heb echt wel hulp nodig zit met mijn handen in het haar !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

hoi allemaal ...

zoals de meeste al weten heb ik 2 Amstaffjes !! ze zijn 2 enorme schatten en ik kan ze voor geen geld van de wereld missen !!

nu heb ik een paar probleempjes waar ik me geen raad meer mee weet !!! :

- ten eerste benk dat trekken van men reu meer dan beu !! op training is hij het grootste voorbeeld dat er rondloopt, voert zijn oefeningen perfect uit is bijna wedstrijdklaar !! op wandeling ist een ware hel !! altijd sleuren, heb al vanalles geprobeerd !! halsband, slipketting, harnas, gentle leader, .. noem maar op !! niks werkt !!

- ten tweede hebben ze als de ware beiden een hekel om in de ren te gaan !! :( helaas kan ik niet anders, anders moeten ze een hele dag in de bench zitten .. op zich geen probleem maar ik heb een mama die onthaalmoeder is en dat gaat niet altijd even gemakkelijk !! en heb ik ook het idee dat ze daar te veel stress van krijgen en dat ze dan ziek worden, zoals ik al bijna elke maand sinds ik terug bij mijn ouders woon aan de hand heb gehad .. dat is bijna 4 maanden nu en ik ben al elke maand naar de DA aant gaan :(

mijn reu is enorm gevoelig naar mij toe !! ik mag me niet boos maken, niet verdrietig zijn, niet stressen want dat zie je onmiddelijk aan hem !!

heeft er iemand tips hoe ik het verblijf door de dag in hun ren aangenamer kan maken ? ze hebben dekens speeltjes, indien mogelijk ook een knookje of snoepje, ze worden smiddags door mijn mama uitgelaten tot een 2tal uren toe dan lopen ze lekker in de tuin, als de kids wakker zijn moeten ze helaas vast kan niet anders !!

ook als iemand tips heeft voor het trekken !! graag !!


alvast bedankt !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heb echt wel hulp nodig zit met mijn handen in het haar !! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Hoeveel kinderen komen er dagelijks , en spelen die ook in de tuin waar de honden in de ren zitten!! 2 uurtje vrij als de kinderen slapen en dan weer in de ren en 1x uitlaten.
Ik denk dat ze meer aandacht nodig hebben,ze worden er gek van ze willen vrij zijn en niet de hele dag op 2 uurtjes na opgesloten te zitten,ik vind het echte te veel.
Maar dat zal niet anders kunnen,je vraagt om een tip, geen idee.

Anoniem (Gast)

dit worden hele lange wandelingen iedere keer als hij trek stoppen totdat de hond de lijn slap laat hangen
of iedere keer om draaien als hij trekt
uit jou verhaal begrijp ik ook dat ze goed naar je luisteren je kan het ook met je stem leren niet te trekken

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ Irena : aandacht komen ze zeker niet te kort ! ga smorgens met hen rennen in het bos hier achter voor ze de ren in moeten ... smidaags ravotten ze wat onder elkaar, de rest van de dag slapen ze veel !! ook s'avonds ga ik altijd met hen wandelen ongeveer een uur, en zeker een kwartier met bal gooien .. ik train 3x per week, ze slapen op mijn kamer, borstel hen regelmatig, ik heb haast tijd voor mezelf dus daar kan het zeker niet aan liggen !!

de kids spelen in dezelfde tuin maar ze zien hen niet, de ren staat om de haag zodat vooral de ouders hen niet zien zitten omdat het staffords zijn en niet alle ouders hiermee gedient zijn, ik zou niet willen dat mijn moeder haar werk niet meer mag doen vanwege mijn hondjes.

