uit want ik liep te kletsen Dus heel fout van MIJ!!!

met de hollandse herder (dat vrouwtje van deze hond zit hier ook op het forum) was ook op een los loop gebied ..beide waren een tikkeleltje dominant de uitstraling en dat ging sneller als wij konden handelen .

met de staffort ging het om een tak die ze beide wilde hebben het was donker dus ook dat zagen we te laat .. deze incidenten zullen mij niet meer over komen want van fouten leer je ..en toch wil ik dus voor de zekerheid weten wat je moet doen als Vito wel vast heeft!!!

verder word er hier gezegd dat ik waarschijnlijk honden niet kan lezen .. ik zal jullie eens wat zeggen ik heb zo veel gelezen over kalmerende signalen ook van turid ,, filmpjes gekeken, curussen gedaan enz enz dat ik zelfs bang ben dat ik iets te veel gelezen heb . en als je dan ziet mensen die een hond nemen en volgen hun gevoel is er niks aan de hand ..ik wil het waarschijnlijk te perfect doen!!

nu weer een andere vraag . ik heb vaak gehood dat nelis verhoeven erg goed is .. en mischien is het inderdaad wel goed als hij even mee kijkt naar vito en mij ..want ik twijfel namelijk of vito dominant is of juist onzeker is . dus ik sta zeker open voor tips ,info enz enz .

maar mensen aub regaeer niet gelijk zo ..of dat de schrijver ontzettend dom is enz enz
ik kan gelukkig wle wat hebben en zie ook de berichten waar ik wel iets ana heb . maar er zijn mensen die hier door weg blijven en dat zou jammer zijn want je kan hier veel leren .

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

weet je mensen

even een tip voor sommigen van jullie : ]

ik heb al geen eens zin meer om verder te lezen zoals jullie reageren ( dit geld niet voor iedereen)

maar jullie vallen mensen aan . die met een vraag op het forum komen .

waarom laat ik me hond in godsnaam nog Los .. dat zal ik jullie vertellen omdat hij erg leuk kan spelen met anderen honden .. niet zomaar honden aan valt .. ik het 9 van de 10 keer aan ziet komen . en hem terug roept en dan komt hij gelijk ook als een andere hond lelijk tegen hem doen en ik zie het op tijd dan heb ik hem onder Controle!! Maar helaas ging het gister mis DOOR ME EIGEN FOUT ..het was een klein steegje ..daar mochten beide honden niet los ..we hadden ze allbei los .en vito liep te ver voor me uit want ik liep te kletsen Dus heel fout van MIJ!!!

met de hollandse herder (dat vrouwtje van deze hond zit hier ook op het forum) was ook op een los loop gebied ..beide waren een tikkeleltje dominant de uitstraling en dat ging sneller als wij konden handelen .

met de staffort ging het om een tak die ze beide wilde hebben het was donker dus ook dat zagen we te laat .. deze incidenten zullen mij niet meer over komen want van fouten leer je ..en toch wil ik dus voor de zekerheid weten wat je moet doen als Vito wel vast heeft!!!

verder word er hier gezegd dat ik waarschijnlijk honden niet kan lezen .. ik zal jullie eens wat zeggen ik heb zo veel gelezen over kalmerende signalen ook van turid ,, filmpjes gekeken, curussen gedaan enz enz dat ik zelfs bang ben dat ik iets te veel gelezen heb . en als je dan ziet mensen die een hond nemen en volgen hun gevoel is er niks aan de hand ..ik wil het waarschijnlijk te perfect doen!!

nu weer een andere vraag . ik heb vaak gehood dat nelis verhoeven erg goed is .. en mischien is het inderdaad wel goed als hij even mee kijkt naar vito en mij ..want ik twijfel namelijk of vito dominant is of juist onzeker is . dus ik sta zeker open voor tips ,info enz enz .

maar mensen aub regaeer niet gelijk zo ..of dat de schrijver ontzettend dom is enz enz
ik kan gelukkig wle wat hebben en zie ook de berichten waar ik wel iets ana heb . maar er zijn mensen die hier door weg blijven en dat zou jammer zijn want je kan hier veel leren .

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

In mijn (mischien onkundige ) gedachte heeft de hond 3 keer gecorrigeerd (in zijn optiek).
Dat de hond daar een veel te hoog energienivo (schudden)voor gebruikt, okee, ben ik het mee eens.
En dat ze gewoon snel een gedragsdeskundige in moet schakelen, ook prima.

Maar het absoluut niet meer loslaten, mischien zelfs muilkorven, dat lijkt mij echt veel te ver gaan om dat als advies te geven hier (aangezien...inderdaad...er niemand hier bij de conflicten is geweest)

Vind het dus een groot verschil of een hond (te zwaar)corrigeerd,of dat een hond helemaal blind wordt en een tegenstander wil gaan slopen..




honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Schakel een goede GT in en tot die tijd maar even vasthouden....
Dit is geen normaal gedrag van een hond, dit gaat verder dan gewoon corrigeren. Een GT kan daarom een uitkomst zijn.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

" weet je mensen

even een tip voor sommigen van jullie : ]

ik heb al geen eens zin meer om verder te lezen zoals jullie reageren ( dit geld niet voor iedereen)

maar jullie vallen mensen aan . die met een vraag op het forum komen .

waarom laat ik me hond in godsnaam nog Los .. dat zal ik jullie vertellen omdat hij erg leuk kan spelen met anderen honden .. niet zomaar honden aan valt .. ik het 9 van de 10 keer aan ziet komen . en hem terug roept en dan komt hij gelijk ook als een andere hond lelijk tegen hem doen en ik zie het op tijd dan heb ik hem onder Controle!! Maar helaas ging het gister mis DOOR ME EIGEN FOUT ..het was een klein steegje ..daar mochten beide honden niet los ..we hadden ze allbei los .en vito liep te ver voor me uit want ik liep te kletsen Dus heel fout van MIJ!!!

met de hollandse herder (dat vrouwtje van deze hond zit hier ook op het forum) was ook op een los loop gebied ..beide waren een tikkeleltje dominant de uitstraling en dat ging sneller als wij konden handelen .

met de staffort ging het om een tak die ze beide wilde hebben het was donker dus ook dat zagen we te laat .. deze incidenten zullen mij niet meer over komen want van fouten leer je ..en toch wil ik dus voor de zekerheid weten wat je moet doen als Vito wel vast heeft!!!

verder word er hier gezegd dat ik waarschijnlijk honden niet kan lezen .. ik zal jullie eens wat zeggen ik heb zo veel gelezen over kalmerende signalen ook van turid ,, filmpjes gekeken, curussen gedaan enz enz dat ik zelfs bang ben dat ik iets te veel gelezen heb . en als je dan ziet mensen die een hond nemen en volgen hun gevoel is er niks aan de hand ..ik wil het waarschijnlijk te perfect doen!!

nu weer een andere vraag . ik heb vaak gehood dat nelis verhoeven erg goed is .. en mischien is het inderdaad wel goed als hij even mee kijkt naar vito en mij ..want ik twijfel namelijk of vito dominant is of juist onzeker is . dus ik sta zeker open voor tips ,info enz enz .

maar mensen aub regaeer niet gelijk zo ..of dat de schrijver ontzettend dom is enz enz
ik kan gelukkig wle wat hebben en zie ook de berichten waar ik wel iets ana heb . maar er zijn mensen die hier door weg blijven en dat zou jammer zijn want je kan hier veel leren . "


U was me voor met een beter uitleg. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe te handelen in een gevecht waarbij mij hond niet los laat " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: begin van het einde?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^