Honden gespannen door opkomend extreem weer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ik vroeg me af of jullie ook wat aan jullie hond(en) merken als er extreem weer aan zit te komen? Hiermee bedoel ik niet als het extreme weer al overkomt maar ver daarvoor?

Een voorbeeld van wat ik bedoel is gister: Ik was de hele dag alleen thuis met Bo, 's ochtends niks aan de hand gedraagt zich ook normaal. Midden op de middag merk ik dat hij wat gespannener wordt en zijn draai wat minder goed kan vinden. Ook luisterde hij wat minder goed. 's avonds was hij enorm gespannen, liep maar heen en weer te drentelen en wist zelf niet echt waar het vandaan kwam. Ik ging stukje met hem lopen en zag toen dat er extreme onweersbuien net langs onze woonplaats trokken.De rand van die buien trokken net over ons heen en daarin was het enorm aan het weerlichten (onweer zonder de knallen).

Achteraf heb ik het idee dat Bo daar vanaf de middag al last van had, dit is niet de enige keer dat dit mij opvalt. Vooral als het weer wat extreem gaat worden met veel onweer, storm of erg veel regen valt mij op dat Bo dan al een aardige tijd voordat de bui gearriveerd is al wat gespannen is.

Merken jullie dit ook aan jullie honden?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden gespannen door opkomend extreem weer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tanja Tanja 3 doggies

honden foto van Tanja

mijn moeder zegt altijd als de honden (en wij) waren dat er storm op komst is.....dus denk het wel.
vliegen beginnen dan ook te bijten enzo

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij merkten vroeger aan onze jack russel als er onweer aan kwam ze begon altijd te rillen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Mijn vorige Bull Terrier had dat heel sterk. Er was nog geen wolkje aan de lucht en zij wilde gewoon niet meer naar buiten.

Maar zo koppig als ik ben ging de hond gewoon de auto in en we gingen lopen. Ze heeft een half uur in een park onder een tafeltje gezeten en ik besloot maar terug te gaan. Onderweg brak het los, zware onweer en alles wat daarbij hoort. We zijn echt keihard terug naar de auto gaan rennen.

Flex en Faya hebben het beide niet maar die lijken wat het weer betreft nergens bang voor. Net zo koppig als het vrouwtje zullen we maar zeggen. :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

nee hoor.. helemaal niets.. blijven ook gerust slapen terwijl het buiten zo tekeer gaat..

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

wel apart te lezen dat de ene hond het wel heeft en de ander niet, wat apart aan Bo is dat als het eenmaal losbarst het hem niet veel meer doet. Gaat dan rustig liggen, maar daarvoor is hij gewoon heel gespannen enzo.

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya 3 doggies

honden foto van Diablo & Maya

Ja zeker wel.
Wij hadden gisteren gehoorzaamheidscursus en geen een van de honden was echt zichzelf.
Zelfs de simpelste commando's wouden ze niet opvolgen.
Chief was daarna ook erg "vervelend", in de riem bijten tijdens het uitlaten, tegen je opspringen (doet hij anders nooit!) en nog meer van dit soort dingen.
Ook thuis liep hij constant te hijgen, totdat het echt losbarste met regen en onweer, toen zag je gewoon dat hij tot rust kwam
Hij is ook niet bang voor onweer of wat dan ook.
Aan Diablo merk je niks.

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

het hondje van mijn vader zat s'morgens al achter de wc pot , dan wisten wij dat er s'avonds onweer zou komen .
onze Gentle heeft het niet elke keer dat hij het aan voelt komen , maar als het wel zo is kan ik hem bijtijds zijn thundershirt aantrekken ;-)
ikzelf ben ook bang voor onweer en heb van tevoren last van mijn darmen , ik ben er dan ook van overtuigd dat die angst al in de luchtdruk zit.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik merk het absoluut, vooral aan Kyra. Ze begint aanhalig te worden en gaat trillen met de staart tussen de poten. Vannacht heeft ze tot half 2 bij mij op bed zitten trillen en heen en weer lopen vanwege onweer, het was dus een korte nacht voor mij.
Bindy heeft nergens last van die is altijd haarzelf O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden gespannen door opkomend extreem weer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Echo doppler bij pups van 9 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^