@ anoniem : idd een lange wandeling, heb ook al geprobeert zijn balletje mee te nemen dat gaat even goed maar niet lang, kan hem die ook niet altijd geven want loop veel langs de straat en aangezien hij al aangereden is en bang heeft van autos en motos en alles wat wielen en een motor heeft ... is het proberen waard .. met mijn teefje heb ik geen problemen want heb haar kort gehouden vanaf het begin, mijn reu was mijn eerste eigen hondje en denk dat ik hem te veel zijn ding heb laten doen .. ma goed ik neem de wandeltips al zeker in acht en hoop op een snelle vooruit gang .. heb het ook al eens geprobeerd en hij weet elke keer wat eraan komt, slim is ie zeker !! toch bedankt ;-)

honden page profiel CanidaeCanidae

honden foto van Canidae

Soms is een bench beter voor honden, sommige honden weten niet wat ze met ruimte aanmoeten zonder hun baasje erbij.
Mijn hond word meteen rustig in de bench, maar krijgt hij de woonkamer dan duurt het veel langer voordat hij ontspant (paar uur).
Alhoewel ik me wel afvraag hoe je dit wilt oplossen, veel opsluiten is natuurlijk ook gewoon niet leuk.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

neen zeker niet .. ik hoop dan ook weer snel terug op mijn eigen benen te staan, ben noodgedwongen terug thuis gaan wonen wegens einde relatie ... vind dit niet leuk voor ze en als ze niet vast moeten doe ik dat ook niet !! al mijn vrije tijd gaat naar hun !! al mijn energie, tis ook niet dat ik wat anders te doen heb dan werken en gelukkig met hun bezig te zijn !!!

ook eten ze zelfs heel moeilijk !! ik vind dit vreselijk maar kan de situatie helaas niet veranderen gelijk ze nu is !! ik doe mijn uiterste best en ben zelf ook zwaar stessgevoelig !!

vind dit enorm vervelend maar ik weet het echt niet meer !

Anoniem (Gast)

met een lange wandeling bedoelde ik het telkens stoppen of omdraaien aangezien je toch je rond wil lopen mijn twee honden reuen een rottweiler een kangal luistern beide op mijn stem als ik "rustig" zeg weten ze al dat ze bijna gaan trekken en dat ze in moeten houden
succes

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ anoniem : dat bedoelde ik ook :-) hi dank je voor je tips !!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Persoonlijk vind ik dat je teveel doet met je honden.

3x per week naar de hondenschool, veel rennen, veel met ballen gooien en veel laten spelen is je hond in de hoogste versnelling zetten.

Zelf zou ik ze ook een periode in de bench zetten. Niet de hele dag maar een deel van de dag zodat ze echte rust krijgen.

En mag de reu van je snuffelen? En hoe loop je? Vrij snel of langzaam? Welke riem gebruik je nu?

En train je alleen op het veld of ook buiten het veld?

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

mja ze zitten eigenlijk veel alleen :s ik werk namelijk 43uren per week en in feite doe ik alles met ze.. zo nu en dan mijn zus eens enkel op mijn vraag ..

ik wandel altijd een stukje over de weg en dan mogen ze over een afstand van een 800m lekker vrij rennen en snuffelen en spelen en zeg ik ook niks en laat hen gewoon hun gang gaan .. de hond van mijn ouders is er ook dikwijls bij en die moet ik zo nu en dan wel eens terug roepen, is een jachthond :-D

daarna lijn ik ze aan om terug over de straat richting mijn thuis te lopen, de lijn die ik voor men reu gebruik bespreek ik hier liever niet .. indien het zich toelaat mogen ze snuffelen voor de rest heb ik ze sinds de aanrijding van mijn reu hen liefst zo kort mogelijk tegen mij lopen ... en ik heb wel een aanzienlijk tempo wel !!

ik train hier thuis ook wel zowel in het bos hier achter als gewoon op de straat :-) altijd maar eventjes en een paar snelle oefeningetjes ! :-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Je kan het hier wel niet bespreken Kelly maar je hebt juist een probleem met je reu dus hoe kunnen we je dan advies geven?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dan doel ik dus op de riem hé? Ik ben te snel met typen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En wat je omschrijft is 's morgens voor je werk? Dan ben je zelf de hele dag weg. De honden mogen de ren uit om te spelen en als je thuis komt doe je weer z'on ronde en even trainen? Begrijp ik dat goed?

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Slip met pinnen vermoed ik. :'(

Dat gaat niet helpen tegen trekken hoor. Je hond kan het wel op het trainingsveld. Daaruit blijkt dat het plaatsgebonden gedrag is. Nu moet je de hond nog leren dat hij overal niet mag trekken en naast moet lopen.
Dat vereist training. Met elke hond voor zich, dus niet met allemaal tegelijk.

Gewoon van vorenaf aan beginnen op een andere plaats dan het trainingsveld.

Trekken = stilstaan of omdraaien en de andere kant op lopen. De hond niet aankijken, niets zeggen tot hij gewenst gedrag vertoond en dan stembeloning. Elke zoveel tijd een voertje om de motivatie erin te houden.

Je zegt dat hij bijna wedstrijdklaar is, maar dan zeker toch alleen in een thuiswedstrijd? Want op een vreemd terrein omringd door vreemde honden zal hij ook weer gaan trekken als je hem dit niet afleerd denk ik. ;-)

Oh ja, doe de hond een plezier en koop hem een normale halsband..........

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ Esther : wat ik beschrijf is voor de hele dag, de kleine wandeling smorgens voor men werk de lange wandeling savonds na mijn werk ... smiddags mogen ze rustig onder hun spelen en dan gaan ze weer vast .. s'avonds geef ik ze eten en een klein 3kwartier erna gaan we wandelen

@ Missy : het spijt maar een pinband :'( ben er zelf ook geen echte voorstander van maar kon het proberen... heb deze ook aangeschaft op aanraden van 1van mijn instructeurs met 10jaar fok- en gedragservaring met Staffords .. en idd wat je zegt terreingebonden gedrag ... ga jullie tips zeker in acht nemen en jullie op de hoogte houden !! dank jullie wel !!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik was er ook al bang voor :'( :'( Het probleem Kelly is dat hij zich nog meer opfokt tijdens de wandeling. 10 jaar ervaring heb ik ook maar ik zal NOOIT z'on ding aanmeten bij een hond. Zelf zou ik nu overgaan op een tuig omdat de hals/nek al zeer negatief is.

Tuig eraan, voer mee, oefeningen doen, heel gemakkelijk en dan belonen. Dit hoeft niet lang, ik zou hem tijdelijk ook niet los doen maar lekker trainen aan de lijn.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Nog even een kanttekening bij het wedstrijdklaar hond, dan moet een hond de oefening beheersen op 5 verschillende plekken. Indien je hond dit niet kan is hij niet wedstrijdklaar.

Wel fijn Kelly dat je eerlijk bent.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gebruik een k9 voor je hond, dat is een tuigje, die zijn echt super, er zit een handvat aan zodat je je makkelijker je hond in bedwang kan houden, een prong is echt niets, daar gaat je hond gewoon doorheen, en maakt het alleen maar erger het trekken.

mooi een k9 tuigje gebruiken, en iedere keer tien minuten oefenen, langer niet, niet nodig. eerst leren om er mee om te gaan.
ga ze apart uitlaten voorlopig, niet allebei tegelijk, zodat je kan trainen die tien minuten, heb je dat gedaan, laat je je hond even mooi loslopen, en dat ook geen lange tijd, tien minuten is voldoende. dan naar huis, en dan neem je de volgende mee, misschien past die dat tuigje ook, dan hoef je er geen twee te kopen, want ze zijn nogal prijzig, ook daar tien minuten mee oefenen, even los, meer niet.

net zolang tot ze weten dat ze ook aan de lijn moeten luisteren op ieder terrein. niet alleen op de hondenschool.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik heb voor mijn hond een tuig gehad en daarmee trok hij enorm. Hij kon zijn hele lichaam gebruiken, om in de riem te gaan hangen. Een tuigje was hier dus geen oplossing tegen het trekken.

Ik zou wel de honden apart uit gaan laten en probeer te wandelen in een prikkel arme omgeving.
Ik merk hier, dat als hij te veel prikkels krijgt, auto's, fietsers, andere honden, veel lawaai, hij dus veel meer trekt, dan dat ik in een kalme omgeving loop. En probeer zelf rustig te blijven.dat trekken is rot en daardoor wordt je soms ook humeurig, wat dan weer weerslag heeft op de hond

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

allemaal heel vriendelijk die tuigjes maar je wil niet weten waar ik vlieg, en ik ben nogal sterk zowel op mijn benen als in mijn armen, als ie een tuig aan heeft !! dus NEEN geen optie en GEEN tuig !! sorry .. tuigjes zetten juist aan tot trekken !!! wil hen zelfs eens proberen voor een stevige slede te spannen in de winter :-D lijkt me lol :-D ze mogen zich heus uitleven !!

ik ga zeker de tips uitproberen !!

@ Esther : 10jaar ervaring met honden of 10jaar ervaring met enkel Staffords is wel een verschil, ook het negatieve ervan !! MAAR ik aprecieer je adviesen wel ENORM !! dank je !!! :-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Laat je de honden samen uit.Of een voor een.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ach Kelly, ik heb ze gezien met halsbanden, tuigjes en prikbanden met slipkettingen maar ik had ze zomaar rustig met wandelen met gewoon een halsband en evt. met tuigje dus ja, wat is 10 jaar ervaring dan?

Ik hoop voor jou dat je eruit komt zonder de prikband want ik wens het echt geen hond toe :'( . Rustig wandelen t.o.v. "en ik heb wel een aanzienlijk tempo wel !! "van jou en weer genieten van je hond wens ik je toe.

Succes!!

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wij hebben een Wheaten terrier dat is wel wat anders maar ik wil je toch even vertellen wat hier heeft gewerkt.
Ik liep ook altijd met de hond naar de losloop plaats en lied de hond dan heerlijk rennen en snuffelen. Na een gesprek met een vrouw de 2 Wheatens heeft ben ik wandelingen gaan maken van ongeveer 1 uur en alleen aan de riem. Na ongeveer 3 dagen had meneer het door voor die tijd ook telkens trekken is stilstaan. Nu loop ik iedere dag een flinke wandeling aan de lijn en tot mijn verbazing is hij dan vermoeider dan als ik hem 1 uur hier in het park liet snuffelen. Hij is nu geestelijker veel voldaner. Door dat hij telkens op moet letten wat ik doe. Tussen door doe ik natuurlijk de nodige plas en poep pauzes maar dan is het ook doorlopen niet snuffelen. De andere grote wandeling is nog altijd vrij lopen rennen of wat meneer die dag op het programma heeft staan.
Of het bij jouw werkt weet ik dus niet maar ik wens je in ieder geval heel veel succes.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Het probleem is dat je hond buiten geen enkele band met jou heeft.
Een hond die trekt heeft geen respect voor de baas, hij ziet jou niet hij is maar met 1 ding bezig en dat is zichzelf.
Trekbanden, tuigjes etc etc dit gaat niet helpen.
Alleen contact maken met jou, dat helpt en dat gaat heel lang duren.

Heb je wel eens geleerd dat je bochten moet lopen handen op de borst daar in je riem, zodra hij trekt omdraaien bochten draaien stil blijven staan en zeggen kijk! Kijkt hij snoepje geven eventueel met een clicker.
Jou hond moet jou buiten leuk en interessant vinden.

Je moet constant zijn aandacht vragen als je dit elke dag oefent zal je zien dat je na een week al vooruitgang hebt.
een hind die trekt voelt zich ranghoger! Ze willen voorop lopen dit niet jij niet accepteren hij moet netjes wachten ook met de deur uitgaan jij gaat eerst dan pas de hond.
Wat je kan doen is hem eerst laten zitten.

Succes

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

ik heb de reacties zo eens gelezen en wilde eigenlijk niet reageren maar onder het lezen dacht ik een link te vinden tussen de handelingen die verricht worden.

"Plaatsgebonden trekken terwijl hij het tijdens het trainen wel goed doet".

"ze mogen 800m los rennen zonder dat je ze terug roept, daarna weer lijn vast om naar huis te gaan"

Zpu het mogelijk kunnen zijn dat de hond trekt omdat je hem in feite beloont hebt door los te mogen rennen?? Immers is het trekken plaats gebonden. Kan het zijn dat hij geleerd heeft om te trekken omdat hij weet dat hij dan los mag??

Het is maar even mee denken natuurlijk.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ Esther : heb je een punt in en gelijk ook !! doch nog steeds bedankt voor de tips !!

@ Fleurtje en Vrouwtje : ik heb zo het idee dat ik komende weken veel werk ga hebben .. en kan ik hem dan best alleen uit wandelen nemen of mag mijne jongste mee ! met haar heb ik geen problemen trekt niet .. luistert netjes, .. als dan iemand anders haar neemt is het een ramp !! dat is wat ik bij Tyson ook wil bereiken !! maar ga het zeker proberen !! en houd jullie op de hoogt !! ik begin er morgen mee !! :-D

@ Sjattukuh: idd ik denk dat je daar een heel mooi punt hebt ... want ik ga niet altijd rechtstreeks het bos in en doe soms gewoon eerst een rondje en dan kijkt hij echt die weg in van gaan we en eens ik daar voorbij ben trekt hij idd minder ja !! wist ergens wel dat het daar wel wat mee te maken had !!! ga er zeker werk van maken !!


nogmaals dank jullie wel allemaal !!! i'll keep you posted !! :-D

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

hyyy allemaal !!

even een updateje !!

ben sinds twee dagen bezig om met Tyson te werken aan het trekken en moet zeggen het lukt aardig !! :-D

hij begint het al lichtjes te snappen dat ie naast me moet lopen :-) en niet moet trekken :-) als extra beloning en motivatie heeft dan ook lekker mogen rennen in het bos !!!


dank jullie voor de tips !!! :-D

honden page profiel justinejustine

honden foto van justine

oke trekken aan te riem, daar kan ik jou tips voor geven!
oke probeer eens je hond dicht bij jou te houden....
iedere keer als hij trekt blijf je stil staat tot je een lusje ziet in de riem.
gebeurt dit
2x na elkaar beloon hem.
het kost heel wat tijd maar het leverd wel wat op!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ Justine :

ben ik nu mee bezig en ook om de dingen van zijn training toe te passen op straat en het werkt heeeel mooi + ik heb een vrolijk hondje :-D love it :-D

tom (Gast)

Hey K.elly, en iedereen,

heb zelf een engelse stafford was in het begin zeer actief, en op hondenschool wisten ze zelf geen raad. ze is nu 1jaar en hebben haar zelf getrained en ze is al veel rustiger geworden, en luisterd redelijk. maar bij het wandelen gaat ze ook steeds trekken, naar het einde van de wandeling (+/-45min. goed doorgestapt) gaat het beter (dan is ze moe) maar ze blijft voorop willen lopen. We werken al een hele tijd met een slipketting, maar dit helpt echt niet, en haar hals raakt er door geïrriteerd. Daar ben ik nu dus mee gestopt. gebruik nu een politie lijn en gewone halsband. welke oefening kan ik doen dat ze mooi langsloopt?

alvast bedankt voor jullie hulp!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heb echt wel hulp nodig zit met mijn handen in het haar !! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Suprise!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^